PDA

View Full Version : Хайде и аз да се представя с новата придобивка

georgyg
30-01-2014, 23:48
Здравейте колеги,

Да вземе и аз да направя едно представяне, за съжаление след 8 години с Алфа и към 170-180к км. реших, че е време за нещо ново и така започна обикалянето....

И така след 2-3 месеца обикаляне в началото на лятото през юли станах собсвеник на една доста по различна кола от колкото си представях - Opel Astra J GTC.

И така, колата я взех налична, защото предложенията от 3-6м чакане не ми харесваха. Първоначално тръгнах за седан 1.4Т, но докато си мислех и продадоха и двата, който имаше налични, та избора ми се предреши и взех пак купе кола, само че с 2.0 CDTI (Fiat) монтиран в немска тенекия, като при Опел е 165 к.с.

И така вече малко повече от 11к км колата си ме кефи много.
Разбира се както всяка кола си има и предимства и недостатъци, но нямам пари за нова S-класа, която да няма такива.

Качвам и малко снимки да я има негледно :)

Забравих да добавя и екстрите, а имнно:
Напълно автоматични фарове с би-ксенон;
18-ки джанти с шантав размер гуми;
Навигация, макар че не е нещо, което ползвам всеки ден, но пък дисплея я готин;
Затъмнени задни стъкла;
Лед стопове - това за Опел е екстра :)
И цвета се води Seashell (Mineral white), бял по талон, макар че няма нищо общо с бялото, както се вижда и като цяло е най-съкпата боя, която се предлага и има защо да е така.

rusiq86
31-01-2014, 00:09
Много време да те радва...не лош избор...дано никога нямаш проблеми...

endeavour
31-01-2014, 05:48
За покупката честито!... Също желая и безпроблемни безброй километри!... Ама само аз ли виждам, че на форума пише " Представете себе си и вашата Алфа Ромео"! То не бяха изневери, после поредните изневери... Нищо лично ;)

Lyubo
31-01-2014, 06:18
Честито колега! Със здраве да си я караш и само безаварийни км.

Zlobich
31-01-2014, 06:59
Честито да те радва много. На всеки един от нас пожелавам един ден да се яхнем на нов автомобил,няма значение от марка и цвят. Желая ти много и безаварийни километри.:not-fair: Искам и аз такова опелче

Gelew
31-01-2014, 08:33
Много красив браво за избора много ме кефи :)

ZaRoo
31-01-2014, 09:11
Честито не бешели в Бургас скоро кс Изгрев

georgyg
31-01-2014, 19:03
Качвам и един от поздравите, които получих на лично.

http://i60.tinypic.com/2u6egi1.jpg

П.С. Утре ще си редактирам и първия пост.

radoslavp
31-01-2014, 19:15

Боже какви селяни има ...

Честито колега, колата е супер!
Със здраве да те вози и глези.

fnt
31-01-2014, 19:43
Честито, много ми харесва цвета. Много да те радва.
А за личното....:tooth::tooth::tooth:

Lyubo
31-01-2014, 20:00

Хич да не ти пука колега. Винаги ги има такива завистници, дето гледат да те оплюят. Със здраве да си караш колата.

_power_
31-01-2014, 20:14
Хубав опел, честито !

radostin_ivanov
31-01-2014, 20:28
Един от най-хубавите модели на Опел,браво.

Mury
31-01-2014, 20:38
За покупката честито!... Също желая и безпроблемни безброй километри!... Ама само аз ли виждам, че на форума пише " Представете себе си и вашата Алфа Ромео"! То не бяха изневери, после поредните изневери... Нищо лично ;)

Преди почти 2 г. и аз се похвалих с Ланчата на жената,ама ми затриха темата даже,тук било форум на Алфа :kicking::kicking::kicking::kicking:

Колега честито за Хлопелчето,хубава кола със здраве да си я караш :disgust::disgust::disgust:

rusiq86
31-01-2014, 21:20
За опел и Шеви мога да ви кажа всичко от до,за всеки модел. Принципно астра и Инсигния, са топ-моделите. Правилният двигател за твоята е 1.4 турбо бензин 140кс. Но и твоята е добре :)

Иначе за пластмасите не искам да коментирам или за друго, нека те поздрави човек и да каже дано те радва. Честито още веднъж и със здраве да караш.

Gelew
31-01-2014, 22:14
Какво очакваш от такъв нещастник, от такъв боклук като тоя потребител.Ей глупак, ти който се правиш на много интересен и пишеш на лични, с компетентните си мнения на хората само едно ще ти кажа FUCK U няма да пиша на български да си го начукаш, защото стана много нецензурирано и пак ще ме санкционират !!!

Денис
01-02-2014, 02:47
Честита придобивка, само положителните емоции да ти носи.

:offtopic:

Преди почти 2 г. и аз се похвалих с Ланчата на жената,ама ми затриха темата даже,тук било форум на Алфа :kicking::kicking::kicking::kicking:

Колега честито за Хлопелчето,хубава кола със здраве да си я караш :disgust::disgust::disgust:
http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71630 :busted_cop::chair::Topic-is-closed-bg:

_power_
01-02-2014, 04:19
:lupe:Колко па да знаеш, хайде да те засрамя, Лумина СС 2005 и ЦР8 2007 ... в нета има инфо! ама за шеви да се изцепваш.:flamingdevil::flamingdevil:
П.С. едната съм я имал 3 год.

И се извинявам за офф-а !

Mury
01-02-2014, 08:16
Честита придобивка, само положителните емоции да ти носи.

:offtopic:

http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71630 :busted_cop::chair::Topic-is-closed-bg:

Eeee сега вече е отключена,тогава я заключиха,после я отключиха.........

georgyg
01-02-2014, 11:33
Първо благодря за хубавите думи от всички колеги.

Извиявам се не тези, които съм обидил!

И тука малко подробности, за това когато реших, че ще сменя колата се бях засилил за 3 модела, 159 Седан дизел, Жулиета (140 к.с.+) или Инсигния дизел, като бях определил да са до 2, максимум 3г.
И така: Две годишна Алфа, в България тогава нямаше, в Германия 159-ка седан, дизел с прилично оборудване (не съм фен на кожения салон и за мен това не е голяма екстра) на под 100к км. струваше 30к лв без регистрация и т.н.
Минах на Жулиета - и тя беше толкова, не със базовия салон, който е грозен, като там повечето бяха на към 10-20к км, което си е нова кола.
Вариант 3, намерих 1 Инсигния в България - 1.6Т на 18к км от официалния представител, но като отидах да я гледам, се оказа, че я продават за 27к лв, но колата има проблем с мотора е щяла да е готова след 1 месец :icon_frown: Не беше моята кола явно, а и аз търсех дизел за по-голяма кола, защото разход от 10+ ми идва много вече, а и дойде автосалона в София и там:
1. Жулиета с екстрите на Опел = 14 000 лв в повече :machinegunner:
2. Инсигния дизел - 40к най евтината, продадена за 1 ден
3. Skoda Octavia 2.0 TDI Елеганс - 42к лв със 16" ки джанти (колата върви уникално много за 150 к.с.) но е дървена доста.
4. Kia Ceed - 1.6 бензин (33 к лв.) с всички екстри, но като пуснеш климатика върви като Алфата ми с 1.4 на 15 години.
5. Citroen DS4 - 1.6Д със средно оборудване - 42к лв, доста над бюджета ми, върви си екстра, но е напудрен С4 с 10 к лв разлика.
6. Golf 6 - 1.6TDI 105к.с., мой познат си купи, нормални екстри като за голф 36к + лв. За Golf 7 - цените бяха 5-8к повече :moon:

След това минах на вариант нова, но от Германия и установих, че нова Жужа с 2.0Д 140 к.с. струва 18к Евро в Германия и 22к в България :)

Cлед доста обикаляне и каране на различни коли стигнах до извода, че:
За втора ръка коли до 2-3г. пазар няма, има 2 типа - служебни коли с малко екстри и много карани
или с екстри, които ги продават на цена 3-4к по-малко от чисто нова, просто защото цените на новите коли паднаха много и продължават да падат.
При новите има дилъри, с които може да се пазариш, като Опел, Кия, Ситроен, Рено и такива като ММ, които ми обясниха, че 1.4 Жулиетата е дизел :???:, че чакането за нова е 6 месеца и т.н.

RoMeO_156_GTA
01-02-2014, 12:40
Честито и много безаварийни километри! Донякъде темата пак е за тук, с италианско сърце си :) Поздравления за подробния пост. Тъкмо такъв чаках и те разбирам напълно. За съжаление новите Алфи или са скъпи или няма това, което търсиш, на склад. Последно спорихме с моя приятел местния дилър на Ауто Италия как може Опел да има по-спортен и мощен модел :pfbbt: Дискусията беше между Opel Astra J OPC 280hp и Alfa Romeo Giulietta QV 235hp
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/1460075_752725541409345_1844799921_n.jpg

thecleaner
01-02-2014, 12:44
Честито. Колата е перфектна и като визия и като двигател и като цяло.

ShoxXx
01-02-2014, 13:43
Честито на колегата.

А така както са постнати двете една до друга, че и в един цвят искам да кажа, че въобще, ама въобще не са лоши и двете коли, дори напротив.

Кайо
02-02-2014, 10:43
Честито,арна е колата,много да те радва и ич да не се троши!

mik mik
04-02-2014, 11:43
Честито колега, много безаварийни!

п.с. Кво да се хвалиш с алфа, заеби направо :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

santo_traficante
04-02-2014, 17:49
Много за малко имах един Opel insignia 2010 год. дизел 160кс. космо изпълнение. Много ми хареса този Орел и ако ми изпадне хубав такъв ще го метна на рамо за лична употреба:) От орлите съм с хубави впечатления:)

Честито за Астрата:)