PDA

View Full Version : преден лагер на главината(166 2.0TS)???



митко
26-02-2007, 16:02
кой е сменял предния лагер на главината?тамън щях да запрятам ръкавите и да го мятам* и отивам в "александър ауто"да го закупя та ми викат- чакай бе това е работа за сервиз магнитни датчици и т.н.ще съсипеш ABS-а!

Novachev
26-02-2007, 19:33
Днес сменях на моята не знам дали е същата но предполагам .
Това с което трябва да се внимава е датчика на АБС-а трудно излиза и да разкачиш датчика за накладките. Иначе развиваш гайката на главината. Махаш апарата на спирачките като го отваряш предварително накладките. Откачаш цялата главина от двата шарнира и шарнира на рейката. Избиваш малката главинка на преса изрязваш вътрешната гривна на лагера която остава на малката главинка , развиваш 4-те болта на лагер главината избиваш я и нея, . Слагаш новия лагер завиваш болтовете набиваш на преса малката главинка и по обратния ред.
Ако нямаш добра база не е за домашни условия
Цената на лагера е 224лв е без отстъпката на Тимкен но самия лагер е на НСР
Успех с начинанието

митко
28-02-2007, 17:06
благодаря за информацията!
ще се справя.дано да не излезе нещо по-сериозно, защото не ми се вярва просто да му е дошло времето -та започнал да вие.

Novachev
28-02-2007, 22:04
Да ти кажа ма стария лагер въпреки че не можа да излезе цял му нямаше нищо на триещите повърхнини и сачмите нито едно петънце но имаше стара пукнатина от външна страна и останах озадачен :?:
След смяната обаче шума бече го няма :D

митко
04-03-2007, 18:34
справих се,останових и причината за дефектацията на лагера.
-смяна на накладките(не както трябва) и от загряването, лагера остава без смазка и чао.сега очаквам задния да се обади,но мисля,че там съм се намесил навреме.