PDA

View Full Version : Въпрос за смяна на двигател

AlfaRossa
28-02-2014, 23:17
Здравейте, колеги!
Карам Алфа 166 2.4 JTD, произведена 2002-ра. За съжаление, оригиналният ми двигател блокира. В момента съм в процес на търсене на нов двигател и имам доста колебания. Конкретният ми въпрос е: Мога ли да сложа 20-винтилов двигател от по-новите 166-ци? Питам, защото получавам противоречиви съвети от по-разбиращи от мен приятели. Моля за мнение! Благодаря предварително!

Росен Желев
01-03-2014, 21:00
Може обаче смяната на мотор е разрешена само със същия. Ако не е същия ще трябва да ходиш на техно-тест там цирка и главоболията са големи.

Bobiuzunov
01-03-2014, 21:13
Хмм за да блокира 2.4 JTD трябва да е останал без масло,иначе този мотор е шампион по издевателства и никога не се предава.Сега по темата,предполагам че щом колата ти е 2002г. е 140 коня нали?Защо не си търсиш същия мотор,разглобени коли колкото щеш?Това с 20 клапановия мотор ще е приключение,нямам идея как стоят нещата с техно теста,но освен двигател ще ти трябва и друго ECU,най вероятно и самото окабеляване има разлики.

CHEFO666
02-03-2014, 00:00
Оправи си твоя двигател.Този който ще вземеш....трябва да го ревизираш...аз така бих направил поне.....и ти става двойна работата....един път пара за двигател...пари за да го стегнеш....за да го монтираш....става свиня в игрището....Не е невъзможно...аз съм го правил на Мицубиши....
Оправи си твоя мотор....и си чук.

AlfaRossa
02-03-2014, 00:21
Благодаря на всички за разясненията. Двигателят ми е 150 коня. Проблемът с двигателя, според монтьора е от турбото, което след 200 хил.км. показва проблеми. Мисля, че ще се спра на варианта ремонт на стария двигател. Бяхте ми много полезни. Бъдете живи и здрави.

CHEFO666
02-03-2014, 00:29
Благодаря на всички за разясненията. Двигателят ми е 150 коня. Проблемът с двигателя, според монтьора е от турбото, което след 200 хил.км. показва проблеми. Мисля, че ще се спра на варианта ремонт на стария двигател. Бяхте ми много полезни. Бъдете живи и здрави.

Е ти заради едно турбо ако хвърляш двигатели....

Linkestis
02-03-2014, 00:48
Е ти заради едно турбо ако хвърляш двигатели....

.....За съжаление, оригиналният ми двигател блокира....

:cheers:

Bobiuzunov
02-03-2014, 08:00
Нещо колегата ли не е обяснил както трябва,аз ли немога да разбера,нали беше блокирал?Ако турбото е дало фира и твоя майстор заради това иска да сменява двигател моя съвет е да палиш линейката и дим да те няма от там.

CHEFO666
02-03-2014, 09:18
Нещо колегата ли не е обяснил както трябва,аз ли немога да разбера,нали беше блокирал?Ако турбото е дало фира и твоя майстор заради това иска да сменява двигател моя съвет е да палиш линейката и дим да те няма от там.

Пълно е с майстори нали знаеш....

Martini_Racing
02-03-2014, 09:34
ako удариш клапани според такива майстори трябва да смениш цялата кола ако следим невероятната им логика :)

lordliness
02-03-2014, 10:11
Няма какво да се чудите, пълно е с измамници, които се възползват от незнанието на хората. Или самозвани неуки автомонтьори, които не могат да мислят.
Другия вариант е турбото да е изхвърлило маслото и наистина да е блокирал.

Martini_Racing
02-03-2014, 18:24
Това е много лош вариант