PDA

View Full Version : OPEL VECTRA break 1.8 VS ALFA ROMEO 156 1.8 TS

capricorn
02-03-2007, 12:47
Най-накрая бащтата и се нави утре отиваме в провинцията и ще видим кой кого

кратко инфо
опел веkтра 1.8 140 к.с. 2005 и я кара той, с майка срещу
алфа ромео 1.8 тс 144 к.с. 2000 аз с жената и брата

щте разкавам

Действието, щте се развива УТРЕ НА МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ ПО ОБЕД.

София - Пазарджик

Баса е каса бира и смяна на масло
стискайте палци ....

DiStefano
02-03-2007, 18:45
ако финала ще е на разклона за Пазарджик
може ли да дойдем да гледаме ... пък и може и да
се включим в една скоростна до Пловдив
а и да ... преди месец правих тест драйв в Стефанов - ОПЕЛ Пловдив
на една Астра ГТЦ 1.8 140к ... ми бая вървеше ... за Вектрата не знам
но гледайте да не се изложите

Naso
02-03-2007, 21:51
Астра ГТЦ ? Не е ли 2.0Т 200коня ? Аз само такава съм карал/виждал...

netsurfer
02-03-2007, 22:01
Астра ГТЦ ? Не е ли 2.0Т 200коня ? Аз само такава съм карал/виждал...
GTC е модела с 2 врати ... има я й с алфовия дизел ;)

за мен това е страшно красива кола ... даже ме по-кефи от 147-цата :oops:

а якия вариант с 200 и 240 коня се води OPC :idea:

Naso
02-03-2007, 22:06
ОПЦ верно е 240 коня, но може да си сигурен, че 200 коня е ГТЦ и но мор :) Дали е по-красива от 147.... тя и вектрата е по-заоблена от 75цата.. Сравнявай еднакви коли, макар 147 (особено ГТА) да е дооста по-кола (да не ме разберете погрешно - астра гтц е много хубава кола и нищо не и липсва) от хлопелта :wink:

Tinoto
02-03-2007, 22:34
Понеже повдигате въпроса - според мен като визия и качество няма място за сравнение, направо ме изумявате - опел от близо виждали ли сте, да не говорим за материали :!:

Galeano
03-03-2007, 07:37
Незнам за Вектра 1.8 но алфа 156 1.8 срещу новата дизелова Вектра 2.2 DTCI или там каквито иницияли има, резултата е много в полза на алфата :)

reptli
03-03-2007, 09:58
Понеже повдигате въпроса - според мен като визия и качество няма място за сравнение, направо ме изумявате - опел от близо виждали ли сте, да не говорим за материали :!:

демек коя е по-хубава :gruebel:

ivelin
03-03-2007, 12:05
Ако питате мен,всичко е вупрос на стил на каране.Може с 145 1.6 да се гониш и с EVO 7 Mitsubishi(стига да не те слуша главата).Аз сум пробвал и...не ме би с много

ne0
03-03-2007, 13:26
Ти вземи се влючи в Бургаските срещи... :)

DiStefano
03-03-2007, 14:03
ми не че нали ... ама ... Опел са вдигнали доста високо летвата
вече според мен ... най-малкото дизеловите двигатели
а като качество ... ми този "болид" Астра ГТЦ е доста добре
интериора е на ниво освен това вътре създава усещане на
много спортен автомобил и освен това вече се предлага
и с 1.6 бенцин турбиниран - 180 коня ...
а и да ... правят около 15% отстъпка че и повече на всички модели
и една ГТЦ космо едишън със 1.8 мотор излиза 29 бона и нещо с ДДС
според мен цената е повече от актуална

TRE GAZELE
03-03-2007, 18:37
ми не че нали ... ама ... Опел са вдигнали доста високо летвата
вече според мен ... най-малкото дизеловите двигатели
а като качество ... ми този "болид" Астра ГТЦ е доста добре
интериора е на ниво освен това вътре създава усещане на
много спортен автомобил и освен това вече се предлага
и с 1.6 бенцин турбиниран - 180 коня ...
а и да ... правят около 15% отстъпка че и повече на всички модели
и една ГТЦ космо едишън със 1.8 мотор излиза 29 бона и нещо с ДДС
според мен цената е повече от актуална

Еми те май и Алфа са вдигнали летвата,че да не е и по-нависоко :wink:

netsurfer
04-03-2007, 09:03
ОПЦ верно е 240 коня, но може да си сигурен, че 200 коня е ГТЦ и но мор :) Дали е по-красива от 147.... тя и вектрата е по-заоблена от 75цата.. Сравнявай еднакви коли, макар 147 (особено ГТА) да е дооста по-кола (да не ме разберете погрешно - астра гтц е много хубава кола и нищо не и липсва) от хлопелта :wink:
абе ти си мнооого твърдоглав ве ... ае потърси малко инфо и пак спори че ми писна вече ...

Е каква е разликата м/ду астрата и алфата ... не са ли в един клас??
и 1,9 дизела даже е фиатски :idea:

А за по-красива ... еми всеки си има мнение, мен лично много ми харесва .... иначе вътре несъм сядал и незнам ...

Naso
04-03-2007, 11:45
Мекоглави приятелю, да си чувал за ниво на изпълнение ? Сега сам си отговори, каква може да е разликата между Астра ГТЦ и 147 Прогрешън примерно ? Другото е, че 147 е кола то 2001ва година, а тая точно астра май от миналата или по-миналата. 5 години разлика са си много не само в автомобилостроенето !

capricorn
05-03-2007, 10:52
От шела до казичене на софия до затвора на Пазарджик 99.7 км :

Алфата за 0:30:29 минути което е 196.11 км/ч средна скорост;

Вектрата за 0:31:23 т.е. 190.61 км/ч средна скорост;

Касата бира изпита, маслото след 3к.км.

Доволен съм. Това по книжката за 210 км/ч нещо не го вярвам или километража ми лъже ужасно много. Ама в един момент вдигнах по нанадолнището на ихтиман 230+, а баща ми каза че и неговия е бил около 230, и не съм се бил отдалечавал видимо ...

Още от старта до края го водих и нямаше начин да ме мине сам си го призна. Интересно ми е ако той беше тръгнал по добре дали аз щях да го мина ... по скоро не ... май-май.

А иначе - вектрата е супер кола и материалите и всичко си е много добро ама тоз пусти немски дизайн е..ва майката на всичко0.

За разхода:

Алфата 17.2/100 (заредих до горе и в пазарджик също);
вектрата (15.8/100 заредихме по същия начин, а бордовия комп на вектрата казва 15.6/100)

Да и двете коли бяхме като коледни елхи всички светлини пуснати - да се виждаме отдалеч и климатрониците също ...

алфата си стоеше супер в платното и не мръдваше изобщо до около 190 км/ч след това се усещаше леко приплъзване но с 210 км/ч успявах да взема завоите в лента и половина

бащата каза, че вектрата малко се е носила след 190км/ч.

след малко тестове из и около пазарджик устаножихме, че алфата е малко по-стабилна от вектрата в завои.

DiStefano
05-03-2007, 12:37
аз това много трудно ще го повярвам
смисъл не искам да се заяждам де
ама ако не си го документирал филмово ...
много ми се струва средна скорост 196 км/ч
ба маа му ... да не говорим че след Траянови врата
по-точно след Петрол на разклона за Велинград и Септември
по онея коловози дето са изкопали тировете
такава висока скорост много малко хора могат да си позволят
не знам .... аз съм правил тестове по обратния маршрут обаче
и под 43 мин. не можах да сляза ... не знам

capricorn
05-03-2007, 13:03
следващият път и филмче, чакам камерата да дойде от щатско, ама тогава без жената а с приятелче.

така или иначе си поддържам колата в пазарджик и често ходя до там.

п.п. ако няма движение много много по магистралата нямаш никакъв проблем. С пежо 306 съм правил на същата отсечка средна 180 км/ч и нямам никакви грижи да го повторя, трябва обаче да познаваш пътя много добре + антирадар + късмет да ги няма ушавите и да не ти пука за разхода ... а и за колата ...

odisey
26-04-2007, 08:59
А бе хора кротнете се с тия скорости за другите на пътя не мислите ли ?

radko_88
26-04-2007, 09:23
А бе хора кротнете се с тия скорости за другите на пътя не мислите ли ?

евала !!!!!!!!

odisey
26-04-2007, 11:45
ама тогава без жената а с приятелче...на същата отсечка средна 180 км/ч и нямам никакви грижи да го повторя...

Направо се плашим!!!!!!

А дедото с Жигулката дето носи буркани и се мъчи да изпревари камион кво - на АБС ли играе роля??? :shock: :!:

valjo
26-04-2007, 11:49
ама тогава без жената а с приятелче...на същата отсечка средна 180 км/ч и нямам никакви грижи да го повторя...

Направо се плашим!!!!!!

А дедото с Жигулката дето носи буркани и се мъчи да изпревари камион кво - на АБС ли играе роля??? :shock: :!:
абе човек, престани с това морализаторстване, всички сме големи хора, имаме си глави на раменете....

odisey
26-04-2007, 11:54
:)))) и как ще ме убедиш след тоя разказ?

http://dnes.dir.bg/2007/04/12/news1564696.html и тоя е с глава на раменете си. При това и жена му сигурно е имала. Става въпрос даже за същата магистрала.

Speeder
26-04-2007, 13:10

Направо се плашим!!!!!!

абе човек, престани с това морализаторстване, всички сме големи хора, имаме си глави на раменете....
Не се заяждам, но 'големи хора' и 'глави на раменете' не винаги имат нещо общо :idea:

valjo
26-04-2007, 15:26
не бе, в смисъл супердосадно е, аман от "войната по пътищата" и сички журналистически и псевдо такива шаблони ....

тва е като дай да си говорим за болести ако искате? е тука при нас има хепатит? вие искате ли?;))))))

odisey
26-04-2007, 19:14
Естествено че си прав. От журналистически прностотии не знам на кой ли не му е писнало. Точно в това е идеята - тук да се обсъдят нещата реално и трезво.

Pinky
28-04-2007, 08:28
ми реално и трезво - не предприемайте рискови изпреварвания и не правете други простотии, скоростта на много места може да бъде поне двойно по-висока от позволената.