Log in

View Full Version : Alfa 166 2.4JTD 150к.с. facelift?

backstgae
31-03-2014, 01:23
Здравейте, искам да попитам за Alfa 166 2.4JTD facelift-овата. Знам, че има 100 теми, а може и повече, но имам конкретни въпроси :)

1. Чух че 150-коньовия мотор е най-добър. Най-добър вървеж спрямо разход. Бил мн по-здрав от 136к.с. и давал много по-приличен разход от JTDm? Вярно ли е това и наистина ли е най-надеждния мотор дизелов агрегат на 166-ците?

2. Знам, че Ауто Италия е официален вносител, но не съм чул нищо за резервните части. Продават ли оригинални такива и заслужава ли си, ако съм собственик на 166 да вргаждам оригинални части? В смисъл такъв по-надеждни ли са от реномираните автърмаркети и цената им поносима ли е? /Ако се намират въобще/

3. Има ли технически разлики между 150к.с. преди фейса и след него? Идеята ми е ако си взема фейслифтова дали мога да си докарам една за донор някоя гробница за 1000EUR, само че от първите, за да се впиша в цената :)

4. И последно, според вас за 3500EUR може ли да се вземе читава кола от Италия. Говорим специално за този мотор, доколкото знам се монтира само през 2004г. на фейса. В аутоскаут има много италианки на тази цена, че и много под нея, но за тия пари ми изглеждат запазени бройки.

ПП И един малко тъп въпрос, може да се смеете, но... ще и отива ли на 166-цата син мат? Гледам в столицата доста такива БМВ-та се появиха и стой убийствено. Мисля, че и на Алфата ще и отива, а вие?

cvetelin
31-03-2014, 08:47
убийствено грозна и скъпа за подръжка кола....:cussing:

endeavour
31-03-2014, 20:00
Баси... И тоя форум умря изцяло...:priest::priest::priest: Щом на такъв въпросник няма кой да се закачи :evil:

iveli
31-03-2014, 21:33
1 Всеки мотор има нещо приятно Някой са приятни за ускорение други за разход трети за ремонт 136 коньовият не е монтиран на търсеният от теб автомобил
2 Зависи какво е хем качествено хем поносимо За мен лично защото е непоносимо и не съм търсил
3 Предполагам че малко собственици са имали допир до двата автомобила въпреки че според мен трябва да си употребявал известно време двата автомобила за да дадеш мнение
4 Кой мотор
5 Ако питаш мен не ми харесва Но ти ще си вземаш автомобил който би трябвало да ти харесва на теб а не на нас
Никой не отговаря защото ако някой се впусне в обяснения няма да му стигне страница писане Бе направо дипломна работа Много разхвърляни въпроси Съответно и отговори

code
31-03-2014, 21:52
Здравейте, искам да попитам за Alfa 166 2.4JTD facelift-овата. Знам, че има 100 теми, а може и повече, но имам конкретни въпроси :)

1. Чух че 150-коньовия мотор е най-добър. Най-добър вървеж спрямо разход. Бил мн по-здрав от 136к.с. и давал много по-приличен разход от JTDm? Вярно ли е това и наистина ли е най-надеждния мотор дизелов агрегат на 166-ците? - Много добър мотор, но 20 клапановият е по-добър. Разликата в разхода е малка.

2. Знам, че Ауто Италия е официален вносител, но не съм чул нищо за резервните части. Продават ли оригинални такива и заслужава ли си, ако съм собственик на 166 да вргаждам оригинални части? Не!В смисъл такъв по-надеждни ли са от реномираните автърмаркети и цената им поносима ли е? /Ако се намират въобще/ Не!

3. Има ли технически разлики между 150к.с. преди фейса и след него? Не. И да има ще е нещо незначително. Идеята ми е ако си взема фейслифтова дали мога да си докарам една за донор някоя гробница за 1000EUR, само че от първите, за да се впиша в цената :) Това ще е тъпо, не виждам смисъл.

4. И последно, според вас за 3500EUR може ли да се вземе читава кола от Италия. Да. Говорим специално за този мотор, доколкото знам се монтира само през 2004г. на фейса. В аутоскаут има много италианки на тази цена, че и много под нея, но за тия пари ми изглеждат запазени бройки.

ПП И един малко тъп въпрос, може да се смеете, но... ще и отива ли на 166-цата син мат? Да, ще стои уникално, цветът е супер. Гледам в столицата доста такива БМВ-та се появиха и стой убийствено. Мисля, че и на Алфата ще и отива, а вие?

Нахвърлих набързо някои отговори. :)

убийствено грозна и скъпа за подръжка кола....:cussing:
Колега, някакво странно чувство за хумор ли демонстрираш? Щото не е смешно.
Ей го синия мат, ако е това на мен ми харесва.

cvetelin
01-04-2014, 08:42
Нахвърлих набързо някои отговори. :)

Колега, някакво странно чувство за хумор ли демонстрираш? Щото не е смешно.
Ей го синия мат, ако е това на мен ми харесва.

верно ?