View Full Version : Карадере - враг №1 на народа!
dimitar_vd62
20-03-2014, 21:29
Погледнете долните снимки.Може ли в условията на демокрация, все още да има такива самотни диви места, лишени от чалготеки и пиянските крясъци на алкохолните туристи.Но, край.Вижте само как се радват хората че такива диви и нецивилизовани места, ще останат с едно по-малко.Няма вече да мъкнете палатки, да кладете огън като първобитни хора.Най после ще има къде отпуснете морни тела през отпуската в условията на лукс и чалга до зори.
Де е тва бре Митак?
Мноу арно изглежда.
Близко до него....но ще му ебат майката, както и на цялото ни Черноморие.........преди малко гледам по тв-то....бай Ганьо(Т.Батков) иска да строй комплекс на някаква стара крепост край Бургас....абе където има красиво място го правим на тоалетна....нямаме равни на това....просто заеби..
haljscho
21-03-2014, 07:20
Чета темата, после гледа у фецебука.....
Тааа китара да си е донесеш на пролетния събор....
Лошото е че на всеки му се иска да забогатее някак си лесничко та за това се получава така и такива приятни местенца ще стават все по-малко......
С тия момичета от последната снимка, миналата година бяхме на море...:crazy:
Тия искат твърдо да ме откажат от посещения на Черноморието с туристически и курортни цели.
Баси тъпанарите! Как не се насЕ..роиха?:sick1::dyrvo_v_kenefa:
Linkestis
21-03-2014, 08:32
Лошо няма,сега,са се събрали чичковците от Бяла и обясняват че там са се събирали наркомани.Един пък каза че понеже нямало тоалетни се притеаснявал за хората на плажа.За това било нужно да има хотели.
ecotronic
21-03-2014, 10:24
Най тъпото е това, че самите местни хора желаят това застрояване. Притиснати от немотията са готови да жертват природата си за една паница леща. Подобно нещо става и в Пирина планина.
Все още има места,които трудно ще ги бутнат,ноооо винаги има едно но :no::no::no::no:Аз от 5 г. ходя всеки Юли месец на язовир Доспат на палатка,на една и съща поляна на която се събираме само приятели и познати,еми миналата година просто дойдоха и заградиха поляната,сложиха сипей с чакъл на пътя към поляната и казаха,догодина да ви няма,ще има комплекс с скандинавски къщички....................
ecotronic
21-03-2014, 10:53
Все още има места,които трудно ще ги бутнат,ноооо винаги има едно но :no::no::no::no:Аз от 5 г. ходя всеки Юли месец на язовир Доспат на палатка,на една и съща поляна на която се събираме само приятели и познати,еми миналата година просто дойдоха и заградиха поляната,сложиха сипей с чакъл на пътя към поляната и казаха,догодина да ви няма,ще има комплекс с скандинавски къщички....................
И аз съм ходил бая години там на палатка. След подобни тъпотии, за които говориш, решихме проблема кардинално. Взехме си една лодка от Царево, извънбордов мотор и колесар. Оставяме колите при бунгалата до каменоломната (мисля, че са на община Кърджали) и от там на 2 курса си пренасяме багажа на отсрещния бряг. А там е труднодостъпно по суша, има малко хора, много дърва за огън. А и рибата е там. И няма кой да ти досажда.
dimitar_vd62
21-03-2014, 11:52
Чета темата, после гледа у фецебука.....
Тааа китара да си е донесеш на пролетния събор....
Лошото е че на всеки му се иска да забогатее някак си лесничко та за това се получава така и такива приятни местенца ще стават все по-малко......
Снимките не са мои.Повярвай ми, последното нещо което искаш, е да чуеш как свиря на китара и пея.После ще имам доживотен бан от всички събори и среши.:tooth:
И аз съм ходил бая години там на палатка. След подобни тъпотии, за които говориш, решихме проблема кардинално. Взехме си една лодка от Царево, извънбордов мотор и колесар. Оставяме колите при бунгалата до каменоломната (мисля, че са на община Кърджали) и от там на 2 курса си пренасяме багажа на отсрещния бряг. А там е труднодостъпно по суша, има малко хора, много дърва за огън. А и рибата е там. И няма кой да ти досажда.
Ама няма питейна вода много,много.................:crazy::crazy::crazy:
Mind_Control
21-03-2014, 15:47
Ама няма питейна вода много,много.................:crazy::crazy::crazy:
Ще си носите повече алкохол :D Иначе най- простия начин да си пречистиш водата е, като сложиш едно чепче плътно по отвора на съда и водата се процеди през него. Верно бавно става, ама там няма за къде да бързаш.
RUNNING WILD
21-03-2014, 21:14
след години ще се моли ме да ги имаме тия красоти,защо не приемат закони като в Гърция 100 метра от бреговата ивица е забранена за застрояване и всичко се бута с булдозер,изобщо не ходя на море с никво желание,и аз ще се изнасям ако ми се ходи по Турция и Гърция тука най много на Велека да ходя,1 лев няма да им дам от мене и им пожелавам да фалират всички и да ядат бетон и да си седят сами в хасиендите на брега цял живот,природата е на всички не е на никой,имах познати ходят по много страни и ми вика Румене навънка отиваш качваш се на лодката на човека и се снимаш на нея няма проблем тука не можеш да стигнеш до водата заградено с бариери и те гонят от кея камо ли да се снимаш с на някой лодката.
Аз отдавна съм се отвратил от нашето Черноморие. Ходя главно по гръцко. Хем ми е по-близко, хем кухнята е по-добра, хем и се разбираме по-добре. Нашите не разбраха, че на хората им е писнало от кенефи.
Последният път трябваше да пия сутрин 50 гр, на обед 150, а вечерта неограничено количество мастика, защото не пиещите в цялото село се осраха.
Навсякъде търгаши и тъпи андрешковци.
Не разбраха, че овцата се стриже и дои, а не се дере!
Аз отдавна съм се отвратил от нашето Черноморие. Ходя главно по гръцко. Хем ми е по-близко, хем кухнята е по-добра, хем и се разбираме по-добре. Нашите не разбраха, че на хората им е писнало от кенефи.
Последният път трябваше да пия сутрин 50 гр, на обед 150, а вечерта неограничено количество мастика, защото не пиещите в цялото село се осраха.
Напълно съм съгласен с теб....но моля те не намесвай Андрешко...:nono:..той го е правил от немотия....А тез сегашните от лакомия.....има разлика!
RUNNING WILD
22-03-2014, 09:18
а забелязъл ли си че на нашето черноморие 90 процента от рибата по магазинчетата е внос,и по кръчмичките пак е внос,седиш си и си мислиш как корабчето е пристигнало на обяд и си хапваш пресен сафрид...рибарите си имат явки и още като хванат нещо го продават на турците вътре в морето и на кой да е,и се прибират празни,за това нашите лодки се прибират празни без улов или с некви попчета и дребосъци,просто вътре на място им го плащат 2 пъти по скъпо,е сега от май месец всичко изтекло и непродадено от складовете отива по морето,свинщината е всеобща,прилични курорти и бунгалца има там къде са станциите на МВР на служби некакви на военните и пощите и тн,там е останало дисциплина и тишина и нещо се подържа от тука на татъка е увисени джапанки и сувенири на главната улица миризма на цаца и чалга и черно бмв 3 та серия с тъмни стъкла.
а забелязъл ли си че на нашето черноморие 90 процента от рибата по магазинчетата е внос,и по кръчмичките пак е внос,седиш си и си мислиш как корабчето е пристигнало на обяд и си хапваш пресен сафрид...рибарите си имат явки и още като хванат нещо го продават на турците вътре в морето и на кой да е,и се прибират празни,за това нашите лодки се прибират празни без улов или с некви попчета и дребосъци,просто вътре на място им го плащат 2 пъти по скъпо,е сега от май месец всичко изтекло и непродадено от складовете отива по морето,свинщината е всеобща,прилични курорти и бунгалца има там къде са станциите на МВР на служби некакви на военните и пощите и тн,там е останало дисциплина и тишина и нещо се подържа от тука на татъка е увисени джапанки и сувенири на главната улица миризма на цаца и чалга и черно бмв 3 та серия с тъмни стъкла.
За рибата не си прав,това въобще не е така..........:handshake::handshake::handshake:Все още има хубави места по нашата ивица,но се броят на пръсти,далеч от кръчми и чалга...................:grin::grin::grin:
dimitar_vd62
22-03-2014, 14:43
Съвсем не си прав за рибата Румба.Туй може да стане извън териториалните води, в международни води а те са си бая далеч.В териториални и икономически води няма как да стане и да стане ще ги хванат, а и си има правила докъде могат да ходят лодките.Като вземеш пред вид и глобите няма смисъл от такова начинание.Може да има отделни изолирани случаи някъде на юг но икономически е несъобразно да дойде турска гемия до тука да плати прескъпо, пък и те не горят 5 на сто нафта.
Чл. 16. (1) Териториалното море на Република България включва прилежащата към брега и вътрешните морски води морска ивица с широчина 12 морски мили, измервана от изходните линии.
Чл. 20. (1) Мирът, добрият ред или сигурността на страната при преминаването през териториалното море се нарушават, когато чуждестранният кораб извършва някое от следните действия:
1. заплаха със сила или употреба на сила срещу суверенитета, териториалната цялост или политическата независимост на Република България в нарушение на принципите на международното право, съдържащи се в Устава на Организацията на Обединените нации;
2. маневри или учения с използване на какъвто и да е вид оръжие;
3. дейност, която има за цел събиране на информация във вреда на отбраната или сигурността на страната;
4. акт на пропаганда, накърняващ интересите на отбраната или сигурността на страната;
5. излитане, кацане или приемане на борда на каквито и да са въздухоплавателни средства;
6. издигане във въздуха, кацане, приемане на борда или снемане от него на каквото и да е военно устройство;
7. прехвърляне от или на кораба на товари, валутни ценности или лица в нарушение на митническите, данъчните, граничните или санитарните разпоредби;
8. непозволено съгласно международните стандарти замърсяване на морската среда;
9. риболовна дейност;
10. научноизследователска или хидрографска дейност;
11. дейност, която може да попречи на работата на системите за свръзка или на радиоелектронно или друго съоръжение или устройство на страната;
12. друга дейност, която не е непосредствено свързана с преминаването на кораба.
Чл. 30. (1) (Изм. - ДВ, бр. 88 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 81 от 2009 г.) В рамките на своята компетентност органите на Министерството на вътрешните работи, на Министерството на отбраната и на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията имат право в пределите на вътрешните морски води и териториалното море по отношение на чуждестранен невоенен кораб:
1. да поискат да вдигне държавното си знаме;
2. да му отправят съответни запитвания при съмнение за нарушаване на правилата за мирно преминаване;
3. да му предложат да измени курса си, ако той води към забранен за плаване район;
4. да го спрат и да извършат проверка или да го задържат, ако не отговори на отправеното му запитване или наруши разпоредбите на чл. 19, ал. 2, чл. 23 и 24 или когато такива мерки се предвиждат в международен договор, по който Република България е страна;
5. да го спират и задържат в случаите, предвидени в чл. 31, ал. 3 и 4;
6. да снемат от него и да задържат лицата, извършили престъпления, посочени в чл. 32, и да ги предават на следствените органи, като уведомят прокурора в срок до 24 часа.
(2) Ако чуждестранният невоенен кораб откаже да спре или се възпротиви на задържането му, или прибегне до насилствени действия, органите на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на отбраната могат да вземат съответни принудителни мерки, включително и употреба на оръжие и бойна техника.
Чл. 37. Прилежащата зона на Република България е морската ивица, която се опира до териториалното море и се разпростира на разстояние 24 морски мили от изходните линии, от които се измерва ширината на териториалното море.
Чл. 38. (Изм. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) В прилежащата зона Република България осъществява контрол за предотвратяване нарушаването на митническите, финансовите, граничните и здравните изисквания в пределите на страната, включително и в териториалното море, и юрисдикция за наказване нарушителите на тези разпоредби.
Чл. 39. При наличието на данни, че намиращ се в прилежащата зона чуждестранен невоенен кораб е нарушил или се подготвя да наруши разпоредбите на чл. 38, органите на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на отбраната имат право да го спрат, да извършат проверка и да вземат необходимите мерки за предотвратяване на нарушението или да го задържат за търсене на съответна отговорност от виновните лица.
Чл. 45. Изключителната икономическа зона на Република България се простира отвъд границите на териториалното море на разстояние до 200 морски мили от изходните линии, от които се измерва ширината на териториалното море.
Чл. 46. Външните граници на изключителната икономическа зона се определят по споразумение със съседните прилежащи и срещулежащи държави в съответствие с международното право, за да се постигне справедливо решение.
Чл. 47. В изключителната икономическа зона Република България осъществява:
1. суверенни права за проучване, разработване, използване, опазване и стопанисване на биологичните, минералните и енергийните ресурси, които се намират на морското дъно, в неговите недра и в покриващите ги води, както и за извършване на други дейности, свързани с проучването и използването на зоната;
2. изключителни права и юрисдикция, свързани със:
а) създаването и използването на изкуствени острови, инсталации и съоръжения;
б) извършването на морски научни изследвания;
в) опазването на морската среда;
3. други права, произтичащи от международните договори, по които Република България е страна, и от общопризнатите принципи и норми на международното право.
Чл. 48. В изключителната икономическа зона всички държави се ползват от свобода на корабоплаване, въздухоплаване, полагане на кабели и тръбопроводи и други допустими от международното право способи за използване на морето за тези цели.
Чл. 49. (1) Чуждестранен кораб не може да извършва промишлен риболов в изключителната икономическа зона, освен въз основа на споразумение между Република България и държавата на знамето.
(2) При преминаване през изключителната икономическа зона чуждестранният риболовен кораб не трябва да държи риболовните си съоръжения в работно положение.
Ако искаш чети тука,има интересни неща поне за обща култура.- http://www.marad.bg/page.php?category=3
RUNNING WILD
22-03-2014, 16:03
и на двамата отговарям,това си е честа практика,в Турция килограм лефер 30 лири и нагоре,килограм калкан 50-60 лири и нагоре,като стъпи на нашият бряг трябва да се пазари с прекупвачите а дали ще ги намери а те ако нямат търсене тази риба отива в фризера,а трябва да я разкарва до Варна до София и къде ли не,а така на момента взима кеш и то двойно,слезте на земята хора и хероин се прехвърля от лодките и контрабандни цигари и какво ли не вие за риба не вярвате,още един пример нашите лодки като се "счупят" и къде отиват?в турски води и от там ги влачи на сам турски катер,колко пъти има случай на турски лодки да са хванати в наши води да "ловят" риба?естествено че не ви се вярва и няма да дойде някой дето го прави да се похвали ама ви споделям реално как седят нещата.
RUNNING WILD
22-03-2014, 16:28
За рибата не си прав,това въобще не е така..........:handshake::handshake::handshake:Все още има хубави места по нашата ивица,но се броят на пръсти,далеч от кръчми и чалга...................:grin::grin::grin:
за рибата-активният сезон по морето е 15 юни до 1 ви септември,добре де ама има забрана за калкан и тн риби за улова им до тая дата?от къде калкан тогава и други риби?никой няма далавера да тъпче фризери с риба и да му работят хладилниците от сезон до сезон нали?повечето кръчми пазаруват от Метро или от вносителите на риба който вкарват кашони и ги расфасоват на малки расфасовки това се яде по кръчмите,ти представяш ли си как си собственик на кръчма и отиваш в 8 сутринта на кея да чакаш да излязат рибарите да ти дадат сафрид,лефер,цацка,хамсия,скумрия и всичко което ти трябва за кръчмата?добре де ама като не хванат ти ще седиш ли без риба лятото?и като е бурно морето и не могат да влязат и мигрират пасажите и тн ти ще чакаш ли от тях риба ще кажеш ли на посетителите -ами хора може да ви се яде ама аз не знам кога ще имам риба?отиваш до Метро или до борсата бухаш каквото ти трябва и се прибираш.
dimitar_vd62
22-03-2014, 17:39
А за менюто от миди с черупки как стои въпроса.
RUNNING WILD
22-03-2014, 19:10
А за менюто от миди с черупки как стои въпроса.
ти сега ще заподозреш и филипинските гмуркачки че ти крадат мидите,не съм го измислил аз и не е от сега и преди го е имало,има изисквания за транспорт за съхранение и за продажба на риба,на мрежите има пломби за който е платено има допълнителни такси за улов на риба и тн,а така им е най изгодно на двойна цена да си дадат рибата на място,
Чл. 3. (Изм., ДВ, бр. 50 от 2008 г. - в сила от 30.05.2008 г.) За усвояване на ресурс от определен вид риба във водите на Черно море в рамките на определена квота се събира такса, както следва:
1. за есетрови риби 1,00 лв.;
2. за калкан, лефер, лаврак 0,20 лв.;
3. за карагьоз, акула, морски кефал, паламуд 0,30 лв.;
4. за сафрид, копърка, хамсия 0,05 лв. замисли се че ни свързва едно море с турците но по тяхните пазари винаги има риба а при нас е кът и по нашите магазини рядко можеш да намериш черноморска риба и то обикновено октомври ноември и то ако годината е много силна е е пренаситено тогава стига до нас,е искай от някой рибар да те вкара с лодката в сезон или ако разберат къде какво излиза да видиш че няма да те вземе посмъртно освен за попчета :) а всички си траят защото са навързани и ако някой писне другите ще му запалят я лодката я къщтата,а това с контрола е относително като влязат 6 километра на вътре и има вълни и изпарения и тн ходи ги виж какво правят и докато стигнеш до тях всичко ще е приключило благополучно отдавна.
dimitar_vd62
22-03-2014, 19:22
Мани рибата и без това не ям много, ма се заприказвахме покрай новините днеска за Карадере в едно барче и немога ги разбера някои хора.Въобще не им дреме за такива кътчета и не можели да си представят да няма жакузи, фитнес, барове.И ми обяснява как еди къде си киснели в жакузито с шампонско поа другите обикаляли кат гламави манастири и забелижителности.И викам - е некой виде ли те в жакузито или само в твойта глава са представите че си гоуемата работа.
ivan dimitrov
22-03-2014, 19:30
---
За рибата не си прав,това въобще не е така..........:handshake::handshake::handshake:Все още има хубави места по нашата ивица,но се броят на пръсти,далеч от кръчми и чалга...................:grin::grin::grin: Ония ден имаше доста много пръсти.
Всъщност даже прекалено. Никой не ти липсваше. Къде видя толкова много останали хубави места?....:hehe:
Ах...Морето....ойде в дерето :unsure:
RUNNING WILD
23-03-2014, 08:05
Мани рибата и без това не ям много, ма се заприказвахме покрай новините днеска за Карадере в едно барче и немога ги разбера някои хора.Въобще не им дреме за такива кътчета и не можели да си представят да няма жакузи, фитнес, барове.И ми обяснява как еди къде си киснели в жакузито с шампонско поа другите обикаляли кат гламави манастири и забелижителности.И викам - е некой виде ли те в жакузито или само в твойта глава са представите че си гоуемата работа.
това е заради жените и кифлите и кифльовците,те трябва задължително да се наснимат за Фейсбука колко добре са си прекарали и да са нахилени с благопоучни усмивки как благоденстват по скъпарски заведения,аз на морето на палатка на брега не бих отишъл защото е ужасно и ще преча на другите,проблема е че на всякъде потъпкват всичко,известен архитект на София от миналата година строи къщичка на Витоша у забраненото не се шегувам,на Голям Беглик в гората в един залив има къща направена като летяща чиния цялата стъклена и седи там от 20 години и е на шефа на язовири и каскади и е в язовирната чаша!чакам деня в който ще приемат закони и ще бутнат всичко застроено и заградено което е в язовирната чаша,на язовир Въча пък е извън контрол няма къде да слезеш защото е стръмен а всичко друго е с бариери и нямаш достъп до водата заградили са всичко?не можеш дА купиш пътя и бреговата ивица те са държавни,има и други лоши варианти има хора с години си държаТ фургони палатки на едни и същи места и е оградено и ти не можеш да застанеш там и кейове за лодки са построили?не се води масивна постройка ама си в язовирната чаша и затваряш достъпа до водата?отиват и им слагат такса за лятото на ден и това е,ето ти пари за държавата,само да се сметне по Родопите циганите колко гъби колко дърва колко билки берат с тонове и изнасят ощетяват цялата държава наготово взимат всичко,е ние рибарите пазиме и си плащаме билета поне на годината.
---------- Post added at 06:05 ---------- Previous post was at 06:00 ----------
Не си прав за рибите. В нашето море е в пьти по малко. Единствено калканьт им е "проблемен", но те си пускат мрежи и в наши води и си го ловят сами.
да ти защото се гмурка с домова книга и имаш опис на обитателите,я ми кажи тука по пазарите колко моруни видя да висят на ченгел и да се продават?тука по магазините рибарските като влезеш колко калкана видя да се продават?аз ще ти отговоря че от дете съм виждал 1 моруна висеше на пазара Кирков и това е до ден днешен,калкан няма също или само в Метро,а дунавската скумрия и есетрата и моруната ако се сещаш бият хайвер къде?в Дунава.....не бие хайвер на Босфора....е къде отиват тези риби като ги няма по магазините?няма месце от моруна няма хайвер от моруна къде е?по съседните страни се изнася улова защото го плащат за нас нищо това е,по магазините тука има само океански лефер няма черноморски а лаврак черноморски няма изобщо е къде са тия риби?
http://www.youtube.com/watch?v=MN4jy_9I5FE
http://www.youtube.com/watch?v=CFvVUwITeyE
http://www.youtube.com/watch?v=vP5OrAdBTus
Ония ден имаше доста много пръсти.
Всъщност даже прекалено. Никой не ти липсваше. Къде видя толкова много останали хубави места?....:hehe:
Не съм казал много,но има :holiday2::holiday2:
nikolaaaay
31-03-2014, 19:10
след години ще се моли ме да ги имаме тия красоти,защо не приемат закони като в Гърция 100 метра от бреговата ивица е забранена за застрояване и всичко се бута с булдозер,изобщо не ходя на море с никво желание,и аз ще се изнасям ако ми се ходи по Турция и Гърция тука най много на Велека да ходя,1 лев няма да им дам от мене и им пожелавам да фалират всички и да ядат бетон и да си седят сами в хасиендите на брега цял живот,природата е на всички не е на никой,имах познати ходят по много страни и ми вика Румене навънка отиваш качваш се на лодката на човека и се снимаш на нея няма проблем тука не можеш да стигнеш до водата заградено с бариери и те гонят от кея камо ли да се снимаш с на някой лодката.
Принципно съм напълно съгласен теб и вече от няколко години ходя само в Гърция на море. Обаче в интерес на истината, такава забрана да не се строи на 100 метра там няма. Хотелът, в който ходим ние е напрактика до самия плаж и най-много 50 м. от морето.
ivan dimitrov
31-03-2014, 19:55
---
RUNNING WILD
01-04-2014, 11:31
свако и си е свако ти не ми е пример в живота,на мене па свако ми държи рекорда по улов на моруни на въдица оди докажи?и на мене са ми викали месните за Дунава то днес не кълве няма риба ама аз си хващам,някой хора ходят на лов ама цял живот не могат да убият вълк нали?знаеш ли колко хотели има построени по морето от моруни?това че ти не можеш да ловиш или не си виждал не значи че няма,то и акули немаше па после си ги ловяха,говориме за Черно Море за нашите и турските води не ми давай примери за други морета,твоите примери винаги са нищо общо с темата,на тия уловени риби държавата слага данъци като ги обявиш и те не ги обявяват а гледат да ги продадат на дебела цена още вътре и излизат празни,толкова ли е сложно да се приеме че се случва това?ако излезеш с риба ще те крънкят за ниска цена и ще платиш данък на нея ако я продадеш вътре я продаваш на дебело и не те изнудват и не плащаш данъци,ти оди докажи в коя мрежз какво се е хванало или рибата има джипиес и ще ти проговори кой я е хванал,лодките много добре знаят къде са териториалните води и за това турски катери теглят наши лодки уж че са се преебали те са си продали рибата там,в права видимост на ниво на морето на хоризонта човешкото око трудно минава 12-13 километра да видиш каквото и да е,ако падне цената на рибата по другите страни изведнъж тук ще се появи улов,скумрията беше изчезнала от 67 ма година я "нямаше" а 2000 година носиха от Несебър мой познат и пак я "нямаше",изгледа ли ги тези клипове на тях какви риби виждаш нещо не ти ли говори това че ги ловят с въдица не с мрежи?
ivan dimitrov
01-04-2014, 15:47
---
Я да се изкажа и аз по въпроса за рибата в морето, понеже знам как стоят нещата и в нашето, но повече в Средиземно море.
Факт е, че нашето море е изключително бедно на риба и се влошава.
Но дори и това , което има се изнася. Законите на икономиката са безмилостни. И тая ципура, дето я купуваме замразена не е дива, а отглеждана в неволя. Тия неща не се знаят от хората и те си мислят , че ядат дива ципура, която се е хранила с .....
Нищо подобно!
Румбата говори за сериозните траулери, а вие за рибарските гемийки , дето само клечат в залива и не смеят да излязат на море. Те и да хванат нещо гледат първо каква далавера да извъртят, до като им се вмирише улова.
Истината е, че българина е станал мързелив и рибата се вмирисва от към главата.
До като чинията на клиента се прави плоска и двумерна, няма да има прокопсия. Я вижте у комшиите какво става. Там не се сервира салатата в чиния, тип "грамофонна плоча" , а в удобна купа, която винаги е добре напълнена. Така де! На масата трябва да има място за още чинии и купи.
RUNNING WILD
02-04-2014, 09:36
другото което е нашите рибари са им ясни нещата с търговията тука че сме с нисък стандарт а 3/4 от страната не вкусва риба,по данни на магазини Метро вътрешно проучване рибите на рибният им щанд са започнали да вървят след 5 години?аз още съм на мнение че рибата е най малко консумираният артикул от българина,като цяло тука се яде риба на Никулден,събитие е да се прибереш и да ти замирише на пържена риба от някой блок това е 1/500 ако ти се случи за цялата седмица обърнете внимание!а и българина не може да прави търговия страх го е да вземе стока която той не яде да я продава и това съм се убедил,е накарай мъж да купи алкохол за 100 лева или дамски тампони за 100 лева да видиш кое ще купи,за много хора рибата или скумрията е ниско качественна храна дето са яли в сряда или вторник по социализма,още сме си на ниво солено тестено люто и зеленчуци,много хора като дават пари сутрин за баничка не си правят сметка какво ядат каква енергийна стоиност им дават за 4 лева примерно взимаш 2 банички 1 айрян и 1 кафе -това е страшен автогол ядеш вода брашно съотношение 2/1 мая сол захар олио и нискокачественна извара некаква си,айряна ясно млечна киселина с прахчета и сол,по добре изяж 2 кюфтета на скара хубави и още нещо щи е по-добре,гледам протести за карадерето по телевизията стопирали са проекта,ама гледам и некъв хотел 7 етажа са изсрали зловещо на брега вчера го гледах,просто трябва да си забраниме сами пребиваването в такива хотели и места гражданска самоинциатива НЕ на алчните гадини които заграждат и поливат всичко с бетон да си го ядат,от много отдаван не ходя на язовири и водоеми с комерсиална цел като не мога да стигна водата и ще седя с уроди да се бутам да си ходят,ще дам повече пари но ще ходя където е за хора,то се е видяло че ако е за море ще се ходи на Турция или Гърция.
А бе темата не беше ли за сушата, тоез за Карадере...?
Ква стана тя....явиха се некви рибари, дет са им къси ръцете да обеснят каква голяма риба са хванали:)))
:beer:
dimitar_vd62
02-04-2014, 20:14
Некъф рибар се връща в къщи с привързана за врата ръка.
-Какво се случи бе мило - пита благоверната
-Изкълчих си рамото докато обяснявах каква голяма риба бях хванал.
:))))....остави ги...те тия като заметнат с въдицата, чак в международни води мятат....:beer:
RUNNING WILD
02-04-2014, 21:54
аз също имам познати къде много лъжат за риба,и чак ме кара да му влизам в интервенция викам бегай цървулкю не си бил с мене с некой друг си бил,имам един познат бивш митничар цял ден нищо не хванали на Огняново и как сис едели минали кравите и пили вода и размътили водата и от там на царевица на плувка 72 толстолопа за 2 часа хванали багажника на ладата и багажника на опела до горе...същтият разпъва комбайн 750 куки сам с лодката и си гребе за 2 часа :) Барон Мюнхаузен :)
old alfist
02-04-2014, 23:12
За съжаление плажната ни ивица е прекалено малка, а девствената природа която предлага Кара Дере е на изчезване.
Според мен това кътче от нашата природа трябва да се превърне в рай за платежоспособните фенове на къмпинга.
Със сигурност има богати хора, които биха платили повече за къмпинг на това място, отколкото за някой многозвезден хотел.
dimitar_vd62
03-04-2015, 12:41
Да съживя малко темата, с една статия която ма изкефи. http://www.moreto.net/novini.php?n=284962 От няколко години сме си отказали от българското черноморие.Ако евинтуално отидем на плаж то е някъде на майната си дето няма хотели.За съжаление все по далеко трябва да ходим.Предпочитаме затънтени места из България с природа, без много шум, с хубава храна на приятна цена.
ecotronic
03-04-2015, 13:02
Същото е на път да стане и със зимните ни курорти.
Накратко - както някой някъде се беше изразил - България се превръща в една евтина (в пряк и в преносен смисъл) за света туристическа дестинация.
old alfist
03-04-2015, 13:22
За всичко са виновни алчните политици и корумпираните им администрации.
Да съживя малко темата, с една статия която ма изкефи. http://www.moreto.net/novini.php?n=284962 От няколко години сме си отказали от българското черноморие.Ако евинтуално отидем на плаж то е някъде на майната си дето няма хотели.За съжаление все по далеко трябва да ходим.Предпочитаме затънтени места из България с природа, без много шум, с хубава храна на приятна цена.
Същото е на път да стане и със зимните ни курорти.
Накратко - както някой някъде се беше изразил - България се превръща в една евтина (в пряк и в преносен смисъл) за света туристическа дестинация.
Това е резултата от компилацията на алчност, глупост и първенющина. Лошото е, че нанасят непоправими увреди на природата или най-малкото ще са необходими дълги за човешкия живот години за възстановяването.
old alfist
03-04-2015, 13:56
Тук таме природата започва да руши мегаломанските застроявания, но докато сами не се осъзнаем и поправим нанесените щети, курортите ни ще бъдат място за зомбирани бедняци.
За съжаление, пак ще трябва да стане с пари данъкоплатеца.
Тя Димитричка в коментара го каза.....ама тия от монопола...наречен БГ туризъм....няма как да я разберът...
...и това е много вярно:...
А кметовете, вместо да наложат ред, се конкурират в момента кой ще нареди повече палми по крайбрежните алеи. В Созопол имало 15, а Варна е първенец с цели 85.
Чудя се тези кметове наистина ли не разбират, че дори и маймуни и папагали да накачат по тях, никого не могат да излъжат.
20 рехави палми в саксии не променят осрания пейзаж и няма как да върнат българския турист.
Алчните хора в туристическия ни бизнес не заслужават помощ от държавата, защото самите те положиха огромни усилия да прогонят клиентите си. И тепърва ще разберат колко важен за тях е българинът. Но за да го върнат на плажа, ще трябва да се постараят години.
Да се радват на англиските и немските измекяри.......който се търкалят по алейте на Слънчев бряг...защото само, това им остана...а и проститутките...предимно циганки, който вкарват колорит
Bobo Markov
03-04-2015, 22:45
Тя Димитричка в коментара го каза.....ама тия от монопола...наречен БГ туризъм....няма как да я разберът...
...и това е много вярно:...
А кметовете, вместо да наложат ред, се конкурират в момента кой ще нареди повече палми по крайбрежните алеи. В Созопол имало 15, а Варна е първенец с цели 85.
Чудя се тези кметове наистина ли не разбират, че дори и маймуни и папагали да накачат по тях, никого не могат да излъжат.
20 рехави палми в саксии не променят осрания пейзаж и няма как да върнат българския турист.
Алчните хора в туристическия ни бизнес не заслужават помощ от държавата, защото самите те положиха огромни усилия да прогонят клиентите си. И тепърва ще разберат колко важен за тях е българинът. Но за да го върнат на плажа, ще трябва да се постараят години.
Да се радват на англиските и немските измекяри.......който се търкалят по алейте на Слънчев бряг...защото само, това им остана...а и проститутките...предимно циганки, който вкарват колорит
тука вие приятели мои малко сте се объркали, не бива да хейтите нашто видно крайбрежие по няколко причини:
1. Имате няколко милиона ДДС за внасяне (вие тва не може да си го представите още ама някога ще ви дойде до главите) и кво правите? отговор нема ви дам
2. имате сива каса от няколко милиона, която трее изчистите ( и тва скоро нема ви дойде до главите ама чакайте само около година)
3. всеки от вас е адски комплексар ( и тва нема скоро ви дойде до главите ако не си купите първото АМГ)
4. Главните архитекти по крайбрежието не ви добарат и да ви решат изведнъж горепосочените проблеми с/у 20% комисион :):)
old alfist
04-04-2015, 00:09
Поне половината сгради трябва да се взривят.
invinceble
04-04-2015, 07:00
Не, благодаря
Премиерът ме помоли да почивам лятото в България
Веселина Петракиева
Премиерът ме помоли да почивам лятото в България. Казвам „помоли”, защото съм българка, а той се обърна към всички българи. Да спасяваме родното. Всяка година по това време, когато лятото наближава, заетите в туризма все по-пронизително изплакват колко е трудно и как сезонът е пред провал. С цялото ми уважение към този бизнес, ще отговоря и на тях и на премиера „Не, благодаря”. Предпочитам да бия път до Гърция и Турция. И ще обясня защо.
Колкото и да е странно, проблемът дори не е в парите. Не, че в България се почива евтино, но някак си на пръв поглед изглежда доста по-икономично да отидеш за една седмица на родното Черноморие, отколкото в „далечна” Гърция. А Гърция не е нито далечна, нито скъпа. Пътува се удобно – по магистрали и широки пътища. С парите, които давам за почивка на някой къмпинг в Халкидики, си купувам много повече, отколкото у нас. Къмпингът в Гърция има модерни бунгала и каравани – чисти, напълно оборудвани. Оборудвани до вилици, лъжици и купа за салата. И барбекю в двора. Има басейн, магазини, алеи, чист плаж. Има и други „луксозни” удобства – бар на плажа с любезни сервитьори, които носят бутилка с вода до шезлонга, дори и когато не си поръчал нищо. Да не забравяме – шезлонгът и чадърът са безплатни. В малките ресторантчета наоколо работят усмихнати хора. Обикновено самите собственици сервират по масите. Заговарят туристите, запознават се. Винаги се интересуват откъде сме, колко е голямо детето, за първи път ли сме там. А когато сме за втори, вече се държат като приятели. И изобщо не ме интересува дали когато влязат в кухнята, псуват по българите. За мен е важно, че ми носят вода, хляб и десерт – комплимент. Със сигурност са калкулирани в цената, но тя изглежда напълно приемлива, на фона на приятното изкарване.
Какво ми се случва в България. Давам пример с място, съизмеримо с гореописания къмпинг. Северното Черноморие. Бивш детски лагер. Бунгала на брега на морето, построен допълнително малък хотел. Някой някога след избухването на демокрацията го е купил, инвестирал е веднъж няколко десетки хиляди лева и оттогава печели ли, печели. Съвременното название на мястото е „комплекс”. Та, в бившия детски лагер, цената на бунгалата е съизмерима с тази на бунгалата и караваните в Гърция. Но! Половината къщички са неремонтирани. Мръсни, мухлясали, с ръждиви тръби и отдавна немити тоалетни. Мирише. Обновените бунгала се дават на „чужденците”. Чужденците са семейства от Чехия и Полша, които вечер запиват пред бунгалото и пеят до зори. Това за човек с малко дете си е истински кошмар. Аха си го приспал, чужденецът запява в 3 през нощта. Романтика. А, има и жаби. Вътре в бунгалото.
За турското обслужване дори няма какво да се разказва – всеки, който е бил на курорт, знае. Въпреки че всеки от нас си влачи комплексите от учебника по история, няма как да не признае, че те са ненадминати в гостоприемството. „Комшу”, като кажат и се разтапят – то ти мият ръцете, носят ти люти чушки, вода. Там няма „няма” – ако искаш таратор, ще ходят две преки до съседно заведение и ще ти донесат таратор. Всичко ще ти донесат и ще си отворят магазина специално за теб, ако искаш да си купиш ябълка.
За да обобщя. В българските курорти, досущ като в половината квартали на София, е презастроено, мръсно, пренаселено. Шумно. Плажовете са пълни с боклуци, чадърите и шезлонгите струват скъпо. В частните квартири все още не те искат само за две вечери, защото не им излиза сметката да перат чаршафи. В кръчмите е скъпо, не дотам вкусно. Сервитьорите са уморени и не ме харесват особено, дори малко ме мразят, защото аз съм на почивка, а те – на работа. На никого не му пука дали ще остана като клиент или ще си отида. Затова не се усмихват, не носят безплатен хляб и сами си закръглят сметката в своя полза. Пътищата са разбити, сергиите с гащи и грозотии стоят. И нека никога не забравяме чалгата. Тя е навсякъде. И ако на „чужденците” им е екзотично да слушат воя на фолка, аз не мога да прекарам едноседмичната си почивка с тапи за уши. Всички по хотели, рецепции и паркинги мрънкат, оплакват се, сърдити са. Мерят те отгоре до долу – колко струваш, колко ще дадеш. Ти си ходеща кесия с пари и никой не си прави труда да прикрие това.
Затова – в редките случаи, когато попадна на мил сервитьор, управител на хотел или собственик на квартира, не го забравям никога и често се връщам. Но тези хора са изключения, от които никой не взема пример. За съжаление.
Затова – мен не ме бройте. Помолете „чужденците”.
http://btvnovinite.bg/article/komentar/ne-blagodarja.html
тука вие приятели мои малко сте се объркали, не бива да хейтите нашто видно крайбрежие по няколко причини:
1. Имате няколко милиона ДДС за внасяне (вие тва не може да си го представите още ама някога ще ви дойде до главите) и кво правите? отговор нема ви дам
2. имате сива каса от няколко милиона, която трее изчистите ( и тва скоро нема ви дойде до главите ама чакайте само около година)
3. всеки от вас е адски комплексар ( и тва нема скоро ви дойде до главите ако не си купите първото АМГ)
4. Главните архитекти по крайбрежието не ви добарат и да ви решат изведнъж горепосочените проблеми с/у 20% комисион :):)
Това да...ама ми говориш като някой архитект...:))
---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:27 ----------
Поне половината сгради трябва да се взривят.
Да те и у бомбаджията....глупости говориш....оти трябва да се руши...то и мавзолея кат го бутнаха в София...кво стана...пребаха жълтите павета само....лесно е да се руши.......това което е съградено, го запази и надграждай....иначе...мила родна картинка...която е за никъде...:pokey:
old alfist
06-04-2015, 22:04
20 причини да ми се ходи на море в България:
1. Обичам бетон.
2. Много съм доволен от 8-лентовата магистрала, по която стигам до морето.
3. Харесва ми „плащането“ да започне още от катаджиите по пътя.
4. Много повече ме радват мутрите с коли като камиони, които карат срещу мен и ми святкат къси-дълги.
5. А ако ме претрепе пиян руснак-кънкьор по пътя и после му дадат „под минимума“, ако изобщо го съдят, също е едно добро начало.
6. Харесва ми да играя на „Открий 100-те разлики“ между снимките в уеб сайта и реалната гледка пред очите ми, когато се настанявам.
7. Чувствам се баровец, като разбера, че чужденците плащат 10 пъти по-малко от мен за хотела.
8. Миризмата на ла*на от морето ме впечатлява.
9. Кафяво-жълтеникавата пяна от вълните е чудесна.
10. Обичам да се разболявам от чревни болести и после – да повръщам с температура и разстройство – каква забава.
11. Таксата на доктора – сладур…
12. Цените в аптеката – допълнителна радост…
13. Харесва ми да плувам в ла*ната и пи*нята на другите 100-хиляди туристи.
14. Яко е майка да държи малкото си детенце над хотелския басейн да се изпишка – става ми мило.
15. Обичам миризмата на тоалетните на плажа, зимата винаги, когато мина покрай градския кенеф, си спомням за лятото.
16. Докато плувам, ми е добре, когато джетове минават край главата ми.
17. Искам да стоя прав на плажа.
18. Липсата на паркове и дървета – екстра номер 1.
19. Невероятно е, че мога да пестя от хавлия – тя е 20 на 20 сантиметра – толкова място ми се полага.
20. Чудесно е, когато местното мутре е заело целия плаж с чадъри и шезлонги.
http://city-varna.eu/?p=55901&oid=1289391