View Full Version : Амортесори
От известно време предницата започва все повече да се разтропва. Всеки ден минавам по 30-40 км по немного приятен за шофиране път и резултата не закъсня.
Днес си преглеждах накадките отпред и като вдигнах колата на крик амортесьора се разпъна до края. Не видях никъде да е протекъл. Та искам да питам какви оригинално са амортесьорите на 145 /предполагам че съм с оригинални още/ - газови или маслени. Защото ако е маслен би трябвало да е протекъл ако е заминал /де що има дупка така дрънчи все едно нямам окачване/.
Е, не изключвам и възможността да са сменяни с газови ....
А на паважа до Невски какво е .... :evil: :evil: :evil: ще ми изпадат пломбите.
А като я купувах я тествах точно на този паваж - баси за три четири месеца......
Според мен са маслени оригиналните.А шоктампоните ти как са?Штото като се прецакат и се раздрънчава предницата много.
Нямам си представа къде са тия шоктампони... :oops:
Crusader
04-03-2007, 21:46
Нямам си представа къде са тия шоктампони... :oops:
Ми намират се на вала на амортисьора, идеята е когато пружината се свие до упор /да кажем си скочил в голяма дупка/ да не удариш корпуса на амортисьора в стойката отгоре, та тоя тампон трябва да поеме удара, обикновено тия тампони не се виждат щото върху тях има прахоуловител...
Бе аз със Уно-то имам подобен проблем : носачи абсплютно здрави, няма луфтове по шарнирите, амортисьори - идеални /газови Монроу/, горепосочените тампони сменени, а бе всичко си е ОК и все пак тропа някъде отпред от дясно, направо не знам за какво да се хвана :roll:
дано не са ти амортисьорите, че са ни по 240 бройката...
идеални /газови Монроу/
Влади според мен е те от тук е проблема :wink: :evil:
virusalfa
05-03-2007, 11:10
идеални /газови Монроу/
Влади според мен е те от тук е проблема :wink: :evil:Ако си мислиш,че е от марката на амортисьорите,си ногу у грешка,една лада е с газови Монро от 1994г,що безалкохолно и стока е прекарала,бедна ти е фантазията,още не са изпуснали,а и пътя си държи :wink:
hristiqn
05-03-2007, 12:35
идеални /газови Монроу/
Влади според мен е те от тук е проблема :wink: :evil:
Вече са много ненадеждни... първите 145 са с маслени , а по- новите с газови :roll: не си взимай Монро :wink: , пробвай с Каяба или Билщаин . Ако си спортист Кони :D Е те т`ва са марките....
п.с. лично мнение
идеални /газови Монроу/
Влади според мен е те от тук е проблема :wink: :evil:Ако си мислиш,че е от марката на амортисьорите,си ногу у грешка,една лада е с газови Монро от 1994г,що безалкохолно и стока е прекарала,бедна ти е фантазията,още не са изпуснали,а и пътя си държи :wink:
Ок де ма 94 може да са ставали за нащо Монро ама сега са биг шит както казва бат Владе :lol: :lol:
Вече дадох запитване за цената при едни познати дето имат магазин и автосервиз. Подготвям се за най-лошото - смяна на окачването па да видим :priest:
Те винаги са ми давали мнооого добри цени с мнооого уговорки :D
Ама тва 240 бройката :noooo: Гледах на пежото ми че и там май ще се сменят, ама са по 90 и нещо лв бройката.
А днес един колега ми рИва че сменял на голф-а 2 за "колосалната" сума от 70 лв парчето :roll2:
Вече дадох запитване за цената при едни познати дето имат магазин и автосервиз. Подготвям се за най-лошото - смяна на окачването па да видим :priest:
Ама тва 240 бройката :noooo: Гледах на пежото ми че и там май ще се сменят, ама са по 90 и нещо лв бройката.
А днес един колега ми рИва че сменял на голф-а 2 за "колосалната" сума от 70 лв парчето :roll2:
Да ама при боксера не е така а цената е доста висока :idea: :wink:
ALFA CORSE
06-03-2007, 20:31
А за каква марка амортисьори става въпрос?
Незнам. Каза че ги е сменял, но не разбрах марката. Едва ли са "Кони" :lol:
Иначе днес говорих гореспоменатите познати - офертираха ме на около 80 лв/бр, /това е почти като цена за вносител - почти без никакви надценки/, но какво е марката - незнам. Ще проверя като се видя с тях. Все пак ще е много по добре от сегашните. Друг е въпроса колко ще изкарат :roll:
Crusader
06-03-2007, 23:24
Я виж тук, това е един колега от Фиат форум-а, мисля че цените са горе-долу приемливи, па има телефони!
http://www.axm-auto.com/
Да ама при боксера не е така а цената е доста висока :idea: :wink:
Защо е толкова висока цената.Какво им е толкова специалното на боксеровите амортесьори?
хехе, той и логика търси ;-)
Преди две седмици смених носачите и като я вдигнаха Алфата видяха, че и тия шокови тампони са станали на парцали в буквалния смисъл. Незнам от тях ли е, или носачите ама сега имам чувството, че кара нова кола :wink: Возията е съвсем друго нещо, по плавно реагира на неравности, няма никакво тропане и лопане и спред мен тия шокови тампони си оказват значение за комфорта на возията. А са само по 12 лв. :D е със свалянето на амортисьора излиза малко по-дебел ремонта ама - усеща се значима разлика!
Ами да.Шоктампоните са доста важни вза прекратяване на "тропането",както и всички останали тампони по окачването.А относно амортисорите, има Делфи на доло-горе прилична цена и смного добро качество(доколкото съм запознат са Лукас груп).Иначе наи-добре е с Кони ама цената е :shocked:
Преди две седмици смених носачите и като я вдигнаха Алфата видяха, че и тия шокови тампони са станали на парцали в буквалния смисъл. Незнам от тях ли е, или носачите ама сега имам чувството, че кара нова кола :wink: Возията е съвсем друго нещо, по плавно реагира на неравности, няма никакво тропане и лопане и спред мен тия шокови тампони си оказват значение за комфорта на возията. А са само по 12 лв. :D е със свалянето на амортисьора излиза малко по-дебел ремонта ама - усеща се значима разлика!
Къде си правил диагностиката. Все пак да я погледнат и моята па ще му мислим после :roll:
И цена ако може....
ultrashock
13-03-2007, 00:34
И мойто лопане отдясно трявба да е от тези шоктампони, направо не се трае като минавам през дупките, а се усеща доста и акто набия рязко спирачката дори с ниска скорост. Ако са те ще е добре щом са 12 лв :)
ultrashock
14-03-2007, 17:18
Хехе днеска ходих да погледна тези тампони, оказа се няма нищо общо с тях, просто клаксона се е разкачил и се удрял в бронята от вътрешната страна като набия спирачки или мина през дупка! Голям смех беше при майстора! :) При мен излезе безплатния ватиант! :D
Ще опресня малко темата.
Все повече се доближавам до момента на смяна на предни амортисьори. Не съм решил какво да купувам, прегледах цялата тема и общо взето не можах да си направя никакви изводи. Май са малко хората сменяли амортисьори на боксер.
В момента знам само цената на новите оригинални от Ауто италия - 307 лв за 1 брой :shock:
Давайте други предложения и впечатления ако имате .
точно си мислех да питам същото.
Мисля да звъня малко по-късно в Руди96 да видя какво ще ми обадят.
Общата молба е: кой каквито впечатления и отзиви (и цени) има да ги споделя тук.
звъннах. Кони обикновени: предни 186.50, задни 170; спортни: предни 222, задни 186.
Питанките: що за животно са спортните? Трябва ли да сменям и пружините ако реша да са такива? Колко вървят новите пружини, ако има нужда да се сменят?
Sergey_gigov
21-06-2007, 14:36
аз имам 1 малък въпрос - абе тея коли биалетки имат ли ? :shock:
Къде си правил диагностиката. Все пак да я погледнат и моята па ще му мислим после :roll:
И цена ако може....
е този въпрос и мен ме интересува, ще бъда много благодарен ако някой даде отговор :please:
И цена ако може....
е този въпрос и мен ме интересува, ще бъда много благодарен ако някой даде отговор :please:
9 лева е биалетката
Разбира се,4е ако си слагаш спортни амортисьори трябва и съответните пружини да сложиш.Както и ако искаш спортни пружини,трябва да смениш и амортесьорите
WhitePower
23-07-2007, 11:36
Разбира се,4е ако си слагаш спортни амортисьори трябва и съответните пружини да сложиш.Както и ако искаш спортни пружини,трябва да смениш и амортесьорите
не си прав !!!
Можеш да имаш спортни амортеьори и без спортни пружини да имаш
но обратната комбинация е гадна