View Full Version : Да се похваля - имам си нова Алфичка! ;)
ultrashock
28-02-2007, 19:37
Вчера се върнах от Германия с нова красавица. Понеже не ми достигнаха пари за JTD си взех едно туин спаркче, догодина може и JTD :D Ще я снимам да ви я покажа каква е арна, 1.6 TS e двигателя, 99 година, червена - цвят Rosso, всички екстри, нови гуми, нови дискове и накладки, абс, нова генерация, спортно окачване Кони, запазен салон, автоматичен климатик, лети джанти оригиналните на Алфа 15-ски, новите брони и интериор. Нямах проблеми навръщане освен един силно виещ лагер на главина отпред но успях да се върна безаварийно. Много добро поведение на пътя с спортното окачване, стабилност в завоите но за сметка на малко по твърдата возия по софийските дупки. За сега няма проблеми освен че свети лампата за airbag-а на таблото и виещия лагер, но скоро ще го оправя! От какво може да свети лампичката? Имам и проблема който видях в една тема подалу със скоростия лост. Не се връща в първоначална позиция! Като го движа надясно се връща, но като го мръдна към 1-ва и 2-ра не се връща а си седи отляво и е малко изнерящо при градско, имате ли идея какво може да е? Още обмислям въпроса да в пусна за продажба за да събера пари за JTD, или пък да сложа газов инжекцион и да си се возя с нея! Имате ли идея колко парички ще ми излезе газовия инжекцион, къде има добър газаджия и какъв разход ще даде с него!? Сега навръщане сметнах среден разход 6.4 със средна скорост около 110 км/ч! 8)
Виж тук може да проявиш интерес:http://www.bsm-bg.com/
ultrashock
01-03-2007, 01:11
За цени ето малко инфо което пуснах в тунинг.бг:
Снощи се върнах от Герминя и сега ще ви кажа всички необходими такси за внос на автомобил:
120 евро номера и застаховка (75 евро защаховка и номера и 45 такса. Може и повече да е зависи къде ги направите )
150 евро бензин(тва си зависи от колата вече, аз минах към 1800км)
40 евро ферибот (има такса за влизане 8 евро и 24 ми взеха за ферибота за 2ма човека, 5 за подкуп че трябваше да чакам иначе 5 часа)
25 евро - 7-10 евро горе долу са винетките навсякъде, минах през чехия Словакия, Унгария и Румния, като в румния не съм купувал винетка.
Ако купите а кажем кола за 1000 евро до БГ ще ви излезе + 335 евро
Ако няма TUV мисля че е 100 евро, но по добре купете със, понеже ще сте сигурни че минала прегледа а там критерийте нямат нищо общо с тук! Мойта например е с 4 нови дискови спирачки и накладки, нови зимни,гуми, гърне и т.н.
Това е за сега, още не съм минал в КАТ, утре или други ден ще мина, а там нямам представа колко ще се изтърса.
Ето и маршрута: тръгнах от Zwickau понеже там си намерих колата по обява, минах през Дрезден, Прага, Бруно,Братислава, Будапеща, Зегет, Тимишора, Калфат, от там ферибота, Видин, Монтана, София. Това беше маршрута сам си го избрах но повече никога няма да мина през Румъния, няма по циганска страна, те просто не магистрала, а изобщо път нямаха! По добре през Сърбия, така ще направа следващия път, а и спестяваш 40 евро за скапания ферибот. В Берлин колте са скъшички, горе долу като тук вървят затова трябва от някое по забутано място да търсите, но транспорта е скъп (дадох 110 евро за 2 билета за влак до Zwikcau) Иначе има избор стига да има кой да ви помага и да ви разкарва натам насам. Чичо ми понеже се занимава с това и знаеше по големите авто маркети, които са горе долу като горубляне но са 3-4 в Берлин. Аз лично си купих кола от човек, понеже не е карана в Италия, а си е купена нова от Германия. По пътя трудно може да се объркаш, перкаш си с 120 и до теб те задминават с 200 постоянно хихи! Само не минавайте през Румъния, може и да ви оберат по пътя само цигани има там, мама им мръсна, незнам как са влезнали в ЕС!
Аз си напазарувах една Алфичка 145, 1.6 TS, 120hp, 99' с новите брони и табло, с всички екстри, спортно окачване на приемлива цена! Не ми достигнаха за JTD понеже дори и там диселите са скъпички! Сега се чудя да и сложа газова и да си я карам понеже е много арна или да я пусна за продаване, но още не съм взел решение. Това от мен дано съм ви помогнал. Между другото има едно Браво за продаване, чака да бъде докарано до БГ, 1.4 моторо няма си климатик, но е запазено. Някой ако му трябва да пише , за цената ще се разберем, чакам снимки да ми пратят!
А иначе мерси за сайта ама немога да отворя цените!
santo_traficante
01-03-2007, 17:04
Честито :wink: :wink: :P
Честито и безаварийно :wink: :wink:
Дай някоя снимка бре :wink: :wink: па и нещо имаш да ми връщаш май :evil:
ultrashock
02-03-2007, 17:25
Е сори Mury все забравамза тоя датчик, но е в мене де, спокойно ако ти потрябва казвай. А снимки нямам оше днеска свърших с регистрацията и каското. 2 дена съм висял в КАТ и не искаха да ме пуснат, беха се заяли нещо, добре че имам познат иначе колата отиваше към конфискуваните коли хаха! За малко се размина, а и днеска пак имаше проблеми с номерата и ми дадоха само временен талон, да ч проучвали! :( Ще я щракна тия дни да ви я покажа каква е красавица! :)
Колега около Коледа ми я монтираха и всичко за 990лв + 100 000км.гаранция-нещо фамозно без разлика във вървежа!!!
ultrashock
01-04-2007, 23:25
Понеже не я бях снимал досега убавицата ето малко снимки, малко е мръсна ама тука при нас дори туко що да е измита пак се напрашава. Доста е нисичка понеже е с спортно окачване, така си я купих, джантите съм ги лъснал че бяха пожълтяли и сега са като нови:
МММММ, тя много арна бе! :lol: И е същта като на Вальо със старите му джанти. :D
ultrashock
02-04-2007, 12:46
Мерси, мерси колеги и на мен много си ми харесва, малко като каручка вози с това окачване но пък управлението е уникално. Тези снимки са с телефон и е мръсна, като я лъсна ще и направя една по хубава фото сесийка!
AlfaRomeo
02-04-2007, 12:51
Само безавариини със хубавицата. Да си я гледаш и да си я тачиш :) :wink:
Mind_Control
02-04-2007, 12:54
:D одобрявам
cvetelin
02-04-2007, 16:15
Честито колега!! Страшна е !
Много безаварийни!!
страхотна е :P
да ти е честита и много много безавариини
:drive:
даже май съм я виждал в надежда :wink:
ultrashock
02-04-2007, 18:17
Еее само положителни мнения, много се радвам че ви хареса, понеже знам че тук сме се събрали все ценители! Искаше ми се да е JTD но какво да се прави, следващата ще е дизеларка, може даже 156. На пътя изглежда още по добре заради спортното окачване. Има малко забеежки по боята но като събера някой лев ще я оправя!
dioivanov
02-04-2007, 19:40
Честито!!, с малко късмет и аз ще се сдобия с Alfa след седмица ! :roll:
Супер е!! Честито и само безаварийни.
П.С тия мишоци в КАТ какво са се заяждали :roll: :roll:
ultrashock
03-04-2007, 01:06
Е бяха ми се заяли нещо, праил съм се бил на отворен :oops: Абе не ме харесаха общо зето, знам ли ги аз, смотаняци, добре че имах връзки че немаше да ме пуснат и щеха да я конфискуват за проверка понеже номера на двигателя не ми се виждаше. После пък на гишетата ми се зааядоха че са ми били нередовни документите, искараха че съм я откраднал, аз има напраих скандал и след това стана още по сложно да ме пуснат :twisted: В крайна сметка сичко мина, за другия път вече ще знам всичко със подробности и няма да имам проблем(да се надяваме). Като изключим КАТ всичко около вноса мина както трябва! 8)
те тва ти е играта ...
много хубава.
ultrashock
03-04-2007, 13:35
Да ви попитам ако реша да я продам какви пари мога да й взема, при положение че има почти всички екстри. За сега не правя такива планове, но ако зема още някой лев може да отскоча за едно JTD. Иначе вече много си я обичам и все повече започвам да се отдалечавам от тая мисъл! Alfa is a Passion!
Mind_Control
03-04-2007, 14:03
Да ви попитам ако реша да я продам какви пари мога да й взема, при положение че има почти всички екстри. За сега не правя такива планове, но ако зема още някой лев може да отскоча за едно JTD. Иначе вече много си я обичам и все повече започвам да се отдалечавам от тая мисъл! Alfa is a Passion!
ами аз като гледам пазара към 5500 лв.
ultrashock
03-04-2007, 14:07
Тя до тук ми излезе повече от 5500 като включим каско и разни други неща! Гледам има над 6К в mobile.bg За сега просто няма да я пускам първо пари да зема и да и се нарадвам!
Mind_Control
03-04-2007, 14:11
Тя до тук ми излезе повече от 5500 като включим каско и разни други неща! Гледам има над 6К в mobile.bg За сега просто няма да я пускам първо пари да зема и да и се нарадвам!
да ама каското и другите не6та винаги остават за твоя сметка :? на мен мойта алфа ми се връзва до тук над 5000 лв, така 4е прави сметка :( а за пове4е от 3900 едва ли може да се продаде
Вижте каква обява видях,обаче моя човек с немския го няма в момента.Горе долу разбирам.че мотора тресе :roll:Ако някой знае езика да каже. :lol:http://mobile.de/SIDLHDmzNVVKAk7rI43U4Y3iw-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ11756095 37A1LsearchPublicD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B89%81P-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_yrdsO~BSRA6D1100A5C900BGNCPK WA0HinPublicA2A0A0A0D1999A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=3&id=11111111253270147&
Mind_Control
03-04-2007, 16:21
Вижте каква обява видях,обаче моя човек с немския го няма в момента.Горе долу разбирам.че мотора тресе :roll:Ако някой знае езика да каже. :lol:http://mobile.de/SIDLHDmzNVVKAk7rI43U4Y3iw-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ11756095 37A1LsearchPublicD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B89%81P-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_yrdsO~BSRA6D1100A5C900BGNCPK WA0HinPublicA2A0A0A0D1999A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=3&id=11111111253270147&
А бе някаква ролка ли какво ли или самия ремък (ама не е само той) е преебана на ангренажния ремък.. Мотора се въртял казват.. купувай докато не е свър6ило :lol:
Само се чудя как е станало на 13 000 км.? :oops: Извинявай,забравих да ти честитя колата и да ти пожелая много, много
безаварийни километри.Перфектна е!!! А,колкото до КАТ, имах абсолютно същите проблеми като твоите.На мен даже ми писаха ,че нямам ръчна(държала 40 % :evil: ) и сега пак отново на опашката.След цялостно проучване се оказа , че всичко отзад е ново и няма как да не държи ръчната,още повече че колата не може да отлепи като е дръпната. Сега като отида ще видят какво значи да се правиш на ОТВОРЕН!!! :shoot:
ultrashock
03-04-2007, 17:52
По -добре недей да им се праиш там че винаги могат да ти се издразнят и да те преебат. А тая жълта алфичка е перфектна ако няма сериозен проблем заслужава да се земе на автовоз, ако не я искаш аз я зимам ако някой ми я доката :P Къде горе долу се намира колата, че името на града не ми говори нищо! Аз мога да кажа на чичо ми да се обади да разпита че го чатка немския но ако много далече от Берлин няма да мога да се справя, най-хубавото е че може да я купи и за да не се продаде бързо и аз да отида да си я вкарам! ммм много съм и навит само кажете града в който се намира в коя част на Гермнаия е!?
Mind_Control
03-04-2007, 18:18
По -добре недей да им се праиш там че винаги могат да ти се издразнят и да те преебат. А тая жълта алфичка е перфектна ако няма сериозен проблем заслужава да се земе на автовоз, ако не я искаш аз я зимам ако някой ми я доката :P Къде горе долу се намира колата, че името на града не ми говори нищо! Аз мога да кажа на чичо ми да се обади да разпита че го чатка немския но ако много далече от Берлин няма да мога да се справя, най-хубавото е че може да я купи и за да не се продаде бързо и аз да отида да си я вкарам! ммм много съм и навит само кажете града в който се намира в коя част на Гермнаия е!?
ЕМи бате на 560 км от берлин.. в посока запад..
ultrashock
03-04-2007, 18:20
Ее бая дееба, ма си заслужава колата! Някой навит да отидеме до там :D ??
еххх тая красота кожен салон MOMO...... :? :?
наш ко гадно бе - пързаля се кожата зимата, лятото лепне :wink:
наш ко гадно бе - пързаля се кожата зимата, лятото лепне :wink:
абе има страшни "спортни" тапицерии на СТЦ Илиенци...... :)
Според мен трази кола има проблем щот пише че е на 13 000 км па ч продават толкова ефтино :idea:
Според мен трази кола има проблем щот пише че е на 13 000 км па ч продават толкова ефтино :idea:
Може да са толкоз след основен ремонт :wink: .
Mind_Control
06-04-2007, 16:47
Най вероятно са забравили една 0...
Що бе, и тука си имаме "уникално запазени" екземпляри-
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details (http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11173687018090533&f1=details)
:roll:
А от лични наблюдения мога да кажа, че и в Германия "манипулират" километражите без да им мигне окото, обикновено изтърсаците из гадните автосалони...
Що бе, и тука си имаме "уникално запазени" екземпляри-
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details (http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11173687018090533&f1=details)
:roll:
А от лични наблюдения мога да кажа, че и в Германия "манипулират" километражите без да им мигне окото, обикновено изтърсаците из гадните автосалони...
Проблема е че на ЖТД колкото и да го манипулират във Ванто винаги могат да ти кажат реалните километри :wink: но за тия пари ми се вижда ефтина :idea:
Проблема е че на ЖТД колкото и да го манипулират във Ванто винаги могат да ти кажат реалните километри :wink: но за тия пари ми се вижда ефтина :idea:
Факт, но това го знаят колко, 5-10% от потенциалните купувачи... Учудващо е колко много хора в наше време вярват на легендите за баби, които си карат колите по 1-2 хиляди км. на година.
Mind_Control
06-04-2007, 20:46
Факт, но това го знаят колко, 5-10% от потенциалните купувачи... Учудващо е колко много хора в наше време вярват на легендите за баби, които си карат колите по 1-2 хиляди км. на година.
А бе батко не е така!! има уникално много баби и дядовци каращи коли тука в Германия, аз като ходя на работа (в Германия съм) и постоянно виждам. А ония ден гледам аз едно БМВ 3-ка купе най- новата и викам, кое ли дупе я кара тая кола и познай- 70 годишна бабичка вътре :shock: заклевам се!!! Паднах...
JORDANGT
07-04-2007, 00:03
Видиш ли на снимката,че колата е с монтиран теглич(преден :!: ) по-добре не се захващай. А това за бабите и дедковците е толкова изтъркано вече.Макар,че в Австрия се нагледах на нови коли карани от 70+ :evil: