View Full Version : Tall Ships.
dimitar_vd62
28-03-2014, 12:06
Един прекрасен повод, да дойдете във Варна и да направите оборот на заведенията и хотелите:biggrin: С презумция да се :handshake: след това да се :cheers: а големите и малките деца да се правят на :pirate:. - http://www.moreto.net/novini.php?n=245823
Ранобудниче
28-03-2014, 12:47
Изглежда страхотно.
Вероятно няма да мога, но много бих искала да видя.
dimitar_vd62
28-03-2014, 12:58
Не са коси...от миналото лято така ми е тръгнало че не смея да си планирам деня до вечерта дори.Пропуснах всички запивки и събори.Действаш в последния момент, тва е.
dimitar_vd62
02-05-2014, 21:41
Днеска най после се добрахме до платноходите.Гледката е впечатляващъ на живо, не всеки дин се виждат най-добрите ветроходи на куп, макар и малко разочароващо защото понятието ветроход ной-вече сес свързва с дървен кораб а не железен.Успяхме да се качим само на един - "Надежда", там по единият трап се качваш, ходиш къде ходиш, по другия слизаш и не се чакаше много.На другите имаше някаква страна организация да пускат по групи и опашките бяха големи.Пък и повечето като се качат и се отплесват да седят по кораба да се хвалят на приятели по телефона и въобще не им дреме че и други желаещи има, нали вече са се качили.Както и да е, имаше някакво особено усещане да си сред всичките тези въжета...мислех да обеса жената на някоя мачта ма ми дожаля:saint: и и разреших да се снима с две морячета:pirate:.Чудя се как се катерят по мачтите да пускат и прибрират платната в бурно море защото няма електрически лебедки и серво-гевезелъци като на богаташките яхти.Много готин календар си купих, утре ако не ме мързи ще постна няколко снимки.Правен е на по-дебела хартия, с морска тематика, приликата с акварел е поразителна за лаик като мене в областа на картините, но ако страниците се сложат в рамка ще стои добре в подходяща обстановка.Утре ще отплават ако мога се добера до плажа ще снимам.После пихме бира с морски дарове.
Митак, копирал си ми снимките:static:. Моите са от вчера. Макар и да не съм фен на корабите, останах впечатлен и като теб леко разочарован. Очаквах платноходи от дърво, а видях метални.
Linkestis
02-05-2014, 22:57
Колкото и да са метални...ви завиждам искрено че сте били там.
Изглеждат много величествено като са толкова много :)
dimitar_vd62
02-05-2014, 23:00
Ми не зном що асоциирам платноход с дървен корпус."Royal Helena" е правен във Варна.
Ранобудниче
02-05-2014, 23:00
Уникално..
dimitar_vd62
02-05-2014, 23:04
Колкото и да са метални...ви завиждам искрено че сте били там.
Изглеждат много величествено като са толкова много :)
Ми големи са, доколкото знам Судов и Крузенщерн са най големите 4 мачтови в света.
---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 23:01 ----------
Митак, копирал си ми снимките:static:. Моите са от вчера. Макар и да не съм фен на корабите, останах впечатлен и като теб леко разочарован. Очаквах платноходи от дърво, а видях метални.
Трееше са организираме варненската група с ром и пиянски моряшки песни.
dimitar_vd62
02-05-2014, 23:13
И панорамни снимки се опитах да направя ама само една се е получила.
Седов е най - големия платноход в целия свят, вписан е в ,,Гинес". Има сертификат на борда за това. Интересното е, че има и киносалон.
dimitar_vd62
03-05-2014, 00:15
Утре мисля да ходя за отплаването, ще ми се да ги снимам с вдигнати платна.
---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:11 ----------
Седов е най - големия платноход в целия свят, вписан е в ,,Гинес". Има сертификат на борда за това. Интересното е, че има и киносалон.
На Седов не можахме да се качим, до него имаше някакъв малък танкер - Агамемнон, може би са зареждали гориво и затова не пускаха до към 15 часа.После голяма опашка се заформи и не ми се чакаше.
Много е красиво, жалко че няма да може да го видим на живо, но ще се радваме на снимките които качвате .
Имам албум във фейса (https://www.facebook.com/nmilev64/media_set?set=a.870966399586111.1073741860.1000001 82772855&type=1) със снимки от мрачните дни.
Красиво! И уморително за обикаляне.
Ето едно кадърче от гонката в мъглата.
dimitar_vd62
03-05-2014, 19:43
Кофти време за скромните ми възможности на фотограф.Обаче имах чувството че съм двеста години назад във времето.