PDA

View Full Version : Стругар в София

svetlastf
08-01-2014, 10:46
Здравейте,
бихте ли ми препоръчали стругар ( по възможност в района на Захарна фабрика :) ). Става въпрос за подмяната на бронзова втулка в малък детайл от кухненски електроуред. В нея лагерува ос ф 8мм...
Дребна работа, не знам дали някой ще се навие да я свърши.

kolev
08-01-2014, 12:19
външния диаметър на втулката колко мм е. може да има вариант да я замениш с лагер.

svetlastf
08-01-2014, 12:29
Тънкостенна е, външното ф е около 10 мм., а и няма място за по-голямо разпробиване.
Това е фланеца под кошницата за печене на хляб на хлебопекарна. Не знам лагер как ще се чувства при тази температура.
Машинката е старичка, но прави превъзходен хляб в сравнение с новите ефтини боклуци.

kolev
08-01-2014, 12:40
най-малкия лагер с вътрешен диаметър 8мм е 688ZZ .
ф вътре-8мм , ф вън-16мм , ширина 5мм, двустранно капсулован цена ~левче. ако има място за него, най-добре ще стане.
иначе всеки стругар ще може и ще се съгласи да ти изработи втулка и цената предполагам ще е 5-10лв.

ecotronic
08-01-2014, 12:48
Намери стругар да ти врътне една втулка, че ако сложиш капсулован лагер, първите няколко печива след ремонта ще имат вкус на грес :)

lordliness
08-01-2014, 13:06
А дали не предлагат резервни части, нашата ос също не ми харесва нещо, все едно се топи нещо черно. Мулинекс.
Все още не съм я разглобил

fiore
08-01-2014, 13:13
А дали не предлагат резервни части, нашата ос също не ми харесва нещо, все едно се топи нещо черно. Мулинекс.

Подмяна, само че е комплект с целия съд. има някакъв вариант да се подмети пръстенчето което се надява на остта но ......
Същото важи и за автора на темата. Проблема е в това как ще направите да уплътняваостта с плъзгащия лагер(втулката) Явно тази пекарна има сантиментална стойност ..

svetlastf
08-01-2014, 13:38
Тази втулка е на фланеца, който е хванат за шасито на хлебопекарната. От долната страна е зъбното колело и ремъка. Не се предлага като резервна част. Продават се семери за оста на бъркалката, която е на кошницата или нова кошница.

Linkestis
08-01-2014, 13:58
Здравейте,
бихте ли ми препоръчали стругар ( по възможност в района на Захарна фабрика :) )....

Стругар и то добър ама наистина добър до бензиностанцията на Шел на Сливница.Малко след Кенара
Или в старите сервизи срещу общината в шекер маала,ама не знам дали е останал жив стругар.

Аз си купих възможно най-скъпата фурна на Мулинекс,даже всичко ми е на Мулинекс.Доволен съм от всичките им уреди.За съжаление дилъра им в България е абсолютен нещастник,както и сервизите им.
Оста на моята хлебопекарна е на път да и се случи като това на твоята и тази на svetlastf.

ecotronic
08-01-2014, 14:15
Имам кухненски робот (месомелачка, рендета, пасатори.....) Мулинекс на възраст около 40 г. Ползва се относително често и до момента работи безотказно.

old alfist
08-01-2014, 16:46
Интересно е каква е причината да се разбие тази втулка, защото и аз имам хлебопекарна Мулинекс, на една година.

svetlastf
08-01-2014, 16:54
Висока температура, изтичане и спичане на смазката. Сухо триена и доста опечени хлябове.
Машината не е първа младост, но пече добре. За сравнение на Таурус на 1 година изгоря двигателя. Жената категорична отказа да я ремонтирам. Разглобих я да видя дали са взаменяеми частите със старата. И на нея беше почнал да се появява луфт. Но той се усеща когато се свали отдолу и ремъка.

old alfist
08-01-2014, 16:59
Явно, трябва да се прави профилактика, ако не периодично, то поне отвреме-навреме.

svetlastf
08-01-2014, 17:01
Преди време беше хвърлила ремък, купих специална високотемпературна грес. Извадих оста, почистих и смазах. След няколко месеца пак се наложи да я разглобя - смазката почти я нямаше. Лошото при мен е , че се разглабя всичко от горе докато се стигне до зъбното колело и освобо ди оста. Но някои модели май че имат капак на дъното при ремъка.

old alfist
08-01-2014, 17:15
Да не би, да не е добре хоризонтирана плоскостта, върху която сте поставили уреда.

svetlastf
08-01-2014, 19:39
Не е от нивелиране. Заради големия луфт зъбното колело играе и се променя линията на ремъка.Губи съосност при захапва с ръба ремъка.

Linkestis
08-01-2014, 22:22
Моята пекарна е на почти две години,в повечето дни прави по два хляба,доста често и други тестени изделия.Може да се каже че спира само нощем от време на време.Обикновено децата ми умират за топъл хляб с шарена сол за закуска :)

lordliness
09-01-2014, 00:13
Моята пекарна е на почти две години,в повечето дни прави по два хляба,доста често и други тестени изделия.Може да се каже че спира само нощем от време на време.Обикновено децата ми умират за топъл хляб с шарена сол за закуска :)

Вчера сложихме ронена чубрица в тестото, пробвай.

RUNNING WILD
09-01-2014, 15:05
най-малкия лагер с вътрешен диаметър 8мм е 688ZZ .
ф вътре-8мм , ф вън-16мм , ширина 5мм, двустранно капсулован цена ~левче. ако има място за него, най-добре ще стане.
иначе всеки стругар ще може и ще се съгласи да ти изработи втулка и цената предполагам ще е 5-10лв.

Колев ако разбираш от лагери май имам един виещ съм го напълнил с боклуци на една макара ама е малък да разглобя и да видя какви надписи има и да ти пиша?

156
09-01-2014, 16:53
Стругар и то добър ама наистина добър до бензиностанцията на Шел на Сливница.Малко след Кенара
Или в старите сервизи срещу общината в шекер маала,ама не знам дали е останал жив стругар.

Може ли по-подробно да обясниш къде се намира, че и на мен ми трябва добър стругар за едни мои си глупости :) "Разходих се" със стрийт вю-то, но нищо не открих...

svetlastf
09-01-2014, 16:58
Сещам се за един гараж на гърба на Шел -
ул. Илийчо П. Илиев №20, 1309 София, жк Банишора, Сердика

може би за него става въпрос.

Linkestis
09-01-2014, 17:02
улица „Илийчо П. Илиев
125625

Стругарите са с наследствен занаят :)
Баща и син,като бащата е на 80+ години и все още е на струга.Навремето бяха до базите на ВиК в Зона Б18.
На табелата има стелка и се вижда само СТР

Сещам се за един гараж на гърба на Шел -
ул. Илийчо П. Илиев №20, 1309 София, жк Банишора, Сердика

може би за него става въпрос.

Точно за тях става дума :)

156
09-01-2014, 19:37
Благодаря :)

kolev
10-01-2014, 17:18
Колев ако разбираш от лагери май имам един виещ съм го напълнил с боклуци на една макара ама е малък да разглобя и да видя какви надписи има и да ти пиша?

ми сваляш го, гледаш какво пише на него и отиваш в магазина. мисля оста е на 4мм щото купувах такива малки лагери и продавача ме пита за въдици ли ги вземам.
ако не можеш да намериш, дай номера и ще го видим.