View Full Version : Аудиоплеъра се включва сам
Здравейте!От скоро съм горд собственик на Алфа ромео 156 Фейслифт - страхотна кола!Имам следния проблем: аудиоплеъра ми се включва сам,при загасена кола.Не редовно,но през ден-два.Пробвах и на включена аларма и на изключена аларма-все същото.Ставам сутрин и музиката свири.Снощи съм я дебнал до 1.00 часа.снощи се включи само 3 пъти... :goodnight:.Иначе музиката е оригинална,нищо несъм пипал по нея.Ако някой може да ми даде жокер,как да я лекувам....
ecotronic
13-01-2014, 16:30
На плеъра трабва да му идват 2 захранвания (+12V). Едното постоянно а другото през контактния ключ. Провери това, което идва от контактния ключ дали изчезва устойчиво при изваждане на ключа.
Здравей,колега я кажи помогнали това с кабелите
radoslavp
30-01-2014, 21:40
Колега, проблема ти не е в кабели ами е често срещан за модела Blaupunkt.
Единственото решение което ще помогне е винаги да държиш CD в player-a, тогава няма да се включва сам.
Друго решение е по-нов player с друг firmware.
Като се замисля, когато си купувах колата джамбаза беше откачил кас'тофона, каза че сам се е включвал. Няколко дена и аз го заварвах сутрин включен. После като си направих дискове проблема изчезна. Помислих си, че съм късметлия. Оправил се е от самосебе.
Много странно !
Да, това си е от плейъра blaupunkt, както е казал колегата radoslavp. Спомням си преди 5 години как дори не ми вярваха :) хаха... и се чуди техника в едно сервизче за музика... Но така и така не чете mp3 и няма usb и аз разреших проблема с декоративна гривна специално за модела и нов плейър от магазина по избор :)
Astra H има същия проблем,даже от Синята точка твърдят че имат подобрен софтуер и го сменят,ама имам колега който се занимава с Опели и е имал няколко такива случаи,носил е 2 за смяна на софтуера,след 2-3 месеца пак се почва.Варианта е както каза Радо,по ново ЦД :cheers::cheers::cheers::cheers:
След ходене при 4 ма "майстори",с отговор че това е просто мистерия,накрая попаднах на един човек,който ми сложи някакво реле и сега няма никакъв проблем.
Оказа се че плеъра се включва при подаване на ток от 3.5 волта,а не би трябвало...Но сега всичко е ОК.