PDA

View Full Version : Сгради предвидени за принудително събаряне?

Kuku
28-12-2013, 00:36
Колеги, някой знае ли, как мога да разбера конкретна сграда предвидена ли е за събаряне/преместване?
Имам предложение да закупя въпросната сграда тип преместваема конструкция (хале) находяща се на общинска земя, но цената ми се струва подозрително ниска за местонахождението и квадратурата на помещението.
За протокола - 300кв.м. с лице 12м. на един от най-големите и натоварени булеварди в гр.София.
От около 18 години се използва за склад, но има регистрация като търговски обект.
Ще съм благодарен за всякаква помощ!

П.П.
Ходене до общината не знам дали е добър вариант, защото собственика има много връзки там и всички го познават, т.е. предпочитам дискретно да проучва въпроса.

thecleaner
28-12-2013, 00:38
Пиши или звънни на глобалния мод с 4 буквен ник, он ако не мое да проучи въпроса нема кой, нали затова е глобален :)

Kuku
28-12-2013, 00:42
Не стоплям.... кой? :hmm:

thecleaner
28-12-2013, 00:55
Не стоплям.... кой? :hmm:

gigi

Kuku
28-12-2013, 01:17
Вееееееерно беееееее :!:

Евала!!! :beer:

old alfist
28-12-2013, 01:41
Първо проучи правния статут на имота, след това състоянието му в конструктивно отношение и не на последно място необходимите разходи за привеждането му в състояние удобно за логаритмуване.

kolev
28-12-2013, 06:45
http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/RegisterDestruction.aspx

Бобби
28-12-2013, 18:24
Доколкото разбрах купуваш сградата......тоез въздух......на кой е земята на която е построена сградата....е това е въпроса....дори и да е незакона сграддата, ако не може да се озакони...се събаря.....но земята си остава....нали ме разбираш!!!

ivan dimitrov
28-12-2013, 19:08
---

Kuku
28-12-2013, 19:21
Сградата е напълно законен търговски обект от около 18 години, а земята е общинска и сградата е построена върху земята с договор за наем към община Люлин.
Тоест, не ви разбирам :)

old alfist
28-12-2013, 19:58
Нормално - сградата навярно е построена върху общинска земя с преотстъпено право на строеж.

П.П. Може би ще извзема функциите на юристите, но трябва да видиш документа за собственост и ако може копие от него, за да се види дали няма някакви тежести упоменати в него, както и да се провери дали няма някакви реституционни претенции към него, също трябва да се провери и дали предишните сделки са били законни, защото може да се окаже, че сделката, с която сегашния собственик е продобил имота е нищожна и ще купиш имот, който ще ти го вземат след време.

Бобби
28-12-2013, 20:34
Сградата е напълно законен търговски обект от около 18 години, а земята е общинска и сградата е построена върху земята с договор за наем към община Люлин.
Тоест, не ви разбирам :)
Е това общинското...един ден става частно....по незнаен път:)))....и тогава да ти е яко дупе....:big_money:

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:16 ----------

Това е вьпросьт, ама само в някой случаи. Много е важна етническата принадлежност в случая.
Така написано в втрещяващо, но е факт.
Ако трябва да талкуваме...дълга и широка.....аз и моето семейство имаме личен опит в това......ама това е България....закони ден до пладне.....всеки ги тълкува както му изнася....когато е на власт.....пълен аабсурд.....да разчиташ на тях!!!!!

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:26 ----------

Колеги, някой знае ли, как мога да разбера конкретна сграда предвидена ли е за събаряне/преместване?
Имам предложение да закупя въпросната сграда тип преместваема конструкция (хале) находяща се на общинска земя, но цената ми се струва подозрително ниска за местонахождението и квадратурата на помещението.
За протокола - 300кв.м. с лице 12м. на един от най-големите и натоварени булеварди в гр.София.
От около 18 години се използва за склад, но има регистрация като търговски обект.
Ще съм благодарен за всякаква помощ!

П.П.
Ходене до общината не знам дали е добър вариант, защото собственика има много връзки там и всички го познават, т.е. предпочитам дискретно да проучва въпроса.
п.п....собственика да не е под прякор Килията....?:Bolt:

thecleaner
28-12-2013, 22:10
Е това общинското...един ден става частно....по незнаен път:)))....и тогава да ти е яко дупе....:big_money:

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:16 ----------

Ако трябва да талкуваме...дълга и широка.....аз и моето семейство имаме личен опит в това......ама това е България....закони ден до пладне.....всеки ги тълкува както му изнася....когато е на власт.....пълен аабсурд.....да разчиташ на тях!!!!!

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:26 ----------

п.п....собственика да не е под прякор Килията....?:Bolt:

Що ти Пламен познаваш ли го ;)

Бобби
29-12-2013, 12:06
Що ти Пламен познаваш ли го ;)
Пламен Симов....:flirt:
Този Пламен...?
http://bulgarian-gangsta-ultras-life.blogspot.com/2010/08/blog-post_6122.html
...или този Пламен..?
https://www.facebook.com/plamen.simov.3
...единия от двамата познавам, ама какво има общо това с темата!!!!

thecleaner
29-12-2013, 12:22
Пламен Симов....:flirt:
Този Пламен...?
http://bulgarian-gangsta-ultras-life.blogspot.com/2010/08/blog-post_6122.html
...или този Пламен..?
https://www.facebook.com/plamen.simov.3
...единия от двамата познавам, ама какво има общо това с темата!!!!

Еми тоя Пламен, на който боравиш с прякора така смело ;) Ако не сте първи приятели, не е гот да знаеш.

Бобби
29-12-2013, 15:05
Еми тоя Пламен, на който боравиш с прякора така смело ;) Ако не сте първи приятели, не е гот да знаеш.
Ти да не си на принципа "страх лозе пази"....господин модератор....:calc:...споменах, че не е по темата....за което ти трябва да съблюдаваш....но явно ти е по интересно да се ровиш в лайната.......и да се месиш в разговора м/у колеги.......обръщението ми беше към Куку.....с теб не съм искал да разговарям......но нали си с зеленичко трябва да въведеш ред:)))

thecleaner
29-12-2013, 15:30
Ти да не си на принципа "страх лозе пази"....господин модератор....:calc:...споменах, че не е по темата....за което ти трябва да съблюдаваш....но явно ти е по интересно да се ровиш в лайната.......и да се месиш в разговора м/у колеги.......обръщението ми беше към Куку.....с теб не съм искал да разговарям......но нали си с зеленичко трябва да въведеш ред:)))

Мене ме остави зелен ли съм пембен ли съм, само уточнение исках. Сега чакаме ако продавача е Пламен да ни светнеш интересни подробности за него, ма като гледам по линковете дори не си го и виждал, защото го няма на тех, на Кики да помогнеш, не за друго.

Бобби
29-12-2013, 15:46
Мене ме остави зелен ли съм пембен ли съм, само уточнение исках. Сега чакаме ако продавача е Пламен да ни светнеш интересни подробности за него, ма като гледам по линковете дори не си го и виждал, защото го няма на тех, на Кики да помогнеш, не за друго.
Кики ако иска да му помогна, ще се обърне лично към мен.....просто невиждам къде си ти .....изказах се по темата, както и ти.....но не съм се мешал в твоето изказване....направи го и ти същото....не бъди любопитен и не се интересувай от подробности, който не те засягат!
Весели празници....

Kuku
29-12-2013, 23:17
Продавача не е нито Килията, нито Шпингето :)
Помещението е преместваема конструкция (хале) и няма нотариален акт, а се продава с фактура от юридическо лице. Винаги е било негова собственост и едва ли ще е обект на някакви съдебни спорове или претенции от трети лица.
Същинската покупка на халето не ме притеснява, притеснява ме общината и за това ми се иска да проуча въпроса, НО не директно, а дискретно....

old alfist
30-12-2013, 02:12
Продавача не е нито Килията, нито Шпингето :)
Помещението е преместваема конструкция (хале) и няма нотариален акт, а се продава с фактура от юридическо лице. Винаги е било негова собственост и едва ли ще е обект на някакви съдебни спорове или претенции от трети лица.
Същинската покупка на халето не ме притеснява, притеснява ме общината и за това ми се иска да проуча въпроса, НО не директно, а дискретно....
Какво точно те притеснява от Общината.

Бобби
30-12-2013, 08:01
Притеснява го мястото, тоез земята на която е издигнато халето....:innocent:.....да не се наложи след покупката да го демонтира и прибере на склад, вместо да го полузува....
Ако предишният собственик има действащ договор за наем,трябва да купиш и фирмата му с която има договор с общината, или да работиш от нейно име......иначе нещата се усложняват.....нов договор....преди се правеха търгове за такива места....нови кандидати и т.н.....

Kuku
30-12-2013, 09:01
Днес отивам на преговори с човека и се надявам да изчистим всички тези неясноти.
Според него ще мога да подпиша нов договор с общината от името на собствената ми фирма, но да видим....

old alfist
30-12-2013, 14:01
Чак сега разбирам, че това е постройка с временен статут и е с право на ползване на земята за определен срок - нещо от рода на таканареченото "тротоарно право".