Log in

View Full Version : Нормално ли е или проблем?

dievx
22-02-2007, 21:45
Днес си отворих капачката за доливане на маслото при запален двигател и много силно духаше от там. Не е равномерно а на леки тласъци, като се подаде газ намаля почти спира. Същото е и от щеката за маслото но там е много слабо. Четох в повечето форуми, че това са предпоставки за заминали сегменти, но пък в нашия форум попаднах на мнения които казват, че това е нормално за нашите коли. Не гори масло нито пуши. Имаше някакъв конденз върху ръката ми поставена върху отвора на капачката за маслото, като вода и миришеше на картерни газове и леко на бензин. Та въпроса ми е, дали наистина сегментите са заминали, или пък дали не ми е запушен тръбопровода за картерните газове или всичко е наред? Преди 10 000 км, двигателя е отварян и е сменян колянов вал и биела по моя вина :oops: и тогава нямаше други забележки, Възможно ли е за 10 000 км да съм издухал сегментите. Не я юркам много :)

dievx
23-02-2007, 10:29
Ще помоля някой от колегите с боксер двигател да проверят при тях как е, дали духа силно от капачката на маслото при запален двигател.

50 cent
23-02-2007, 11:14
Отидох до колата специално да проверя. Точно както го описваш е. Духа силно и като подадеш газ спира.

tonov
23-02-2007, 11:15
И на мойта духа. По-точно пулсира :roll: не знам как да ти го обясня. Все едно всмуква и издухва в такт с работата на мотора. Казаха ми че било нормално за боксер.
Иначе мотора е на 6.

dievx
23-02-2007, 12:07
Благодаря Ви много колеги, направо тежест ми падна от раменете :D

50 cent
23-02-2007, 12:11
И на мен чесно казано....Като я видях тая тема се зачудих дали няма проблем мойта красавица :BIGsmile: :BIGsmile: :BIGsmile:

SFINKS
23-02-2007, 12:41
горе долу сте познали , и духа и смуче , картерна вентилация
пробвай на запален мотор да се отиташ да махнеш капачката на маслото да видиш че не духа а смуче и я бая трудничко да издърпаш капачката