PDA

View Full Version : Чек панел

kris11
27-02-2007, 20:12
От какъв зор ми свети светодиода за крушките на стоповете на чек панела ???
Крушките са наред, за всеки случай ги смених с нови , н о светодиода свети когато му кефне. Стартирам - не свети , натискам спирачка пак не свети отпускам педал и след време около 1-2 мин опа светва. Като натисна педала загасва. Има достатъчно течност в съдчето , професора съм го рестартил, няма оголени кабели , и към датчиците също.
Обаче свети.
Получи се след интревенция по смяна на бензинови маркучи :roll:

търтей
28-02-2007, 10:03
ми провери окабеляването на контролната верига

A M D
12-03-2007, 15:30
И при мен прави така но от време на време когато си изка.Когато мина през някоя дупка и се оправя .Или кръшкта не ти прави добърк контакт и т идава авария че е изгоряла ,или датчика е нефрет!виж гнездата на крушките за всеки случеи!

Hristian37
12-03-2007, 19:58
като вдигнеш задния капак от лявата страна има гофриран мъркуч, свали ги и виж дали нямаш прекъснат кабел :idea:

Alexanderbb
12-03-2007, 21:26
При мене същата цигания я правеше от самия включвател дето се задейства от педала. Една бяла щуротия такава. Вътре е една шантава система от пружини и пластини дето като омекне почва да мизерничи. Специално аз попритегнах малката пружинка която държи една към друга двете пластини. А да като натискаш трябва да се чува ясно прищтракване.

kris11
13-03-2007, 22:38
не е от посочените причини.
Проблема остава но светещите светодиоди станаха 3 :(
За щеката е ясно - няма да сменяме датчика.
За ниво на течност в съда за чистачките е тука има тука няма
Но тази гад за крушка на стопсветлините ме нерви много.

WhitePower
18-03-2007, 22:03
провери си машинката пак
мапинката има 2 състояния наситаната и отпусната
ако седи в междинно почва да свети тая лампа и мене ме нервеше вече 2 машинка сменям

Vandera
19-03-2007, 16:17
колеги и аз да попитам нещо така и така става въпрос за тоя чек панел.та въпроса ми е какво не е наред че като си пусна фаровете ми светва едно ткова правоъгълниче и след време самичко изгасва :roll:

Alexanderbb
19-03-2007, 17:00
Предполагам че говориш за това за светлините на задния номер. Като ти светне погледни отзад коя крушка прави лош контакт

Vandera
20-03-2007, 18:14
благодаря много за бързия отговор :wink:

kris11
26-03-2007, 17:23
провери си машинката пак
мапинката има 2 състояния наситаната и отпусната
ако седи в междинно почва да свети тая лампа и мене ме нервеше вече 2 машинка сменям

Оттам беше . Имаше леко съветване .

gaiska
13-12-2011, 14:09
За да съживя малко темата, ще изложа и моя проблем на вашето внимание. Лампата за нивото на течността за чистачките ми свети постоянно и от време на време гасне след някоя по-голяма дупка и после пак светваше. Мисля си за датчика , който е в казанчето , но не знам как да го сваля. Някой има ли идея?
Благодаря!

nicola 59
13-12-2011, 18:03
Здравейте колеги сега като отворихте тема за панела искам да задам един въпрос без да получа наказание за оставено мнение без връзка с такущата тема. Моята кола е 155 1.7 8 клапана 95 година с надутите калници и няма счек панел. Но аз имам счек панел и искам да го поставя. За да поясня тази кола няма и манометър и температура на маслото . Така аз и поставих табло от силверстоун и беше много лесно има си кабелите има си всичко слагаш един датчик на мотора за налягането на главата кадето има тапа и закачаш кабелчето което до този момент си е стояло свободно .До тука добре после слагаш датчик за температурата на основата на масления филтър ,ма установяваш ,че там няма тапа, сменяваш алуминиевата основа на масления филтър слагаш датчика и закачаш кабелчето което до този момент е висяло свободно. Така и вече имаш табло с прибори ,който работят дори.По време на тази операция установих че колата има свободни кабелчета навсякъде и за счек панел,а именно до казанчето за водата ,до казанчето за чистачките за нивото на маслото и прочие.Там няма датчици но могат да се поставят, за нивото на маслото веднага щото има тапа, за водата на чистачките и антифриза трее да се сменят казанчетата щото на неините не могат да се поставят датчици, ма нема ядове аз казанчета имам с датчици .Зарадвах се от факта че жабетата са ми подготвили колата за счек панел и се заех да го поставям. Погледнах нещата така ,слагам вътре първо панела и после почвам да редя датчиците ,за да мога един по един да ги пробвам дали работят ,с една дума както направих с таблото. Свалих моя панел и при поставянето на другия установих че на моя влиза една или две букси а на другия две или три ,това не ма обезкуражи защото помислих логично е някъде на около си виси свободна като кабелчетата около мотора ,ма нея намерих никъде . После замразих проекта и се напих от мъка .Та питам някой от вас знае ли каде е тази жица или по точно каде свършват свободните кабелчета около мотора за да се свърже панела .Моля ви дайте ми възможност този път да се напия от радост.

Furious 155
13-12-2011, 22:19
Сега се зарових в мануала на 155 и в раздела за чек панела виждам, че е написано че колите с чек панел имат електронен модул който е свързан с чек панела. Реално панела с часовника е само като дисплей, а логиката която го управлява е контрол юнит - N59, локиран някъде до таблото с бушоните.
Аз лично никога не съм виждал този контрол юнит (N59), но явно съществува, щом го пишат в описанието.
Ето и самия файл с описанието

Alexanderbb
14-12-2011, 10:04
За да съживя малко темата, ще изложа и моя проблем на вашето внимание. Лампата за нивото на течността за чистачките ми свети постоянно и от време на време гасне след някоя по-голяма дупка и после пак светваше. Мисля си за датчика , който е в казанчето , но не знам как да го сваля. Някой има ли идея?
Благодаря!

Аха точно от датчика е. Обаче поне при мен цялата работа е така завряна а и този датчик излиза само счупен така че съм му откачил кабелчето да не ме дразни

don_pepone
14-12-2011, 11:58
Сега се зарових в мануала на 155 и в раздела за чек панела виждам, че е написано че колите с чек панел имат електронен модул който е свързан с чек панела. Реално панела с часовника е само като дисплей, а логиката която го управлява е контрол юнит - N59, локиран някъде до таблото с бушоните.
Аз лично никога не съм виждал този контрол юнит (N59), но явно съществува, щом го пишат в описанието.
Ми то тоя юнит 59 като гледамсие чисто реле някво бучнато на Fuse box-a , ще проверя довечера на моята, при мен поне няма празни гнезда почти :)

nicola 59
14-12-2011, 16:29

По точно и ясно от това което си дал колега просто и в Америка няма .Значи липсващия сноп жици идва точно от тази кутиика 59 а другите кабелчета от датчиците влизат точно в нея тези дни ще проверя за да мога евентуално да потвърдя инфото за което съм ти много благодарен.

Tonimir
15-12-2011, 00:51
... Лампата за нивото на течността за чистачките ми свети постоянно ...

Има ли сме такава проверка? за нивото на течността за Чистачките? :new_Eyecrazy:

С каква иконка е? И кога светва? :crazy:

Alexanderbb
15-12-2011, 09:25
Има ли сме такава проверка? за нивото на течността за Чистачките? :new_Eyecrazy:

С каква иконка е? И кога светва? :crazy:

Най-лявата на чекпанела. Теоретично трябва да светва когато намалее течността в казанчето

Dimicha
15-12-2011, 10:34
Добре де,на мен пък вчера забелязах,че ми мъждука на самото табло контролна лампа,която е за температурата на антифриза.Странното е,че тя колата беше току-що запалена,няма как да е кипнал антифриза.Защо мъждука тая ламБа-не е светнала напълно,просто леко просветва без да мига.

ivangenchev
15-12-2011, 12:02
Добре де,на мен пък вчера забелязах,че ми мъждука на самото табло контролна лампа,която е за температурата на антифриза.Странното е,че тя колата беше току-що запалена,няма как да е кипнал антифриза.Защо мъждука тая ламБа-не е светнала напълно,просто леко просветва без да мига.

Работи ли ти уреда за налягане на маслото? Ако не ти работи има вероятност да са ти разменени кабелите за налягането на маслото и лампата за прегряване понеже са един до друг. При мен беше така и като си сложих работещ датчик и като подам газ светва лампата за прегряване :)

Dimicha
15-12-2011, 15:48
Абе то там е работата,че нямам уред за налягане на маслото-поради неизвестна за мен причина,таблото ми е като на 1.7 двигател,макар че не съм с тоя мотор.Като ми сменяха сега съединителя наистина майсторът беше разменил буксите на датчика,който дава инфо на уреда за температурата на водата(не на лампата за прегряване) и този за маслото,но ги оправи....освен да е разменил и още нещо.Ще огледам как стоят нещата.

kendo
15-12-2011, 17:19
Аз ги бях омотал кабелите на датчиците и като загрееше ми светваше лампата на ръчната.