View Full Version : Ниво на оборудване Super
Здравейте, колеги! Замислил съм се да сменям Дедрата за една 155 която си е в Германия. Измъкнах ВИН и по него излиза следното:
Catalogue: U5 | 155 ASPIRATO (1992-1996)
MVS: 167.358.0(0) | T.SPARK 2.0 SUPER'93
Engine Stamp: AR67202
Version Code: 167A2D
Version: V2 | SUPER
Engine Version: M3 | 2.0 T.S. 8 VAL.
Interior: 368 | VELLUTO GRIGIO CHIARO RIGATO
Vehicle No: 00089488
Engine No: 0017811
Prod. date: 1993-12
VELLUTO GRIGIO CHIARO RIGATO - светлосив плюш на кутийки (изнамерено във форума). Двигателя ми е ясно какво представлява. но ме интересува това ниво на оборудване "Super" какво точно включва?
Благодаря предварително! :)
ALFA CORSE
26-02-2007, 18:31
И моята излиза Супер според Е-пер ама не виждам нещо в повече от стандартните екстри. Може би - брони в цвета на купето, ел огледала, за друго не се сещам. Със сигурност щом е Супер не означава, че има ABS или климатик.
Тази има климатик или климатроник със сигурност.
Със сигурност щом е Супер не означава, че има ABS или климатик.
Абе и на Търтея, ако не се лъжа, беше 1.8 Супер, и тя без климатик :shock: Неговият салон обаче беше двуцветен (черно и светлосиво) - при теб как е?
Регулиране на фаровете сигурно имаш? А пръскалки за същите?
ALFA CORSE
26-02-2007, 18:48
Със сигурност щом е Супер не означава, че има ABS или климатик.
Абе и на Търтея, ако не се лъжа, беше 1.8 Супер, и тя без климатик :shock: Неговият салон обаче беше двуцветен (черно и светлосиво) - при теб как е?
Регулиране на фаровете сигурно имаш? А пръскалки за същите?
Има регулиране на фаровете - тази екстра не е ли към стандартните. Пръскалки няма обаче.
Ето го интериора:
Да попитам а с ниво на обоудване Sport? Има ли регулиране на фарове, защото при мен не съм видял?
Аз нямам ел-регулиране (MY95 Sport), действам с отвертката :wink: Затва попитах изрично как е при Супер-а. И пръскалки на фаровете нямам.
Значи колиците са идентични от тази гледна точка :D
Аз нямам ел-регулиране (MY95 Sport), действам с отвертката :wink: Затва попитах изрично как е при Супер-а. И пръскалки на фаровете нямам.
Пръскалки на фаровете слагат само в Германия а а ко твойта не е от там е нормално да няма :wink:
EvgeniiM
26-02-2007, 20:36
На Григор новата е с пръскалки пък е от Италия, а мойта се води супер и има климатроник , едноцветен плюш салон , ел фарове и огледала , но само предни ел стъкла , слава богу не е автоматик
Моята е 1,8 ТС 8в Спорт - има, регулиране на фаровете, климатроник, кожен волан Момо, 15" лети джанти, Еърбег за шофьора - Няма АБС
абе нема логика у талянците
нема и да има
не търсете :)
Еми някаква лудост е наистина това :evil: Е са например се загледах в обявата за волана Момо - оказа се, че го има на 155 Спорт (видях и в мобиле.де), а моят не е такъв (макар да е пак кожен). Виждал съм поне още 2 модела волани, вкл. дървен. Отделно седалките ми са като на Q4 на zlia (като форма), а май и на Silverstone са такива...?
Възможно ли е Супер-ките да са с дървениите в интериора? Аз съм гледал 2 бройки 155 Супер 16V, и двете бяха "дървени", не знам за 8V каква е работата :twisted:
смисъл интересува ме това: Catalogue,version i interior
Catalogue: T3 | 155 GAMMA 96 BZ (1996-1997)
MVS: 167.847.0(0) | T.SPARK 1.8 'S'
Engine Stamp: AR67106
Version Code: 167A4N
Version: V3 | SPORT
Engine Version: M2 | 1800 T.S. 16V
Interior: 157 | TESSUTO GRIGIO SCURO
Vehicle No: 00187605
Engine No: 0491627
Prod. date: 1997-02
смисъл интересува ме това: Catalogue,version i interior...
Ми от Catalogue (и от годината на производство, разбира се) става ясно, че си фейслифт, 1.8 16v 140 к.с.
Version щом е SPORT, можеш да споделиш как са при теб нещата - имаш ли крилце на задния капак? Интериорът същият ли е като моя (и при мен излиза Tessuto grigio scuro, тоест Dark grey fabric, тоест тъмносив текстил)?
смисъл интересува ме това: Catalogue,version i interior...
Ми от Catalogue (и от годината на производство, разбира се) става ясно, че си фейслифт, 1.8 16v 140 к.с.
Version щом е SPORT, можеш да споделиш как са при теб нещата - имаш ли крилце на задния капак? Интериорът същият ли е като моя (и при мен излиза Tessuto grigio scuro, тоест Dark grey fabric, тоест тъмносив текстил)?
крило нямам... и не личи да съм имал,но скоро смятам да имам.... първо смятам да намеря липсващите ми неща от вътрешността явноселяни има май навсякъде... иначе интериора изглежда същия. версията V3 SPORT и това M2... каква е разликата между моделите? смисъл исках да знам да не ми липсва нещо...
Ми нали за тва е целият зор - че не можем да установим за коя модификация какво БИ ТРЯБВАЛО да има :wink:
btw според ePER ти се полага да имаш крилце и то точно като мойто (щото има и друг един модел).
ми ... аз защото ми липсват неща от интериора....
ми ... аз защото ми липсват неща от интериора....
кво ти липсва?
нима ри 155 емпирично е установено че няма логика по това какво ще има в даден версия
карай и си свиркай:)
ами няма го плафона целия между сенниците, и отзад горе има някакъв правоъгълен отвор в който незнам какво е имало... това като за начало...
Аз прегледах една извадка от mobile.de и почти съм готов да се обзаложа, че всички 2.0 Super са с дървен волан и дървени елементи по таблото и вратите. Между другото, до неотдавна си мислех, че само 2.0 има версия Супер, ама...
...отзад горе има някакъв правоъгълен отвор в който незнам какво е имало...
И там ламБа :idea:
ламба...? пфу...тайно са надявах на ТФТ... :respect:
Аз прегледах една извадка от mobile.de и почти съм готов да се обзаложа, че всички 2.0 Super са с дървен волан и дървени елементи по таблото и вратите. Между другото, до неотдавна си мислех, че само 2.0 има версия Супер, ама...
Мда тъй е :roll:
Ама ние не сме от простите- имаме си повече имена , като последният да затвори вратата.
ELEGANTE SUPER :roll: e версията е :Tease:
Имаме си дървения , ел огледала, стъкла, климатроник, тонирани зелени стъкла, плюш салон в 2 цвята , подпирачки за ръцете и отпред и отзад, ABS,eл. фарове , волан регулируем по височина.
Ама мотора е слаб само 2,0л и няма 6та скорост .
Корекция : Има стандартно халогенни, брони със цвета на колата, зад задният подлакътник отвор и то с ключалка към багажника за да не влезе някой от багажника, предени заден плафон за вътрешно осветление, като предният е и с малко насочващо се прожекторче, дръжки на вратите с цвета на колата и бутон с работеща бравичка на капака на багажника.
Kris купи си една 164 3.0 и стига рева че ти е малък двигателя.
тонирани зелени стъкла, подпирачки за ръцете и отпред и отзад
Верно бе, всичките 16V Super, които съм виждал, бяха с тонирани стъкла. Не съм сигурен обаче за 2.0 8V Super - виждал съм такава, ма нямам спомен.
Предният подлакътник мисля че е стандартен, ама задния? Аз имам и отзад, освен това зад него има вратичка с ключалка към багажника - за натъпкване на разни дълги предмети като ски например.
Верно бе, всичките 16V Super, които съм виждал, бяха с тонирани стъкла. Не съм сигурен обаче за 2.0 8V Super - виждал съм такава, ма нямам спомен.
Предният подлакътник мисля че е стандартен, ама задния? Аз имам и отзад, освен това зад него има вратичка с ключалка към багажника - за натъпкване на разни дълги предмети като ски например.
мойта беше с тонирани жамци и два подлакътника с дупка за ски
EvgeniiM
28-02-2007, 12:37
мойта беше с тонирани жамци и два подлакътника с дупка за ски
ииии, тя кат мойта ,ма ски не карам ( избегах от чичко )
П.П. Дека са ми уепенкитеее
ма ски не карам ( избегах от чичко )
П.П. Дека са ми уепенкитеее
е тва е то
как можа от чичко да избегаш .. пуууу
а уепенки - немам - я ми се обади или на кю-то да се разберем
това дето вчера ми казахте "ламба" се оказа 3-ти стоп....
Инфото доста разхвърляно дойде, ма ако го обобщим в SUPER врсията трябва да има:
Климатроник, АБС, "дървения", тонирани стъкла, салон - плюш(един или 2 цвята), електрически фарове, огледала и стъкла, ляти джаднти (предполагам 15"), брони в цвета на купето.
Май това ще да е ;)
Инфото доста разхвърляно дойде, ма ако го обобщим в SUPER врсията трябва да има:
Климатроник, АБС, "дървения", тонирани стъкла, салон - плюш(един или 2 цвята), електрически фарове, огледала и стъкла, ляти джаднти (предполагам 15"), брони в цвета на купето.
Май това ще да е ;)
НЕ :lol: :lol: :lol:
това дето вчера ми казахте "ламба" се оказа 3-ти стоп....
Третият стоп (номер 4) седи долу на кората, не горе (както си написал)...
е добре.... трети стоп на кората и тавана "ламба" ? така ли ?
бас говори за оригиналния трети стоп
ако е афтърмаркет може и в средата на стъклото да е сложен :lol:
а ако пък качиш снимка най-ще те разберем за какво говориш :wink:
Е може и "плафон" да му казваш :-)
Пак номер 4 гледай :-)
:notworthy:
там кадето казвате 3-ти стоп е нормално.... няма дупки по кората. дупката е на тавана между главите на задния ред... съвсем правилно изрязан правоъгълник.... а плафон или каквото е там разбрах че викат на това което е между сенниците отпред. то също липсва...
И отзад има също плафон. Ся трябва ли да ходя до колата да снимам :)
@Grim
Трети стоп като показания аз не помня да съм виждал наживо, така че е нормално да нямаш дупки на кората от такъв - доста са редки явно :D
Трети стоп като показания аз не помня да съм виждал наживо, така че е нормално да нямаш дупки на кората от такъв - доста са редки явно :D
мойто имаше :wink:
като си прибера колата от сервиз ще я снимам и ще ви пусна каквото имам да питам снимано.... но това ще стане най-вероятно като се прибера след седмица и половина.... :wink:
PEPI-2ALFA
28-02-2007, 16:15
[Предният подлакътник мисля че е стандартен, ама задния? Аз имам и отзад, освен това зад него има вратичка с ключалка към багажника - за натъпкване на разни дълги предмети като ски например.[/quote]
мойта беше с тонирани жамци и два подлакътника с дупка за ски[/quote]
ииии, тя кат мойта ,ма ски не карам ( избегах от чичко )
Имойта е така- ма ти кат не караш ски имаш място за мотиките :lol: - майтап де. Въпрос за задния подлакътник- стои ли хоризонтално при вас, защото моя пада(подлакътника :D ) и опира в седалката . А 3-ти стоп мойта няма.
а тя мойтае баш същата:
MVS: 167.558.0(0) | T.SPARK 2.0 SUPER'92
Engine Stamp: AR67202 Version Code: 167A2D
Engine Version: M3 | 2.0 T.S. 8 VAL.
Interior: 368 | VELLUTO GRIGIO CHIARO RIGATO
Vehicle No: 00054257
Engine No: 0014076
Prod. date: 1993-02
начи като наличност имаме:
климатроник, 4 ел.стъкла, 1(едно) ел.огледало с подгряване(дясно си нямаше фабрично), ел фарове (по-скоро вакум), там подлакътници дупка за ски, щори, халогени,дървении няма както и момо волан и трети стоп, подглавниците на седалките са 4 и са плътни а не като решетка дето са, не беше с лети джанти ма то един господ знае. а освен това като бонус имам инсталация за телефон (микрофон говорител и конектор за някъв архаичен сименс)
мда
Благодаря alf :)
А и предполагам халогените си вървят също стандартно, че често попадам в мъгли.
ALFA CORSE
01-03-2007, 12:12
Не са стандартни. Моята е Super и нямаше.
Е Вие ме разбихте направо! С две думи ... божа работа! :!: :?: :!:
ALFA CORSE
01-03-2007, 12:20
Абе според мен от всички тея глупости най-необходим ти е климатика за лятото. Другото се добавя лесно стига да имаш желание, а и не са чак толкова необходими.
:shock: :shock: :shock:
Винаги съм смятал, че халогените и ел-огледалата са стандарт и слагането на механични огледала (респ. липсата на халогени) е няква проява на икономичност. Например, от таксиджии съм чувал, че Хюндай Соната стандартно е с автоматичен климатик, а те за по-евтино поръчват с прост такъв.
Винаги съм смятал, че халогените и ел-огледалата са стандарт и слагането на механични огледала (респ. липсата на халогени) е няква проява на икономичност. Например, от таксиджии съм чувал, че Хюндай Соната стандартно е с автоматичен климатик, а те за по-евтино поръчват с прост такъв.
Аз имам приятел такъв и казва че даже и АБС им махат само само колата да е по-евтина. Абе тотално опоскана...
Че аз също съм без халогени .. :evil:
ВИН:
MVS: 167.546.0(0) | T.SPARK 1.8 ECE SUPER'92
Engine Stamp: AR67101
Version Code: 167A4
Engine Version: M2 | 1.8 T.S.
Interior: 366 | TESSUTO GRIGIO QUADRETTATO
Vehicle No: 00000000
Engine No: 0000114
Prod. date: 1992-11
Шантава 'талянска работа :)
Kris купи си една 164 3.0 и стига рева че ти е малък двигателя.
Ами малък е защото ми се опъват разни баварки на магистралата :wink:
WhitePower
02-03-2007, 09:46
не се карайте аз са супер ;)
имам фотосоларни стъкла плюшен салон махагонов волан с еърбег останалото останалите екстри си ги знаете
Kostadin
05-03-2007, 09:20
абе ако търсите неква логика нема да откриете такава :wink:
начи и мойта е супер ама немам климатроник даже и климатик немам :lol:
абс също липсва и даже съм с 14" цола джанти, инак колата ми е от Италия ама за сметка на това има пръскалки за фаровете :lol: ама треее да направя маркуча, че се скъса и ми изгори сирената на алрмата ама тва е друга тема де, имам си иначе махагонов волан Момо, халогени, дупка с ключалка към багажника два подлакътника, само предни ел.стъкла и само едно ел.огледало с подгряване в случая лявото еми горе долу тва е :wink:
оказа се че моята е имала 3-ти стоп, "ламба" за задните седалки + щора на задното стъкло.... в случая - изтръгнати но следите остават....