View Full Version : Боксера повече ли върви от ТС?
Nasko_77
05-03-2007, 00:42
Колеги много ми е интересно...... Боксера повече ли върви от ТС по-принцип??? Например ако и двата мотора са без разлика в конете, коя бяга повече :?: :roll:
Може би искаш да си пускаш с някоя 145 1.6 боксер :roll: :wink:
Nasko_77
05-03-2007, 00:56
Може би искаш да си пускаш с някоя 145 1.6 боксер :roll: :wink: Не. Просто се сетих, че единия мотор е 1.6 а другия 1.4 а конете им са равни. :idea: Та ми стана много чудно какъв ще е резултата евентуално ако я пусна с такъв боксер.
[quote="Bobi_33":3ltdzi2u]Може би искаш да си пускаш с някоя 145 1.6 боксер :roll: :wink: Не. Просто се сетих, че единия мотор е 1.6 а другия 1.4 а конете им са равни. :idea: Та ми стана много чудно какъв ще е резултата евентуално ако я пусна с такъв боксер.[/quote:3ltdzi2u]
Не съм съвсем сигурен, но според мен шанса да загубиш е по-голям отколкото да биеш :wink:
Nasko_77
05-03-2007, 01:10
[quote="Nasko_77":1ugrqtna][quote="Bobi_33":1ugrqtna]Може би искаш да си пускаш с някоя 145 1.6 боксер :roll: :wink: Не. Просто се сетих, че единия мотор е 1.6 а другия 1.4 а конете им са равни. :idea: Та ми стана много чудно какъв ще е резултата евентуално ако я пусна с такъв боксер.[/quote:1ugrqtna]
Не съм съвсем сигурен, но според мен шанса да загубиш е по-голям отколкото да биеш :wink:[/quote:1ugrqtna] Защо? Боксера по-динамичен ли е? Нали са им равни конете. Нещо за въртящия момент ли иде реч?
Тука работите упират жече до въртящ момент.145 1.4 16v t.s-124Nm<145 1.6 8v boxer-137Nm
P.S. Данните са по памет.Съжалявам ако има неточности :)
я да ми обясните разликата между коне и въртящ момент
Аз докато карах старата ми кола имах мнооо мерак да се пусна с една 1.4ТС ама така и не стана :evil: :evil: ма знам ли какъв ще е резултата но се си мисля че май боксера ще е малко по-напред :wink: :wink: .Опитай и кажи резултата да знаем че има такъв спор от доста време :wink:
Струва ми се, че ако бие боксера, ще е заради по-големия обем, а не щото е по- по- най- ?!
Nasko_77
05-03-2007, 10:41
Аз докато карах старата ми кола имах мнооо мерак да се пусна с една 1.4ТС ама така и не стана :evil: :evil: ма знам ли какъв ще е резултата но се си мисля че май боксера ще е малко по-напред :wink: :wink: .Опитай и кажи резултата да знаем че има такъв спор от доста време :wink: Имам един комшия тука в съседния вход с един боксер 1.6. Едни дебели бурии отзад, едно чудо. Казва че нищо не и е правил друго. 103 коня му била. Само да се навие и ще ги сборим. Лошо няма. :wink: И на мен ми е интересно да разбера дали тея тръби отзад имат покритие.
теоретично, боксера май би трябвало да бие, заради по-големия въртящ момент. Ако загуби, ще е заради оборотите, при които върви. Иначе други са му силите, според мен.
теоретично, боксера май би трябвало да бие, заради по-големия въртящ момент. Ако загуби, ще е заради оборотите, при които върви. Иначе други са му силите, според мен.
А ти ко мислиш че 1.4 ТС ДО 3000 оборота вече е излетел :idea: :idea: да да
Nasko_77
05-03-2007, 10:51
теоретично, боксера май би трябвало да бие, заради по-големия въртящ момент. Ако загуби, ще е заради оборотите, при които върви. Иначе други са му силите, според мен. Не знам. Като го видя тези дни, ще му предложа. Защо мислиш, че е повече от 103? Защо да ме лъже.
Относно "буриите" всеки 2-ри Голф ги има ама т'ва не значи,че върви :D :D :D
Nasko_77
05-03-2007, 10:56
А ти ко мислиш че 1.4 ТС ДО 3000 оборота вече е излетел :idea: :idea: да да Ха-ха, че тея 3000хил. оборота за какво са ми? Направо ги прескачам. като е ръчка да е ръчка. Ако ще ги бягаме за какви 3000хил. става въпрос. :wink:
Nasko_77
05-03-2007, 10:59
Относно "буриите" всеки 2-ри Голф ги има ама т'ва не значи,че върви :D :D :D На мен точно това ми е интересно. Да видя дали ще ме отвее или бая ще се озори ако не загуби с тея кюнци :wink:
Значи аз до колкото виждам от заглавието на темата е ясно, че ТС върви доста повече от боксер(103 с/у 120 к.с.). Обаче гледам че тука повече в случая се има предвид 1.4ТС с/у 1.6 боксер и незнам защо си спомням че техническите на данни на 1,4 ТС бяха с една идея по-добри от 1.6боксер?????
А мислиш ли,че можеш да напрвиш приличен старт с над 3000 rpm?
1.6 t.s и 1.6boxer не мислите ли,че 16в са повече от8...логично е да е по-добре
Crusader
05-03-2007, 13:17
Пускал съм се с 146 1.6 boxer, и то доста пъти, резултата винаги е един и същ, потеглям по добре /може и да е заради другият шофьор/ дръпвам с почти половин кола и после ме изпреварва, на 400 м. /приблизително е мерено/ ми бяга с половин кола до една дължина.
Ся тука има и фактора конкретност, тия 2 коли се представят така. при други 2 - не знам.
Ще говоря с колегата да сменим колите (нали знаете как се юрка чужда кола/жена :lol: :lol: :lol: ) и да видим кво ще излезе после
Nasko_77
05-03-2007, 13:35
Хммм..... Взе да става доста интересно. Вече започвам да губя търпение. Само да го мерна момчето с боксера. Дано да не ми откаже, че е малко един такъв..... стеснителен. Иначе улуците отдолу са му доста плашещи :wink:
Значи аз до колкото виждам от заглавието на темата е ясно, че ТС върви доста повече от боксер(103 с/у 120 к.с.). Обаче гледам че тука повече в случая се има предвид 1.4ТС с/у 1.6 боксер и незнам защо си спомням че техническите на данни на 1,4 ТС бяха с една идея по-добри от 1.6боксер?????
Монка не се ядосвай бре :twisted: :lol: :wink:
Абе аз не се ядосвам ама темата е една а се спори за друго!!!
П.С. Така и не се дръпнахме на оня Италфест 2005 ....да бехме решили спора тогава :D :wink:
Nasko_77
05-03-2007, 15:40
Абе аз не се ядосвам ама темата е една а се спори за друго!!!
П.С. Така и не се дръпнахме на оня Италфест 2005 ....да бехме решили спора тогава :D :wink: Да, прав си, че темата е една а се спори за друго. То е ясно, че ТС бяга повечко от боксер ако са с равни кубици на мотора. Дилемата е: Ако са само с равни коне какво би се случило :idea: Щото например ако вървят еднакво, това говори много добре за ТС. Което само може да ме радва.
...бе, то от друга страна не е коректно и сравняването на 8клапанов мотор с такъв -16клапана.
Защото:
- 1.7 8v - 115к.с.
- 1.6 16v - 120к.с.
Щом ще сравнявате ТС с боксер, гледайте да са равностойни и по този параметър.
П.П.
- не съм информиран за видовете боксерови двигатели, които се произвеждат от Алфа - дали имат 16кл или не?!
Има 1.7 16v 129hp и понавървяват тия колици :) ...и то бая.Но както съм казвал много пъти зависи от начина на каране
ОК ! Дайте го тоя 16 клапанов боксер да го измерим ! Може и на Мурджед да го обадите. И той е вече от мерачите :)
ОК ! Дайте го тоя 16 клапанов боксер да го измерим ! Може и на Мурджед да го обадите. И той е вече от мерачите :)
Ти ся 1.7 боксер с 2.0 ТС ли ще сравняваш :?: 300 кубика не са малка разлика :wink:
Насо ходи се пусни с Рали бе. Че ми е интересно да видим какво ще стане.
подкрепям!
Насо да се пусне с Рали! ;-)
Хайде пуснете ги да видим какво ще се получи!
Много е съмнителна работата на 400м! :roll:
Насо ходи се пусни с Рали бе. Че ми е интересно да видим какво ще стане.
На Рали колата е Перманент, а тя и малко по-бавна от чиста 16V
hristiqn
06-03-2007, 13:20
Ми то е ясно T.S. (турбо спорта) е отпред пред 1.6 :wink: боксер де :lol:
Nasko_77
06-03-2007, 13:51
Ми то е ясно T.S. (турбо спорта) е отпред пред 1.6 :wink: боксер де :lol: Защо да е ясно? Мерено ли е вече 1.4 ТС срещу 1.6 боксер тук в форума? Щото аз никаде не видях да е имало такава дръпка :roll:
Ти ся 1.7 боксер с 2.0 ТС ли ще сравняваш :?: 300 кубика не са малка разлика :wink:
Не сравнявам, ама неам друга :( Казах го, щото ми писна да се "оправдават" и едните и другите. То не бяха клапаните, па обема и кво.. пускайте и ше гледаме ;)
Наско, когато пожелаеш да се пробваш с 145 1.6 боксер ми званни. То гонката ще е малко смешна,защото и двете са гола вода,но за инфо става.
Nasko_77
06-03-2007, 14:42
Наско, когато пожелаеш да се пробваш с 145 1.6 боксер ми званни. То гонката ще е малко смешна,защото и двете са гола вода,но за инфо става. Що да е гола вода бе Лисане? За 1.4 говорим. Малолитражка. :!: Хич нямате навика да имате в предвид категориите като подценявате. Нещо изобщо не се сещам някое друго малолитражно возило до 1.4 да надхвърля 100 коня :whistle:
Нямам нищо против колите,напротив -харесват ми, но да си ги караме,а не да правим гонки с тях. Такива резолтати ще дадем че ще станем за смях, това имах пред вид с "гола вода", но ако държиш да се пробваме съм готов по всяко време.
Nasko_77
06-03-2007, 15:13
Нямам нищо против колите,напротив -харесват ми, но да си ги караме,а не да правим гонки с тях. Такива резолтати ще дадем че ще станем за смях, това имах пред вид с "гола вода", но ако държиш да се пробваме съм готов по всяко време. Държа да разбера това моето 1.4, дали върви по-малко, наравно или повече от един боксер 1.6. Дори и с много малко. Не е задължително да е с теб. И в Пловдив е пълно с такива АЛФИ. Все ще я сборя с някоя. А когато стане това.... веднага ще ви кажа резултата. :wink:
Аз съм навит винаги на "Италианска гонка". :D
ако ще пускате боксер срещу тс , поне пуснете един истински боксер ( subaru)
Защо, на Алфа боксера да не би да е менте ?
Crusader
06-03-2007, 17:58
Пускал съм се с 146 1.6 boxer, и то доста пъти, резултата винаги е един и същ, потеглям по добре /може и да е заради другият шофьор/ дръпвам с почти половин кола и после ме изпреварва, на 400 м. /приблизително е мерено/ ми бяга с половин кола до една дължина.
Ся тука има и фактора конкретност, тия 2 коли се представят така. при други 2 - не знам.
Ще говоря с колегата да сменим колите (нали знаете как се юрка чужда кола/жена :lol: :lol: :lol: ) и да видим кво ще излезе после
Днес се пуснахме с колегата ма с разменени коли, аз със неговата 146-ца 1.6 boxer 1995, той със мойта 146 1.4 TS 1997! Резултата ->отупах го 3 пъти поред и то с 1 кола и отгоре разлика, за мен извода е ясен 1.6 boxer е вървежна от 1.4 TS /при равни други условия/
Тук не знам какво влияние оказва и факта че мойта е със 195/50/15 и лети джанти от Ti и 30 литра газова бутилка в багажника, а на колегата колата е със 185/60/14...
Дръпката беше на бензин!
Абе к'во да сравняваме Субару и Алфа 145/6...те не са в един и същ клас.А и не съм сигурен,че СУБАРУ имат под 2.0 boxer.Далеч сум от мисълта,че 145 не става за гонки,напротив,ама нешто не ми се врузва със Impreza например :)
Абе к'во да сравняваме Субару и Алфа 145/6...те не са в един и същ клас.А и не съм сигурен,че СУБАРУ имат под 2.0 boxer.Далеч сум от мисълта,че 145 не става за гонки,напротив,ама нешто не ми се врузва със Impreza например :)
Има 1,6 боксер на Субару - 105 или 115 коня. Е Петко май имаха такъв да каже колко коня е :?:
ПОПРАВКА - намерих, ама това е за по-новия след 2003 година - на Петко е по стар, Значи новия е 95 коня
Ето цитат за ИМПРЕЗА:
"На пътя 1,6-литровия мотор оставя отлични впечатления - колкото и да го "натискате" сякаш той никога не се претоварва, а динамичните му характеристики са направо чудесни за този клас. Двигателят дава 95 к.с. мощност при 5200 об/мин и максимална скорост от 169 км/ч. Някой би казал, че това е малко, но едва ли ще тръгнете с цялото семейно "войнство" на рали."
УСКОРЕНИЕ за по-новия до 100км/ч 12,8 секунди
По стария е 90 коня
115 коня бил 2,0 литровия
1.6 боксера на Субаро е 90 к.с.Преди време покарах едно субаро беше 1,8 боксер 90 к.с.,Леоне маи беше модела и по мои впечатления се развърта доста по бавно от алфата.
Nasko_77
06-03-2007, 19:49
Днес се пуснахме с колегата ма с разменени коли, аз със неговата 146-ца 1.6 boxer 1995, той със мойта 146 1.4 TS 1997! Резултата ->отупах го 3 пъти поред и то с 1 кола и отгоре разлика, за мен извода е ясен 1.6 boxer е вървежна от 1.4 TS /при равни други условия/
Тук не знам какво влияние оказва и факта че мойта е със 195/50/15 и лети джанти от Ti и 30 литра газова бутилка в багажника, а на колегата колата е със 185/60/14...
Дръпката беше на бензин! Мдааа. Остава само и моята да я пусна с един такъв боксер и резултатът ще бъде окончателен и категоричен. На мен пък нещо ми се струва, че твоята 1.4 ТС е била в по-неизгодна позиция от другата. С тези подробности които казваш. Ако греша, поправете ме :!:
Нема ко да се карате повече боксера върви повече :wink:
Nasko_77
06-03-2007, 20:09
Нема ко да се карате повече боксера върви повече :wink: От 1.4 ТС ли?
Мнооо ясно колега нали сега за това говориме :idea: :idea:
Nasko_77
06-03-2007, 20:16
Мнооо ясно колега нали сега за това говориме :idea: :idea: ОК. Не че се съмнявам чак толкова много, но все пак това лично ще го проверя :wink:
115 коня бил 2,0 литровия
И при това 16V. Като литрова мощност Субару не е нищо особено без турбо. Всички знаят за Субару като бегачки най-вече заради успехите във WRC шампионата (въпреки че никой не знаеше за тях докато играеше Ланча).
Но в действителност всичките мотори на Субару вадят малко коне от единица обем.
JORDANGT
06-03-2007, 20:18
Мнооо ясно колега нали сега за това говориме :idea: :idea:
Браво Мury,каза им го па и ти имаш опит(нали имаше 1.6 BOXER)
сори за оф топика обаче видяли ли сте VW къв двигател продават :shock:
1.4 TSI , 170 коня , 7.2 / 100 разход
бах ги у Германците
Nasko_77
07-03-2007, 09:58
бах ги у Германците Ай стига бе :!: Да не ти се е превидяла единицата отпред :shock:
бах ги у Германците
е ти па откри топлата вода :lol: :lol: :lol:
И ние имаме 1.3 JTD 105 коня, а разхода е даве надолу :lol:
тва не е топлата вода бате , тва е направо басеин с топла минерална вода и мулатки вътре
тва не е топлата вода бате , тва е направо басеин с топла минерална вода и мулатки вътре
e то е старо вече тва бе
просто има компресор+турбо и затова толкова коне от този обем
И ние имаме 1.3 JTD 105 коня, а разхода е даве надолу :lol:
танасие?
ти за дизел ли говориш нещо положително??? :shock:
лелееееееее
жива да не бях :lol: :lol: :lol:
Nasko_77
07-03-2007, 10:07
тва не е топлата вода бате , тва е направо басеин с топла минерална вода и мулатки вътре Мулатки-шоколадки :gayfight:
e то е старо вече тва бе
нека да е старо бате ... просто.. сложно , 170 коня / 7 литра разход
e то е старо вече тва бе
нека да е старо бате ... просто.. сложно , 170 коня / 7 литра разход
я ся се сети ланча що се отказват от тази система;)
незнам що са се отказали , може би не са го измислили както трябва
ма щом швабите са го направили предполагам че са го направили както трябва
Nasko_77
07-03-2007, 10:27
незнам що са се отказали , може би не са го измислили както трябва
ма щом швабите са го направили предполагам че са го направили както трябва Това пък, че са Шваби никва гаранция не е, че са го направили както трябва. :dance: Кво им сваляте шапка толова. :lsabre: :machinegunner:
според мен , VW , BMW , AUDI , MERCEDES , няма да се изложат да сложат няккав боклук в колите си , камо ли да го продават масово
според мен , VW , BMW , AUDI , MERCEDES , няма да се изложат да сложат няккав боклук в колите си , камо ли да го продават масово
ох недей
Nasko_77
07-03-2007, 11:00
според мен , VW , BMW , AUDI , MERCEDES , няма да се изложат да сложат няккав боклук в колите си , камо ли да го продават масово А според мен, трябваше да си вземеш Немска кола. В тази нещо не ти е комфортно. Аз например никога не бих си взел Немска. Просто са ми противни. Много се чудих само между Сивик и моята. И предпочетох Алфата накрая, за което изобщо не съжалявам :wink: Знаеш ли какво казва моя майстор? -Ако нямаше толкова много Немски коли в БГ, щяхме да умираме от глад. След което каза, че съм направил чудесен избор с Алфата и по-добре, че не съм си взел някакъв Голф или Опел примерно 8)
и фалве съм имал и магарцедес (и то се топ модели - особено магарцедеса - с 4 педала беше :wink: )
не е като да говоря на изуст
казах спираме , ако искате да продължаваме ок
Nasko_77
07-03-2007, 11:43
казах спираме , ако искате да продължаваме ок Да спираме. Само да се обосновя. Та същия този майстор (А той е доста реномиран. ) ми го каза това като факти. Показа ми една купчина бракувани части и вика: Ето, от Италянски коли са, но всичките са НЕМСКИ :!: Повечето части които се развалят по Италянските коли са Германско производство. Имаше и още една купчина. По-голяма. Познай от какви коли беше :wink:
Оффф nasko 77 , мисли малко преди да пишеш. Не го знам кой е твоя "реномиран" майстор , ма не можеш да даваш мнения на трети хора като меродавни , особенно на хора дето целта им е да ти вземат пари. Много ясно че немските развалени коли ще са повече ... просто немските коли в България са в много пъти повече от Италианските , ако се развалят наравно излиза че ще имаме много повече развалени немски просто щото са много повече .
Много просто сравнение на цените на стари коли показва кои коли държат по дълго време по висока цена . Няма да ти казвам кои са , сам провери . А защо държат по висока цена също сам си отговори .
Ами провери тогава колко струва Ауди Олроуд 6 -ца - 2,5 ТДИ(то е по голям клас де ) и Alfa 156 КРОСВАГОН 1,9 M-jet ot 2003 година, Ама да не объркаш моделите - Кросвагон - а той е в класа на 4 ката ама карай.
Провери колко струва CTV 95 година и Опел Калибра 95 година.
Гледам и 147 дизел от 2003 да речем не е чак толкова по ефтина от Голф 2003 дизел (като се има впредвид , че голфа е 5 хил евро по скъп като нов)
П.П В раздел продава виж това да речем
Audi A3 1.9TDI 131к.с. 6 скорости, 6 ербега, климатроник, и ес пи, абс, лети джанти и т.н. и т.н. - 9900 евро
Сега погледни Алфа 147 140 к.с и 150к.с - дизел - и виж дали цените не са еднакви
Оффф nasko 77 , мисли малко преди да пишеш. Не го знам кой е твоя "реномиран" майстор , ма не можеш да даваш мнения на трети хора като меродавни , особенно на хора дето целта им е да ти вземат пари. Много ясно че немските развалени коли ще са повече ... просто немските коли в България са в много пъти повече от Италианските , ако се развалят наравно излиза че ще имаме много повече развалени немски просто щото са много повече .
Много просто сравнение на цените на стари коли показва кои коли държат по дълго време по висока цена . Няма да ти казвам кои са , сам провери . А защо държат по висока цена също сам си отговори .
ОК, ма според немското Шваке държат по-високи цени немските кошове.
ОК, ма според немското Шваке държат по-високи цени немските кошове.
Боли ме - важното е да струват еднакво. А това Шваке си е немско - ква полза имам от Шваке.
Купувам си две коли Алфа и Ауди и двете 2002 година и двете за по 10 000 евро- ОБАЧЕ - заради ШВАКЕ алфата си я застраховам на 10 или 12 хил евро, а Аудито на 18 000 евро - ползата е само за застрахователите- защото за първата плащам 700 евро , а за втората 1200 евро застраховка :wink: :D :D
за трети път казвам да я прекратим тая тема...
не знам откаде я вадиш тая информация ама без да проверявам съм сигурен че тия коли дето си ги изредил не са в един клас, ама никак . Друго в което съм сигурен е че при един и същи клас , едно ниво на оборудване , двигатели и трансмисии нема начин audi,че даже и vw да е по евтино от alfa romeo / и нова и стара кола/ .
Audi Allroad е точно 2 / два / пъти по-скъпо от Crosswagon , и няма как да сравняваш 6 цилиндров турбо дизел с 1.9 бензин .. няма смисъл
Опела Калибра как я нареди до CTV :roll: ( предполагам GTV си имал предвид ) Опела не е класата на алфа , опела го сравнявай с фиат .
147 е категорично по-евтина от GOLF V , говорим за едно ниво на двигател , трансмисия и оборудване
цената при старите коли е изключително относително понятие , щото всяка кола си има своя цена в зависимост, на колко км е , колко жестоко е била блъсната и т.н. Въпреки това попитай някой тъговец на стари коли кои държат по-висока цена , италианските или немските .Верният отговора е един .Същият отговор е валиден и за новите коли .
няма нужда да ми пращаш линкове към разни мобилета щот няма смисъл ..
всички сме фенове на алфа ромено , ма погледни истината в очите плс
за трети път казвам да я прекратим тая тема...
не знам откаде я вадиш тая информация ама без да проверявам съм сигурен че тия коли дето си ги изредил не са в един клас, ама никак . Друго в което съм сигурен е че при един и същи клас , едно ниво на оборудване , двигатели и трансмисии нема начин audi,че даже и vw да е по евтино от alfa romeo / и нова и стара кола/ .
Audi Allroad е точно 2 / два / пъти по-скъпо от Crosswagon , и няма как да сравняваш 6 цилиндров турбо дизел с 1.9 бензин .. няма смисъл
Опела Калибра как я нареди до CTV :roll: ( предполагам GTV си имал предвид ) Опела не е класата на алфа , опела го сравнявай с фиат .
147 е категорично по-евтина от GOLF V , говорим за едно ниво на двигател , трансмисия и оборудване
а за А3 и 147 пък изобщо недей и да си помисляш да ги срваняваш като цена ... Средната цена на А3 е около 30 000 лв
цената при старите коли е изключително относително понятие , щото всяка кола си има своя цена в зависимост, на колко км е , колко жестоко е била блъсната и т.н. Въпреки това попитай някой тъговец на стари коли кои държат по-висока цена , италианските или немските .Верният отговора е един .Същият отговор е валиден и за новите коли .
няма нужда да ми пращаш линкове към разни мобилета щот няма смисъл ..
всички сме фенове на алфа ромено , ма погледни истината в очите плс
Aми да аудито е доста по-скъпо ново а изведнъж се оказва на цена близка до алфа - смятай коя с какъв процент се е обезценила.
Аз си направих труда да сравня и Ауди А3 дизел с 147-ца дизел - чукни в мобилето и виж при едни и същи критерии . Сега ако сравнявам коли на по 15 години Аудито е по скъпо - ама мен ме вълнуват коли на по 3 до 5 години. Просто това показва че Алфа подобрява качеството и въпреки , че много хора са предубедени явно вече дори започва да държи цени.
:!: :idea:
каде намери близки цени на 147 и А3 с еднакви технически характеристики при 3-5 годишни коли ... :roll:
А3 е точно с 10 000 лв по скъпо от 147 ..... :wink: тва са 33 % ...
разбирам че си върл фен на алфа ама пък с тва сравнение ...
Alfamaniak
07-03-2007, 22:47
Ето бе колега каде ги видя тези проценти при положение че Аудито е като ново по скъпо с 5-6000 еуро :roll:
Alfa (http://www.mobile.de/SIDDdIhDsVeimCs6.nh2yyuEg-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ11733039 55A1LsearchPublicD1100CCarS-t-vpLtt~BmPA1B20A0t-t-vQuSeUnVb_X_Y_x_y~BSRA6BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0/cgi-bin/searchPublic.pl?sr_qual=GN&formType=pkwDetail_GN&_form=search&sr_make=900&sr_modelId=7&sr_useNetPrice=0&sr_priceFrom=-2&sr_priceTo=-2&sr_category=1100&sr_doorCount=-2&sr_powerFrom=96&sr_powerTo=-2&sr_registrationDateFrom=2002&sr_registrationDateTo=-2&sr_mileageFrom=-2&sr_mileageTo=-2&sr_engineType=Diesel&sr_emissionClass=-2&sr_gear=-2&sr_airConditioning=-2&sr_model=&sr_vehicleType=-2&sr_color=-2&sr_country=-2&sr_zip=&sr_zipRadiusTo=-2&sr_damaged=0&sr_daysOldTo=-2&sr_sortOrder=0&sr_advertiserType=-2&sr_deliverability=-2&doSearch.x=72&doSearch.y=8)
Audi (http://www.mobile.de/SIDREp5fqMDfGWTDHvIkAkAfg-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ11733040 73A1LsearchPublicD1100CCarS-t-vpLtt~BmPA1B20A0%81_-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_yetpordsO~BSRA6D1100A8D1900B GNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0FDieselB96D2003A0/cgi-bin/searchPublic.pl?sr_qual=GN&formType=pkwDetail_GN&_form=search&sr_make=1900&sr_modelId=8&sr_useNetPrice=0&sr_priceFrom=-2&sr_priceTo=-2&sr_category=1100&sr_doorCount=-2&sr_powerFrom=96&sr_powerTo=-2&sr_registrationDateFrom=2003&sr_registrationDateTo=2004&sr_mileageFrom=-2&sr_mileageTo=-2&sr_engineType=Diesel&sr_emissionClass=-2&sr_gear=-2&sr_airConditioning=-2&sr_model=&sr_vehicleType=-2&sr_color=-2&sr_country=-2&sr_zip=&sr_zipRadiusTo=-2&sr_damaged=0&sr_daysOldTo=-2&sr_sortOrder=0&sr_advertiserType=-2&sr_deliverability=-2&doSearch.x=65&doSearch.y=17)
Хора аз малко се обърках.Тази тема не е ли кой модел кола върви повече?! Кви са тия цени?!
Alfamaniak
08-03-2007, 00:29
Хора аз малко се обърках.Тази тема не е ли кой модел кола върви повече?! Кви са тия цени?!
Жорката ще корегира нещата :wink:
Nasko_77
08-03-2007, 09:26
Много просто сравнение на цените на стари коли показва кои коли държат по дълго време по висока цена . Няма да ти казвам кои са , сам провери . А защо държат по висока цена също сам си отговори . Ся :!: Без да се заяждам простотова е моят отговор към един ФЕН на немските коли явно. Иначе умея да имам уважение на всеки. Така, че нищо лично приятелю. 1-во уверявам те, че по "мислене" имам отличен 6 :wink: 2-ро ти вниквай по-дълбоко в това което имам на предвид. Човека който ми го е казал това мисля, че е по в час с тези неща просто от личен опит в сравнение теб. 3-то тази Алфа не ми я е продавал той за да има изгода да ми ги говори тези неща :wink: 4-то Просто Имаше на в предвид, че Италянските автомобили са страхотни и специално Алфа-Ромео, но им се носи не заслужената лоша слава и за което най-често имат вина ГЕРМАНСКИТЕ части по тях :!: Мога да ти обясня и защо в БГ се карат най-много НЕМСКИ, но това е тема на друг разговор. Трябва да знаеш същоче в Италия Немските бараки със същите параметри, години километри примерно никак не са по-скъпи от италянските коли :wink: И накрая..... Покажи ми един Немски автомобил като този или с повече такива неща в този КЛАС и да е до 97-ма. в серийно производство а не да е поръчка ..... ел. фарове с лупи, лети джанти, дискове отпред и отзад, трети стоп, централно заключване, АБС, ел. огледала и стъкла, климатроник, кожен салон на марката "МОМО", два СРС аербег и комп. И всичко това да е сложено на едно малко моторче като 1.4 и да е извадено над 100 кончета от него. На пръв поглед все дреболийки ама за да си ги сложиш на Голфа ще трябва да дадеш още толкова за колкото си го купил и пак няма да е по хубав щото тука идва вече и дизаин като цяло. И в никакъв случай няма д е по-здрав :wink: Кажи ми ся как да си купя Голф 3 вместо тая Алфа. Ае честито :static:
към наско .
ФЕН съм на японските коли , не на немските .
по всичките 1.2.3.4 не си прав .
сам казваш че немска кола със сичките тия неща и екстри дето си ги наредил ще е 2 пъти по-скъпа , а замислял ли си се защо е 2 пъти по- скъпа немската кола ..... май не . Замисли се .
не знам от колко време я имаш твоята кола и колко коли си карал и поддържал преди това ,ма така като ти гледам мненията май не е от много, ма като минат 2-3 години ще разбереш защо алфата е по евтина от другите коли
смятам да не пиша повече по тая тема щото никой май не иска да види истината , а тя е очевадна ...махнете ги малко тия капаци бе хора ...
Nasko ,много истини казваш бате ама ако нямаше такива хора с такива мнения като колегата щяхме да си купуваме алфа ромео на доста по висока цена :D затова остави го бре точно така, немските коли са страхотни номер 1, чудни държът цена не се чупят дори не знам дали ги правят на тази планета :shock:
...махнете ги малко тия капаци бе хора ...
А ти махни Алафата и вземи нещо японско или немско че гледам не те кефи ама хич. Не разбирам даже защо си я купил въобще????
към наско .
Да ти давам ли линкове на форумите на немски и японски марки или може да си ги намериш. Ако не си забелязал това е форум на АЛФА РОМЕО и е за фенове :idea: :idea: :idea: :idea:
...от всичките тези дебати накрая не разбрах - боксера ли върви повече или ТС мотора?
:shock:
Nasko_77
08-03-2007, 10:21
към наско .
сам казваш че немска кола със сичките тия неща и екстри дето си ги наредил ще е 2 пъти по-скъпа , а замислял ли си се защо е 2 пъти по- скъпа немската кола ..... май не . Замисли се .
не знам от колко време я имаш твоята кола и колко коли си карал и поддържал преди това ,ма така като ти гледам мненията май не е от много, ма като минат 2-3 години ще разбереш защо алфата е по евтина от другите коли
смятам да не пиша повече по тая тема щото никой май не иска да види истината , а тя е очевадна ...махнете ги малко тия капаци бе хора ... Не. Казвам, че немска с всички тези неща не знам да има. В този клас и до тази година. В серийно производство БРАТО :!:
тук наистина никой не мисли ...
да съм казал някога , някъде , че алфата е лоша и скапна кола ?????????????????????????????????????????????????? ????
напротив , алфата щом съм я купил и си я карам още значи си ме кефи
спора е за това , че изобщо никой не мисли че не може да се сложат в една група алфа с ауди , бмв , мерцедес ... Ми не може бе хора , просто тия марки са една идея над алфа ромео . Що си мислите че всички останали които не са фенове на алфа са толкова малоумни да се набутват да купуват по скъпи коли ако няма някаква причина .
мислете , не реагирайте като тинейджъри
Nasko_77
08-03-2007, 10:28
към наско .
смятам да не пиша повече по тая тема щото никой май не иска да види истината , а тя е очевадна ...махнете ги малко тия капаци бе хора ... Преди тази, 6 години карах Немска. Жив ташак са.
я сподели каква немска кола си карал 6 години да видим каква ти е базата за сравнение
аз карах БМВ 320 2000 година :sick:
Nasko_77
08-03-2007, 10:37
тук наистина никой не мисли ...
да съм казал някога , някъде , че алфата е лоша и скапна кола ?????????????????????????????????????????????????? ????
напротив , алфата щом съм я купил и си я карам още значи си ме кефи
спора е за това , че изобщо никой не мисли че не може да се сложат в една група алфа с ауди , бмв , мерцедес ... Ми не може бе хора , просто тия марки са една идея над алфа ромео . Що си мислите че всички останали които не са фенове на алфа са толкова малоумни да се набутват да купуват по скъпи коли ако няма някаква причина .
мислете , не реагирайте като тинейджъри А аз до тоя Мерцедес, БМВ или Ауди мога ли да ти сложа........ едно Ферари, Ламборджини, Бугати или Мазерати примерно и да видим кой кого по цени качество и тн.т :wink:
Nasko_77
08-03-2007, 10:41
я сподели каква немска кола си карал 6 години да видим каква ти е базата за сравнение Беше Форд Фиеста. Същия клас..... малка градска кола. Голф 2 също съм имал за малко.
спора е за това , че изобщо никой не мисли че не може да се сложат в една група алфа с ауди , бмв , мерцедес ... Ми не може бе хора , просто тия марки са една идея над алфа ромео . .
мислете ,
Разбрах - ти караш Алфа защото не можеш да си позволиш "едната класа отгоре " ама има хора дето могат да си позволят и пак карат алфа. Има хора известни в цял свят като Алфисти - като Аудаджии не съм срещал световно известно име за тяхните фенове.
Ами например като съм решил до една година да купя кола за 10-15 хиляди ЕВРО и пак ще си купя Алфа. Мислиш ли че не мога да си купя Ауди или БМВ - по класните според теб (мисли ти) Аз съм имал и БМВ :idea: Да аз съм фен (защо - ти мисли) аз искам да карам Алфа не защото не мога да си позволя Ауди, БМВ, Мерц. - а защото съм Фен (ЗАЩО ли - мисли ти) Явно караш Алфа по стечение на обстоятелствата - а не защото на сърцето ти е Алфа.
П.П. И да тук сме фенове и СЕКТАНТИ - както и ако напишеш в БМВ форума, че Ауди и МБ са по добри или в Хонда форума, напиши в Ауди форума че МБ и БМВ са по добри - те ще реагират като нас Феновете - щото и те са си сектанти и аз уважавам тяхното фенство и форум и не бих си позволил да направя това . :!: :!: :!:
наско , пак придизвикваш усмивки в моето лице
каде си трагнал да сравняваш форд фиеста и алфа 145 ??? нищо общо нямат , ама нищо . алфата е много класи над фиестата
а още по-комично е сравнението ти с Ферари, Ламборджини, Бугати или Мазерати . тва са спортни двуместни коли които са в свой собстен клас . Между другото и те си имат немски алтернативи , за японски да не говорим
Nasko_77
08-03-2007, 11:09
спора е за това , че изобщо никой не мисли че не може да се сложат в една група алфа с ауди , бмв , мерцедес ... Ми не може бе хора , просто тия марки са една идея над алфа ромео . .
мислете ,
Разбрах - ти караш Алфа защото не можеш да си позволиш "едната класа отгоре " ама има хора дето могат да си позволят и пак карат алфа. Има хора известни в цял свят като Алфисти - като Аудаджии не съм срещал световно известно име за тяхните фенове.
Ами например като съм решил до една година да купя кола за 10-15 хиляди ЕВРО и пак ще си купя Алфа. Мислиш ли че не мога да си купя Ауди или БМВ - по класните според теб (мисли ти) Аз съм имал и БМВ :idea: Да аз съм фен (защо - ти мисли) аз искам да карам Алфа не защото не мога да си позволя Ауди, БМВ, Мерц. - а защото съм Фен (ЗАЩО ли - мисли ти) Явно караш Алфа по стечение на обстоятелствата - а не защото на сърцето ти е Алфа.
П.П. И да тук сме фенове и СЕКТАНТИ - както и ако напишеш в БМВ форума, че Ауди и МБ са по добри или в Хонда форума, напиши в Ауди форума че МБ и БМВ са по добри - те ще реагират като нас Феновете - щото и те са си сектанти и аз уважавам тяхното фенство и форум и не бих си позволил да направя това . :!: :!: :!: Чудено казано :!: И свинкса нека да не се заблуждава, че няма АЛФИ дето не могат да се сложат до неговите Мерцове и шперцове. Щото ако не се сеща...... да почна да му изреждам :wink: Айде за Бугатита и Мазератита няма да говорим щото са много над :idea:
Nasko_77
08-03-2007, 11:12
наско , пак придизвикваш усмивки в моето лице
каде си трагнал да сравняваш форд фиеста и алфа 145 ??? нищо общо нямат , ама нищо . алфата е много класи над фиестата
а още по-комично е сравнението ти с Ферари, Ламборджини, Бугати или Мазерати . тва са спортни двуместни коли които са в свой собстен клас . Между другото и те си имат немски алтернативи , за японски да не говорим Абе Бртато...... Много по-горе исках да ти сравня с Голф 3 и Астра примерно. Пак ли не са в един клас :?:
Мазерати . тва са спортни двуместни коли които са в свой собстен клас . Между другото и те си имат немски алтернативи , за японски да не говорим
Ти май не си виждал всички мазератита. Щото има мазерати в класа на ЕС класата и на 7-цата и 8-цата. Даже колежката на Мони си взе такова за 268 хиляди ако не беше и повече - колата е над 5 метра - 4 врати и е 5 местна лимузина - я разгледай моделите на мазерати - да видим всичките ли са купета. Що си е зела такава , а не Ауди8, БМВ 7, БМ - S klas :?:
То момичето сега си подало документите и чака да я одобрят за Алфа 8С за 176 000 ЕВРО - тя сигурно щот не може да си позволи БМВ :idea: :twisted: :roll:
Bat Vas , вече почна да говориш по смислено . Тва че си фен го уважавам , и тва че пак ще си купиш алфа също . Ако ми кажеш и обективни причини за това че докрая на живота си ще караш алфа ....Субективните са ясни , влюбен си сляпо в марката
Ма моля те недей сравнява alfa и bmw .
много по-правилно е да се сравняват ауди , бмв и мерцедес . там нещата са доста по изравнени. ма не я слагай и алфата там , не и е там мястото
Bat Vas , вече почна да говориш по смислено . Тва че си фен го уважавам , и тва че пак ще си купиш алфа също . Ако ми кажеш и обективни причини за това че докрая на живота си ще караш алфа ....Субективните са ясни , влюбен си сляпо в марката
много по-правилно е да се сравняват ауди , бмв и мерцедес . там нещата са доста по изравнени. ма не я слагай и алфата там , не и е там мястото
Ти тотално не си наясно - истинските фенове на БМВ не искат да ги сравняват с Ауди и МБ - защото философията на БМВ е много по-спортна , както и на Алфа - точно те предпочитат да се сравняват с Алфа. Не ти говоря за България - щото ние тези коли(западните) ги видяхме много скоро - ама прочети малко чужди форуми и виж как е.
П.П. Имам и обективни причини - ела да ти покажа списъка с цените похарчени по Акорда, както и че Акорда при еднакви кила и коне е по бавен от Алфата ми (той е 1,8 V-tek с една червена емблемна отпреде и малко по особенно обърнат двигател и на малко по-малко километри от Алфата ми ) За БМВ т- цени сега не мога да ти дам - щото го карах 95 -96 - а тогава инфлация и т.н.т
Nasko_77
08-03-2007, 11:20
много по-правилно е да се сравняват ауди , бмв и мерцедес . там нещата са доста по изравнени. ма не я слагай и алфата там , не и е там мястото Бах маа му. Не знам кой е заслепен обаче.
оффффффф , най-обичам някой като почне да говори как един негов познат , тук даже познат на негов познат бил си поръчал незнам си каква кола . къде зехте да бягате по тъча и да говорите за коли дето сте ги виждали на снмика само или спрени по Витошка някъде ....
земи я питай тая позната на твоя познат що не си поръча Бугати Вейрон или Mc Laren-Mercedes . Ми щи каже че не може да си го позволи .. щото там вече 6 цифрено число става .
а пък да знаеш един мой познат си купи яхта за 4 милоина ма ко от тва ..
тъкмо те по хвалих че зе смилено да разсъждаваш като каза че алфа се купува с сърце а не с ум и ти пак даде фира ...
бат вас , айде сравни ми алфа и бмв , да видим кой модел до кой ще сложиш че ми е много любопитно .
Ти прочете ли ми предния пост - с кого се сравняват БМВ.
Като говоря за мазератито - в него съм се качвал и знам какъв клас е.Григор, Петко и Пламен (от форума) могат да потвърдят как момчето от ГрандСпорт Ауто ни изювика за Мазератито.
Ще завърша с това - Пожелавам ти да си купиш Ауди или БМВ и да се оттървеш от тази нисша класа, марка АЛФА :!: :idea:
Nasko_77
08-03-2007, 11:33
оффффффф , най-обичам някой като почне да говори как един негов познат , тук даже познат на негов познат бил си поръчал незнам си каква кола . къде зехте да бягате по тъча и да говорите за коли дето сте ги виждали на снмика само или спрени по Витошка някъде ....
земи я питай тая позната на твоя познат що не си поръча Бугати Вейрон или Mc Laren-Mercedes . Ми щи каже че не може да си го позволи .. щото там вече 6 цифрено число става .
а пък да знаеш един мой познат си купи яхта за 4 милоина ма ко от тва ..
тъкмо те по хвалих че зе смилено да разсъждаваш като каза че алфа се купува с сърце а не с ум и ти пак даде фира ... А аз ти пожелавам.... Да си продадеш алфата и да си вземеш един голф 3 или Астра от същата година. Щото ти е 145-ца. Вярвай ми, няма да ти се наложи да доплащаш :wink:
аз в МИГ 29 съм се качвал щото баща ми беше пилот ма ко от тва кой в кво се бил качвал ??? детски работи
BMW 320 -
1 много крехки колички честа смяна на компоненти от окачването на безбожно висока цена.
2 Разходът им е абсолютно неоправдано огромно висок(една от причините които могат да те накарат да се откажеш от марката) гори а НЕ върви освен ако не го отпушиш
3 Стабилна е в завоите но коварна и често подвежда шофъора си особенно ако е неопитен, пък и с това задно... тъпа работа.
4 редовни дребни проблеми които ти късат нервите с една жълта лампичка (провери си горивната система и двигатела).
Имат и плюсове разходомер и оставащи километри много гот ,пласт масата вътре им е качествена и добре изработена
Тук нещо изпушихте
:hvala: :hvala: :hvala: :hvala: :hvala:
спокс ве хора, секи си има некви виждания, а пък кой ква кола го кефи ....
а само до Сфинкс ще драсна едно коментарче - по всички немски предавания за коли - правят сравнения м/у БМВ, Ауди и Мерцедес - най често до тях слагат по някоя японска и АЛФА(основно)
пример - Брера - ТТ
така че некви класи ,висши, нисши са само в нашето субективно мнение
:lol: не сме изпушили бре . споко . спорим си просто . то не боли
сега по отделно да отговорим на всички че много се включиха в спора :
на GALEANO :
1 много крехки колички честа смяна на компоненти от окачването на безбожно висока цена.
2 Разходът им е абсолютно неоправдано огромно висок(една от причините които могат да те накарат да се откажеш от марката) гори а НЕ върви освен ако не го отпушиш
3 Стабилна е в завоите но коварна и често подвежда шофъора си особенно ако е неопитен, пък и с това задно... тъпа работа.
4 редовни дребни проблеми които ти късат нервите с една жълта лампичка (провери си горивната система и двигатела).
все едно говориш за алфа 156 , едно към едно , а за задното аз съм на обратно мнение . само дето при алфата и още проблеми ще ти искочат
на наско :
А аз ти пожелавам.... Да си продадеш алфата и да си вземеш един голф 3 или Астра от същата година. Щото ти е 145-ца. Вярвай ми, няма да ти се наложи да доплащаш
зел съм си алфата точно щото е по добра от тия 2 коли !!
akula ,
а само до Сфинкс ще драсна едно коментарче - по всички немски предавания за коли - правят сравнения м/у БМВ, Ауди и Мерцедес - най често до тях слагат по някоя японска и АЛФА(основно)
и какъв е резултата като сложат алфата до другите коли дето си ги изредил знаеш ли .... алфата е на първо място само по един показател - цената ( което знаеш какво говори )
все едно говориш за алфа 156 , едно към едно , а за задното аз съм на обратно мнение . само дето при алфата и още проблеми ще ти искочат
Мене БМВ не ме кефи и тва е. Всички тук знаем за масовите разбирания на българският народ за италиянските автомобили ,не виждам смисъл да повтаряме едно и също :)
И ако искаш да знаеш алфата е мнооого по добра от тоя параход
Nasko_77
08-03-2007, 12:27
Само дето трябваше да се изпише толкова, че да си го признаеш накрая :wink:
зел съм си алфата точно щото е по добра от тия 2 коли !!
колегата Галеано мисли трезво и спори смислено в сравнение с другите :clapping:
Напълно съм съгласен с теб приателю . казва си човека че алфата го кефи повече и тва е( за доводите за ремонтите обаче ще се убедиш че алфата няма да е по-добре )
за масовите разбирания на българският народ за италиянските автомобили ... ми те същите разбирания ги имат и другите нации бре приател . Италианците ако повече ценят алфите си що не продават скапаните беемвета по евтино от алфите
Аз вече съм се обедил,няма какво да се обеждавам.В италия има доста беемвета по евтини от алфите разгледай някой автомобилен пазар там и тогава пиши а за тези разбирания си ги имаме сааааамо тук
Nasko_77
08-03-2007, 12:59
Аз вече съм се обедил,няма какво да се обеждавам.В италия има доста беемвета по евтини от алфите разгледай някой автомобилен пазар там и тогава пиши а за тези разбирания си ги имаме сааааамо тук Абе то и аз това му го казах, ама кой да слуша.
наско , наско ....
пак не си разбрал темата на спора ..
не сравнявай алфа с опел нито пък с твойта фиеста дето си мислиш че са в един клас "малка градка кола"
Nasko_77
08-03-2007, 13:07
наско , наско ....
пак не си разбрал темата на спора ..
не сравнявай алфа с опел нито пък с твойта фиеста дето си мислиш че са в един клас "малка градка кола" Офффф.... Ти си уникум. Слагаме ти до 145-цата Голф 3 а до БМВ-то Алфите от по-високия клас колегата.
Бе то е мир от самото начало . Аз 100 пъти казах да прекратим спора ма никой не вдява и продължават да сравняват коли дето нямат нищо общо .
еднакви километри ,състояние, клас на колата оборудване и трансмисия , бмв по евтино от алфа няма , няма и да има , нито в Бг , нито в Италия нито кадето и да е
Nasko_77
08-03-2007, 13:12
Стига вече.
Мога само да добавя ,че колегата сфинкс е избрал да кара правилната кола :) :) :)
а сега СТИГА , аз като го повтарях тва стига 100 пъти некой слушаше ли
DE GUSTIS NON E CONCIBILIS
Nasko_77
08-03-2007, 13:21
Мога само да добавя ,че колегата сфинкс е избрал да кара правилната кола :) :) :) Но не го удовлетворява. Другия път ще си вземе нещо Немско, в което няма лошо. Всеки си има предубеждения.
Nasko_77
08-03-2007, 13:27
а сега СТИГА , аз като го повтарях тва стига 100 пъти некой слушаше ли
DE GUSTIS NON E CONCIBILIS Сфинкс. Наистина спираме. Кажи ми само моля те, Каква точно е твоята АЛфа. Година, мотор, оборудване и тн.т
145 , 1.6 боксер, 96 , всичко без кожа и ABS , обаче имам друга екстра дето е по ценна от всички останали - газ
Nasko_77
08-03-2007, 14:22
145 , 1.6 боксер, 96 , всичко без кожа и ABS , обаче имам друга екстра дето е по ценна от всички останали - газ OK :D
Crusader
08-03-2007, 15:11
Баси тематаааааааааааааааа. Бе колеги, бе темата беше сравнение между TS и Boxer!!! Накой да е пробвал освен мен, че ми е любопитно дали някой е изкарал различни резултати.
П.С. Има много истина в думите на колегата SFINKS, но моля Ви, не се нахвърляйте върху мен!
Начесахте ли си пръстите ?
Че 9/10 от темата е оффтопик :evil:
екстра е темата ,интересни неща има
И всички тези интересни неща се връзват перфекно със заглавието на темата "Боксера повече ли върви от ТС?"
Предполагам си съгласен с мен ?
абсолютно съм съгласен с теб . ма мога ти покажа още 100 теми дето са пълни с спам и то спам много по изпразнен откъм смисъл и съдържание . отколонение от темата има , ма не е безсмислен спам
akula ,
и какъв е резултата като сложат алфата до другите коли дето си ги изредил знаеш ли .... алфата е на първо място само по един показател - цената ( което знаеш какво говори )
Не ставаше въпрос като сложат едната до другата какво излиза, а че колите са от един клас. Не както твърдиш от по-нисък.... :wink: :wink: :wink: Всичко друго при покупката е личто мнение и виждане :!: :!: :!:
...и докато младежите си чесаха пръстчетата по клавиатурата, некой дръпна ли boxer vs TS, че да каже какъв е резултата... пък и да си дойдем на думата - дет' са вика ;)
Ако си мислиш че са в един клас ок . Като се напъваш да сложиш алфата в тая група добре , всички искат да са в тая група ма не могат повечето .В А група без топка не пускат както казва един приятел. Нямало значение как изглеждали резултатите от тестовете , е как да няма ... Да сложим тогава алфата в една група с Дачия логан , туркото рено и някой друг такъв шит и феновете на Дачия да твърдят че са в един клас с алфа ... по тоя начин как ти изглеждат нещата .
Ако не си разбрал автомобилите с марка АЛФА РОМЕО си имат своя собствена пазарна ниша и таргет фенове. Опита да се сравняват с която и друга марка винаги ще води или до превес на другата марка или при сравнение с трета марка до превес на алфата . Всеки автомобилен производител се стреми да си намери място дето не е заето от някой друг.АЛФА РОМЕО изключително лесно могата да вдигнат нивото на всичките си автомобили , ма заедно с нивото че се вдигне и цената и ще влезнат в ценовия клас на БМВ<МЕРЦЕДЕС<АУДИ , и знаеш ли тогава какво ще стане . Никой няма да купува алфа ромео
Здрасти, ти защо не издадеш книга за автомобилната пазарна индустрия :D :D :D
Ако си мислиш че са в един клас ок . Като се напъваш да сложиш алфата в тая група добре , всички искат да са в тая група ма не могат повечето .В А група без топка не пускат както казва един приятел. Нямало значение как изглеждали резултатите от тестовете , е как да няма ... Да сложим тогава алфата в една група с Дачия логан , туркото рено и някой друг такъв шит и феновете на Дачия да твърдят че са в един клас с алфа ... по тоя начин как ти изглеждат нещата .
Ако не си разбрал автомобилите с марка АЛФА РОМЕО си имат своя собствена пазарна ниша и таргет фенове. Опита да се сравняват с която и друга марка винаги ще води или до превес на другата марка или при сравнение с трета марка до превес на алфата . Всеки автомобилен производител се стреми да си намери място дето не е заето от някой друг.АЛФА РОМЕО изключително лесно могата да вдигнат нивото на всичките си автомобили , ма заедно с нивото че се вдигне и цената и ще влезнат в ценовия клас на БМВ<МЕРЦЕДЕС<АУДИ , и знаеш ли тогава какво ще стане . Никой няма да купува алфа ромео
Мисля си че взе малко ти да не вдяваш за какво се говори.....Първо не съм ги сложил аз в тази група. Второ все си мисля ,че тези които са ги сложили там са МАЛКО по разбиращи от теб. А за пазарни ниши и таргет групи ( таргет фенове - такъв термин в Маркетинга няма) може да си говорим колкото искаш. А примера ти с Дачия и Рено(Талбот му е името) не е много смислен... защото както преди няколко поста ти си писал може да слижим вазхвалявания ти Мерцедес до Бентли , Ролс Ройс и т.н.(тогава и той само по цена ще е на 1-во място) Кое в коя група се слага го измислят хора работещи в тази област и занимаващи се далеч по сериозно с автомобилната индустрия.
Аз никъде не отреках качествата на немските коли, така че недей да се хващаме да пишем още глупости и то не по темата, а и ми се струва и не в правилния раздел.....
охх , зе да ми омръзва ама айде
за тва дето си го написал в началото щом от първият път не си го схванал няма да обяснявам пак ( рената дето се продават в БГ се правят в Турция , пак си е рено ма много фалшиво)
Затва че има хора дето не малко , а много повече от мен разбират от пазара на коли изобщо и не споря , ма ти не си сред тия хора . Казваш приателю че не може да се сравнява Мерцедес с Бентли и Ролс ...., е може .Ти си мислеше че S clasс е в тоя клас ли .... , в тоя клас е Майбах....
Абе почети малко - виж кое с кое сравняват - да със старите Алфи до и включителни 145 сравненията бяха други - ама виж малко в кой клас е Алфа.
Потърси сравнението на Алфа159, Авенсис, Акорд, БМВ320Д, Ц220ЦДИ,Волво 40,Пасат .......ей тея коли ги изма всичките сравнени.
Виж форум на БМВ с кого сравняват
http://216.239.59.104/search?q=cache:wN ... cd=1&gl=bg (http://216.239.59.104/search?q=cache:wN7JS1FqdoIJ:www.auto-treff.com/bmw/vb/showthread/t-136055.html+alfa159+BMW+Honda+Toyota+handling&hl=bg&ct=clnk&cd=1&gl=bg)
Виж и това от разни списания автомобилни и стига глупости:
Аз не говоря за 145 - тя е в класа на Голф, Астра, Ибиза,Меган,.....
Говорим за нови Алфи и виж
All these magazines have tested pre-production cars and the developement of 159 has not been finished.
I see that many of you did not read what i wrote and still are making hypothetic comments that 159 will be slower..
159 1.9JTS BMW 318i(2.0) new engine for bmw-2006
159 2.2JTS BMW 320i
159 2.8JTS-230hp BMW 325i new engine for Alfa Romeo-
2006
159 2.8JTS Q4 BMW 325xi
159 3.2JTS Q4 BMW 330xi
159 1.9JTDm 120 BMW 318d 2.0
159 1.9JTDm 150 BMW 320d
159 2.4JTDm BMW 320d
159 3.0JTDm Q4 BMW 330xd
Let remind you some other mags comments...
Independent
a)Simple notions for people with simple prejudices. Now, please, welcome Alfa Romeo's handsome, engaging, tuneful and rather daring (to those secure in their big-brand Germans) 159. And face up to reality
b)To the road. And have no fears about the new engine's Alfa-ness, because this one sounds almost exactly like the old 2.0 Twin Spark, (possibly the most charismatic four-cylinder production engine of recent years) with a lovely edge to its exhaust note and a crisp, eager response. It pulls better from low speed than its predecessor, too, although the 159's ample mass "just shy of a ton-and-a-half" blunts the thrust a bit.
So far, so excellent. It gets better. The 156 had an unusual steering response, initially soft then very fast. It held the road well but made a real meal out of some bumps, especially the too-stiff Sport-suspension versions. All is fixed in the 159. The steering is more progressive in its response, although still keen and a little too light, and apart from a bit of fidget on ripply roads, the 159 rides well.
c)This is it. This is the best Alfa Romeo saloon there has ever been, the car whose halo will best dazzle the German opposition. Not only is it rapid, with smooth torque across a broad rev-range and lots of energy at the top of it, but it flows round corners with the nonchalance of an Audi laced with the point-and-drift thrills of a BMW. It's taut, responsive, interactive, all those driver-pleasing things, yet it rides comfortably too.
Here is the Alfa that we have wanted for years. This top 159 will probably cost about Ł28,000, but the range should begin at about Ł10K below that. If you're bored with the obvious German rivals, it looks like there's an enticing escape route at last.
2)Autoexpress-bmw's magazine
a)Should Italy's most famous sporty saloon be better than Germany's? Alfa says its 159 - the eagerly anticipated replacement for the 156 - has got what it takes to finally beat the BMW 3-Series; and there is good reason for the firm's optimism.
b)So has Alfa finally created a model that will leave the BMW 3-Series bloodied? It is a tough call. Although the Italian certainly has the style and performance, reliability will not be proven overnight and buyer confidence will take time to build. However, the 159 is definitely a step forward from the 156; we cannot wait to drive one in the UK.
John Simister
3)Autocar
We found the reason not to buy German
"The engines - all of them- feel exactly like Alfa engines should. The V6 you could easily mistake for the outgoing unit, with the same all-encompassing smoothness and wide power band, the same growl progressing into a snart when you ask for serious power, except that there's more of it now. This is a serious rival for the finest BMW straight six and performance is well up to the class standard
4)4car
a)If this doesn't do it, it's hard to know what will. We're talking about Alfa Romeo's eternal quest to create a car able to rival BMW's ubiquitous 3-Series: not an Italian BMW, but a car of equivalent worth and desirability which retains its Italian characteristics (the good ones, at least).
b) The four-wheel drive transmission means there's none of the bad behaviour suffered by the 156 GTA, which aimed to channel 250bhp through its front wheels alone, and the V6 Q4's handling is a delight. It points like a rear-wheel drive car and corners quickly with a gentle tail-out stance, yet the front wheels pull it straight should too much be asked of the rears. Similarly, there's almost no understeer when entering a corner quickly, because the Torsen-C centre differential diverts torque rearwards if the front wheels have too much to cope with. That 47/53 torque split is just the starting point, alterable as needed. It all makes for a highly enjoyable, very fluid drive.
The steering is very quick to respond, high-geared like the 156's, but the action is more progressive now and the turning circle is no longer bus-like
c)Clearly the V6 is fastest - it does 149mph and reaches 62mph in 7.0 seconds - and its flat torque curve makes the performance easy to exploit. It sounds delicious, too, the usual Alfa V6 note reproduced convincingly on this all-new engine. The 2.2 JTS also sounds correctly Alfa-esque, this time much like the old 2.0 Twin Spark
And we must read what other Journalists say not only read english complex craps.
1)http://www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=9058&A_SESS=eb53d32752e390f27389bef0e938b53a
2)According to the best Dutch car magazine, the 159 is a very good car and to give you some quotes:
It is without a doubt the best mass produced Alfa Romeo ever made.
The 159 is in a class of its own when it comes to handling
None of the competitors give the meaning to the term Sports saloon so briljantly as Alfa does.
When it comes to handling:
The nicest handling car on the Nordschleife (old Nurburgring in Germany) is the 185 bhp 2.2 JTS with not too much weight in the nose and therefore perfectly balanced.
The JTD can be oversteered in corners (on the track) and the nose dives a bit much due to the heavy diesel engines.
The 3.2 has a heavy nose as well, but the 4 wheel drive makes the car handle very nicely.
3)http://www.lautomobilemagazine.com/images/710.jpg
It wins in comparison tHE 407.....when French people think German-italians cars as rubbish compared to theirs...Also 159 was First theme and second was the new clio....The article does not speak for a german alternative but they beleive that it is the new benchmark.
4)Autoweek
Alfa Romeo introduces new 159 to the press in Munich, or Bmw-city
159 is the D new premium leader… the English press speaks about equal comparison in all terms with the 3 for the top of the segment… and autoexpress quite it leaves to foresee that 159 is able to hold the head and to be the new leader…
Auto Plus(F)
"Materiali di eccellente fattura,buon livello degli equipaggiamenti e un ottimo telaio,incredibilmente rigido"
Autocar(GB)
"Verdetto,una buona ragione per non comprare tedesco"
"L'Alfa 159 conserva la bellezza immediata della 156 e l'abitacolo č a misura del conducente.Da oggi,la sfida alla BMW serie 3 č lanciata."
Auto Bild(D)
"La nuova Alfa mostra temperamento e diversi contenuti tecnici"
Auto Express(GB)
"Look da vincitore.Dopo tanti tentativi falliti,finalmente l'Alfa č riuscita a realizzare un'auto dotata di anima,grinta,sostanza.Stavolta sembra davvero in grado di tener testa alla BMW."
Auto Motor und Sport(D)
"Finalmente dall'Italia arriva un modello capace di andare oltre la pura moda del design.Non solo estetica,dunque,ma anche e soprattutto affidabilitŕ e concretezza per una vettura che si inserisce di prepotenza nel mercato".
AutoFoco(P)
"Bellezza e sostanza"
L'Auto-journal(F)
"Provocazione muscolosa,carattere e passione latina,grazie al turbodiesel da 200 CV.Il comportamento dinamico č eccellente."
Steering wheel
1)Independent
So far, so excellent. It gets better. The 156 had an unusual steering response, initially soft then very fast. It held the road well but made a real meal out of some bumps, especially the too-stiff Sport-suspension versions. All is fixed in the 159. The steering is more progressive in its response, although still keen and a little too light, and apart from a bit of fidget on ripply roads, the 159 rides well
2)Autoexpress
All variants cope with bumps better than a 156, though. The steering response is still ultra-quick, but it is more progressive and the turning circle - woeful in the previous-generation cars - is usefully tighter.
3)4car
The steering is very quick to respond, high-geared like the 156's, but the action is more progressive now and the turning circle is no longer bus-like. It feels slower in the nose-heavy, front-drive version of the 2.4 JTD, and there's more understeer as you'd expect, but the 2.2 JTS has the agility of the V6 if not quite the flowing style. This four-cylinder car's steering is a little too light for its directness and accuracy, though. All three 159 variants, the ones samples by 4Car to date, are a responsive, eager drive.
4)Autocar
The steering of the new Alfa 159 has a more direct response for the driver, more responsive steering and better stability control. The high double wishbone was already used on the 156 and has been further improved on the new Alfa 159.
Alfa Romeo have recently released first details of pricing for the new Alfa 159 ahead of its Italian market arrival in September, and all the indications are that it will be very priced competitivly, significantly undercutting its closest rival - BMW's 3-series range.
The prices now revealed are for the Alfa 159 'Progression' and 'Distinctive' versions. The Progressive package includes includes front and lateral airbags, traction control, mono-zone air climate control,alfatext interior, alloy wheels and CD player. There are three petrol versions, with the 'entry-level' 1.9 JTS costing 28,600 euros, while the 2.2 JTS is priced at 30,600 euros and the 3.2 V6 JTS Q4 at 34,600 euros. The turbo diesel range: 29,240 euro for the 1.9 JTD 8v, 30,800 for 1.9 JTD 16v and 34,600 for the 2.4 JTD. Dealers across Italy are now starting to take orders for these models (with the exception of the 1.9 JTD 8v and 2.4 JTD which will be open to ordering at the end of August).
The 'Distnctive' level sees the list price increasing by 2,650 euros. This package includes front fog lights, bi-zone air-conditioning, audio and GSM controls in the steering wheel, leather steering wheel and gear knob, cruise control, radio CD, Alfatex upholstery, Visibility Pack 1 & 2 (rain sensor, electro chromatic interior mirror, defrosting sensor, odour sensor) and 16” alloy wheels with 215/55 tyres.
THE BMW 3-SERIES - THE SEGEMENT BENCHMARK
The Alfa 159 is aimed squarely at BMW's 3-series range, an ambition that Alfa's new CEO Karl-Heinz Kalbfell makes no secret of. The German car is undoubtedly the segment benchmark in all aspects that the Italian marque needs to target, including efficiency, quality, reliability and brand perception. Pricing is vital, and BMW - with their class leading image - are always able to command 'badge premiums'.
The brand new 3-series range (codenamed E90) was launched just months ago. Widely praised by virtually all the motoring press, it has instantly claimed the number one spot attributed to its predecessor, and has set itself as the mark that rivals need to be measured against. Once again however, the new BMW 3-series is blighted by the downright ugly Chris Bangle inspired styling, and certainly in the looks department the new 3-series cannot hold a candle to the gorgeous Giorgetto Giugiaro-penned lines of the Alfa 159. Side by side there is no contest as to which grabs the attention: German styling is still no match for Italian.
The new 3-series is 4520mm long (with a 2760 wheelbase) and prices below are for the Italian market, and - like the Alfa 159 - are quoted excluding taxes. The 'entry-level' BMW 320i 'Eletta' 4-door - as usual with rear wheel drive - has a 1995cc 4-cyl petrol engine which pumps out 150bhp at 6,200rpm, hits a top speed of 220km/h and travels from 0 to 100km/h in 9 seconds dead. BMW claim a combined fuel cycle of 38.2(35.5) mpg, while the unladen weight is a reasonably hefty 1325kg. Excluding taxes this car is listed at 30,400 euros. Directly comparable to the Alfa 159 1.9 JTS - in 'Progressive' specification - the new Italian model offers a saving of 1,800 euros. The higher specification 3-series 'Attiva' and 'Futura' both retail for 32,900 euros.
The 3-series then steps up to the 218bhp 325i model which boasts a 2497cc V6 petrol engine, a top speed of 245km/h and a 0-100km/h time of 7.0 seconds. This model starts at 34,800 euros for the base 'Eletta', while the 'Attiva' and 'Futura' versions cost an extra 2,500 euros. The third petrol engined model in the 3-series range is the 330i, which has another V6 under the bonnet (with a displacement of 2996cc). With 258bhp on tap, a top speed of 250km/h and able to accomplish the 0-100k/h dash in 6.3 seconds, prices in Italy start at 38,800 for the 'Elettra', while the 'Attiva' and 'Futura' cost 41,800 euros.
The three petrol engines are complimented by BMW's tried and tested 1995cc, 4-cyl diesel unit which pumps out 163bhp at 4,000rm, fitted to the 320d range. Like its petrol sisters, the 320d is homologated to EURO4. With a top speed of 220km/h, the diesel can dash from 0-100km/h in a competitive 8.3 seconds, and offers a combined economy of 49.6(42.2) mpg. The 320d model range starts with the 'Elettra' version costing 32,950 euros. Comparable to the Alfa 159 1.9 JTD, the Italian car is able to offer the buyer a saving of 2,200 euros, and comes with Alfa's highly-regarded and punchy turbo diesel unit. The 'Attiva' and 'Futura' specification packages of the 320d command a 2,500 euro premium over the base model.
Забележи само колко авторитетни издания(от различни страни) я слагат в един клас с БМВ - значи е в неговия клас.
Crusader
09-03-2007, 16:17
Аве ей, клавиатурни рацери и икономисти :lol: , ай някой да дръпне един TS с един Boxer, стига сте спорили за глупости!
Аз самият признавам всичките недостатъци на Алфа Ромео, ма тази ми е четвърта по ред от 1995 година насам и най вероятно следващата пак ще е такава, въобще не ми дреме в кой ценови или автомобилен клас попада колата ми, знам че гори повече от едно Венто например, както че и частите са и по скъпи, не мисля че е по-чуплива от повечето немски возила, вярно поскърцват ефтинки пластмаси и тук там шевовете на тапицерията са поразръфани, ма МЕН СИ МЕ КЕФИ тая кола. Не е бегачка /ма то си го пише отзад 1.4 TS/ ма ще сритам задника на почти всеки 1.4 от друга марка.
Ако ще разсъждаваме строго икономически Алфа-та е доста неизгодна покупка, но както казваше един колега "...Алфа се купува със сърце а не с разум", но това не трабва да никара да я редим до разни символи на автомобилната индустрия...може да се напишат още милион думи, на къф е смисъла ->никакъв, я си карайте колиците и си м се кефете и толкоз :!:
Влади ами те ги дръпнаха бе - колегата с 1,4 ТС паднал от 1,6 боксер - ама 1,4 ТС е с газова - иначе имаше преди време една проба и 1,4ТС водеше с половин - до една кола разлика на 1,6 боксер - което значи че са равностойни и зависи от състоянието на колата и от шофера :wink:
Общо взето на по късо растояние 1,4ТС взема преднина, но на трета 1,6 боксер наваксва разликата ( по голям въртящ момент с малко ако не греша но е логично впредвид по големия му обем) и подминава с малко. Като цяло 1,6 е малко по силен и в началото преднината на 1,4 може да се дължи и на факта че се вкарва до малко по високи обороти и от превклучването.
Все пак зависи от конкретните екземпляри защото боксерчетата са по стари - но технически изправен боксер 1,6 дърпа на 1,4 с малко и колкото по дълга дистанцията повечко става разликата в полза на 1,6.
охх , зе да ми омръзва ама айде
за тва дето си го написал в началото щом от първият път не си го схванал няма да обяснявам пак ( рената дето се продават в БГ се правят в Турция , пак си е рено ма много фалшиво)
Затва че има хора дето не малко , а много повече от мен разбират от пазара на коли изобщо и не споря , ма ти не си сред тия хора . Казваш приателю че не може да се сравнява Мерцедес с Бентли и Ролс ...., е може .Ти си мислеше че S clasс е в тоя клас ли .... , в тоя клас е Майбах....
Никъде не претендирам да съм сред тези хора, а колкото до примера с Майбах ще те оставя ти да си помислиш дали не си написал поредното си странно противоречие.....
Всичко друго BatVas ти е сложил да прочетеш, повече няма смисъл.........
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10108
ето ти нещо и за Ауди да не кажеш,че само БМВ....
FIN
е то че няма смисъл от тоя спор аз мнооого отдавна в тая тема написах.... виж назад .
Скоро ше утепаме рекорда по мнения в една тема :clap2:
ха ха
да ама е весело :headbang:
че весело е мноу ясно . нема нищо лошо да се спори , важното е да се спазва добрият тон и да се спори аргументирано.
Aми от тук нататък вече чакаме да се пусне още някой с 1.4ТС срещу 1,6 боксер.
Щото тука станаха две теми - втората тема с два въпроса "В кой клас е Алфа" - отовор - КЛАС АЛФА "С кого се сравнява " - отговор "вече(отново след кризата) Алфа е сред престижните автомобили :wink:
за пускането не мога да помогна, малко съм по голям :headbang:
за другата тема
- според мен е интересна и може да се търсят данни.... е така за инфо... а пък после може да минем на спора коя :big_beer: в кой клас е..... :dance:
Crusader
09-03-2007, 18:41
Влади ами те ги дръпнаха бе - колегата с 1,4 ТС паднал от 1,6 боксер - ама 1,4 ТС е с газова - иначе имаше преди време една проба и 1,4ТС водеше с половин - до една кола разлика на 1,6 боксер - което значи че са равностойни и зависи от състоянието на колата и от шофера :wink:
Васка, това бях аз, аз се дърпах с една новопристигнала /преди 2 месеца/ 146 боксер, мен ме интерсува резултата от друга гонка...
Васка, това бях аз, аз се дърпах с една новопристигнала /преди 2 месеца/ 146 боксер, мен ме интерсува резултата от друга гонка...
:oops:
Според мен зависи много от състоянието на колата и от водачите.
Лично съм виждал как 1.4ТС бие 1.6 Боксер с 1 кола на 400 м.
Според мен двете коли са на кантар, а и не са в клас БЕГАЧКИ.
Но за спорта си се пускайте.
Относно “приликите и разликите” м/у 1.4TS и 1.6 боксер, реших малко да помогна, като начертах едни графики за по-голяма яснота. Тези графики представляват външните честотни характеристики на двата двигателя и са построени на база данни:
-1.4 TS 76kW / 6300об/мин, 124Nm / 4600об/мин.
-1.6 boxer 76kW / 6000об/мин, 134Nm / 4500об/мин.
Важното е да се отбележи че тези графики са приблизителни и да не се очаква да отговарят на истинските особено в точките по-далеч от посочените по-горе. От друга страна грешките и при двете графики може да се очакват да са подобни в еднаквите режими така че графиките може да се ползват за сравнение.
Ето малко данни, които намерих за масите на колите и предавателните отношения на трансмисиите. За скоростните кутии намерих по-два варианта.
1.4TS-930 A3A---------------------------1.6boxer-930 A2
Маса без шофьор: 1135кг----------Маса без шофьор: 1140кг
1-ва: 15.112/15.374-------------------1-ва: 14.676/14.503
2-ра: 8.652/8.802----------------------2-ра: 8.428/8.378
3-та: 5.876/5.978----------------------3-та: 5.437/5.412
4-та: 4.469/4.546----------------------4-та: 4.222/4.201
5-та: 3.553/3.614----------------------5-та: 3.509/3.494
Ако тези данни са верни, може да се правят груби изводи за поведението на двата автомобила. Вижда че при 1.4TS има средно няколко процента по-големи предавателни отношения, вероятно на 1-ва, 3-та и 4та скорост въртящият момент при колелата ще бъде много близък до този на 1.6-боксер. На 2-ра 1.6-боксер мога да предположа че ще ускорява малко по-бързо.
Генерално, благодарение на по-изпъкналата графика в областта обороти от максимален въртящ момент до максимална мощност, 1.6-боксера ще отдаде повече енергия на автомобила в процеса на ускорение и следователно би трябвало да ускорява по-бързо.
За да се каже на хартия по-точно, ще трябва да се направят някой изчисления на база на истинските честотни характеристики и тогава ще стане ясно кой ще пие бира накрая.
Nasko_77
10-03-2007, 09:46
Васка, това бях аз, аз се дърпах с една новопристигнала /преди 2 месеца/ 146 боксер, мен ме интерсува резултата от друга гонка... Смятам аз да ги дам следващите резултати. Само искам да си махна катализатора преди това (с което не намеквам, че ще стана по-бърз а просто съм сигорен, че не му е там мястото щото колата ми е на 148 000 км.) и да навия съседа си да ги дръпнем. И всичко това няма да е в далечно бъдеще :wink:
Ами ако пак замерите някой ТС утрепан от газаджийте не очаквайте да бие боксера :lol: То и формула 1 с газова немое да бие боксер :lol:
Crusader
11-03-2007, 18:17
Е то се очакваше да ми натриеш носа де :lol: :lol: :lol: ...
Ами ако пак замерите някой ТС утрепан от газаджийте не очаквайте да бие боксера :lol: То и формула 1 с газова немое да бие боксер :lol:
Ти па ко се праиш кат знаеш че боксера бие макар и с малко 1.4 TS :wink: :wink:
Nasko_77
14-03-2007, 10:36
Ти па ко се праиш кат знаеш че боксера бие макар и с малко 1.4 TS :wink: :wink: Абе де да знам ама, да не стане обратното :wink:
Ти па ко се праиш кат знаеш че боксера бие макар и с малко 1.4 TS :wink: :wink:
Е от къде да знам бе не съм се бегал с такива кошове :lol: Бегал съм се с боксер ма не съм с 1.4ТС :wink:
Nasko_77
06-05-2007, 17:17
Колеги, днес на Калояново това го проверихме с колегата Спайдър. Направихме три опита. Само първия път паднах, но тръгнах изключително лошо с много въртене на гуми. Останалите два пъти ТС-ка би :wink: Не знам точно с колко, но Боксера беше зад мен. Зое направи клипчета. Спора мисля, че е решен :twisted:
Колеги, днес на Калояново това го проверихме с колегата Спайдър. Направихме три опита. Само първия път паднах, но тръгнах изключително лошо с много въртене на гуми. Останалите два пъти ТС-ка би :wink: Не знам точно с колко, но Боксера беше зад мен. Зое направи клипчета. Спора мисля, че е решен :twisted:
Спийдър Наско, Спийдър! ;) Майтапя се. За спора не знам, но според мен шофьора е главният фактор. (не искам това да звучи като оправдание,че съм паднал) Аз повече се изкефих на завоите мамицата им :lol: :lol: Ако ме бяхте видяли как се опитвам да остана на седалкатаа. Кеф голям :!: :!: :!:
:D колеги по повод спора немска кола или алфа ще кажа сменил съм 21 алфи 22рата ми кола пак ще е алфа тоз път надявам се 4исто нова 159
по въпроса 1451.4тс срещу боксера боксера дърпа с една кола и малко на 400метра 1.4тс с/у боксер 1.3 1.4 тс с половин кола е напред :Yoda:
Nasko_77
07-05-2007, 08:09
:D колеги по повод спора немска кола или алфа ще кажа сменил съм 21 алфи 22рата ми кола пак ще е алфа тоз път надявам се 4исто нова 159
по въпроса 1451.4тс срещу боксера боксера дърпа с една кола и малко на 400метра 1.4тс с/у боксер 1.3 1.4 тс с половин кола е напред :Yoda: Нещо си в голяма грешка Приятел :wink: На теория 1.6 Боксер може и да дръпне 1.4 ТС ама на практика НЕ :whistle: Нали ти казвам, че вчера го проверихме това. А Боксер 1.3.... тихо :twisted:
по въпроса 1451.4тс срещу боксера боксера дърпа с една кола и малко на 400метра 1.4тс с/у боксер 1.3 1.4 тс с половин кола е напред :Yoda: Нещо си в голяма грешка Приятел :wink: На теория 1.6 Боксер може и да дръпне 1.4 ТС ама на практика НЕ :whistle: Нали ти казвам, че вчера го проверихме това. А Боксер 1.3.... тихо :twisted:
Как така "ама на практика НЕ", ти сам написа че те е дръпнал веднъж. :D
Жорко аре ве браткви са тия малоумщини по 15 страници
Жорко аре ве браткви са тия малоумщини по 15 страници
И така да е , има явно втора младост за темата след кратко затишие :D ..Ще я следя по-изкъсо сега :twisted:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... highlight= (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11198&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=)
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php
Темата или мнението, което търсите, не съществува ? Я пак пробвай ?
Nasko_77
08-05-2007, 09:08
Как така "ама на практика НЕ", ти сам написа че те е дръпнал веднъж. :D Е аз казах де. Първия път тръгнах с много високи обороти и бая стоях на едно място :lol:
JORDANGT
09-05-2007, 00:21
Трябва още.Два примера и то с различен сценарий не са достатъчни :wink:
PS:Наско,чакаме доказателства.
PS2:Но все пак всичко зависи от моментното състояние на колите :idea:
PS3:А за боксер 1,3 защо тихо :?: С мойта 33-ка те отвявам.Знам,знам по-лека е,но и този мотор върши добра работа.Не се заяждам :wink: