View Full Version : Първият истински президент
https://www.youtube.com/watch?v=ZmP4F8Gje5I
Браво г-н Плевнелиев.
https://www.youtube.com/watch?v=ZmP4F8Gje5I
Браво г-н Плевнелиев.
Наистина браво!
Тука ставам на крака и ръкопляскам!
Крайно време е да се прояви политическо мъжество не само по този, но и по множество други въпроси!
nikolaaaay
01-02-2014, 15:27
Браво на президента за всичко, което прави и говори! Много съм доволен, че гласувах за него въпреки, че никога не съм гласувал за Герб. Такива трябва да са истинските политици, но за съжаление ще го омаскарят рано или късно с измислени компромати. Мафията държи прекалено много медии и може да манипулира лесно простата част от народа. Пък тя е мнозинство в България.
Трябва да се гласува масово, за да имат шанс свестните политици.
RUNNING WILD
01-02-2014, 15:51
когато комунистите взимат власта 44 та същите неща се говорят за царското семейство и царската полиция и жандармерия и тн,всяка следваща власт изтъква недостатъците в управлението на предишната в цял свят е така като почнеш от Ким ир Сен до талибаните,президента в България е с представителни функции за съжаление не е Путин.
Гледайте сега как ще изпълзят червените тролове и ще почнат да плюят личността за да омаловажат истината и позицията в речта. Но такива са опорните точки и за съжаление те вършат работа сред глупците.
iliykata83
01-02-2014, 15:56
Браво на Президента Плевнелиев
nikolaaaay
01-02-2014, 15:59
когато комунистите взимат власта 44 та същите неща се говорят за царското семейство и царската полиция и жандармерия и тн,всяка следваща власт изтъква недостатъците в управлението на предишната в цял свят е така като почнеш от Ким ир Сен до талибаните,президента в България е с представителни функции за съжаление не е Путин.
Царската полиция е преследвала партизаните, защото те са взривявали църкви, нападали са влакови композиции, мандри, кошари, обикновени полицаи.
Комунистите избиха интелигенцията и хора без абсолютно никаква вина бяха пращани в лагери. Много от тях не се върнаха. Разликата е съществена. Това за всяка нова власт плюела по старата е доста глупаво като разсъждение защото внушава, че всички власти са еднакви, а то изобщо не е така.
Една от най - трагичните дати в българската история е нощта на 1 срещу 2 февруари 1945г. Тя остава под името ,,Кървавият четвъртък''. Тогава са разстреляни осъдените на смърт по така наречения ,,Народен съд'' . По "Дело № 1" са били подсъдими бившите регенти, дворцови съветници, министри и народни представители от 25 -то Народно събрание. Тринадесет членния Първи състав на съда осъжда на смърт Принц Кирил Преславски Сакскобургготски, проф. Богдан Филов - министър председател, Ген. Никола Михов - тримата регенти на България, както и 17 министри,8 царски съветници, 22-ма министри от правителствата след 1941г. 67 депутати от 25-тото НС, 47 генерали и висши офицери.
Присъдите са изпълнени същата нощ. Навързани на вериги хората са откарани с камиони до една дупка от паднала бомба в района на Софийските гробища. Разстрелвани са един по един. Проф. Александър Станишев - световно известен медик е бил принуден да констатира смъртта на убитите. Последен убиват него -- застрелват го с пистолет в тила, както е коленичил над последния разстрелян. Труповете са съборени в трапа и зарити със сгурия. Въпреки тайната, през следващите дни и месеци близки на загиналите носят цветя и свещи на мястото. За да предотвратят, комунистите правят отгоре бунище.
Това е финалната фаза на разправата на дошлите на власт комунисти с техните противници, набедени за ,,фашисти'' и виновни за въвличането на България във Втората световна война на страната на Германия.
След падането на комунизма жертвите са реабилитирани от Върховния съд на република България през 1996г. Мотивът на съда е липса на доказателства. Несправедливите и нелегитимни присъди на ,, Народния съд'' са изброени сред престъпленията на комунистическия режим в България в приетия през 2000 г. специален закон.
KirilSol
01-02-2014, 16:28
Браво на Президента Плевнелиев!
Принципна позиция достойна за уважение!
И кое точно е достойно за уважение?:picnic:
Или просто някой е решил, че трябва да ми пробутва да уважавам поредния пиано клавиш в тази държава, натискан незнайно от кой.
lordliness
01-02-2014, 20:19
Много сте лесни за манипулиране. Ама хич да не ви пука, повечето са така.
dimitar_vd62
01-02-2014, 21:00
И кое му е мъжкото, да ти кажат да четеш нещо от аутокю - то ли?Мъжко щеше да е да го каже импулсивно със свои думи.Между другото в биографиите на политиците се пропуска от какво семейство произхождат преди 89-а и в каква среда са се развивали.
Ранобудниче
01-02-2014, 21:04
Сладурчета, ще ви побутна темичката към раздел Политика.
И умната.
ivan dimitrov
01-02-2014, 21:08
Между другото в биографиите на политиците се пропуска от какво семейство произхождат преди 89-а и в каква среда са се развивали.
Рядко сьм сериозен вьв виртуалното пространство, но.... - това няма значение. Важно е какво се е "оформило" в последствие.
Древните са казали - "по делата им ще ги познаете".
dimitar_vd62
01-02-2014, 21:16
Еми познавам човек, на който родителите бяха номенклатурчици, познай той къде е аз къде съм.Крушата не пада по далеч от дървото си.Какви са делата му че да го превъзнасям.Зад всеки президент седи екип.
ivan dimitrov
01-02-2014, 21:29
Еми познавам човек, на който родителите бяха номенклатурчици, познай той къде е аз къде съм.Крушата не пада по далеч от дървото си.Какви са делата му че да го превъзнасям.Зад всеки президент седи екип.
Не коментирам президента.
Баща ми беше партиен секретар на фабрика. Ела ме убеди че имам нещо общо с номенклатурата, червените, или идеите им.
dimitar_vd62
01-02-2014, 21:58
Бе той и моя беше партиен член, щото беше военен и аз нямам нищо общо с червените още повече че ме изключиха от комсола за неудобни въпроси.Прав си, не всички имат нещо общо с миналото, но за мен това не е човека.Тоя си е баш пионка.
ivan dimitrov
01-02-2014, 22:05
Бе той и моя беше партиен член, щото беше военен и аз нямам нищо общо с червените още повече че ме изключиха от комсола за неудобни въпроси.Прав си, не всички имат нещо общо с миналото, но за мен това не е човека.Тоя си е баш пионка.
Както казах - не коментирам конкретния случай. Против сьм поставянето под общ знаменател, това до нищо добро не води. За да се оправим - трябва да внимаваме много какво правят, не какво говорят или от кьде идат. При това вече имаме богат собствен опит, време е да се поучим.
dimitar_vd62
01-02-2014, 22:27
Е а де, виждаш ли наченки на доучване.Някой взе ли си бележка.Има само една реално съществувала личност на която се кланям - Левски.След като Станишев намери сили да се извини на турците, тези думи трябваше да са негови.Ако наистина се изживяват като хора взели си поука.
ivan dimitrov
01-02-2014, 23:37
Е а де, виждаш ли наченки на доучване.
Ами нали точно това ме притеснява! Мисля да е крайно време да погледнем "мажоритарно" на нещата. Да сьдим за всеки по това което прави(е правил), без да му гледаме в "паничката".
Тези хора са убили много хора,други са пратили в лагери. Измет дошла на власт с кръв по ръцете.
Linkestis
02-02-2014, 08:15
Кой е Президентът Росен Плевнелиев?
От къде идва и къде отива?
Тези хора са убили много хора,други са пратили в лагери. Измет дошла на власт с кръв по ръцете.
Комунистическият режим официално е обявен за престъпен!
Какво ново ни казваш?
Или се "лъзваш" по поредната бананова кора имаща за цел да разделя хората.
п.п. Няма безкръвни революции.
RUNNING WILD
02-02-2014, 10:52
Царската полиция е преследвала партизаните, защото те са взривявали църкви, нападали са влакови композиции, мандри, кошари, обикновени полицаи.
Комунистите избиха интелигенцията и хора без абсолютно никаква вина бяха пращани в лагери. Много от тях не се върнаха. Разликата е съществена. Това за всяка нова власт плюела по старата е доста глупаво като разсъждение защото внушава, че всички власти са еднакви, а то изобщо не е така.
виж царската полиция е репресивен орган колко невиини има избити и на колко хора има праснат добитък?ако сме живяли добре тогава нямаше да има атентати в църквите нали?нямаше да има Ванче Михаилов мутра номер 1 дори над Аркан,нямаше да има септемврийско въстание 23 та година и какво ли не,монархията е отживелица,само да ти дам прост пример защо е негодувал народа отиди и виж царските имения в Враня когато хората са орали с волски впрягове виж че само алеите лампите и конюшните са стрували инвентар да се оре по България,тая власт и тия привилегии е трябвало да се задържат с цената на всичко така е при всяка власт и винаги следващата ще плюе за да ръчка народа да не гледа на зад да вижда само минусите само и единствено минусите и да се убеждава колко добре живее сега,и винаги ще е така на всякъде по света.
виж царската полиция е репресивен орган колко невиини има избити и на колко хора има праснат добитък?ако сме живяли добре тогава нямаше да има атентати в църквите нали?нямаше да има Ванче Михаилов мутра номер 1 дори над Аркан,нямаше да има септемврийско въстание 23 та година и какво ли не,монархията е отживелица,само да ти дам прост пример защо е негодувал народа отиди и виж царските имения в Враня когато хората са орали с волски впрягове виж че само алеите лампите и конюшните са стрували инвентар да се оре по България,тая власт и тия привилегии е трябвало да се задържат с цената на всичко така е при всяка власт и винаги следващата ще плюе за да ръчка народа да не гледа на зад да вижда само минусите само и единствено минусите и да се убеждава колко добре живее сега,и винаги ще е така на всякъде по света.
++++
nikolaaaay
02-02-2014, 11:53
Каква царска власт те гони. България се е управлявала от правителството и народното събрание. Царската институция е започнала да има все по-представителни функции. След смъртта на Цар Борис - съвсем представителни. Народът бил негодувал срещу царя. Това исторически факти ли са или твои разсъждения?! Комунистите по това време са били натикани в ъгъла и ако България не беше разпределена към сферата на влияние на СССР, никога нямаше да има комунистически режим в България.
На село може и да са орали с волски прягове, но България по това време е разработвала и произвеждала свои самолети. За сметка на това баба ми и дядо ми на село смениха волски впряг с магарешки впряг. Още си седи инвентара в мазето. Мога да ти го снимам ако искаш. Ползваше се до 90-те години.
RUNNING WILD
02-02-2014, 13:25
Каква царска власт те гони. България се е управлявала от правителството и народното събрание. Царската институция е започнала да има все по-представителни функции. След смъртта на Цар Борис - съвсем представителни. Народът бил негодувал срещу царя. Това исторически факти ли са или твои разсъждения?! Комунистите по това време са били натикани в ъгъла и ако България не беше разпределена към сферата на влияние на СССР, никога нямаше да има комунистически режим в България.
На село може и да са орали с волски прягове, но България по това време е разработвала и произвеждала свои самолети. За сметка на това баба ми и дядо ми на село смениха волски впряг с магарешки впряг. Още си седи инвентара в мазето. Мога да ти го снимам ако искаш. Ползваше се до 90-те години.
каква царска власт ме гони?в цяла Европа в всички царски и кралски родове има германска кръв и не е случайно,в нашият също виж,кое е ставало без одобрението на царя и съветниците му?тия дето ми казваш са съветници на царя защото царя е лицето на тая страна и той е гарант вътре и извън пределите разбираш ли?не може Буров да отиде да взима решение и прост факт като дойде делегация къде ги настаняват къде отиват с кой се виждат първо?не ми обяснявай за богато развита земеделска държава и че сме били 4 ти в Европа били сме заради германската кръв за това,най хубавите ловни владения най хубавите хижи дивеч часовници коли и какво ли не са за царя не са за тебе и за мене и това хората са го виждали и си е чисто щаване защото е лансирал хората в градовете да са близо до него а да се тъпче всичко друго,защо убиха Стамболов щото засенчи царя и караше българите да работят,е сега ще ти сложа снимки на царският дворец в Враня който седеше години затворен и в него е спал Георги Димитров който предаде и разцепи България,а ти ми кажи защо това не се даде на народа да се ползва като принадлежи на България с труд пот и наши пари е строено не го е строил царя сам,а имаш ли идея колко е струвала подръжката на царската полиция и Жандармерия и на Тайна царска полиция?абе ти как си тълкуваш понятието Тайна полиция?
Браво бе, една марионетка, където защитава интересите на Прокопиев и на разни тарикати като него. Абсолютно сервилен президент където води съвсем съзнателно една манипулативна политика.
---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:37 ----------
каква царска власт ме гони?в цяла Европа в всички царски и кралски родове има германска кръв и не е случайно,в нашият също виж,кое е ставало без одобрението на царя и съветниците му?тия дето ми казваш са съветници на царя защото царя е лицето на тая страна и той е гарант вътре и извън пределите разбираш ли?не може Буров да отиде да взима решение и прост факт като дойде делегация къде ги настаняват къде отиват с кой се виждат първо?не ми обяснявай за богато развита земеделска държава и че сме били 4 ти в Европа били сме заради германската кръв за това,най хубавите ловни владения най хубавите хижи дивеч часовници коли и какво ли не са за царя не са за тебе и за мене и това хората са го виждали и си е чисто щаване защото е лансирал хората в градовете да са близо до него а да се тъпче всичко друго,защо убиха Стамболов щото засенчи царя и караше българите да работят,е сега ще ти сложа снимки на царският дворец в Враня който седеше години затворен и в него е спал Георги Димитров който предаде и разцепи България,а ти ми кажи защо това не се даде на народа да се ползва като принадлежи на България с труд пот и наши пари е строено не го е строил царя сам,а имаш ли идея колко е струвала подръжката на царската полиция и Жандармерия и на Тайна царска полиция?абе ти как си тълкуваш понятието Тайна полиция?
Защо се връзваш на глупостите на Никалай. Били сме четвърти в Европа ама друг път. За жертвите на едноличния режим за забраната на партиите за мизерията по това време нищо не казва. Абе демокрация и благоденствие е било от където и да го погледнеш.
Е Павлине, какъв "независим" беше другаря Гоце, особено от Ахмед Доган пък.
Съратника му от ДС говъртеше на пръста си.След като стана известен с факта, че е агент на ДС, Гозе беше приеман единствено в азиатските постсъветски републики-и то с цел да гърми забранени животински видове и да похожда по разни певачици....., хвала на такива "силни" президенти.
---------- Post added at 02:04 ---------- Previous post was at 02:02 ----------
Е а де, виждаш ли наченки на доучване.Някой взе ли си бележка.Има само една реално съществувала личност на която се кланям - Левски.След като Станишев намери сили да се извини на турците, тези думи трябваше да са негови.Ако наистина се изживяват като хора взели си поука.
Митак, Станишев първо трябваше да се извини на българите, за жертвите след 1944 г., които БКП изтрепа, включиетелно и съпартийци.
dimitar_vd62
04-02-2014, 23:00
Всъщност неправилно се изразих.На фесовете няма какво да се извиняваме, още повече че те не са се извинили за потурчването на българите по време на "османското присъствие".Той няма се извини, на тях сяма думите им са пропити с патриотизъм и то към партията което не включва народа.Попитах един ден дядо Петър/заклет комунист, комшия/ каква е разликата между фашизма и комунистите.И камила не може се зяпени така.
nikolaaaay
05-02-2014, 00:12
Ето как си живеят в прочутата развита и богата социалистическа държава Беларус.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=127429&d=1391550602
Имат си развито модерно стопанство и са номер 1 в Европа и втори в света по производство на картофи, обработени с жива сила.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=127428&d=1391550431
Такова нещо не можете да видите нито в Америка, нито в Германия или Швейцария, защото там са загнили от техния капитализъм, не за друго.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=127426&d=1391550401
Ето така изглежда всяка социалистическа държава - паркове, зеленина и изкуствени езерца. Истински рай.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=127425&d=1391550401
Поклон! Дълбок поклон през другаря Лукашенко, който се бори със загнилия капитализъм. Истински баща на нациите.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=127421&d=1391550372
А, това е в слънчева Украйна. Не ги разбирам тия братя украинци какво не им харесва под крилото на мада Раша. Я, какви хубави езерца си имат. Да им завиди човек на красивата държава.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=127427&d=1391550431
Ники, казваш у нас от както станахме член на ЕС е друго а?
Alexanderbb
05-02-2014, 09:48
Ха ха ха не ме разсмивайте. И без да погледна линка тоя смешен мухльо е най-голямото недуразумение слагано за президент. Платен комсомолски секретар, офшоркаджия и откровен далавераджия. Може да питате немските му партьори как в края на съвместната им работа не искаха даже да говорят с него като разбраха с колко пари ги е завлякал. А голямата далавера наречена Бизнес парк? А облицовката на мола на Стамболийски която 2 пъти се пали въпреки че по документи е негорима? А вилата на брега на морето? Да припомня ли кой правеше компания на Пинокьо в самолета при последното му пътуване до Китай
nikolaaaay
05-02-2014, 18:28
Ники, казваш у нас от както станахме член на ЕС е друго а?
Ние сме най-бедната страна от всичките 28 страни в ЕС. Ние критерии за какво сме? За това, че ЕС е загнил ли?! Ми, тогава защо предпоследната по бедност държава в ЕС е с 30% по-богата от нас?! Много ми е странна логиката на тия, дето казват, че сме бедни защото сме член на ЕС. Е, другите 27 члена са далеч далеч по-богати от нас. 32 000 долара е средният БВП на жителите на ЕС, а ние сме под 7 000 долара. 4,5 пъти сме под средния БВП, включващ държавите от бившия СИВ. Да не говорим за Швеция, Дания, Австрия или Холандия.
И все пак най-бедната държава от ЕС въпреки, че се управлява от мафията, пак е по-богата от държави извън ЕС като Беларус, Сърбия, Македония, Косово, Албания.
---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:20 ----------
Ха ха ха не ме разсмивайте. И без да погледна линка тоя смешен мухльо е най-голямото недуразумение слагано за президент. Платен комсомолски секретар, офшоркаджия и откровен далавераджия. Може да питате немските му партьори как в края на съвместната им работа не искаха даже да говорят с него като разбраха с колко пари ги е завлякал. А голямата далавера наречена Бизнес парк? А облицовката на мола на Стамболийски която 2 пъти се пали въпреки че по документи е негорима? А вилата на брега на морето? Да припомня ли кой правеше компания на Пинокьо в самолета при последното му пътуване до Китай
Аз пък се чудя като си толкова неграмотен, къде си тръгнал да пишеш по форумите. Ти не можеш да пишеш, обаче далаверите са ти пределно ясни. И вила на морето да имаш е най-сериозното престъпление за човек като теб. Значи Сидер и Станишев като нямат вили са честни и почтени.
Николай, до кога смяташ да правиш избирателни сравнения? Швейцария в ЕС ли е? А Норвегия?
Хайде стига с тая демагогия! Членството в ЕС не е задължително условие за благоденствие! Специално на България членството носи много повече негативи отколкото позитиви! Напиши си + и - на едно листче и се опитай да помислиш! Като кон с капаци си! В главата ти е само статистика и икономически показатели! За вечеря не вярвам жена ти да ти панира БВП или инфлационни индекси, гарнирани с кредитни рейтинги.
Аман от "тесни специалисти" които парадират да са капацитети в опита си да налагат ограниченото си в една област виждане.
nikolaaaay
05-02-2014, 19:21
Николай, до кога смяташ да правиш избирателни сравнения? Швейцария в ЕС ли е? А Норвегия?
Хайде стига с тая демагогия! Членството в ЕС не е задължително условие за благоденствие! .
За Швейцария и Норвегия не е, но за България членството в ЕС е задължително условие за благоденствие!!! В противен случай сега щяхме да сме както през 90-те със заплати не от 500, а от 50-100 евро.
Другото задължително условие е да има работеща администрация и много по-ниски нива на корупция. Това дори когато сме в ЕС се случва трудно, а ако сме извън ЕС ще бъде абсолютно невъзможно.
RUNNING WILD
05-02-2014, 20:26
NНикалай казвам ти факти ако щеш ги проумей,червените пари движат тази страна все още и ще е дълги години така щеме или нещеме,чуждестраните "инвеститори" дето дойдоха са фирми на червените и си разпределиха всичко,няма кой да ти пусне грам аванта същтото стана и в Русия и на всякъде в бившият соц блок,в Русия останаха цели градове и блокове с българска техника и какво ли не когато дойде перестроиката и трусовете се оказа че не са на никой и наш известен собственик на волейтболен клуб ги заграби и от там изплува а е инжинер по професия...в ЕС сме защото им трябва да минават евтино през нас трябват им евтини складове и евтина работна ръка а ние сме единствените с евтина работна ръка защо те взимат на работа -защото си им евтин те могат да си вземат всеки,когато вкарат еврото тогава ще пищиме зверски тогава ще лъсне реалната разлика в стандарта ни,идеята е да могат да ни ползват за бунище,евросубсидите за земедение при нас са на декар а в другите страни са на килограм?искат да държат тука циганите и отпускат пари за интеграция защото ако хукнат по Европа населението ще пропищи и управниците ще си изгубят гласоподавателите и вместо 240 лева на месец помощи ще трябва да им изпаща по 850 евро или 1700лева помощи и оная страна ще си ги вади от хазната и им излиза 7 пъти по евтино да седят тука,като ти счупят производството на всичко и ти поставят условия за всичко си безпомощен и започва внос каквото ти дават това ще ядеш а парите изтичат на вънка с години и ние обедняхме а те не искат да купят нищо наше освен земя или договор за концесия,системата е жестока Германия Турция и Русия са дупе и гащи имай го в предвид това са страните който определят какво ще става кой ще седи гладен и кой не.
Статистиката показва че откакто България е влязла в ЕС, българинът е обеднял значително.
http://btvnews.bg/video/video/news/vse-po-bedni-sme.html
Беларус без да влиза в ЕС има по-добри икономически показатели от България. Имат по-голям растеж, по-малка безработица, по-висока минимална и средна заплата, индустрията им работи и т.н.
http://www.development.by/belarus/economy.html
RUNNING WILD
06-02-2014, 08:51
лекарства-внос коли-внос храни-внос всички големи хипер маркети-парите на вънка и това е всеки месец с продължение на години само си плащат търговска площ и заплатите на персонала парите излизат на вънка ние обедняваме няма постъпление,тука единствените пари който влизат свежи са от проститутките от хората където живеят в чужбина и пращтат на тези тука и като почне сезона по морето юни месец ако се прасне некой да налее,ако някой не вярва да види че колелото се завърта в БГ от юни до октомври,тогава масово се правят ремонти строи се и тн,трябва някой да влее кеш да се завърти колелото в всички браншове кой от какво има нужда,вчера влязох за малко в една хазартна зала с рулетка бинго некви екрани и кво ли не,и се ужасих...залата беше пълна в 16.00 следобяда преливаше с хора и най странното е че бяха на възраст от 55 години до 70 години?или са взели пенсии но най вероятно са хората на който децата им пращат парички от вън или гледат деца и некви допълнителни доходи,отивам в една агро аптека да си търся семена и едни препарати за расада че се разболя и вътре на стената виси табела-косултациите се заплащат?купих си какво ми трябваше и соча табелата- нещо дължа ли?а не е вика жената това е за тия старите хора къде ми досаждат купи си нещо и идва и ми седи на главата да му обяснявам,а младите садят ли гледат ли?не никой всичко е от 60 години нагоре ни е контингента...викам си леле мамата си трака тоя мързел и тарикатия ще ни умори.
Alexanderbb
06-02-2014, 10:28
[/COLOR]
Аз пък се чудя като си толкова неграмотен, къде си тръгнал да пишеш по форумите. Ти не можеш да пишеш, обаче далаверите са ти пределно ясни. И вила на морето да имаш е най-сериозното престъпление за човек като теб. Значи Сидер и Станишев като нямат вили са честни и почтени.[/QUOTE]
Пиша за да дразня гербозомбитата.
Ето, слушайте, проф. Пантев, дано чуете! (http://www.slavishow.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B2-6-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82-2013-%D0%B3/)
И още от същият мъдър и безпристрастен човек! (http://www.slavishow.com/%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB-7/)
И още от същият мъдър и безпристрастен човек! (http://www.slavishow.com/%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB-7/)
Андрей Пантев е депутат в 39-то, 40-то Народно събрание и 41-то Народно събрание от гражданската квота на Коалиция за България.
Андрей Пантев е депутат в 39-то, 40-то Народно събрание и 41-то Народно събрание от гражданската квота на Коалиция за България.
И това го прави автоматично глупав така ли колега?
Това означава ли, че като го видим и трябва да превключим телевизора, или просто да се опитаме с псувни да заглушим това което казва за да не го чуем?
Или аз неправилно съм разбрал коментара Ви? ;)
Мислех си, че противоречието между твърдението ти и реалността е очевидна. Ти наистина ли не го забелязваш?
Мислех си, че противоречието между твърдението ти и реалността е очевидна. Ти наистина ли не го забелязваш?
Aз много добре разбирам на къде биете колега, но не разбирам защо Вие си мислите, че политическите убеждения могат да заслепяват или изкривяват мирогледа на един мъдър човек?
Не сте ли се замисляли, че те (политическите убеждения) могат и да са следствие именно от тази безпристрастност, каквато обикновено е присъща на историците и мъдрост, която би трябвало да идва с годините!
П.П. Надявам се и Вие да сте достатъчно мъдър за възрастта си и да правите разграничение между убеждения и партийна принадлежност!
Аз пък не знам какво се впрягате и двамата.
Аз ще призная само този, който не каже: "че това е решено или изискано от Европа"
достатъчно сте умни, за да ме разберете.
Всичко останало е прах в очите.
Изнесъл една реч и всички му ръкопляскате или се възхищавате от него, а той трябва да прави това 365 дена в годината, а не само инцидентно.
Смеят се някои, че в Беларус вадят картофите с коне, а никой не се вглежда в това, как са обработени нивите. Никой не се интересува какви са добивите и какво всъщност представляват. Картофи или ГМО от братските САЩ.
Защо някой не покаже гетата в САЩ?!
Абе всеки си има кирливи ризи!
За мене тая реч е замазване на очите и нищо друго. Протоколно изпълнено задължение!
fade ако наистина много добре си разбрал на къде "бия" защо беше нужен поста ти? И как ще коментираш факта, че един истински комунист или социалист като Пантев участва три пъти като депутат в най-висшия орган на България от страната на една престъпна партия чиито членове са всичко друго но не и пролетарии. За какъв морал, безпристрастност и мъдрост може да говорим?
fade ако наистина много добре си разбрал на къде "бия" защо беше нужен поста ти? И как ще коментираш факта, че един истински комунист или социалист като Пантев участва три пъти като депутат в най-висшия орган на България от страната на една престъпна партия чиито членове са всичко друго но не и пролетарии. За какъв морал, безпристрастност и мъдрост може да говорим?
Постът ми беше нужен защото разчитам, че форумът се чете много хора и някой от тях може пък да започнат да си задават въпроси след него. Сигурен съм, че Пантев е участва по същата причина в най-висшият орган на държавата за да даде своят скромен принос в общественият дебат и законотворчество.
По скоро във вашият пост е по притеснително повърхностното обобщаване и слагане на всички под един знаменател. Предполагам, че знаете кои правеха така в едно не толкова далечно минало?
Изобщо няма да коментирам, че това е далеч от широко прокламираните свобода на словото и убежденията каквито се очаква да имат хора изповядващи ценностите на демокрацията! Дали нещо или едно лице е престъпно предполагам, че знаете кой го отсъжда това... ако ли пък сте забравили ще Ви подсетя малко. Тя е сляпа в едната ръка държи меч в другата везни! ;)
Ако ли пък твърдите че политическата система или пък, че въпросната партия е попречила да бъдат изправени престъпниците пред въпросната дама, искам да Ви напомня, че имаше ако не ме лъже паметта два мандата, в които т.н десни движения да се опитат да повлияят на независимата съдебна система за да направи лустрация.
:tooth:
Бла бла бла! Клишета, опорни точки и тъпизми! Не си ми интересен. Сбогом.
...
Смеят се някои, че в Беларус вадят картофите с коне, а никой не се вглежда в това, как са обработени нивите. Никой не се интересува какви са добивите и какво всъщност представляват. Картофи или ГМО от братските САЩ.
...
Ами адаш, то ние понеже сме голямата работа и ни е под достойнството да отглеждаме картофи пък било то и с коне да ги вадим, затова картофите ще си ги внасяме от тия дето ги обработват с коне. Пък нашите цигани ще ползват конете да влачат откраднатите железа към пунктовете за вторични суровини. Понеже мноо ни е страх от Хелзинкиския комитет и се страхуваме да не им нарушим правата и самобитността като ги накараме да извършват обществено полезен труд! :tooth:
---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:25 ----------
Бла бла бла! Клишета, опорни точки и тъпизми! Не си ми интересен. Сбогом.
Това не е вярно колега, по скоро съм Ви труден! ;)
Обаче ако гореказаното Ви кара да се чувствате като един "победител" или почесва, или пък още по лошо подпира поувисналото Ви его... нямам нищо против! :tooth:
Сбогом и от мен!
Аз ще призная само този, който не каже: "че това е решено или изискано от Европа"
.....
Спор няма, всеки има кирливи ризи и т.н, въпросът е че при едни нещата стоят доста по-различно отколкото при други.
Но друго искам да кажа-наскоро слушах някъде по радио или ТВ, някой каза, че ние сами се поставяме в една прекалено послушна позиция, независимо дали става дума за САЩ или СССР.
Това е така, не споря. Но и да уточним -преди 1944 не сме били такива (или чак такива)-например: евреите спасени, на Източния фронт войници не са пращани, макар че сме били доста притиснати от Германия.
След 1944 нещата доста се променят, за да се стигне до "наши дни"-това е разликата.
---------- Post added at 01:24 ---------- Previous post was at 01:21 ----------
Ами адаш, то ние понеже сме голямата работа и ни е под достойнството да отглеждаме картофи пък било то и с коне да ги вадим, затова картофите ще си ги внасяме от тия дето ги обработват с коне. Пък нашите цигани ще ползват конете да влачат откраднатите железа към пунктовете за вторични суровини. Понеже мноо ни е страх от Хелзинкиския комитет и се страхуваме да не им нарушим правата и самобитността като ги накараме да извършват обществено полезен труд! :tooth:[COLOR="Silver"]
..
Въпросът е, че и доста българи правят горе долу същото-крадат.
В духа на репликата си към Мордохай, ще уточня, че и това настояще е зародено след 1944 г., когато земеделието е било прехвърлено от частника към кооператива, со кротце и с бая кютек всъщност.След като дълго време земята бе ничия, сега ще трябва време да се научим да я обработваме отново.Така например след Освобождението, българи заселени в УНгария, Чехия, АВстрия и т.н се занимават със земеделие и градинарство.В Унгария, където са рупали предимно зеле и картофи, почти всички зеленчуци са развити от българи преселници, носещи семена от България и заселили се там.
В наши дни, след рухването на комунизма българите се занивават с точене на карти, крадене на коли и проституция...
А бая неща /земеделска продукция имам предвид/ внасяхме още по бай Тошово, това беше в резултат на разделението на труда в СИВ.
...
А бая неща /земеделска продукция имам предвид/ внасяхме още по бай Тошово, това беше в резултат на разделението на труда в СИВ.
Колега, ще трябва да дадете пример за да подкрепите думичката "бая", защото щом я употребявате значи имате достоверни данни!
Аз лично съм бил на всички бригади в ученическите си години и съм работил само в консервни комбинати. Не помня да са ни карали с международни камиони или вагони от някъде нещо което да слагаме в бурканите. Идваше си само от полето с трактори и ремаркета. Напротив, ние товарехме на камиони и вагони продукцията. Дори още си спомням рецептата на заливката за кисели краставички за Германия, която всъщност беше със захар и краставичките изобщо не бяха кисели! ;)
За сметка на това пък не си спомням на кооперативният пазар да е имало в нашият град полски картофи! Имаше си хора от селата които изнасяха едни едри червени картофи които като сорт вече май не съществуват. :(
Ако по големите градове хората са ручали полски картофи аз това не мога да знам, но ако някой го твърди трябва да го докаже с цифрички от достоверен източник! Аз само споделям лични впечатления.
nikolaaaay
06-02-2014, 23:13
Всичко останало е прах в очите.
Изнесъл една реч и всички му ръкопляскате или се възхищавате от него, а той трябва да прави това 365 дена в годината, а не само инцидентно.
Защо някой не покаже гетата в САЩ?!
Абе всеки си има кирливи ризи!
За мене тая реч е замазване на очите и нищо друго. Протоколно изпълнено задължение!
Според теб какви може да са добивите когато работиш с кон?
Значи или вадиш картофите с коня или гледаш ГМО. Други варианти има ли. Понеже аз знам за доста държави, където ГМО са забранени, пък не работят с коне. Да ти кажа ли какви са добивите там?!
На Плевнелиев му ръкопляскаме защото никой друг политик не прави такива неща никога. А иначе това, че политиците трябва да се държат така всеки ден е хубаво пожелание, но всички знаем, че това е доста трудно да се случи и то по много ясни причини. И една от тях е, че когато някой направи нещо хубаво, веднага се казва "е какво толкова", "прах в очите". За да си честен политик в България трябва да си напълно наясно, че ще бъдеш един съвременен Ян Хус. То затова и желаещите не са кой знае колко.
Вадят картофите с коне ама друг път. Затова сега произвеждат два пъти повече продукция от колкото в България. През 1990г. сме били на едно ниво. Абе глупостите на Никалай край нямат.
http://www.indexmundi.com/facts/indicators/NV.AGR.TOTL.CD/compare?country=by#country=by:bg
Ето с това може и да вадят някои неща. Индустрията им също е по-напред отколкото в България.
http://www.belarus-tractor.com/en/main.aspx
Ще ви отговоря общо, че до сега шляпах бридж.
Всяка есен като ученик съм бил на бригада за вадене на картофи и за това, не случайно ви подхлъзнах. Има доста комбайни за вадене, но ако искаш качествени картофи, то тогава се вадят с едно рало, независимо от това дали с трактор или с кон. Коня гази значително по-малко.
Ама това в кръга на майтапа.
Картофите се раждат в планината и няма да обяснявам защо. Там добива е такъв, че и коня бързо върви. А тежките комбайни са просто неефективни. Освен това, изваждането им е най-лесната, но и най-деликатна работа.
Ама стига с тия картофи!
Ники, пишеш:"това е доста трудно да се СЛУЧИ"
Запомни!
Случват се случайните неща.
Тия, които ги желаем "СТАВАТ"
Ти като си легнеш с някоя мадама, какво искаш?
Да ти се случи или да ти стане! Хайде да не си извращаваме езика. То политици и журналисти масдово го използуват тоя идиом, но това показва само колко малко четат книги. Намери ми поне в един класик, който да говори уроди от сорта: "няма как да се случи" ;"това го очакваме да се случи след седмица"...
Можеш още да си добавиш.
Проблема е в не четенето на книги, а от там и лабилната езикова култура, която се формира в основното училище.
Ти не си ми виновен, ама ти ми падна!
Политика не трябва да се харесва, а да върши работа.
Стамболов са го мразели мнозина и си е имал черната страна, но я виж от сегашна гледна точка.
И преди девети и след това са клали народа ни едни и същи пезевенти. Антон Страшимиров не случайно казва: "Клаха народа, както турчин не го е клал". Четете какво описват нашите летци, защитниците на небето на София през 1943-44 година. Те вървят на тарани и саможертва, а долу ги чакат по улиците изродите от полицията, която ги арестува, малтретира и пребива със сопи. Само защото са летци, а те свине!
Ето тия изроди са използувани после и от комунистите, за да изколят това, което е останало читаво от народа.
До като не видя политик, който точно и ясно да вижда проблемите и да предлага прости решения, няма да спра да ги попържам ежедневно!
Кой режисира протестите в Украйна:
http://m.youtube.com/watch?v=sSx8yLOHSUs
nikolaaaay
07-02-2014, 18:48
Вадят картофите с коне ама друг път. Затова сега произвеждат два пъти повече продукция от колкото в България. През 1990г. сме били на едно ниво. Абе глупостите на Никалай край нямат.
http://www.indexmundi.com/facts/indicators/NV.AGR.TOTL.CD/compare?country=by#country=by:bg
Ето с това може и да вадят някои неща. Индустрията им също е по-напред отколкото в България.
http://www.belarus-tractor.com/en/main.aspx
Ти наистина си много тъпо парче и аз съм убеден, че тия линкове ви ги спускат отгоре като опорни точки защото информацията изглежда правдободобна на пръв поглед.
Тези данни измерват брутния селскостопански продукт, измерен в долари. Ама това, че Беларус е по-голяма страна от нас като население явно няма никакво значение за теб. Ето аз ти пускам данни от същия линк за САЩ и Русия и понеже цифрата на щатите е с 3 пъти по-голяма, излиза, че руското селско стопанство е гола вода. Нали не гледаме, че САЩ са 310 милиона, а Русия - 143.
http://www.indexmundi.com/facts/indicators/NV.AGR.TOTL.CD/compare?country=by#country=ru:us
Да не говорим, че данните ти са от 2011, а през 2012 годишната инфлация в Беларус е към 120%, т.е. същият продукт е станал доста по-малко в долари.
Абе, който смята, че в държава като Беларус се живее добре, да ходи там. За мен нещата са пределно ясни. Щом на стената има портрет на жив човек, значи тази държава не става!
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
Ще ви отговоря общо, че до сега шляпах бридж.
В България ще започнат да се появяват читави политици тогава, когато обществото стане способно да оценява техните действия. Ангела Меркел има 69% одобрение. Външният им министър - 70%, пък са пак хора. Не се безгрешни. В България всеки мрази всеки.
В момента преобладаващото мнение на Ганьо Балкански е, че всичките са маскари. Е, тогава от какъв зор един честен и кадърен човек да става политик. Нали му е ясно, че трябва хем да си жертва професионалната кариера, хем ще го изравнят със земята.
Ти наистина си много тъпо парче и аз съм убеден, че тия линкове ви ги спускат отгоре като опорни точки защото информацията изглежда правдободобна на пръв поглед.
Тези данни измерват брутния селскостопански продукт, измерен в долари. Ама това, че Беларус е по-голяма страна от нас като население явно няма никакво значение за теб. Ето аз ти пускам данни от същия линк за САЩ и Русия и понеже цифрата на щатите е с 3 пъти по-голяма, излиза, че руското селско стопанство е гола вода. Нали не гледаме, че САЩ са 310 милиона, а Русия - 143.
http://www.indexmundi.com/facts/indicators/NV.AGR.TOTL.CD/compare?country=by#country=ru:us
Да не говорим, че данните ти са от 2011, а през 2012 годишната инфлация в Беларус е към 120%, т.е. същият продукт е станал доста по-малко в долари.
Абе, който смята, че в държава като Беларус се живее добре, да ходи там. За мен нещата са пределно ясни. Щом на стената има портрет на жив човек, значи тази държава не става!
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
В България ще започнат да се появяват читави политици тогава, когато обществото стане способно да оценява техните действия. Ангела Меркел има 69% одобрение. Външният им министър - 70%, пък са пак хора. Не се безгрешни. В България всеки мрази всеки.
В момента преобладаващото мнение на Ганьо Балкански е, че всичките са маскари. Е, тогава от какъв зор един честен и кадърен човек да става политик. Нали му е ясно, че трябва хем да си жертва професионалната кариера, хем ще го изравнят със земята.
Посочи ми един, който да не е маскара!
Абе, който смята, че в държава като Беларус се живее добре, да ходи там. За мен нещата са пределно ясни. Щом на стената има портрет на жив човек, значи тази държава не става.
Тъпият си ти и най-голямата ти грешка е че си мислиш че всичко ти е ясно като си обясняваш нещата с някакви плиткоумни шаблони.
Беларус има по-добре развито селско стопанство и индустрия и причината за това е че не разрушиха това което имаха и не се плъзнаха по някакви си либерални стратегии и тем подобни глупости. Разликата в населението на Беларус и България не голяма и затова ти давам сравнение между тях. В сравнителната графика още се вижда че продукцията на двете страни през 1990г. е почти еднаква но през 2011 тази на Беларус е около два пъти по-голяма.
Ако се напъниш още малко може и по-голяма глупост да измислиш.
nikolaaaay
08-02-2014, 23:43
Пацо, ти си типичен болшевик. 2,5 милиона души или 35% повече не е нищо за тебе.
За инфлацията няма смисъл да го коментираме с теб. Ще пробвам да ти го обясня с картинки.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=127610&d=1391895711
Исках да ти обясня че инфлацията в Беларус не е 120%. Ти си гледал нещо където пише 120 ама не си го разбрал най-вероятно. Освен това дори и да има 100% инфлация това не значи че стойността на продукцията ще се намали със същия %.
Inflation in Belarus at 16.5% in 2013
11.01.2014
In Belarus inflation amounted to 16.5% in 2013, the National Statistics Committee of Belarus told BelTA.
In December 2013 inflation made up 2.4%. The consumer price index amounted to 102.4% as against November 2013 and 116.5% as against December 2012.
In December food prices rose by 2.2% from November, 13.4% up from December 2012. Non-food prices went up by 0.8% from November, 7.6% up from December 2012.
In December the index of prices for and tariffs on paid services amounted to 104.9% as against November 2013 and 139.1% as against December 2012.
Inflation was projected at 15-16% in 2013. In 2012 inflation reached 21.8%. Inflation stood at 3% in January 2013, 1.2% in February, 1.1% in March, 0.5% in April, 0.7% in May, 0.3% in June, 1% in July, 0.1% in August, 1.7% in September, 1.9% in October, and 1.6% in November.
Пацо, ти си типичен болшевик. 2,5 милиона души или 35% повече не е нищо за тебе.
За инфлацията няма смисъл да го коментираме с теб. Ще пробвам да ти го обясня с картинки.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=127610&d=1391895711
Не са 2.5 млн. в повече ами 2 млн. Което е 30%. Въпреки всичко това ако имаш 30% повече население и 100% повече продукция, пак значи че и при равен брой население ще произвеждаш повече.
dobringeorgiev
20-03-2014, 15:45
Тук гледам спазвате коректния тон, затова да се включа и аз. По принцип няма как да се сравняват несравними обекти. Беларус е държава, която се издържа с кредити и заеми основно. Въпросът е от къде ги взима. Май напоследък клони към пропадналия запад.
Linkestis
25-03-2014, 23:24
Хвала тебе росенчо!
Клиентите на evn мое си отдъхнат.
http://www.monitor.bg/article?id=422911
dimitar_vd62
25-03-2014, 23:27
Мани го тоя, Зелю Зелев ми беше по симпатичен.
Хвала тебе росенчо!
Ама разбира се......медиите на свинята Пеевски са абсолютен еталон за достоверност! Да не си посмял да подложиш информацията на съмнение! Винаги е по-добре да си доволна свиня от колкото недоволен човек!
dimitar_vd62
25-03-2014, 23:38
Еми такава ни е държавата - Мадара не знам кои си имали приятел във власта...,после се усетиха и се поправиха,уж нямали право да строят, после пък ще строят/Карадере/, оня с 50 висящи дела за измами и далавери не могат или не искат да го осъдят/е то добре че някой го гръмна че да не слушаме небивалици по новините, че президента що да не е в комбина.
Linkestis
25-03-2014, 23:39
Че е свиня,свиня е/пеевски/.
че са го дебнели за статийката,са го дебнели.
че е "платена статия" платена е.
ама има ли повод да не й се вярва?
П.П.
Все пак той/президента/ в ония смътни години е успял някакси да се организира с едно приятелче и да основат строителна фирма.
Той е можещ и умен,на него никой не му е помагал през комунизма и сега да осъществява идеите и мечтите си.
Почти всеки старец в кв.Младост в София знае неговата фирма как "изкупуваше" ливадите за да построи бизнес парк софия :)
dimitar_vd62
25-03-2014, 23:57
Във всяка лъжа има истина
nikolaaaay
26-03-2014, 18:58
Хвала тебе росенчо!
Има ли още глупаци, които вярват на парцалите на Ирена Кръстева и Делян Пеевски?! Има ли още някой, който не знае откъде са парите за медиите на кръга Пеевски?!
Ето какво пише за в. Монитор тук (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80_%28%D0% B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%29)
От края на юли 2007 година вестникът е собственост на Ирена Кръстева, директор на Българския спортен тотализатор по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски и сина ù Делян Пеевски, бивш заместник-министър в правителството на Сергей Станишев, уволнен в разгара на скандала между Румен Овчаров и Ангел Александров. Според в-к Капитал и двамата нови собственици са близки до ДПС. Произходът на средствата, с които новата собственичка е закупила медията не е изяснен, превид факта, че доскоро тя е била на държавна работа. Освен „Монитор“ Кръстева купува и другите вестници, собственост на Петьо Блъсков - „Телеграф” и „Политика”.
dimitar_vd62
26-03-2014, 21:31
Чета само предпоследната страница на Телеграф, тая с вицовете.
Чета само предпоследната страница на Телеграф, тая с вицовете.
А и втората, където има някоя поразголена мацка става за четене.
Да, Роско е ПИЧ с оценка КА ! Нема други толкова голем!!!!:strong:
А, Гоце Архара изкара два мандата, он е по гуем...:oops:
Аз лично харесвам Плевналиев!