PDA

View Full Version : не мога да намеря белези за зацепване

Martini_Racing
03-01-2014, 09:54
Здравейте колеги,отново ми се налага обслужване на автомобила,но този път реших сам да се опитам.(2.5 16 V) сложих новият ан.ремък с ролките и водната помпа, но не мога да открия белези за зацепване :( Бихте ли ми казали къде да ги търся.
Благодаря предварително?

mordohy
03-01-2014, 10:04
Здравейте колеги,отново ми се налага обслужване на автомобила,но този път реших сам да се опитам.(2.5 16 V) сложих новият ан.ремък с ролките и водната помпа, но не мога да открия белези за зацепване :( Бихте ли ми казали къде да ги търся.
Благодаря предварително?

Следващият път, като решиш да правиш подобно нещо, първо я слагаш на ГМТ на първи цилиндър и почваш да оглеждаш шайбата на коляновия вал или за дупка в кожуха на маховика. Тоест да е на него. После оглеждаш и разпределителните валове. Или е на самите шайби или отзад има прорез или е с пети. както подозирам при тебе!
А сега чакай някой, дето го е правил да се обади!:drunk:

Doomguy
03-01-2014, 10:20
Тоя мотор ако успееш да го зацепиш така ще си най-великия майстор на Алфи в БГ...

didod
03-01-2014, 10:39
2.5 16V ?
Шестака от подписа ако е, да - трябват пети.

lordliness
03-01-2014, 10:50
Следващият път, като решиш да правиш подобно нещо, първо я слагаш на ГМТ на първи цилиндър и почваш да оглеждаш шайбата на коляновия вал или за дупка в кожуха на маховика. Тоест да е на него. После оглеждаш и разпределителните валове. Или е на самите шайби или отзад има прорез или е с пети. както подозирам при тебе!
А сега чакай някой, дето го е правил да се обади!:drunk:

Трябва да уточниш за тези които не знаят от къде да броят първи цилиндър :) откъм маховика или от другия край.

didod
03-01-2014, 11:05
Може и на 5-ти цилиндър, ако ви е по-удобно.

Не се ли уморихте да си създавате работа, вместо да четете? Това към автора на темата...

Martini_Racing
03-01-2014, 12:05
Аз си сложих маркери ама да видим какво ще стане :(

Linkestis
03-01-2014, 12:41
Аз си сложих маркери ама да видим какво ще стане :(

Завърти се два пъти обратно на часовника,хвърли щипка сол зад гърба ти,плюй си два пъти в гащите и завърти ключа.
Другия вариант е както ти казаха колегите да изтриеш маркерите и да си намериш пети.Щото може една седмица да си я зацепваш :)

Martini_Racing
03-01-2014, 12:54
Запали,зацепия по маркерите смело и всичко е 6+

old alfist
03-01-2014, 13:42
По-добре си плати на хора, които това им е работата, освен ако не си мазохист, или голям ентусиаст, заблуден от преценките за важността на тази наглед лесна процедура.

Drag0
03-01-2014, 19:55
Благодаря предварително?

Белези може да има само ако някой преди теб е зацепвал ремък без пети.
Във форума е писано , че тези двигатели дори и с пети не са от най-лесните за работа , а пък какво остава за без ...

didod
03-01-2014, 20:01
Свирено, човека е запалил колата... Щом работи, значи е добре.