View Full Version : Alfa Romeo в Top Gear
Вчера се заех да гледам сезона от тази година на Top Gear (9-ти).
Във втори епизод разглеждат три автомобила попадащи в един клас и това са:
Audi TT
Alfa Romeo Brera
и Mazda RX8
Изводите на водещите бяха - че Брерата е най- бавна от трите :shock: (не разбрах с кой двигател е обаче тестваната бройка :roll: ), но и тримата водещи казаха, че биха избрали нея :love:
P.S. Аз го изтеглих от zamunda.net
ето (http://zamunda.net/details.php?id=78113) линк.
то и аз съм забелязал че винаги алфите нещо се изоставт :dunno:
поне дизайна компенсира :P
ALFA CORSE
28-02-2007, 22:02
Brera-та беше с 3.2 мотора и освен това даде най-слабо време на пистата в сравнение с другите две. Но тежеше най-много 1777кг (почти 400кг повече от AUDI-то и Mazda-та). Освен това AUDI-то беше два пъти по-скъпо :shock:. Тоест на цената на AUDI-то е ясно тази Brera каква ще стане :roll:.
Ако не се лъжа имаше и някакво състезание за дизайн в този епизод между трите коли водено от специалисти по изкуствата и спечели Alfa-та.
По-интересното беше накрая, че въпреки всичко избраха Brera-та за фаворит.
Но извода си е този, двигателите бяха еднакви по обем, колите от един и същи клас и Brera-та беше най-бавна... :( ... да не говорим, че не можеше и да завива (надявам се да не е била Q4) - та това показаха Top Gear.
Brera-та беше с 3.2 мотора и освен това даде най-слабо време на пистата в сравнение с другите две. Но тежеше най-много 1777кг (почти 400кг повече от AUDI-то и Mazda-та).
Абе аз ли съм тъп или тия от предаванията? На всякъде я дават 1777кг, а пък алфата в действителност тежи 1470 кг. :shock: Тия или правят тестовете и със 6 торби цимент в багажника или умишлено занижават стойностите.
ALFA CORSE
28-02-2007, 22:37
Абе аз ли съм тъп или тия от предаванията? На всякъде я дават 1777кг, а пък алфата в действителност тежи 1470 кг. :shock: Тия или правят тестовете и със 6 торби цимент в багажника или умишлено занижават стойностите.
Не знам защо така. Аз още преди две седмици гледах този епизод от Top Gear и може да бъркам някои от данните с други предавания, но определено я пишат толкова (запомних го с 3-те седмици :) ). А тогава другия въпрос, щом тежи колкото конкурентните, защо е най-бавната, не й липсва мощност като гледам?
Brera-та беше с 3.2 мотора и освен това даде най-слабо време на пистата в сравнение с другите две. Но тежеше най-много 1777кг (почти 400кг повече от AUDI-то и Mazda-та).
по добре да е 1777кг защото ако е 1470кг става леко :oops: незнам немогат ли да се подложат на диети за на пред наще защото нещо хич неми е приятно да гледам как http://youtube.com/watch?v=L7Cymx2qLeQ
Глупости алфата е с 2.2 185........
как може ве еййй....
Разкайте се.......
невежи...........
:)
Е, няма как да е с 2,2 двигател и да ускори до 100км/ч за 7,2сек. (според предаването) :roll:
И от друга страна, ако е с 3,2 двигател - защо е толкова бавна :?: :?
Има нещо гнило в това предаване :evil: не конкретно в това сравнение, а като цяло в "Ауто, Мотор & Спорт" :evil:
ALFA CORSE
01-03-2007, 09:43
Глупости алфата е с 2.2 185........
как може ве еййй....
Разкайте се.......
невежи...........
Прав си. В Top Gear докато James кара Brera-та, споменава, че алфата е 4 цилиндрова, както и AUDI-то.
И извода от Top Gear (2.2 JTS) и Auto Motor & Sport (3.2 JTS) къв е... и 2.2 освен 3.2 е измежду най-бавните в класа си :roll:
Значе Брерата в епизод 2 на Топ Гиър за 2007 година която се сравнява с Ауди ТТ и Мазда РХ8 е Брера 4 цилиндъра 2,2JTS - 185 коня. :!: :!: :!:
Всеки от водещите призна , че би избрал брерата - въпреки по слабото време на пистата.
Представиха 3-те коли в музея по модерни изкуства на Шотландия за да кажат коя е по добра - спецовете по изкуства казаха , че за тях ще е чест да изложат в най-известния музей по модерни изкуства произведение като АЛФА РОМЕО БРЕРА.
И накрая след като сравниха резултатите от пистата - Джерами каза " Излиза че най-лошата кола (в смисъл бавна) е най-добрата"
Сега ако някой от вас се бъркат с едно друго предаване където се сравняваше и БМВ Z4 s Brera (там беше 3,2 ) :!: :!: :!:
Освен това, което каза BatVas,
в този втори епизод на Top Gear за 2007 мисля, не казаха, че Алфата е най-тежка от трите. А и не разбрах мощностите на другите две коли... Май въобще не споменаха за технически данни на трите коли.. Може да е нормално Брера с 2.2 JTS да е по-бавна. Сега ще потърся из нета какви двигатели слагат на ауди ТТ и на маздата
Освен това, което каза BatVas,
в този втори епизод на Top Gear за 2007 мисля, не казаха, че Алфата е най-тежка от трите. А и не разбрах мощностите на другите две коли... Май въобще не споменаха за технически данни на трите коли.. Може да е нормално Брера с 2.2 JTS да е по-бавна. Сега ще потърся из нета какви двигатели слагат на ауди ТТ и на маздата
Ами Аудито е с Турбо ( не може да сравняваш турбо и атмосферна кола) а Маздата е с Ванкелов двигател 1300 кубика (който е много лек , оБАЧЕ СЪС СИГУРНОСТ Е НАД 180 КОНЯ и е със задно предаване. За Аудито не съм сигурен дали не е куатро. Но със сигурност Алфата е най-тежка. :wink:
Те сравняват коли с приблително еднаква цена - макар , че Аудито е на тази цена голи - без екстри - за да достигне ннивото на Брерата даваш още 6 хиляди пауна - ами те тогава ако бяха изкарали дизеловата алфа (тя е с толкова по скъпа) щеше да победи и в обиколката.
Вие сте зле, нещо няква зараза има а, кви турбота кви 7.2
нещо?
..........
Сега ако някой от вас се бъркат с едно друго предаване където се сравняваше и БМВ Z4 s Brera (там беше 3,2 ) :!: :!: :!:
не просто исках да покажа как щеше да изглежда картината ако ги бяха пустнали заедно :)
Тази вечер гледах последния излязъл епизод от девети сезон - пети. И в него се появи една алфа :lol:
Е... добре де, половин алфа :roll:
Правиха си лимозини от обикновени коли, и Джеймс реши да кръстоса Сааб и Алфа 164. Интересен е епизода!
RoMeO_156_GTA
10-03-2007, 22:45
Вчера се заех да гледам сезона от тази година на Top Gear (9-ти).
.... изтеглих от zamunda.net
ето (http://zamunda.net/details.php?id=78113) линк.
а дали го няма качен някъде направо за гледане :roll: ,че ще ме орози малко да го дръпна от замундата ,а пък в мойте торенти има предавания Top Gear - 09x06 (NEW) / - 09x05 (NEW) което нищо не ми говори :D
еми за 6-ти епизаод от девети сезон става дума
Ето една статийка от Top Gear за нашите красавици :)
http://redforever.hit.bg/Top_Gear_-_Alf ... erleaf.pdf (http://redforever.hit.bg/Top_Gear_-_Alfa_Romeo_145_2-0_Cloverleaf.pdf)
Поздрави!