PDA

View Full Version : Разлика в цените в EURO07 и Auto Plus?

paci3003
08-02-2014, 16:07
Здравейте колеги дойде време да сменям дискове и накладки на алфата и обиколих няколко магазина да видя цените как вървят. Ориентирал съм се към дискове Брембо и за тях цената в auto plus ми казаха около 120лв, а в euro07 около 70 лева. И двете цени са за 1 диск. Та искам да ви попитам това нормално ли е и на какво се дължи тази голяма разлика в цената?

sole_moe
08-02-2014, 16:15
Здравейте колеги дойде време да сменям дискове и накладки на алфата и обиколих няколко магазина да видя цените как вървят. Ориентирал съм се към дискове Брембо и за тях цената в auto plus ми казаха около 120лв, а в euro07 около 70 лева. И двете цени са за 1 диск. Та искам да ви попитам това нормално ли е и на какво се дължи тази голяма разлика в цената?

На Брембо официални вносители са Тех-ко провери там или
тук http://www.mister-auto.bg/bg/koplekt-predni-spirachni-diskove/alfa-romeo-156-sportwagon-932-1-9-jtd-110kc_v15692_g900007.html

code
08-02-2014, 16:25
Ауто Плюс и Тех-ко по принцип продават скъпо ;)

paci3003
08-02-2014, 16:26
Благодаря за информацията колега, ще проверя в Тех-ко. А евро07 дали продават истинско брембо или е менте?

don_pepone
08-02-2014, 18:16
Ако пазариш на клиентски цени е скъпо откъдето и да се купува. Виж има колеги в форума които продават и части (даже някой вече са писали тук).
П.С. За справка: отстъпките които се ползват в тия магазини могат да стигнат до почти 40% в зависимост от стоката и от това колко се пазари ;)

VFTI
09-02-2014, 19:15
А каква е колата? Год. Модел двигател?

sole_moe
09-02-2014, 20:18
Едно въпросче за накладките накладки от 156 диска е 284 мм стават ли на 166 диска е 284 ако има значение апаратите на 156 са бош а на 166 са бендикс по каталог са различни но по размер са еднакви

don_pepone
09-02-2014, 20:25
междуболтовото им е различно ;)

sole_moe
09-02-2014, 20:31
междуболтовото им е различно ;)
става на въпрос за накладката не за апаратите

code
09-02-2014, 21:02
става на въпрос за накладката не за апаратите

Стават. Има някаква минимална разлика, но не мога да ти кажа каква.

sole_moe
09-02-2014, 21:09
Стават. Има някаква минимална разлика, но не мога да ти кажа каква.
Мерси и аз си мислия че сатават.Да за тях става на въпрос тия дето са различни 2х2 стана ми интересно че за моята излезнаха на добра цена а за 166 ми казаха със 45лв по скъпи на един и същи магазин

code
09-02-2014, 21:39
Мерси и аз си мислия че сатават.Да за тях става на въпрос тия дето са различни 2х2 стана ми интересно че за моята излезнаха на добра цена а за 166 ми казаха със 45лв по скъпи на един и същи магазин

Ами те са и различни номера, може букси-мукси нещо да се различават или ламаринките за буталцето, не съм ги заглеждал толкова обстойно.

RUNNING WILD
10-02-2014, 09:03

понякога да си вземеш нещо от официалният вносител е най скъпо,има фирми който си правят бартери помежду си за дадена стока и така 2 фирми имат една и съща стока и е възможно едната която не е вносителя да пусне дори на по ниска цена тази стока след бартера,тия 2 фирми дето ги изброяваш мисля че поне в Бг са фирмите с най голяма складова наличност и площи защото покриват камиони трактори леки коли и какво се сетиш,поне аз не се сещам за други такива фирми доста магазини пазаруват от тях а частите който предлагат са десетки хиляди артикула,Тех Ко също имат добри попадения царе са на филтри и на чистачки и консумативи основно и при тях се намират неща който няма да намериш другаде или пък ако ги намериш ще са взети от там,те имат и сериозни оригинални части не само евтини заместители.

ivailo rachev
10-02-2014, 10:06
понякога да си вземеш нещо от официалният вносител е най скъпо,има фирми който си правят бартери помежду си за дадена стока и така 2 фирми имат една и съща стока и е възможно едната която не е вносителя да пусне дори на по ниска цена тази стока след бартера,тия 2 фирми дето ги изброяваш мисля че поне в Бг са фирмите с най голяма складова наличност и площи защото покриват камиони трактори леки коли и какво се сетиш,поне аз не се сещам за други такива фирми доста магазини пазаруват от тях а частите който предлагат са десетки хиляди артикула,Тех Ко също имат добри попадения царе са на филтри и на чистачки и консумативи основно и при тях се намират неща който няма да намериш другаде или пък ако ги намериш ще са взети от там,те имат и сериозни оригинални части не само евтини заместители.

Може за ервото,но не и за Ауто плюс.Ауто плюс имат всичко защото са прекупвачи,като влезеш при тях и търсиш да речем Брембо,за което стана на въпрос,те звънят на Тех-ко примерно и вземат от тях и не само от Тех-ко,еврото и т.н.

paci3003
10-02-2014, 18:41
А каква е колата? Год. Модел двигател?

Колата е Alfa 156 SW 2,4jtd 150hp 2002г.

code
10-02-2014, 19:11
Може за ервото,но не и за Ауто плюс.Ауто плюс имат всичко защото са прекупвачи,като влезеш при тях и търсиш да речем Брембо,за което стана на въпрос,те звънят на Тех-ко примерно и вземат от тях и не само от Тех-ко,еврото и т.н.

Еми това е, който си е в нещата знае за какво е реч! :)

RUNNING WILD
10-02-2014, 20:34

Ауто Плюс имат всичко защото са прекупвачи?колега влизал ли си им в склада зад Дружба зад борсата?защото аз съм влизал ползвах отстъпки та ти казвам че са вносители като почнеш от амортисьорите Каяба аз съм с такива от тях та до свещите NGK ,пак съм с такива от тях филтри МАNN и какво ли още не,все пак 3 години съм работил с авточасти гуми джанти болтове и тн в фулда България-Мотоексперт та доста съм карал по фирмите,а ти знаеш ли че съм много зле и май съм бил в Ауто Хелп?ама не трябва да е Ауто плюс,и двете фирми имат NGK,сега гледам на Асен Иорданов е Ауто Хелп дето съм взимал амортисьори и свещи но и в Ауто Плюс ги имат и на уникални цени,това са богати фирми могат да си платят склад на разклона за Лозен те го строиха чисто нов и могат да си внесат какво си искат та не би трябвало да прекупват по скъпо им идва.

sole_moe
10-02-2014, 20:37
Еми това е, който си е в нещата знае за какво е реч! :)
Та си доидем на темата на колегата въпроса да ги взима от кадетео е най евтино във Плевен ЕВРО7 и Ауто плюс са врата до врата :) и си менкат части най редовно но от еврото несе знае колко ще брембо диска да нее само котията брембо и вътре дае нещо от рода на EPS

code
10-02-2014, 20:47
По-добре по-скъпото за по-сигурно.:) Сериозно, да не гледам само сеир, много Брембо съм наслагал от Евро и няма проблеми ;)

ivailo rachev
11-02-2014, 09:42
Ауто Плюс имат всичко защото са прекупвачи?колега влизал ли си им в склада зад Дружба зад борсата?защото аз съм влизал ползвах отстъпки та ти казвам че са вносители като почнеш от амортисьорите Каяба аз съм с такива от тях та до свещите NGK ,пак съм с такива от тях филтри МАNN и какво ли още не,все пак 3 години съм работил с авточасти гуми джанти болтове и тн в фулда България-Мотоексперт та доста съм карал по фирмите,а ти знаеш ли че съм много зле и май съм бил в Ауто Хелп?ама не трябва да е Ауто плюс,и двете фирми имат NGK,сега гледам на Асен Иорданов е Ауто Хелп дето съм взимал амортисьори и свещи но и в Ауто Плюс ги имат и на уникални цени,това са богати фирми могат да си платят склад на разклона за Лозен те го строиха чисто нов и могат да си внесат какво си искат та не би трябвало да прекупват по скъпо им идва.

Колега,не се заяждам,но в последните две години и половина се занимавам с авточасти и работя във фирма вносител,както така Ауто плюс са наши клиенти и може би от около година Ауто плюс нямат внос на нищо.Каябата я вземат от нашата фирма,Манн-а също.Иначе си прав преди време имаха внос на MANN,Victor Reinz и т.н.,но сега всичко го вземат от другите големи вериги Евро 07,Елит кар,Ауто хит,Тех-ко и така.

RUNNING WILD
11-02-2014, 11:51
не става въпрос за заяждане виж не съм си изстрил коментарите и съм ти писал че може да съм ходил в Ауто Хелп за Каябата и тн,добре де за какво строиха склада си на околовръстното на разклона за Лозен нема логика то е страшно там,по нагоре от тях е Руди 96 освен да им е под ръка да си правят бартери,другият вариант е да са станали много фирми който играят с една стока и да не искат да я въртят да я налагат щото NGK кой ли не продава на всякъде го има,или па неква врътка с документи и ддс-та те си знаят,но магазините им си работят,помня като търсих термостат за 164 нема намиране от тях си взех Бер,като ти влезе клиент в магазина той не пита кой е вносителя а колко струва и имаш ли я тая част и като кажеш ДА я взима или звъни другаде да види по-тънко ли му е,между фирмените врътки са готини нали ползват отстъпки фирма с фирма по 25-30 процента и като ти дойде клиент му я пускаш на фирма и прибираш разликата на 100 лева 25-30 са за тебе,та е хубав занаят това лесен и бърз.

ivailo rachev
11-02-2014, 12:06
Да за това си прав и аз не се заяждам,просто съм в час и обяснявам как са нещата.Ауто плюс си имат на склад в магазините определени неща,но влиза клиент и му иска(давам твоя пример) термостат на Бер за Алфа,той вика чакай да видя в склада за кога може да дойде и звъни на мен и ми вика така и така този термостат за кога може да е при мен.И така стават нещата в повечето магазини за авточасти в Бълграия,освен няколко вериги като Ауто хит,Тех-ко,Евро 07,Косер.

RUNNING WILD
11-02-2014, 16:31
и при гуми и джанти е така,в тая страна всички са вносители не знаеш ли :) дори и аз...при гумаджиите е по-сладко защото като дойде някой и средната цена на 15 цола джанти е примерно по 150 лв на парче 600 лв това е минимума и като вземе 23 или 25 процента отстъпка от тия 600 за него са 150 лв и от там едно качване и сваляне за 36 лева примерно и за нема 1 час кълве 200 лева гумаджията,а има една баланс машина олово и варел с вода евентуално за изправяне на джанти но рядко,там е тарикатията между другото с авточастите.

ivailo rachev
11-02-2014, 17:23
:drunk: Прав си.То всичко е така.Тука в Габрово има едно малко магазинче за авточасти дето е един гараж ако влезе 156-ца и ще и стърчи малко муцуната и тука лъже таксиметровите шофьори,че той бил вносител на Гейтс.

RUNNING WILD
11-02-2014, 19:04
ремъците Гейтс? ,само за тях се сещам сигурно правят и друго,моя Гейтс е от ТЕХ-КО в Горубляне,лошото на нашите търговци и вносители е че искат да работят през 100 процента надценка и отбутват качественни работи защото иска да инвестира малко и да вземе много аков земе част за 20 лева ще я продаде за 60 лева ако вземе по-висок клас част за 40лева пак ще я продаде за 60 лева но си вика защо да инвестирам повече а да взема по малко?от там ни идват проблемите на потребителите...

CBET
11-02-2014, 20:40
Да за това си прав и аз не се заяждам,просто съм в час и обяснявам как са нещата.Ауто плюс си имат на склад в магазините определени неща,но влиза клиент и му иска(давам твоя пример) термостат на Бер за Алфа,той вика чакай да видя в склада за кога може да дойде и звъни на мен и ми вика така и така този термостат за кога може да е при мен.И така стават нещата в повечето магазини за авточасти в Бълграия,освен няколко вериги като Ауто хит,Тех-ко,Евро 07,Косер.

Ауто Плюс е просто един франчайз. Една национална верига от търговски площи, които са задължени да се зареждат от друга фирма, която е вносител. Ако там я няма търсената част тогава се снабдяват от други доставчици. Уж си "в час" пък ементарни неща не знаеш...

П.П. Надявам се че правите разлика м/у вътрешно-общностна доставка и внос!

ivailo rachev
11-02-2014, 21:11
Така и коя е фирмата,от която плюсерите са задължени да пазаруват.Те вземат от всички доставчици,но не съм сигурен за задълженията им.Както писах в предишен пост от две години и половина работя във фирма вносител на авточасти и много добре знам кой от къде пазарува,колко пазарува и кои марки от къде ги взема,понеже има марки,които се внасят от две или повече фирми.

П.П.Уайлди да Тех-ко не вземат от никой,продават само тяхна стока и те са едни от вносителите на Гейтс.

CBET
11-02-2014, 22:24
Така и коя е фирмата,от която плюсерите са задължени да пазаруват.Те вземат от всички доставчици,но не съм сигурен за задълженията им.Както писах в предишен пост от две години и половина работя във фирма вносител на авточасти и много добре знам кой от къде пазарува,колко пазарува и кои марки от къде ги взема,понеже има марки,които се внасят от две или повече фирми.

П.П.Уайлди да Тех-ко не вземат от никой,продават само тяхна стока и те са едни от вносителите на Гейтс.

Нищо не знаеш за структурата и сегментацията на афтър маркет пазара на авто части в България колега. Не подвеждай хората!

ivailo rachev
12-02-2014, 09:26
Добре щом казваш,нека не спорим нямам намерение да се караме или нещо подобно.

VFTI
12-02-2014, 09:29
Нищо не знаеш за структурата и сегментацията на афтър маркет пазара на авто части в България колега. Не подвеждай хората!

Класика. Колега би ли споделил какво знаеш ти за да не се чувстваме подведени? :)

CBET
12-02-2014, 10:08
Класика. Колега би ли споделил какво знаеш ти за да не се чувстваме подведени? :)

Колега, кое от написаното от мен не отговаря на истината? Несериозно е продавач на авточасти с 2 години стаж да ти разяснява кои са вносители и кои не само на базата "чух", "казаха ми" и т.н.

Нищо против колегата. Със сигурност си разбира от работата, но тя е да ги продава тия части.

А иначе истинските фирми вносители (български))) се броят ва едната ръка!

ivailo rachev
12-02-2014, 10:14
Не е на базата на чух или казаха ми ама както и да е,по-горе казах,че няма да споря.Иначе не съм толкова голям поет за да си ги измисля тея ферманите дето съм ги писал в предишните постове.