PDA

View Full Version : Здравейте колеги :)

nikimura123
17-01-2014, 23:43
Здравейте колеги,от един месец съм с Алфа 166 2.4 JTD 136к.с ,кола която я докарах за части.Понеже Фиатчето ми се предаде реших да я подкарам и да видя как е!Оказа се,че колата е в много добро състояние всичко работи безупречно (лопатките на турбото бяха блокирали,но едно разглабяне оправи нещата ) Единствено не ми харесва много,че е много висока,но се държи страхотно,върви приятно и е много удобна -страхотен автомобил.Радвам се,че не я разхвърлях на части :)

---------- Post added at 23:43 ---------- Previous post was at 23:31 ----------

Имам един въпрос,сложих си Boost meter обаче показва ,че надува на 1.5 ,не знаех къде трябва да се свърже(към колектора или след турбото) и пробих всмукателния колектор май на 1-ви цилиндър или някъде там :) .Обаче не показва вакуума,та правилно ли съм го свързал,колко надува и такива неща

tonov
18-01-2014, 12:16
Здравей колега :)

Правилно си го вързал, трябва да мери налягането в смукателния колектор. 1,5 е доста, сигурен ли си че сте почистили добре геометрията? Трябва да надува около 1,1 за този мотор.
Вакум няма как да покаже, това е дизел все пак ;) Нямаш дроселова клапа.

nikimura123
18-01-2014, 22:15
Здравей колега

Мисля,че май си надува 1.1 на 1-ва и 2-ра като настъпя отива на 1.5 и пада на 1.1 .За вакума багодаря за пояснението,Аз се чудех защо :) а то какво било .Имам грешка в дебитомера,но трябва да му измерят стойностите ако може с почистване да се оправи :)

tonov
19-01-2014, 13:30
Щом само за момент отива на 1,5 всичко е наред.
Ако ти е затапен ЕГР-а, ще отчита грешка дори и при изправен дебитомер. Нека го гледа някой, който разбира.