PDA

View Full Version : Не мога да цитирам и редактирам

pace
31-01-2014, 01:09
От няколко дни немога дз цитирам и да редактирам постове,емотикони също не ми дава да поствам,при натискане на 'цитат' не се показва цитирания текст,при редакцията е същото,само при мен ли е този проблем и как да се отстрани ?

pininfarina
31-01-2014, 06:28
Аз има същият проблем от около 2 седмици.
През компа немога ( нито от експлоръра нито от модзилата ) като влизам. А от смартфона мога!

Friday
31-01-2014, 06:42
И при мен е така от няколко дни!

starata alfa
31-01-2014, 08:34
и при мен е така

ecotronic
31-01-2014, 10:32
Ползвайте гугъл хром за браузер и няма да ги имате тези проблеми.

JoRiX
31-01-2014, 11:34
А как се трие мнение някой знае ли ?

Murderer
31-01-2014, 11:38
Ползвайте гугъл хром за браузер и няма да ги имате тези проблеми.

:yes::th_up:

dimitar_vd62
31-01-2014, 11:49
А как се трие мнение някой знае ли ?

Твойто си можеш, редактиране, триеш всичко и оставяш едно многоточие.Иначе трее си мод.

Аз съм с Опера и нямам никакви проблеми.С ИЕ и Хром също.На БТК съм с АVG, с изключена защитна стена.Браузъра съм го настроил да трие хисторито и кеша автоматично и пускам с-клеанъра преди да дръпна шалтера.С ХР сервиз пак 2 съм.Не знам какво е различното при мене но нямам никакви проблеми.Вижте какви добавки ползвате и ги изключете да не би някоя да създава проблемза бутоните и иконите се използва JavaScript, ако е изключен в браузера - естествено няма да работят.Пробвайте да възстановите настройките на браузъра по подразбиране.Ако и така не стане - ба ли го.

pace
31-01-2014, 11:58
А бе да си оправят нещата,са специално заради това да инсталирам гугъл хром,до сега и без него ставаше

Friday
31-01-2014, 14:09
А бе да си оправят нещата,са специално заради това да инсталирам гугъл хром,до сега и без него ставаше

С Android e ok. На друг доставчик с Firefox без firewall, без антивирусна не става. Сега ще пробвам с друг браузър.

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk 2

Хопала :) и с Internet Explorer 10 няма проблеми.
Явно лисицата нещо е пречката, щом и с Opera и с Chrome няма проблеми!

pace
31-01-2014, 14:21
Аз съм с Comet bird но това едва ли е от значение,в други автофоруми всичко си е наред.

pininfarina
31-01-2014, 19:43
И аз не искам да ползвам друг браузър заради един форум!

Mury
31-01-2014, 20:41
И аз не искам да ползвам друг браузър заради един форум!

При тва тъп..................Линчувайте Григор,и аз от сервиза имам доста проблеми,а от вкъщи не,според мен нещо свързано с IP адресите на доставчиците е :balloon::balloon::balloon:

endeavour
01-02-2014, 17:17
Аз съм с Comet bird но това едва ли е от значение,в други автофоруми всичко си е наред.
Едва ли е от браузъра - аз от доста време ползвам само CometBird и нямам никакви проблеми ...

Sunny
01-02-2014, 17:35
Не е от IP-та .. ако е от тях няма да ви зареди изобщо или ще влачи много .
След като имате нормален достъп до сайта и форума но не можете да редактирате проблема е в браузъра .
С Опера , Хром , ИЕ 10 и Сафари съм пробвал - проблеми няма , Само с лисицата го има описания проблеми и то не на всеки компютър .
От което следва ,че отделни екземпляри на лисицата не могат да заредят определени скриптове които се изпълняват за да се ползва дадена опция .
Оправете си браузърите . Прегледайте си и антивирусните - да не би да блокират нещо .
Не са ви виновни доставчиците или собствениците на форума .
А форума е такъв каквито са потребителите му .

Mury
01-02-2014, 17:53
Не е от IP-та .. ако е от тях няма да ви зареди изобщо или ще влачи много .
След като имате нормален достъп до сайта и форума но не можете да редактирате проблема е в браузъра .
С Опера , Хром , ИЕ 10 и Сафари съм пробвал - проблеми няма , Само с лисицата го има описания проблеми и то не на всеки компютър .
От което следва ,че отделни екземпляри на лисицата не могат да заредят определени скриптове които се изпълняват за да се ползва дадена опция .
Оправете си браузърите . Прегледайте си и антивирусните - да не би да блокират нещо .
Не са ви виновни доставчиците или собствениците на форума .
А форума е такъв каквито са потребителите му .

Аз от сервиза имам точно такъв проблем,или влачи много или въобще не зарежда :coolio::coolio::coolio:

Sunny
01-02-2014, 17:57
Аз от сервиза имам точно такъв проблем,или влачи много или въобще не зарежда :coolio::coolio::coolio:

Мурджев имаш под ръка глобален мод .... може да прегледа нещата по форумо . Другото е да тормозиш доставчика си на интернет в сервиза :coolio::coolio::coolio:

Mury
01-02-2014, 18:01
Мурджев имаш под ръка глобален мод .... може да прегледа нещата по форумо . Другото е да тормозиш доставчика си на интернет в сервиза :coolio::coolio::coolio:

Кой е този глобален мод,който ми е под ръка,а и не ми се занимава с тея търтеи Близу,пък и не е моя работа :cheers::cheers:

Sunny
01-02-2014, 18:06
Кой е този глобален мод,който ми е под ръка,а и не ми се занимава с тея търтеи Близу :cheers::cheers:

Ти си знаеш ..... :coolio:
:cheers:

Tonimir
02-02-2014, 04:18
С Internet Explorer 11 съм и проблема го има.

Има и проблем при отварянето на снимки качени от потребителите. Снимката не се от първия път, а при втори опит се отваря. Има някакъв проблем със скрипта, който показва качените снимки.

pace
04-02-2014, 19:24
Струва ми се,че този проблем или няма кой да го отстрани или на можещите им дреме на шмайзерите...

ecotronic
04-02-2014, 20:32
Струва ми се,че този проблем или няма кой да го отстрани или на можещите им дреме на шмайзерите...

Има голяма вероятност и самите администратори да не са наясно какъв е точно проблема. Често пъти се случва например след ъпгрейд на даден софтуер да възникнат странични ефекти (бъгове), които не са толкова лесни за отстраняване.

Тъй че най-лесния, бърз и сигурен начин е да си решиш проблема сам.

old alfist
06-02-2014, 15:07
И аз го имам този проблем, но се свиква, а може би е по-добре - сега вместо цитат се обръщам поименно към който трябва.

ecotronic
06-02-2014, 15:29
И аз го имам този проблем, но се свиква, а може би е по-добре - сега вместо цитат се обръщам поименно към който трябва.

Това с цитатите действително не е съществен проблем. По-неприятното е това, че не могат да се редактират предишни постове.

dimitar_vd62
06-02-2014, 21:04
Това с цитатите действително не е съществен проблем. По-неприятното е това, че не могат да се редактират предишни постове.

Казана дума хвърлен камък.

ecotronic
06-02-2014, 21:53
Казана дума хвърлен камък.
Това е така, но какво правим, когато примерно хостингът на снимките от даден пост се е счупил и трябва да ги възстановим? Или когато трябва даден пост непрекъснато да се допълва с нова информация?

dimitar_vd62
06-02-2014, 22:10
Защо при мене всичко работи, и цитати и емотикони и редакция.Опера, хром и ИЕ.И при трите.Ползвам операта с включен адблокер.

Sunny
06-02-2014, 22:13
Защо при мене всичко работи, и цитати и емотикони и редакция.Опера, хром и ИЕ.И при трите.Ползвам операта с включен адблокер.

А де ... ;)

TishO
07-02-2014, 07:04
И аз от около 2 седмици имам проблем с цитатите.... някои от оправниците да вземе мерки не само да наказват за щяло и нещяло

pace
08-02-2014, 23:23
Глас в пустиня ебаси,никой не го боли па_ката
:Silent::sniper:

nicola 59
09-02-2014, 00:20
От както Алфа я купи Фиат ,няма вече нищо добро ,и на форума вече му тропат носачите,ма това е в крак с новия имидж на марката.

Sunny
09-02-2014, 02:41
От както Алфа я купи Фиат ,няма вече нищо добро ,и на форума вече му тропат носачите,ма това е в крак с новия имидж на марката.

Тропа ти дюшемето на тебе .

Ранобудниче
09-02-2014, 12:39
Трагедията е пълна.
Съни, излишно се хабиш да обясняваш - никой не чете.

Sunny
12-02-2014, 18:34
Трагедията е пълна.
Съни, излишно се хабиш да обясняваш - никой не чете.

Дори и не мисля да се хабя ...
Хората си знаят своето .
Днес и на Линукс машина се случи въпросния проблем с Фаерфокс .
Да си оправят Джавите - а ако не им харесва да се оправят както искат .
С Хром няма пролеми никъде .

nicola 59
15-02-2014, 00:01
Тропа ти дюшемето на тебе .

Ти да не си дърводелец бре,че така много ги чаткаш тия неща,или ти се е надуло твоето дюшаме,та имаш опит.

Само от Гоогле Хром ,всичко си работи нормално,от Моцила,и Интернет Експлорер не.И това явление започна изведнъж.

robygas
15-02-2014, 00:09
Ти да не си дърводелец бре,че така много ги чаткаш тия неща,или ти се е надуло твоето дюшаме,та имаш опит.

Само от Гоогле Хром ,всичко си работи нормално,от Моцила,и Интернет Експлорер не.И това явление започна изведнъж.

от "Интернет Експлорер" е това .

За Хром е ясно.
Други нямам.

dimitar_vd62
15-02-2014, 02:17
Операта си работи, то при мен и с ИЕ и Хром също си работят, ама не ги ползвам.

pininfarina
22-02-2014, 06:52
Определено има проблем! Някой от глобалните или собствениците ще вземе ли изобщо мерки или тоя форум вече е нацяло заебан!

Sunny
22-02-2014, 08:17
Определено има проблем! Някой от глобалните или собствениците ще вземе ли изобщо мерки или тоя форум вече е нацяло заебан!

Иво пробвай с Хром ... там бачка нормално .

Аз за последно твърдя ,че проблема не е на форума а е във Firefox и Java на клиентските компютри .

starata alfa
22-02-2014, 11:25
при мен и с хром мога да цитирам,с мозила нестава

pininfarina
22-02-2014, 11:35
А защо от половината си компютри мога да цитирам през експлорър и модзила а през другите немога?

Sunny
22-02-2014, 11:52
А защо от половината си компютри мога да цитирам през експлорър и модзила а през другите немога?

Иво .... прецакана Java

starata alfa
22-02-2014, 12:46
а при мен какво е

pininfarina
22-02-2014, 13:04
Как да я отпрецакам тая Java?

old alfist
22-02-2014, 15:57
Не, че нещо, но прекалено много случайности се случват - как пък на толкова много хора се е прецакал софтруера на PC-тата им.

pininfarina
22-02-2014, 16:48
Нали, и то само в тоя форум хахахаха ....

pace
23-02-2014, 13:11
Аз за последно твърдя ,че проблема не е на форума а е във Firefox и Java на клиентските компютри .

А как тоя проблем го има само в КАРБ :(

Sunny
23-02-2014, 14:57
А как тоя проблем го има само в КАРБ :(

А в колко форума на vBuletin платформа участваш ?
И защо не е проявено масово а на отделни компютри и браузъри ?

ecotronic
23-02-2014, 15:44
Не му е работа на крайния потребител това да разбира от версии на java. Нито пък от принципа на работа на най-разпространените браузери.
Проблемът си е в бъгъвата web услуга и ако някой го е еня за потребителите, той трябва да си оправи бакиите.
А иначе всеки се спасява поединично.

Ранобудниче
23-02-2014, 15:48
Добре, ще помоля Григор да ви оправи компютрите.
Един по един.
Персонално.

ecotronic
23-02-2014, 15:53
Добре, ще помоля Григор да ви оправи компютрите.
Един по един.
Персонално.

Да, моля. Защото те всички (компютрите ни) вкупом се скапаха в един съботен следобед (не помня точната дата).

Ранобудниче
23-02-2014, 16:00
Да, моля. Защото те всички (компютрите ни) вкупом се скапаха в един съботен следобед (не помня точната дата).

Това не отговаря на фактите.
Преобладаващата част от устройствата, на които се потребява този форум (включително 4-те - различни, на които аз го ползвам), нямат цитирания проблем.

Но е далеч по-лесно да се реве как някой друг е виновен, вместо да се потърси индивидуално решение на собствения проблем.

ecotronic
23-02-2014, 16:08
Това не отговаря на фактите.
Преобладаващата част от устройствата, на които се потребява този форум (включително 4-те - различни, на които аз го ползвам), нямат цитирания проблем.

Но е далеч по-лесно да се реве как някой друг е виновен, вместо да се потърси индивидуално решение на собствения проблем.

Няма да коментирам кой и за какво "реве" а само ще кажа, че като човек работещ в IT бизнеса, знам, че има елементарни правила и подходи за решаване на проблеми в занаята.
И те НЕ се свеждат до това, което вие предлагате.

PS - аз понастоящем нямам проблемите за които говорят колегите, защото вече съм си ги решил индивидуално.

starata alfa
23-02-2014, 16:25
колегата е ай-ти специалист и си е решил проблема,ама ние не сме и щом проблема е само с този форум,значи проблема е някъде във форума,недейте да разсъждавате като политици,щом не ви касае -няма проблем или нее ваш проблем.решете проблема с цитирането и редактирането и въпроса се приключва

old alfist
23-02-2014, 17:50
Моля, ако някой от форума идва в къщи да ми оправя компютъра, да ми се обади предварително

Sunny
23-02-2014, 17:59
Проблем - цитати и редактиране
Решение - друг браузър при който не се проявява проблема -Google Chrome ,Опера и други ако на някого не му харесва има и по-генерални решения.
Един му харесвало с едикой си браузър , друг не искал да си пуска ъпдейтите на Бозата и .... всеки с капризите си .
Проблема казах не е общ за форума .
За мен въпроса е приклен .
Аз като не мога да си оправя колата си я карам на майстор ,плащам си и пак си карам.

old alfist
23-02-2014, 18:06
Донякъде, това е тест - в каква степен потребителите са привързани към този форум.
Който непременно държи на форума и иска екстри - да си смени браузъра, а най-добре компютъра, за по-сигурно.

pace
23-02-2014, 18:08
Донякъде, това е тест - в каква степен потребителите са привързани към този форум.
Който непременно държи на форума и иска екстри - да си смени браузъра, а най-добре компютъра, за по-сигурно.

Па не е ли по-добре да се смени некой и друг модератор :kiss:

Sunny
23-02-2014, 19:05

Па не е ли по-добре да се смени некой и друг модератор :kiss:

А най добре е човек да спре да мрънка като второкласник , да си напъне онова между ушите и да започне да чете . Който не може то това не е проблем на по-голямата част от форума.
Модератора не ви е виновен , че не знаете да работите с компютри които сте изоставили без поддръжка. :throw:
Жената ,колата ,компютъра всичко си иска поддръжка иначе си губи "блясъка" а тогава вече и функционалността :surrender:
@pace
Като гшедам можете да цитирате , съответно нямате и изявен проблема който други наистина имат . Следователно само си спамите.А във форум с нетолкова либерална политика това подлежи на наказание
Но тук душиците на някой са нежни и капризни като Алфите

Friday
23-02-2014, 19:06

Аз съм един от тези! Пусто му IT, не разбирам и не мога да си оправя "лисицата" и на четирите устройства, от които достъпвам форума.:crybaby: Аз съм просто един "консуматор".
Колкото и да ми е неприятно на Windows сложих Opera, a още по-неприятно, e че на ментата качих Chrome :spoko: и то ги използвам само заради форума, защото ми е нужно колегите да ми "отварят очите" по въпроси свързани с Alfa-та.

П.С. Не виня никого, просто ако решението на проблема е това - това да е! :) Ще се приспособя, няма къде да ходя :)

pace
23-02-2014, 19:16
@pace
Като гшедам можете да цитирате , съответно нямате и изявен проблема който други наистина имат . Следователно само си спамите.А във форум с нетолкова либерална политика това подлежи на наказание
Но тук душиците на някой са нежни и капризни като Алфите

Отговарям ти веднага.....
1.Вече цитирам защото си инст. хрома спец. заради КАРБ ;)
2.Имам изявен проблем ''аз пуснах темата'' защото по принцип използвам 'CometBird'
3.Кое ми е спам...?
4.Кое подлежи на наказание?Тове,че споделям какъв ми е проблема САМО в този форум...ми баннете ме до живот но да знаете,че в знак на протест ще си спра детето от училище:gayfight:
5.Нежен и капризен съм...да
:kiss:

pininfarina
23-02-2014, 19:34
Sunny, ще видиш че не си прав и проблема не е при нас!

ecotronic
23-02-2014, 19:59
Sunny, ще видиш че не си прав и проблема не е при нас!

Ей в това е въпроса:

"Откъде и защо се появи проблема? "

Не се е свършил светът и решения - дал Господ.

Но когато някой ни убеждава, че при няколкостотин потребители е възникнало едно и също събитие, по едно и също време, това как се нарича, всеки сам да прецени.

Sunny
23-02-2014, 20:10
Ей в това е въпроса:

"Откъде и защо се появи проблема? "

Не се е свършил светът и решения - дал Господ.

Но когато някой ни убеждава, че при няколкостотин потребители е възникнало едно и също събитие, по едно и също време, това как се нарича, всеки сам да прецени.

Ами ти нали си решил проблема .
Обясни им как .
А след като си в IT сферата би трябвало да знаеш защо го има проблема и кои зависимости се прецакват.
Аз бях до тук :-)

Денис
23-02-2014, 21:15
Обясни им как .
А след като си в IT сферата би трябвало да знаеш защо го има проблема и кои зависимости се прецакват.

Защо колегата да обяснява? Не е ли редно, някой от администраторите да излезе и да каже:

"Да, има проблем. Решава се по следния/те начин/и:
1..."

И за да не излеза като поредния хейтър, колегите имащи дискутирания проблем и използващи Firefox, нека обновят браузъра до последната версия и проверят всички Plug-in-и, чрез посещение на следния ЛИНК. (https://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/)

czd
23-02-2014, 22:15
Защо колегата да обяснява? Не е ли редно, някой от администраторите да излезе и да каже:

И за да не излеза като поредния хейтър, колегите имащи дискутирания проблем и използващи Firefox, нека обновят браузъра до последната версия и проверят всички Plug-in-и, чрез посещение на следния ЛИНК. (https://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/)

Обясни им как .

Мисля, че успях да ги подкарам на Мозила 27.0.1 по следния начин:
1. User control panel (горния ляв ъгъл под логото на форума)
2. Settings & Options
3. Edit Options
4.Miscellaneous Options (най-долу)
5.От падащото меню на Message Editor Interface избирам Standard editor - Extra formatting controls
вместо
Enhanced Interface - Full WYSIWYG editing
6. И на края save changes малко по надолу.
незнам дали променя и нещо друго, но поне вече може да се цитира.
Ако може някой колега да го пробва и да каже има ли резултат.:surrender:

П.С. И редактирането работи.

pininfarina
23-02-2014, 22:37
2. Settings & Options
3. Edit Options
5.От падащото меню на Message Editor Interface избирам Standard editor - Extra formatting controls
вместо

Да, и при мен вече работи след промяната на опцията - голямо благодаря от мен!
Благодаря ти колега че ми помогна да си оправя браузърите и че няма да ми се налага да тегля браузъри до безкрай за да влизам през тях във форума както упорито ни убеждаваха някои хора, докато ни напомнят че неможем да работим с компютри и сме си скапали софтуерите в тях щото сме неграмотни и да идем на майстор ;-)

п.с. Пази боже от такива IT специалисти ;-)

starata alfa
23-02-2014, 22:38
2. Settings & Options
3. Edit Options
вместо

стана ,ама докато се ориентирам....мерси колега

ecotronic
23-02-2014, 22:42
Обясни им как .

Не е нужно да им обяснявам, защото хората са достатъчно находчиви за да си го решат и сами.

Това от което се дразня и това за което пиша в тази тема е съвсем друго.

И то е:

IT технологиите се развиват много динамично. Това налага непрекъснати промени почти във всичко. Основна цел на извършващите промените е това да става "прозрачно" по отношение на потребителите. Т.е те да не усещат никакъв дискомфорт от това. И понеже това не винаги е възможно, в случаите в които се очакват проблеми, потребителите биват предупреждавани за проблеми и биват подробно инструктирани, какво да правят за да изпитват и по-малко неудобства от това.

Това обаче не се случи тук. Нещо повече - определени хора, в т.ч и ти самият се опитвате да изопачавате истината.

Никой няма полза от това.

old alfist
23-02-2014, 22:52
На мен ми харесва без цитати и редактиране и си оставям така, освен ако не се оправят сами, от самосебе си.

pininfarina
23-02-2014, 22:55
На мен ми харесва без цитати и редактиране и си оставям така, освен ако не се оправят сами, от самосебе си.

Темата е отворена от тия, на които не има харесва че немогат да цитират и редактират. На тия дето ви харесва си отворете нова тема :gayfight:

ivan dimitrov
24-02-2014, 05:06
---

Ранобудниче
24-02-2014, 05:21
А каква е истината в крайна сметка?
Сигурно ли е че проблемьт е вьв форумьт, а не в поредният "прозрачен" ьпдейт на ОС..

Проблемът е във форума, админите и модератора, който трябва имидиътли да бъде сменен :)
А най-добре - и трите.

pace
24-02-2014, 09:43
2. Settings & Options
3. Edit Options
вместо

И при мен тръгна,аз използвам 'CometBird' :cheers:
Не е лошо тези дето ни упрекват,че компютрите ни били щайги а ние прости да се свържат с теб да им предадеш няколко урока по комп. грамотност

ecotronic
24-02-2014, 10:39
А каква е истината в крайна сметка?
Сигурно ли е че проблемьт е вьв форумьт, а не в поредният "прозрачен" ьпдейт на ОС.
Питам защото аз така и не успях да видя как изглежда проблемьт, ни при Линукс, ни при Уйндоус през мобилният нет. На високоскорестен нет обаче Уйндоуските браузьри се омазаха. Под линукс проблем нямам. Като правих експериментьт, Уйн беше без антивирусна и веднага след това форматирах дискьт. Не ми дойде наум да проверя дали се е ьпдейтвал.

При мен проблемът се появи едновременно на 1 пц с виста, на което са му спрени ъпдейтите и на едно с win7 на което си вървят. Двете излизат с различни публични адреси от мрежите на различни доставчици. И при двете проблемът касае само IE и FF. От същите пц-та с други форуми на същата платформа нямам проблеми. Въпреки това за да изключа фактора ОС - на пц то с вистата бутнах live OS линукс (backtrack) и от него проблемът си съществуваше.
По същото време и други колеги тук масово започнаха да се оплакват от същото.
Всичко това сочи, че проблемът най-вероятно е във web сървъра. Това не означава, че администраторите имат вина. Може самият той да е претърпял ъпдейт или пък операционната му система и в резултат на това да се е получил този страничен ефект.

ivan dimitrov
24-02-2014, 11:32
---

old alfist
24-02-2014, 11:44
Не знам дали това ще внесе някаква яснота във вашите предположения и догатки, но при мен на някои от постовете във форума, може да се редактира и цитира, а на други не.
И всичко това става само с едни и същи : компютър, операционна система и никнейм, от едно и също място в пространството, което ме навежда на мисълта, че има нещо гнило във форума, без да обвинявам никой.

ivan dimitrov
24-02-2014, 12:02
---

ecotronic
24-02-2014, 12:03
Това не предполага ли че проблемьт трябва да засяга всички потребители? Доста народ твьрди че няма проблем.
Сега ще подкарам Убунту 10.04. Изрових един от старите дискове и виждам че не сьм се гаврил с него още:-).

Нагледал съм се на всякави странности в поведението на различен софтуер, първоначално или след някакъв ъпдейт на версията.
Особено на такъв от определени големи играчи, които в желанието си бързо да изкарат на пазара определен продукт го недоглеждат и в последствие разчитат на bug - report - ите за да го изчистват в движение.

За съжаление тази порочна практика просперира.

ivan dimitrov
24-02-2014, 12:10
---

old alfist
24-02-2014, 17:32
Току що направих обновяване на Експлоръра си с последната версия и резултата от всичко това е с нулев ефект по отношение на проблема дискутиран в темата.
Цитирането и редактирането работи на случаен принцип.
Нещо като, тука има - тука нема.

czd
24-02-2014, 21:26
Току що направих обновяване на Експлоръра си с последната версия и резултата от всичко това е с нулев ефект по отношение на проблема дискутиран в темата.
Цитирането и редактирането работи на случаен принцип.
Нещо като, тука има - тука нема.

Компютри какво да ги правиш. Понякога са нечиста сила.

old alfist
24-02-2014, 22:02
Баща ми е на 77г. и когато работи в Ексела и направи някоя глупост, започва да обвинява компютъра, че е виновен.

pa4ito
25-02-2014, 22:24
Мисля, че Съни през цялото време се опитваше да обясни, че проблемът е в интерпретирането на джаваскрипта на форума от отделните браузери. ИТ хората знаят , че всеки "уеб-четец" си има своя собствена концепция по въпроса. Лично при мен всичко си работеше отлично с лисицата, хрома и операта под Дебиан 7 и убунту 12.04 от домашния ми лаптоп, както и от убунту в офиса. Откакто тече проблемът, минаха няколко ъпдейта и на лисицата и на хрома. Виж за ИЕ-то и по-неразпространените браузери нямам инфо. Но дълбоко се съмнявам, че някой е пипал форума, а и че някой може на 100% да каже какъв е кахъра. Та затова нека всеки се оправи както може, защото никой не може да даде универсално решение. И да не забравя... наздраве :cheers:

Sm0k
26-02-2014, 02:42
Мисля, че Съни през цялото време се опитваше да обясни...

Значи аз не знам кой какво се е опитал да обясни, ама аз лично прочетох цялата тема ей така от интерес, и не ми стана ясно сега проблема в браузъра ли е, в прецаканата джава ли е, какво точно й е прецаканото, в ъпдейтите на бозата ли е проблема, в антивирусната ли е и как ако е в ъпдейтите на windows, някои са го наблюдавали и на Linux. А уж бях завършил информатика и до тая вечер преди да се прибера у дома последно бачках като програмист. Ся за утре не знам, явно съм доста тъп ;)

Като цяло колегата ecotronic е абсолютно прав във всичките си мнения в темата какъв е нормалния начин в ИТ сферата, да се реагира в такива ситуации в които потребителите имат проблем :) За съжаление не мисля, че са много хората които го разбраха.

А на колегите които тука се опитваха надменно да казват на останалите, че не можели да си оправят проблема, да се спасявали самостоятелно, как ше пратели Григор да им оправел компютрите на всичките, как те си карали колите на майстор като не можели и т.н. ще споделя един забавен принцип, който често цитираме на по-младите колеги, които когато някой им каже, че потребителите имат проблем със ш*****я софтуер, а те казват "еее, ама то не е възможно, на моята машина работи" :) Та, принципа е:

We are not shipping your machine ;)

Ранобудниче
26-02-2014, 05:27
Значи аз не знам...

Боже, колко много редове взаимопомощ..

pace
26-02-2014, 12:39

За разлика от тебе да..........
Вече всичко си работи....някой се е взел в ръце :)

Ранобудниче
26-02-2014, 12:56
За разлика от тебе да..........
Вече всичко си работи....някой се е взел в ръце :)

Ами проверих.
И никой нищо не е пипал.

Което означава - ако действително проблемът вече не съществува (а лично аз не съм го имала, та дори нямам лични впечатления за какво иде реч), че Съни и Пачо са прави.

Както и да е - кой крив, кой прав.. Безкраен спор.

Радвам се, че всичко работи.

Sm0k
26-02-2014, 14:29
...We are not shipping your machine ;)

Занчи аз се извинявам, ако от хостинга таксуват форума на брой букви, не знаех ;) А ако на някой не му се занимава да прочете всички редове, не го виня, аз така по принцип съм си по-обстоятелствен, за това съм болднал последния ред, понеже той синтезира по-горните ;)

1. User control panel...
Standard editor - Extra formatting controls вместо Enhanced Interface - Full WYSIWYG editing

И сега, за да не страда мнението ми от липса на взаимопомощ, проверих това което е написал колегата czd и наистина е така. При мен и в Мозила и в ИЕ не работи с Enhanced Interface - Full WYSIWYG, но със Standard editor - Extra formatting всичко си е ОК и в двата браузъра.

Иначе да, права си, спора кой е крив и кой е прав е безкраен. Може би и причината не е във форума, защото изглежда че при някои потребители работи и с двете опции.
Въпреки, че тези при които работи не си направиха труда да си User CP-то дори след като колегата czd го написа това.

А за да не го водим тоя спор можеше просто някой от хората които отговарят за форума да седне, да се опита да възпроизведе проблема и да каже: Колеги в случай, че имате този проблем, можете да го заобиколите по следния начин, докато се установи със сигурност какъв е проблема с WYSIWYG редактирането при някои потребители. Мисля, че това беше и смисъла на мненията на колегата ecotronic - че просто така се прави в тоя бизнес :)

ecotronic
26-02-2014, 14:47
Мисля, че Съни през цялото време се опитваше да обясни, че проблемът е в интерпретирането на джаваскрипта на форума от отделните браузери. ИТ хората знаят , че всеки "уеб-четец" си има своя собствена концепция по въпроса. Лично при мен всичко си работеше отлично с лисицата, хрома и операта под Дебиан 7 и убунту 12.04 от домашния ми лаптоп, както и от убунту в офиса. Откакто тече проблемът, минаха няколко ъпдейта и на лисицата и на хрома. Виж за ИЕ-то и по-неразпространените браузери нямам инфо. Но дълбоко се съмнявам, че някой е пипал форума, а и че някой може на 100% да каже какъв е кахъра. Та затова нека всеки се оправи както може, защото никой не може да даде универсално решение. И да не забравя... наздраве :cheers:

С Mozilla Firefox V3.0.15, която НЕ се ъпдейтва и работи върху линукс Live OS не съм имал дискутираните проблеми допреди момента в който масово хората започнаха да се оплакват.

Със същия браузер или с ъпдейтван такъв, работещ върху друга ОС, примерно win7, нямам дискутираните проблеми с други форуми на vBulletin.

С оглед на всичко това ми е трудно да приема теорията за ъпдейтите по клиентските станции, като разумно обяснение на причината за проблема.

---------- Post added at 14:47 ---------- Previous post was at 14:32 ----------

За разлика от вашата "взаимопомощ" спрямо други колеги, това което пише колегата SmOk, когото нямам честта да познавам, е до голяма степен обосновано, макар и че вероятно вие не го разбирате добре.

Geri_ms
26-02-2014, 15:21
......

Благодаря! Сега и при мен работи! :clap2:

Friday
26-02-2014, 15:49
Благодаря и аз на колегата czd. И при мен гореспоменатите проблеми се оправиха!

old alfist
26-02-2014, 21:29
И при мен се оправиха проблемите, благодарение на отзивчивостта на обикновените потребители, въпреки PC-то ми, и софтуера ми, и най вече голямата ми некадърност и мърлячество.

ivan dimitrov
26-02-2014, 21:42
---

ecotronic
26-02-2014, 22:41
Аз и не сьм твьрдял че това е причината. Питах вас по скоро, защото проблемьт не засяга всички, а ьпдейтите на Майкрософт нямат нищо общо с тези на линукс дистрибуциите. Ако знаех че има засегнати и Линукс машини, нямаше да си правя трудьт да експериментирам.
Писах в темата понеже разполагах с време и си поиграх, не сьм IT специалист и само с това можех да помогна.
И понеже и днес си поиграх - ХР с Аваст(ако има значение) устиска и при двата ми доставчика, тоест - три браузьра не успяха да "прихванат" проблема за целият следобед.
Наистина е добре да има яснота, но ако проблемчето е в клиентските машини, как администраторьт на форума да я внесе. Аз не видях някой да е написал - имам проблем, пробвах това и това, получи се това.

Двама специалисти казаха че проблемьт е в Джава, появи се трети и ги нахока че не се правело така, но не показа как се прави. Решението го показа 4-ти човек.
Баш сме си цирк!

По-напред в темата го казах. По никакъв начин не упреквам за самия проблем администраторите на сайта, защото те също ползват нещо, което някой друг е създал. Дори и той явно не е бил наясно с проблема. Иначе не би пуснал в широка употреба конкретния продукт. Но както е ясно такива неща се случват в условията на надпревара с времето.
Поради това, когато се говори за версии на даден софтуер, съществуват понятия като "последна версия" и "последна стабилна версия".

На такива неща самият аз съм свидетел на работното си място. Администрирам система с около хиляда потребителя. Периодично се правят и поредните ъпдейти с цел постигане на нова или по-добра функционалност.
До момента обаче почти не помня да е правен ъпдейт без да са се проявили някакви по-тежки или по-леки негативни странични ефекти. Когато ги "хвана" в процеса на тестовете, търся начин да ги преодолея а когато това е невъзможно, връщам старата версия, излагам проблема пред производителя и чакам решение.
Най-неприятната ситуация обаче е тази в която в процеса на тестовете не успея да "хвана" проблем а той бива рапортуван от потребителите.
Понякога пък се случва даден проблем да не може да бъде решен централизирано и да трябва да се обиколят всички потребители, което е физически невъзможно.
В този случай изготвям прецизни инструкции затова, как всеки един по най-лесния начин да си оправи нещата.
Слава Богу такива ситуации се случват рядко.

Накратко - нещата са доволно сложни, и подводните камъни - доволно много.

Поради това е много важно човек да има нагласа, подход и стратегия за изход.

pininfarina
26-02-2014, 23:57
Струва ми се че не само малко поизкривихте темата но дори извадихте и пишкомерите :-)

ivan dimitrov
27-02-2014, 00:22
---

Sm0k
27-02-2014, 01:06
...При мен и в Мозила и в ИЕ не работи с Enhanced Interface - Full WYSIWYG, но със Standard editor - Extra formatting всичко си е ОК и в двата браузъра.

Уф, цялата тая драма ми стана интересна и тая вечер си поиграх да инсталирам още няколко браузъра. Наблюденията ми са следните:

1. Тествал съм го върху Windows 8.1 с пет различни браузъра: IE 11, Mozilla 27, Chrome 33, Safari 5.1, Opera 19. Всичките са последните версии, up to date, операционната ми система е постоянно ъпдейтната.

2. С браузърите IE и Mozilla:
2.1. При включено WYSIWYG редактиране в IE и Mozilla редактора наситина работи като WYSIWYG (т.е. като цъкна болд виждам думата болдната в полето за редактиране на коментирите, а не заобиколена от буквата B в квадратни скоби :) ). В този режим обаче редактирането и цитирането не работят.
2.2. При избрана другата опция (Standart editor) всичко си работи нормално и в двата браузъра.

3. В останалите три браузъра (Chrome, IE и Mozilla): Няма никаква разлика в поведението на редактора, която и от двете опции да е избрана в контрол панела (User CP) - каквото и да избера там, като започна да пиша коментар браъзура ми показва стандартния редактор (Standart Editor), който очевидно не е WYSIWYG, дори и да съм избрал тази опция. А със стандартния редактор коментарите работят и вероятно за това колегите, които ползват тия браузъри не са наблюдавали проблема. На мен лично ми изглежда че тия три браузъра не подържат въпросното WYSIWYG редактиране и директно зареждат стандартния редактор. Но все пак това е само догатка, защо точно зареждат него, а не избрания в User CP, не мога да кажа със сто процента сигурност :)

В края на краищата по всичко изглежда че към момента WYSIWYG редактора има проблем с редактирането и цитирането и изглежда тоя проблем не зависи от браузъра и ОС-а. А дали това е нормалното поведение или не, аз не мога да кажа. Имам някакъв бегъл спомен, че по-рано си работеше, ама не съм сигурен, напоследък не съм се скъсвал да пиша във форума :)
Ако при някой все пак работи редактирането и цитирането при избрана последната опция - Enhanced Interface - Full WYSIWYG, да сподели - колкото повече информация, толкова по-голям е шанса да се реши проблема :)

ivan dimitrov
27-02-2014, 01:44
---

Sm0k
27-02-2014, 02:27
Тва вече е "друга" бира!
Току що избрах опцията.
Кубунту 14.04-алфа, опера - работи си.
След мало с Лисица.
Ядец!Огнената лисица се опари. утре с други ос и по вече браузьри.

Ок де, ама с убунту коя от двете опции си избрал и работи с нея. И в случай че си избрал WYSIWYG опцията, работи ли наистина като такова, или си работи, ама пак си изглежда като standart editor?

Качвам две екранчета за пояснение: на първия е как изглежда WYSIWYG editor, а на втория е как изглежда Standart editor. Като цяло тва е разликата между двата вида редактиране на мнения.

Ако цитирането си работи, но примерно при болдване редактора се държи като на втората картинка, въпреки че в контрол панела си избрал да се държи като на първата, значи все още нямаме някой, който да е потвърдил, че му работят едновременно да работят и WYSIWYG редактирането и цитирането.
Ако обаче се държи като на първата картинка като болдваш, и работи и цитарането в същото време, това вече променя нещата :)

Та според мен на тоя етап въпроса е все пак някой виждал ли е редактора да работи както на първата картинка но в същото време да работи и цитирането :)

P.S.: Току що пробвах същите сценарии на http://www.alfaowner.com и там тия проблеми ги нямат - всичко си е шест, цитирането си работи и с двата редактора, WYSIWYG-a си е наистина такъв и все пак ми работи цитирането и в него.
Там форума също е vBulletin, имам някакви съмнения че е по-нова версия, ама все пак... ;) Което ме навежда на мисълта, че спомените ми че и при нас това си работеше може би не са чак толкова нереалистични ;)

Ранобудниче
27-02-2014, 11:06
Ок де, ..

Благодаря, че си се заел да разчепкаш този проблем.
Казвам го искрено и без капка ирония.

Както и на потребителя, именувал се czd.

ivan dimitrov
27-02-2014, 12:30
---

ivopetrov_1982
27-02-2014, 13:14
2. Settings & Options
3. Edit Options
вместо

П.С. И редактирането работи.[/QUOTE]
евала колега за помоща!:cheers:

Sm0k
27-02-2014, 20:52
Ако правилно разбирам - няма смисьл да продьлжавам с експериментите с други ОС и браузьри...

Накратко да, по всичко изглежда, че при теб с Linux-a се държи както при мен с Win-а.

Т.е. в края на краищата излиза, че проблема не зависи от браузъра и ОС-а и е следния:
1. Ако WYSIWYG редактирането ви е включено в User CP и ви работи (поддържа се от съответния браузър), тогава не работят редактирането и циритрането.
2. Ако WYSIWYG редактирането не ви е избрано в User CP, или просто не се поддържа от браузъра въпреки че е избрано, тогава проблем с редактирането и цитирането нямате, защото ползвате Standart Editor-а.
3. В други vBulletin форуми изглежда цитатите и редакцията работят и с WYSIWYG.

Остава някой с по-силна памет да си спомни дали по-рано и при нас работеше или винаги така си е било :)
А до тогава решението е който има проблеми да избира Standart Editor в User CP и това е :)

P.S. Дали браузъра изобщо поддържа въпросната станала прословута опция най-лесно се отгатва по наличието или липсата на ето това малко копченце с двете букви A, което е горе в дясно на полето за коментари :) От него можете да превключвате и между двата режима в движение независимо от това кое е избрано в контрол панела :)

old alfist
27-02-2014, 21:01
Не знам какви са делегираните права и стълбицата на йерархията във форума, но някой пишман-специалист е барал софтуера на форума и най-добре да си признае.

Sm0k
27-02-2014, 21:08
Не знам какви са делегираните права и стълбицата на йерархията във форума, но някой пишман-специалист е барал софтуера на форума и най-добре да си признае.

Да уточня, аз само исках да изясним технически какъв е проблема, за да е по-лесно да се реши ако е нов проблем :) Не казвам, че някой е барал, щото нямам спомен така ли е било или не, може и преди да си е било така :)

ecotronic
27-02-2014, 21:14
Накратко да, по всичко изглежда, че при теб с Linux-a се държи както при мен с Win-а.

Т.е. в края на краищата излиза, че проблема не зависи от браузъра и ОС-а и е следния:
1. Ако WYSIWYG редактирането ви е включено в User CP и ви работи (поддържа се от съответния браузър), тогава не работят редактирането и циритрането.
2. Ако WYSIWYG редактирането не ви е избрано в User CP, или просто не се поддържа от браузъра въпреки че е избрано, тогава проблем с редактирането и цитирането нямате, защото ползвате Standart Editor-а.
3. В други vBulletin форуми изглежда цитатите и редакцията работят и с WYSIWYG.

Остава някой с по-силна памет да си спомни дали по-рано и при нас работеше или винаги така си е било :)
А до тогава решението е който има проблеми да избира Standart Editor в User CP и това е :)

P.S. Дали браузъра изобщо поддържа въпросната станала прословута опция най-лесно се отгатва по наличието или липсата на ето това малко копченце с двете букви A, което е горе в дясно на полето за коментари :) От него можете да превключвате и между двата режима в движение независимо от това кое е избрано в контрол панела :)

Колега, един въпрос леко встрани от темата, понеже явно имаш наблюдения и върху Alfaowner.
Проблемът е следния:

Откакто съм се регистрирал там, в едит прозореца ми я няма иконката за вкарване на линкове към изображения.
Пробвал съм какво ли не и никак не става. Когато в поста вкарам ръчно суичовете и url - то към картинката, в постовете ми стоят само линковете без картинките да се визуализират. Зададох въпроса на администратори и модератори и всеки "вдига рамене".

Най-вероятно нещо се ме порязали, но не си признават :)

haljscho
04-03-2014, 22:24
:big_heat::stretcher:

Тия дето изписаха сумати мнения и не помогнаха!!!

Ми мля ви се толкова ли не можахте да кажете къде да си променим настройките, ми ни обяснявате колко сани скапани лаптопите и програмите които ползваме!!!

Това малко прозвуча като, свършило му горивото, миии основен ремонт!!!:devil::devil::devil:

Нещо такова, едва ли ще намеря точното сравнение!!!:jason2:

И както се получава У БГ, тия дет тряааа да оправят нещата или най-малкото да се опитат да помогнат на останалите, се правят на остроумни, всезнаещи и изкарват другите виновни!!!
И накрая започват да си блъскат главата и се опитват да помогнат хора които това въобще не им е работа, защото и е съвестно за останалите (Евала на такива хора)! Обаче тия първите всезнайковци, вместо да им благодарят и да ги поздравят за помощта, те продължават да плюят по тях....... Браооо, голуеми сте!!!:pokey:

Поздравление за всички които помогнаха в темата!!!:wein:

TishO
30-05-2014, 15:52
Имам проблем и моля някои модератор да помогне или реши проблемът ми немога да използвам функцията цитата слагам тикчето и като цъкна да коментирам не ми излиза цитата на колегата на който искам да отговоря!!!

Проблема го имам от около месец и половина!!!!!!!!

Бобби
01-06-2014, 13:43
Според мен цитатите напълно да се премахнат, а не да се намалят с 50%...както разбирам от темата:)))....
Така ще намалеят кавгите и обидните спорове значително.

PEPI-2ALFA
30-07-2014, 21:45
Здравейте. Появи се проблем и при мен. В целия раздел "Правила на форума. Важни съобщения" не мога да цитирам, отговарям, или започвам нова тема. Опитах преди малко да отговоря в темата за ЕКО-картите, не става. В нито една от 5-те незаключени теми не мога - http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=16
В никой от другите раздели нямам тоя проблем. Когато опитам да цитирам, или отговоря ми показва това:

dimitar_vd62
30-07-2014, 22:42
Аз мога да цитирам/редактирам, но въпросният прозорец цитиран от PEPI-2ALFA, при мене се появява когато някой е дал линк в поста си водещ до друга страница на форума.Не на всички обаче.

PEPI-2ALFA
30-07-2014, 22:48
Аз мога да цитирам/редактирам, но въпросният прозорец цитиран от PEPI-2ALFA, при мене се появява когато някой е дал линк в поста си водещ до друга страница на форума.Не на всички обаче.
Ако е към клубния раздел, или към ... някакъв рейсърски има там, доколкото знам, тогава е разбираемо, но "Правила..." е общодостъпен.

dimitar_vd62
30-07-2014, 23:07
Не знаех че има такива особености.

PEPI-2ALFA
20-11-2014, 21:08
Ново 20. Нещо става с цитатите, вижда се кого цитираш, но не се вижда неговото мнение. Явно се е отразило и на стари мнения, защото и в тая тема е така. Можа пък в моя телевизор да е проблема.

dimitar_vd62
20-11-2014, 21:33
Нямам такива проблеми.Виж си телевизора.

PEPI-2ALFA
20-11-2014, 21:36
Утре ще видя домашния как е.

Нямам такива проблеми.Виж си телевизора.
Виждаш ли си мнението?

ecotronic
20-11-2014, 21:37
Аз виждам, че си го цитирал нормално.

PEPI-2ALFA
20-11-2014, 21:43
Аз виждам, че си го цитирал нормално.
Значи си е при мен проблема :drunk:

dimitar_vd62
20-11-2014, 21:44
Утре ще видя домашния как е.

Виждаш ли си мнението?

Мда, виждам го.

PEPI-2ALFA
20-11-2014, 21:53
Ясноо, а аз виждам това

pa4ito
20-11-2014, 22:11
Ясноо, а аз виждам това

А отдолу има ли текст? Имам пред вид, да не би цвета на шрифта да съвпада с цвета на фона и да не се вижда текта, а той да е там... Пробвай да "маркираш" с мишката под имената, ако има текст, ще се покаже.

PEPI-2ALFA
20-11-2014, 22:23
Явно е така, както казваш. Как да го оправя?

pa4ito
21-11-2014, 11:00
Явно е така, както казваш. Как да го оправя?

не видях някъде по настройките на форума да има възможност за "пипане" на цветовете, но не съм ровчил много, предимно тука - http://clubalfaromeo.com/forum/profile.php?do=editoptions

А в цветовата схема на твоята операционна система да си пипал нещо по цветове на текст?

П.П. Токущо постигнах следния ефект - от линка който съм дал по-горе, отиваш най-отдолу на секция "Разни ". Там в "Изглед на редактора на съобщения" зададох ""Разширен изглед". След запис, установих, че не мога да цитирам. По принцип там опцията ми беше "Standard Editor - Extra formating controls". Върнах обратно настройката и всичко "заспа".
Явно е бъг на темата...

Това го правя на Firefox 33.0, OS: Ubuntu 12.04

PEPI-2ALFA
21-11-2014, 23:16
не видях някъде по настройките на форума да има възможност за "пипане" на цветовете, но не съм ровчил много, предимно тука - http://clubalfaromeo.com/forum/profile.php?do=editoptions

А в цветовата схема на твоята операционна система да си пипал нещо по цветове на текст?

П.П. Токущо постигнах следния ефект - от линка който съм дал по-горе, отиваш най-отдолу на секция "Разни ". Там в "Изглед на редактора на съобщения" зададох ""Разширен изглед". След запис, установих, че не мога да цитирам. По принцип там опцията ми беше "Standard Editor - Extra formating controls". Върнах обратно настройката и всичко "заспа".
Явно е бъг на темата...

Това го правя на Firefox 33.0, OS: Ubuntu 12.04
В момента от домашния компютър си виждам всички цитати, явно на служебния е пипано.

PEPI-2ALFA
23-11-2014, 09:23
Явно е от настройките на хрома на служ. комп., с мозилата си се вижда всичко.

П.П. Еврика. От мащаба е. Обикновено съм на 110% и от това не виждам целия текст. Като е на 100% или 125% се вижда всичко. Открих го като прехвърлих на фейсбука и не видях текст, който преди 3 минути виждах.

pa4ito
23-11-2014, 21:28
Явно е от настройките на хрома на служ. комп., с мозилата си се вижда всичко.

П.П. Еврика. От мащаба е. Обикновено съм на 110% и от това не виждам целия текст. Като е на 100% или 125% се вижда всичко. Открих го като прехвърлих на фейсбука и не видях текст, който преди 3 минути виждах.

Хмм, пробвай с някой TrueType шрифт на 110% мащаб.

PEPI-2ALFA
23-11-2014, 22:50
По- късно през деня се оправи. Виждах си и на 110%.

pa4ito
24-11-2014, 22:08
По- късно през деня се оправи. Виждах си и на 110%.

Добрият дух на алкохола се е проявил... :roll2:

PEPI-2ALFA
24-11-2014, 22:22
:tooth: Аааа моля ти се, на работа само кафе. :tooth:

vovata
26-11-2014, 22:07
:tooth: Аааа моля ти се, на работа само кафе. :tooth:

А дано да е ирландско :-)