PDA

View Full Version : Alfa Romeo 145 , дави се

blizare_
20-12-2013, 10:16
здравейте от Варна съм. ALFA ROMEO 145 1,6 16v t.s. 97г.
проблема е такъв.. при студен двигател като подам газ се дави, падат на 500 оборотите и тресе яко . балбочи друса.
това е първите 5 минути, после се оправя.
Цаката му е да подавам по плавно газта.
но е много некомфортно като съм на светофар под наклон примерно, тогава въпреки че я карам от 4 години почти винаги трябва да потегля с ръчна да съм качил оборотите и така. иначе дави. преди беше по зле. Смениха ми свещи и ламда сонда преди 3 години.
Стана на половина по добре, но сега пак се влошава.
Днес ще ходя на диагностика, и да сменя маслото , горивен и маслен филтър и въздушен.
Надали ще се оправи.
Имам въпрос и за маслото. във варна мога ли да намеря оригинално SELENIA или само турските изработки. Ако няма мисля да е кастрол магнетик
ходил съм на много майстори и всички вдигат ръце. Казват не знам какво е...

Crimson
20-12-2013, 12:38
здравейте от Варна съм. ALFA ROMEO 145 1,6 16v t.s. 97г.
проблема е такъв.. при студен двигател като подам газ се дави, падат на 500 оборотите и тресе яко . балбочи друса.
това е първите 5 минути, после се оправя.
Цаката му е да подавам по плавно газта.
но е много некомфортно като съм на светофар под наклон примерно, тогава въпреки че я карам от 4 години почти винаги трябва да потегля с ръчна да съм качил оборотите и така. иначе дави. преди беше по зле. Смениха ми свещи и ламда сонда преди 3 години.
Стана на половина по добре, но сега пак се влошава.
Днес ще ходя на диагностика, и да сменя маслото , горивен и маслен филтър и въздушен.
Надали ще се оправи.
Имам въпрос и за маслото. във варна мога ли да намеря оригинално SELENIA или само турските изработки. Ако няма мисля да е кастрол магнетик
ходил съм на много майстори и всички вдигат ръце. Казват не знам какво е...
Аз съм със същата по същия начин (за давенето). Сподели какво е било :)

Във Варна взимам Selenia 20k, филтри и ремъци от "JMP Trade" на "Ген. Колев" №33.
А за сервиз www.alfaromeo-varna.eu (Малко скъпо но вършат работа от първи път) или от форума dr.House (Б. Бонев) след него винаги съм доволен.

DerMeister
20-12-2013, 12:57
Потърсете из форума, за "клубен" сервиз във Варна, за да не правя реклама.

По принцип звучи като дебитомер, но без читава диагностика няма как да се разбере.

Crimson
20-12-2013, 13:45
Потърсете из форума, за "клубен" сервиз във Варна, за да не правя реклама.

По принцип звучи като дебитомер, но без читава диагностика няма как да се разбере.
Препоръчвам на съгражданина. Ако искаш да препоръчаш клубния поне пиши кой е, че и аз да знам :)

П.С. не бачкам в сервиз :)

vi4444o
20-12-2013, 20:59
Аз бих ти препоръчал с две ръце да отидеш ТУК (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=72699) ! Няма да съжаляваш , Иво и момчета много си разбират от работата. Имат и качествени масла и филтри на изгодни цени. Успех!

Kircho
28-12-2013, 23:43
И аз така, същата със същия проблем... Сподели после ;)

Nikinew
03-01-2014, 19:07
И при мен се "дави" Алфата. Компютърната "томотрафия" показа изцяло положителни резултати, въпреки че ми свети датчика в червено за чек поинт. За по сигурно прегледах всичките 8 свещи, кабелите и бобините.
Оставам с впечатление, че проблемът е в горивната система, а именно в резервоара, бензиновата помпа и горивният филтър, както и в отделителната система - гърнета + ауспусите.
Някой наясно ли е дали следва Резервоарът да се сваля, за да се изчисти от натрупаната шлака, вода и др. примеси или има по удачен вариант ?!?!?!??

Mury
03-01-2014, 20:24
Няма да е лошо да си направите читави диагностики като за начало,иначе аз залагам на дебитомер.:pp::pp::pp:

flipz
07-01-2014, 00:45
Да не ти е пукнат маркуча на бензиновата помпа като на моята, вътре в резервоара и да не може да подкачи :)
Защото описаните симптоми са много подобни или самата помпа да не прави достатъчно налягане .. може и тока на входа на бенз. помпа да се измери с мултицет.

Nikinew
09-01-2014, 16:06
Дебитомер + запушена дроселна клапа...
АУТОТЕХ1 възстановиха алфата на разумна цена.

_power_
10-01-2014, 01:04
Дебитомер + запушена дроселна клапа...
АУТОТЕХ1 възстановиха алфата на разумна цена.
Запушена ? Или мръсна ?:bounce8:

Nikinew
10-01-2014, 17:08
Замърсена

flipz
12-01-2014, 19:11
Замърсена

Важното е че отново си в играта, много безаварийни километри ;)

blizare_
18-04-2018, 23:40
Беше от Вариатора.
в клубния сервиз във Варна го оправиха.