View Full Version : Въпрос за присветваща дюза
daniseat
17-02-2014, 20:11
Здравейте колеги,отскоро съм горд притежател на 166 2.4jtd 1999 год.Като цяло съм много доволен и впечатлен от колата,но напоследък ми прави впечатление че като я настъпя по-сериозно и над 3000 оборота светва дюзата и колата спира да ускорява.Ще Ви помоля ако някой от вас се е срещал с такъв проблем или знае за какво става въпрос да помага.Само да спомена че горивния филтър е сменен.На диагностика ще мога да я закарам чак в неделя,затова Ви моля сега за помощ.Предварително благодаря на всеки отзовал се.
Виж каква е грешката или нафта нестига, или по вероятно запекла геометрия на турбото.
RUSEV-BGR
17-02-2014, 21:06
Пренадува!
Постоянно ли го прави или само понякога - като светне отнемаш газта след това изгасва ли
daniseat
17-02-2014, 22:57
Да,всеки път като я настъпя.Като отнема газта не гасне.
колегата е прав турбото ти пренадува свали го и разглоби и го почисти от нагар и няма да имаш проблем
old alfist
18-02-2014, 21:25
Не мога да разбера, каква е връзката на мненията с въпроса, макар, че на един човек му се е разбила предницата, заради предърпването на колата от недобре работещи свещи.
Bobiuzunov
18-02-2014, 21:57
Аз пък съм на мнение първо да я закачиш на диагностика и тя ще си признае какво я боли.Иначе това другото си е хвърляне на боб.Все пак свалянето на турбото не е за 5 мин.работа.
Здрвейте колеги, имам абсолютно същия проблем с моята алфа, и ако може колегата който е пуснал темата да напише какво се оказало за да знам какво и как да правя. :)
daniseat
25-01-2015, 17:43
Днес и правих диагностика и при светването на дюзата изписа грешка P0235.Някой ако има предположения от какво е ще съм благодарен да сподели.
Днес и правих диагностика и при светването на дюзата изписа грешка P0235.Някой ако има предположения от какво е ще съм благодарен да сподели.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63668
Ето на чист български.
daniseat
25-01-2015, 18:17
Да де,ама мойта като е 136к.с.,май не е с променлива геометрия.Иначе благодаря за бързия отговор.
Bobiuzunov
25-01-2015, 18:33
С променлива е колега,всички дизелови мотори на 166-та са с променлива геометрия,има разлика в управлението на самата турбина при различните мотори,но това е друга тема.
daniseat
25-01-2015, 18:39
С променлива е колега,всички дизелови мотори на 166-та са с променлива геометрия,има разлика в управлението на самата турбина при различните мотори,но това е друга тема.
ok.Благодаря за разяснението,колега.
nmarinov
25-01-2015, 19:05
Моята, когато я взех, беше със запекла геометрия (буквално), и след сваляне на турбото, разглобяване и почистване се оправи, Държеше се по същия начин, като твоята - към 3000 оборота забива и свети чека (дюзичката). Тва е. Сваляне и чистене (хубаво!) му е майката.
Успех.