Log in

View Full Version : някой с 166 2.4 140 кс.

kabamitov
28-02-2014, 11:45
някой с 140 кс. мотор да ми пише на лично или тук имам въпрос относно този мотор

Linkestis
28-02-2014, 12:19
Ми питай,какво точно те интересува,има доста хора с този двигател.Така както си пуснал темата все едно питаш дали искаме да станеме камикадзета :)

kabamitov
28-02-2014, 12:30
когато и давам яко и рязко газ се изтрелва доста стабилно и кум 2 хил.оборота затихва с изтрелването а като я натискам постепенно си върви перфектно до към 3 500 4000 без проблем иначе ако е рязко от 2хил. нгоре по бавно се изтрелва ? искам да питам проблем или не или ако е каде е и как да се отстрани ако има някой с същия мотор от пловдив да му я дам да напрай 1 кръгче и да види

tweety
28-02-2014, 16:16
когато и давам яко и рязко газ се изтрелва доста стабилно и кум 2 хил.оборота затихва с изтрелването а като я натискам постепенно си върви перфектно до към 3 500 4000 без проблем иначе ако е рязко от 2хил. нгоре по бавно се изтрелва ? искам да питам проблем или не или ако е каде е и как да се отстрани ако има някой с същия мотор от пловдив да му я дам да напрай 1 кръгче и да види

Аз съм със 140 к.с. мотора. При мен ако и подам рязко газ в ниски обороти почва да ускорява но по-бавно и мудно и в момента, който достигне 2000 оборота се изтрелва доста добре. Дори и постепенно да я натискам пак при 2000 оборота усещам доста повече мощност. За жалост съм в София, но ако имаш път насам звънни и ще ти я дам да видиш как се държи.

Linkestis
28-02-2014, 21:33
Най-лесно е да я закачиш на диагностика,че така мога да ти изредя списък две страници с възможности.
Помпа,регулатор,дебитомер,мап,сензори,нафта,турбин а,егр,запушен всмукателен колектор и т.н.

tweety,по принцип трябва да усещаш "изстрелването" на около 1700 об./мин.
Това и е разликата в 136 и 140 и нагоре к.с.
Първата дава усещането че върви много повече в ниските и приключва във високите,а 140 и нагоре че не е толкова пъргава във ниските за разлика от високите обороти.За това и решението е за още по-приятно усещане е така нареченият ремап.

kabamitov
28-02-2014, 23:06
ся я настъпах от работа към нас от 1700 се изтрелва като невидяла и се изду до 4000 без проблем.. а и да кажа време е да сменям филтрите да не би да е задръстен горивния ? иначе върви 200 и нагоре без проблем :)

koolio
01-03-2014, 21:51
Най-лесно е да я закачиш на диагностика,че така мога да ти изредя списък две страници с възможности.
Помпа,регулатор,дебитомер,мап,сензори,нафта,турбин а,егр,запушен всмукателен колектор и т.н.

tweety,по принцип трябва да усещаш "изстрелването" на около 1700 об./мин.
Това и е разликата в 136 и 140 и нагоре к.с.
Първата дава усещането че върви много повече в ниските и приключва във високите,а 140 и нагоре че не е толкова пъргава във ниските за разлика от високите обороти.За това и решението е за още по-приятно усещане е така нареченият ремап.

Аз съм със 140 к.с. Колата си ускорява равномерно, изстрелването е от малко под 2000 оборота. Нямам ремап.

Linkestis
02-03-2014, 12:30
Аз съм със 140 к.с. Колата си ускорява равномерно, изстрелването е от малко под 2000 оборота. Нямам ремап.

Коле,нещо не схващам какво си написал за моя коментар.

koolio
02-03-2014, 13:04
Коле,нещо не схващам какво си написал за моя коментар.

Потвърждавам го. :)
Също така казвам, че и без ремап дърпа от 1700 оборота.

kabamitov
02-03-2014, 18:32
аз не питам на кой колата кога дърпа и от колко до колко върви въпроса ми е проблем или не е това и възможно ли е да е филтър или нещо друго wtf ?

Bobiuzunov
02-03-2014, 19:29
Колега така както си описал какво ти прави колата най добре ще е някой да ти гледа на кафе или да хвърли боб.По нагоре един колега ти беше писал че трябва да я закачиш на комп и тогава да се коментира,всичко друго е само празни приказки,все пак ние не сме врачки.
П.С не си написъл чек светва ли,на светва ли и т.н.

Linkestis
02-03-2014, 20:43
аз не питам на кой колата кога дърпа и от колко до колко върви въпроса ми е проблем или не е това и възможно ли е да е филтър или нещо друго wtf ?

Мисля че ти отговорих на така зададеният въпрос към темата ти.
Даже теория ти развих непряко с коментар на друг собственик.
Никой никъде не е писал колко върви неговата.
Ако си неспособен да си я закачиш сам или да намериш човек за тази работа,да взема да дойда аз?

koolio
02-03-2014, 22:44

Да, вероятно е проблем.
А какъв е проблемът, можеш да разбереш само чрез диагностика.

kabamitov
03-03-2014, 17:02
Мисля че ти отговорих на така зададеният въпрос към темата ти.
Даже теория ти развих непряко с коментар на друг собственик.
Никой никъде не е писал колко върви неговата.
Ако си неспособен да си я закачиш сам или да намериш човек за тази работа,да взема да дойда аз?

мога да я закача ама кажи кво да гледам ?

Bobiuzunov
03-03-2014, 17:10
Ами на първо време виж дали има записани грешки,аз затова питах чека свети или не свети?

kabamitov
03-03-2014, 23:10
Ами на първо време виж дали има записани грешки,аз затова питах чека свети или не свети?

не свети боби имаше 3 отдавна ама не са излизали повече