PDA

View Full Version : Проблеми с ел оборудването на 145

Spiridon_Yordanov
14-01-2014, 18:57
Здравейте колеги! Онзи ден се появи странен проблем - вечерта към 22.00 часа незнайно защо клаксона на автомобила започна сам да свири. Колата няма аларма. Извадих клемата на акумулатора и спря. На следващия ден прегледах всички видове бушони и релета - всичко ОК, но клаксона като поставя клемата на акомулатора продължаваше да свири. Махнах буксите на клаксона. След работа поставям контактния ключ, давам контакт и ужас - чистачките започнаха да се движат без да ги включвам с лоста. Направо изпаднах в душесмущение. След като поразпитах разни знайни и незнайни майстори, ми казаха да сменя клемореда на контактния ключ. Смених го - няма подобрение. Започнах да преглеждам релетата едно по едно и като отстраних едно от тях, но не това за мистачките, същите спряха да се движат. Въпросното реле е на позиция Е9 и е с инициали А727 465 с 8 крачета. За какво е това реле и какъв е този проблем? Моля помогнете!

nedko87
14-01-2014, 22:00
Здравей,колега според мен някой кабел е окъсил или проблема е в таблото с бушоните.В замунда има един торент в него има схеми на цялата инсталация.Гледаш схемата и после проверяваш веригите дали са така но със сигорност ще е заигравка.Другия вариянт отиваш при някой кадърен майстор.

ivan dimitrov
14-01-2014, 23:24
---

Spiridon_Yordanov
15-01-2014, 08:02
Не е заливано, но явно ще трябва да прегледам основно всичко.

ivan dimitrov
15-01-2014, 23:36
---

Spiridon_Yordanov
16-01-2014, 08:17
От Берковица съм, а тук няма голям избор като моята алфа. Мога да ви дам отговор едва в събота, тъй като съм на работа и нямам възможност да направя тези проверки. Благодаря за съветите.

kolev
16-01-2014, 14:02
релето с 8 крака /на чистачките/ го занеси в някой сервиз за електроника и им кажи да припоят всички спойки по платката вътре.
релето за клаксона е пак там на таблото. сигурно е залепнало. смени го с ново с 4 крака. те са стандартни и не са скъпи.

vlado_iv
19-01-2014, 20:32
Проблема е в бушонното табло.
За съжаление е кофти проблем,има окис.
Става с хлебна сода.Но най добре с ново.
Ако решиш да ремонтираш това, звънни да ти кажа как става.
0898 270206 Владо

Coyota
05-03-2014, 13:02
Колеги имам същия проблем само със чистачките. Махнах релето и спряха, прегледал съм всички бушони, нямат окисляване, след малко ще ходя до един сервиз да ми проверят релето, ако не се окаже от там проблема, дайте идеи от какво друго може да е?

pe6kata212
06-03-2014, 09:11
Привет колега, в тази тема ( http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=83873 ) съм обяснил какво следва.
Целият проблем е в това,че вътре в таблото пистите са напечатани на листове, а пистите нямат изолация.Влезе ли вода започват да окисляват и дават на късо.
Лошото е, че таблата не подлежат на сполучлив и дълготраен ремонт, варианта е смяна със здраво.