Log in

View Full Version : Схема на ТС мотор

marto92
16-03-2014, 20:03
Здравейте колеги,някой дали има някаква схема в разрез на ТС мотор на Алфа(ако може и с приблизителни размери или чертана на AutoCad),без значение кубатурата,трябва ми много,а в интернет намерих само 1-2 и то доста постни.Ще съм много благодарен ако някой помогне!

Bobi_33
16-03-2014, 20:58
А на какъв ТС - на 16 клапанов или на 8 клапанов?
Щото между двата няма нищо общо, освен това, че имат по 2 свещи на цилиндър.

angelovi69
16-03-2014, 22:02
http://prikachi.com/images/742/7156742G.jpg
Дано съм го качил правилно, че с РС-тата не ме бива.

Ladjov
16-03-2014, 22:49
Да не правиш курсова ?

marto92
17-03-2014, 13:24
А на какъв ТС - на 16 клапанов или на 8 клапанов?
Щото между двата няма нищо общо, освен това, че имат по 2 свещи на цилиндър.

Да пропуснал съм доста важна подробност,трябва ми за 16 клапанов,но и за 8 пак може да помогне

---------- Post added at 11:24 ---------- Previous post was at 11:16 ----------

Да не правиш курсова ?

Да,но го направиха гадно,защото ни дадоха да си изберем мотори,а нямаме размери,така на око не става.Трябва да го начертаем в 3 проекций (1:1) детайлно без дадени размери :D .Намерих по каталозите размери на бутало ход и по-простите неща,но е до никъде.

alex052
17-03-2014, 20:29
Има доста богати cad библиотеки-форуми из нета,защо не поровиш?Почти съм убеден ,че ще намериш каквото ти е нужно.И не се надявай на англоговорящите.......пробвай рускоговорящи,чехи или поляци.

dimitar_vd62
17-03-2014, 21:47
[/COLOR]
Да,но го направиха гадно,защото ни дадоха да си изберем мотори,а нямаме размери,така на око не става.Трябва да го начертаем в 3 проекций (1:1) детайлно без дадени размери :D .Намерих по каталозите размери на бутало ход и по-простите неща,но е до никъде.

Ми така е, фенщината глава затрива...:-D

Mony
17-03-2014, 22:47
Според мен се преориентирай към C20XE, ABF или нещо подобно, което е много популярно. Ще ти е много по лесно да намериш каквато и да е информация + CAD чертежи.

dimitar_vd62
17-03-2014, 23:37
[/COLOR]

Не може ли да си избереш друг мотор, щото май мога ти услужа с всякакви чертежи на Перкинс - газов, дизелов, вариант на ВАМО, май и в електронен вариант на АУТОКАД.Напиши си заглавието на дипломната си работа да видим мое ли измислим нещо.Ако не искаш тук на ЛС.Ако искаш де.

Бобби
18-03-2014, 00:42
Не може ли да си избереш друг мотор, щото май мога ти услужа с всякакви чертежи на Перкинс - газов, дизелов, вариант на ВАМО, май и в електронен вариант на АУТОКАД.Напиши си заглавието на дипломната си работа да видим мое ли измислим нещо.Ако не искаш тук на ЛС.Ако искаш де.
А бе ти го върна с десетилетия назад.....как ще прогресираме с някакъв англиски перкинс...отдавна забравен дори и в гр.Преслав...?
Нека да се равиват младите....ама интернет им е пагобен....трябва литература....да чете....а не на готово:))

dimitar_vd62
18-03-2014, 01:07
Ми той този Перкинс си е баш от времето на ТС-а, че ако не и по-нов.:hehe:

Бобби
18-03-2014, 07:46
Ми той този Перкинс си е баш от времето на ТС-а, че ако не и по-нов.:hehe:
Явно този, не е онзи за който си мисля:)))...дет едно време го сглобяваха във Варна и го монтираха на едни камиончета наречени Преслав(българската Авиа:)))

dimitar_vd62
18-03-2014, 11:05
И този, но има и други, има и газови, има и морско изпълнение, генераторни... все пак те имаха специфично приложение, макар.И все още се произвеждат зад граница.
http://threecar-bg.com/?act=products&category_id=9&product_id=195
http://threecar-bg.com/?act=products&category_id=9&product_id=198
http://threecar-bg.com/?act=products&category_id=9&product_id=196

marto92
18-03-2014, 11:12
Лошото е,че вече немога да си сменя двигателя,защото миналия семестър го смятах,а този трябва да го чертая.Хубавото е,че както аз незнам размери,така и те, затова ми трябва поне нещо което да ползвам за основа и да работя по него.Заданието ми е да начертая двигателя на 147-ца 1.6тс 16v 120 коня в 3 проекций в разрез,размери 1:1, чертая всичко включително маслена помпа, зъбните колела при ангренажа абе всичко:) Трябва да го направя на AutoCad или Solidworks,но аз не обичам Solid много затова ще го правя на cad.

dimitar_vd62
18-03-2014, 11:57
Няма ти гледат размерите а проекциите.

Ladjov
18-03-2014, 12:48
Чакай сега ! Ти щом си го смятал значи имаш някакви данни на които да се основе чертежа .
Мене като ме караха да проектирам спирателния кран . Смятах по една загубена методика и накрая ми излизаха размерите .
Предполагам , че при вас не е кой знае колко по различно .

Иначе браво за фенщината ,че си избрал ТС и още веднъж браво , че не си си намерил готова курсова която само да представиш !

marto92
18-03-2014, 14:01
Чакай сега ! Ти щом си го смятал значи имаш някакви данни на които да се основе чертежа .
Мене като ме караха да проектирам спирателния кран . Смятах по една загубена методика и накрая ми излизаха размерите .
Предполагам , че при вас не е кой знае колко по различно .

Иначе браво за фенщината ,че си избрал ТС и още веднъж браво , че не си си намерил готова курсова която само да представиш !

Имам данни,но не са достатъчни.Примерно на блока имам само диаметъра на цилиндрите и до там,не знам нищо повече.Имам данни за бутала,мотовилки,валове,клапани и до там приключва всичко.Някой неща могат да се намерят (не всички) след 100000 формули с някакви тъпи коефициенти,но те са с голям диапазон и е гадно след 4-5 часа сметки накрая виждаш как нищо не е станало и почваш на ново с нови коефициенти :D и накрая тъкмо се е получило нещо(след 15-тото пресмятане) и отиваш и ти казват "Еее не е точно както го искам" и на ново :D Затова търся нещо от което да започна като блок примерно и оттам да си градя всичко останало.

Mind_Control
18-03-2014, 17:12
Имам данни,но не са достатъчни.Примерно на блока имам само диаметъра на цилиндрите и до там,не знам нищо повече.Имам данни за бутала,мотовилки,валове,клапани и до там приключва всичко.Някой неща могат да се намерят (не всички) след 100000 формули с някакви тъпи коефициенти,но те са с голям диапазон и е гадно след 4-5 часа сметки накрая виждаш как нищо не е станало и почваш на ново с нови коефициенти :D и накрая тъкмо се е получило нещо(след 15-тото пресмятане) и отиваш и ти казват "Еее не е точно както го искам" и на ново :D Затова търся нещо от което да започна като блок примерно и оттам да си градя всичко останало.

Отиваш в някоя морга и мериш :) Иначе незнам от къде ще намериш такива детайлни чертежи.

Bobi_33
18-03-2014, 19:55

Абе то и 1.6 в 147 не е същият, като в 145 примерно. В 147 има 1.6 но с по-различни бутала, колянов вал (диаметъра на шийките е по-малък от на по-старите TS-и), буталата са с други чела, с различна компресионна височина, различни сегменти, по-тънка гарнитура на главата, и т.н разлики спрямо ТS 16V в 145

А след като имаш диаметъра на цилиндъра, ти давам веднага и хода - 75 мм.