View Full Version : Нормално ли е или проблем?
Днес си отворих капачката за доливане на маслото при запален двигател и много силно духаше от там. Не е равномерно а на леки тласъци, като се подаде газ намаля почти спира. Същото е и от щеката за маслото но там е много слабо. Четох в повечето форуми, че това са предпоставки за заминали сегменти, но пък в нашия форум попаднах на мнения които казват, че това е нормално за нашите коли. Не гори масло нито пуши. Имаше някакъв конденз върху ръката ми поставена върху отвора на капачката за маслото, като вода и миришеше на картерни газове и леко на бензин. Та въпроса ми е, дали наистина сегментите са заминали, или пък дали не ми е запушен тръбопровода за картерните газове или всичко е наред? Преди 10 000 км, двигателя е отварян и е сменян колянов вал и биела по моя вина :oops: и тогава нямаше други забележки, Възможно ли е за 10 000 км да съм издухал сегментите. Не я юркам много :)
Ще помоля някой от колегите с боксер двигател да проверят при тях как е, дали духа силно от капачката на маслото при запален двигател.
Отидох до колата специално да проверя. Точно както го описваш е. Духа силно и като подадеш газ спира.
И на мойта духа. По-точно пулсира :roll: не знам как да ти го обясня. Все едно всмуква и издухва в такт с работата на мотора. Казаха ми че било нормално за боксер.
Иначе мотора е на 6.
Благодаря Ви много колеги, направо тежест ми падна от раменете :D
И на мен чесно казано....Като я видях тая тема се зачудих дали няма проблем мойта красавица :BIGsmile: :BIGsmile: :BIGsmile:
горе долу сте познали , и духа и смуче , картерна вентилация
пробвай на запален мотор да се отиташ да махнеш капачката на маслото да видиш че не духа а смуче и я бая трудничко да издърпаш капачката