PDA

View Full Version : Фарове: и при вас ли е така или ....

deks777
28-02-2007, 21:56
Откакто към взел колата дойде ли вечер време да се прибирам започва и мъката. Карам точно така: :shock:

Фаровете са доста добре регулирани, няма ръжда по рефлекторите, почиствах стъклата /лупите/ на късите отвътре. Е светна ми малко ама не е както трябва.

На дълги по се ядва ама няма как да се кара така.

Остава според мен само да са крушките. Скоро едната беше изгоряла и купих някаква за около 3,50 - явно стандартна.

Какви крушки да взема та да ми е малко по комфортно. :roll:

Имам чувството че всички ми светят силно и аз нищо не виждам. Остави дупките дето целя ама снощи един багер дет си беше позабравил светлинките на няколко метра от него чак ... :noooo:

При вас така ли е и как мога да се реша проблема?

makadam
28-02-2007, 22:17
Да си призная и аз съм на същия хал :? Май си се оказва проблемче това с късите светлини. За себе си съм убеден, че не е причината в крушките. Обаче...

Ivo Skoklev
28-02-2007, 23:07
Фаровете са си перфектни....виж дали си ги регулирал в хоризонтално положение,сложи едни хубави филипс 50+ или 100+,може и Osram,че се по-евтиниика и пак ще поприказваме...Па кат не довиждаш си пускаи халогенките,аз така правя :roll:

ivelin
28-02-2007, 23:11
И аз го имам абцилютно съштия проблем.Мисля,че на нашите автомобилчета имат регулировка на къси идълги...ма е голям к.р

trustworthy
28-02-2007, 23:11
Осрам недей! За няма месец му изгоряха и двете. Земи си едни блу-вижъни и т'ва е ;)

deks777
28-02-2007, 23:17
Фаровете са си перфектни....виж дали си ги регулирал в хоризонтално положение,сложи едни хубави филипс 50+ или 100+,може и Osram,че се по-евтиниика и пак ще поприказваме...Па кат не довиждаш си пускаи халогенките,аз така правя :roll:

То халогените са вечно пуснати има светят и те на 2 метра. И става още по зле. Бе да не би предницата да ми е нещо надолу :D :D :D

koolio
28-02-2007, 23:27
Бе да не би предницата да ми е нещо надолу :D :D :D
Ми пробвай с виагра тогава :biggrin1: :doctor:

charmario
28-02-2007, 23:48
И според мен е от крушките. Откакто съм с Алфата направо си светнах нощта :) . А ако присветна на някой отзад с дългите и направо се изпотрепва да бяга вдясно. :lol:

BatVas
01-03-2007, 11:30
Аз знам по генерално решение на въпроса и мисля да го направя.
КСЕНОН за 370 лева. Вече има една 145-ца клубна и свети много добре :wink:

Mury
01-03-2007, 12:23
Вече има една 145-ца клубна

Обърка се Васе май са 2 със ксенон а иначе решението е крушки Филипс Блужижън или Найтгайд :wink: :wink:

trustworthy
01-03-2007, 12:34
А някви впечатления за разликата м/у блу вижън и найт гайд да имаш, бате? Че разликата в цените е ясна :roll:

Mury
01-03-2007, 12:52
Аз лично имам наблюдение над Найдгайд и доколкото знам той свети в 4 сектора а Блувижън само в 2 но пък Бобо твърди че свети по силно Блувижъна ма знам ли,сеа незнам Владу с кви крушки ми е дал колата :wink:

50 cent
01-03-2007, 13:44

Обърка се Васе май са 2 със ксенон а иначе решението е крушки Филипс Блужижън или Найтгайд :wink: :wink:
и аз съм с ксенон:) от САЩ за 350 $

50 cent
01-03-2007, 13:45

и аз съм с ксенон:) от САЩ за 350 $. За Блувижън съм съгласен. Преди бях с такива и се вижда доста добре.

pr_00f
01-03-2007, 14:48
Aз си сложих найтгайд дават че свети с 3 цвята, но като си в колата не се усеща чак толкова. Ако съм срещу бяла стена се вижда разлика де. Аз си правих реглаж на фаровере и смяна на крушките наведнъж и не мога да кажа от кое точно се получи но сега имам видимост х2, и съм доста доволен. А преди ми бяха много зле късите. deks777 след като са ти добре регулирани фаровете - остават ти найстина само хубави крушки.
Един колега тук с Г4 не беше доволен от късите си светлини, и въпреки че колата е доста нова и фаровете изглеждаха перфектно си сложи найтгайд , тъкмо го питах - каза че определено има разлика към по - добро

BatVas
01-03-2007, 14:55

Аз съм с Блужижън сега, ама като видях как свети на Гиги ксенончето в тъмното и после се качих на моята - все едно от крушка минах на свещи :shock: :? :(

бай Илия
01-03-2007, 16:41
Предната ми кола беше с COOLBLUE на OSRAM беше невероятно 3год.без проблеми с абсолютно бяла и ярка светлина.Сега съм с +50% пак на OSRAM и си светят супер.За колегите от Пловдив могат да си регулират фаровете при Краси тел.0888926546 машината му е чисто нова,слага аларми и монтира car-audio Pioneer.

deks777
01-03-2007, 20:22
Като чета май най добре ще е да ида на реглаж на фаровете и после ако няма никакво подобрение ще се купуват и крушки.

Къде в София може да стане това и колко ориентировъчно струва. Май обаче въртялката е счупена едната...

gigi
02-03-2007, 00:16
Ако са хубави крушките и се регулират фаровете светят доста добре, но доста често са счупени и не може да се направи хубав реглаж, тогава светят кофти. Преди бях с вижън + и даваха доста по добра светлина от обикновенните, но сега с ксенона просто е ден пред мен 8)

Speeder
02-03-2007, 00:23
Моето впечатление за фаровете на 145/6 е, че това са едни съвременни фарове, като даже са по-добри от на по-нови коли.
За пример ще дам Ситроена С5, който баща ми кара.Късите са му по-зле от на лада. Явно германците знаят как да правят фарове.

vladu
02-03-2007, 09:08
Аз лично имам наблюдение над Найдгайд и доколкото знам той свети в 4 сектора а Блувижън само в 2 но пък Бобо твърди че свети по силно Блувижъна ма знам ли,сеа незнам Владу с кви крушки ми е дал колата :wink:

и той не знае.

Mury
02-03-2007, 12:00

и той не знае.

В смислъл не си ги сменял така ли :?: :wink:

vladu
02-03-2007, 12:43
е да съм писал, че съм?
бтв не е лошо да си копираш кво съм и кво не съм, че мисля да го затрия, че ме дразни.

vamfan
02-03-2007, 23:27
фаровете ми светят много добре, няамам никакви проблеми на къси, не съм сменяал нищо както си доиде така я карам.преди това имах друга кола и фаровете бяха пълна скръб, уж всичко регулирано, мощни крушки и пак едвам светеха, много се дразнех. но като се качих на алфата останах очарован и приятно изненадан от светлините, щото един приятел с брава, дето пак са с лупи е пълна скръб. иначе като на сааба светлините не съм намерил още, светеха супер яко на голяма площ и никои не ми е примигвал , че съм го заслепявал. ама станаха на сол заедно с колата, след нея всичко ми се виждаше като свещ , но сам доволен от алфата

makadam
05-03-2007, 23:17
Определено при мен има проблем, не светят късите и това е, маса гадно усещане. Налага се да включвам халогени, че да преборя тъмнината. Мисля, че проблема е в реглажа, а не в крушките, но идея си нямам кой ще ги надигне малко. Ще пробвам с едно шестограмче някоя вечер, видях откъде се регулират, тъпото е че не работи врътката за вдигане и сваляне от купето.

StreetGlow
08-03-2007, 09:31
Може ли някой от колегите с ксенон, ако имат възможност да щракнат няколко снимки отвътре и отвън(на светло и на тъмно). Много ми е интересно да видя как изглежда. Поздрави!

50 cent
08-03-2007, 21:06
Ето малко снимки през нощта. Фаровете са ми малко ниски защото ми е счупен единия и не може да се регулира.

StreetGlow
08-03-2007, 21:41
Благодаря, колега! Страхотно изглеждат, колко келвина са? Нямам търпение да си намеря една такава Алфичка и да й забия ксенонче на късите и халогените :)

50 cent
08-03-2007, 22:46
Моите са 8000К. Ми скъпичко ще ти излезе, но ще е много красиво да си сложиш и на халогените.:)

Kamen
09-03-2007, 09:15
Моите са 8000К. Ми скъпичко ще ти излезе, но ще е много красиво да си сложиш и на халогените.:)
....и колко парички ти излезна това удоволствие?

50 cent
09-03-2007, 20:30
ми около $400 с доставката от САЩ. Но това е щото съм балъче и си купих американски;) Има китайски дето са доста по-евтини май. В раздел Продава има обява, че слагат ксенончета на добра цена. Ако си купите не се лъжете да давате 20-50 лв за мотаж защото е елементарно да си ги инсталирате. Щом аз успях сам..... :lol: :lol: :lol: