PDA

View Full Version : 166 неиска да се отключи вратите ?!

KOSTURO
24-02-2014, 14:23
Вчера давах ток с Алфата на другата ми кола.Потеже са една до друга и не палих Алфата.Оставих Реното да поработи на кабели и.....
Влезнах да се измия,оставих ключа от Алфата и....заключих я ръчно през задна лява врата.Сутринта ....няма отключване.Сменях акумолатори,държах я без акумолатор 1ч. и нищо.Релето което е зад акумолатора цъка,мигачи мигат,но нищо друго.Смених релето с такива от БМВ,но безефекно.
Дайте съвет как да я отключа,че иначе утива ва дебело с ключар....,а да с ключалките на вратите не става преебани са!

ecotronic
24-02-2014, 14:59
Най-вероятно е изгорял предпазителя за централното в таблото под волана (F19) или се е повредил модула за централното (жълтата кутийка зад ICS - а).
Има минимална вероятност причината да е в лоша връзка между приемника под третия стоп и модула за централното. Удари по ламарината под третия стоп - ако буксата на приемника не контактува добре има минимален шанс това да помогне.
Ако не се получи - няма шансове да се отключи по електрически способ и нещата отиват към механично отключване евентуално чрез разпробиване на патрон или нещо такова.

Martini_Racing
24-02-2014, 15:26
Аз имах подобен проблем с предна дясна врата,беше ми задържал механизма който затваря вратата,отворих я като разхлабих кората и с мамата

lordliness
24-02-2014, 15:36
Аз имах подобен проблем с предна дясна врата,беше ми задържал механизма който затваря вратата,отворих я като разхлабих кората и с мамата

Той не може да влезе в колата.

Martini_Racing
24-02-2014, 15:46
Просто споделих какво ми се случи на мен колега

iveli
24-02-2014, 16:01
Тия електроники постоянно се гъбаркат и не бих рискувал да си заключа колата при две неработещи ключалки Не съм пробвал но трябва да мислиш за тел през отвора в багажника към купето или да мине дете но май е доста малък Дълъг твърд тел малко роднини и дано има успех Но и дръжките са долепени към декоративните капаци и трудно ще мушнеш кука тел

ecotronic
24-02-2014, 16:17
Тия електроники постоянно се гъбаркат и не бих рискувал да си заключа колата при две неработещи ключалки Не съм пробвал но трябва да мислиш за тел през отвора в багажника към купето или да мине дете но май е доста малък Дълъг твърд тел малко роднини и дано има успех Но и дръжките са долепени към декоративните капаци и трудно ще мушнеш кука тел

Това ме кара да се замисля, дали не е добре човек да си изведе до багажника двата проводника от веригата на моторите (четирите мотора са свързани в паралел). Тогава, каквото и да се случи, човек ще може да си отключи колата подавайки 12 в. между тях.

KOSTURO
24-02-2014, 17:44
купих ново реле за всеки случай и утре ще пробвам пак с дистанционното.Нямам вариант през дупката на задния подлакътник да мушна тел.Като са слагали газта са го преебали.Опитвах се да го оправя но е натиснат сериозно и.....
Отиваме към ключар и излишни 80лв.
Със старите Алфи не съм имал такива проблеми ,като изключим GTV-то,но там протече парното и изгоря компа и......приключение.
Тия италянци ми взимат здравето.

---------- Post added at 17:44 ---------- Previous post was at 17:39 ----------

купих ново реле за всеки случай и утре ще пробвам пак с дистанционното.Нямам вариант през дупката на задния подлакътник да мушна тел.Като са слагали газта са го преебали.Опитвах се да го оправя но е натиснат сериозно и.....
Отиваме към ключар и излишни 80лв.
Със старите Алфи не съм имал такива проблеми ,като изключим GTV-то,но там протече парното и изгоря компа и......приключение.
Тия италянци ми взимат здравето.
Приемника би трябвало да приема....цъка релето и мигачите мигат по различен начин...смисъл като при отключване и заключване,но само това.Не откл.Дали като съм ги натисна лкопчетата на ръка?!

ecotronic
24-02-2014, 17:51
Това реле зад акумулатора е само за мигачите и се управлява директно от приемника. Това, че мигачите светкат означава, че и приемникът работи.
Тъй че е излишно да сменяш това реле.
От приемника има друга верига по която се управлява модула за централното, който се намира зад ICS-а.

KOSTURO
24-02-2014, 19:39
8-ма Алфа няма да си купя

KOSTURO
03-03-2014, 08:59
Не бях заключил вратите от към стената.С тоста труд я усукахме и влязох.Отворих вратите ръчно и всичко се оправи.Вече седмица няма проблем.Явно като се натиснат на ръка връщат въздух или нещо друго и помпата на централното забива.

ecotronic
03-03-2014, 11:47
Централното на тази кола не е с помпа.