View Full Version : на шофьора дръжката!
kiko1213
03-04-2014, 21:22
момчета,случайно някой да е изнамерил решение за крайно чупливите леви дръжки на вратите:heavy_cry::heavy_cry:
starata alfa
04-04-2014, 00:07
да поне двапъти годишно ги пръскаш със спрей и няма да се чупат
kiko1213
04-04-2014, 08:56
какъв да е спрея и къде точно пръскаме?
starata alfa
04-04-2014, 13:11
и вд 40 върши работа,пръскаш на движещите части
FEN TEMPRA BG
08-04-2014, 07:53
Вчера правих тази манипулация. За да стане както трябва е необходимо да се свали дръжката, като се развие болта с глава за шестогран, който я държи. В горната част на дръжката има втулка, която с времето клеясва и от там идва проблема. След като се извади втулката се смазва обилно, най-добре с грес, след което се сглобява и работи много леко - като нова!
RUNNING WILD
08-04-2014, 10:15
62 лева с поръчка от Александър Ауто и чакане ако я имат,иначе 2 ра ръка нямаш шанс да я барнеш посмъртно,и аз 2 седмици си влизах през другата врата...между другото тази дръжка е жесток проблем не спира движението на колата ама нема влизане и мъчи страшно
FEN TEMPRA BG
08-04-2014, 11:25
Автора на темата не е конкретизирал за коя дръжка става въпрос. Описанието, което дадох по-горе се отнася за вътрешната дръжка.
Вчера правих тази манипулация. За да стане както трябва е необходимо да се свали дръжката, като се развие болта с глава за шестогран, който я държи. В горната част на дръжката има втулка, която с времето клеясва и от там идва проблема. След като се извади втулката се смазва обилно, най-добре с грес, след което се сглобява и работи много леко - като нова!
А зимата какво правим с тая грес ?
FEN TEMPRA BG
09-04-2014, 08:04
А зимата какво правим с тая грес ? ето какво правим зимата с тая грес http://www.pharmcobg.com/downloads/products/fullinfo1610.pdf
ето какво правим зимата с тая грес http://www.pharmcobg.com/downloads/products/fullinfo1610.pdf
Е така вече изглежда по-добре ;)
Защото когато някой прочете и си смаже дръжките с обикновена грес ще влезе в интересен филм .
dimitar_vd62
11-04-2014, 21:45
62 лева с поръчка от Александър Ауто и чакане ако я имат,иначе 2 ра ръка нямаш шанс да я барнеш посмъртно,и аз 2 седмици си влизах през другата врата...между другото тази дръжка е жесток проблем не спира движението на колата ама нема влизане и мъчи страшно
Да тва не е удобен вариант, скоростния лост все напира да ти влезне некъде.Затва си требе хечбек, мое си влезеш отсекъде.
подразбирам ,че става въпрос за външна дръжка, но ако е вътрешна мое да уредим една :)
dimitar_vd62
11-04-2014, 22:45
Доколкото разбрах не мое да влезе не да излезе.
подразбирам ,че става въпрос за външна дръжка, но ако е вътрешна мое да уредим една :)
Става дума за старите вътрешни дръжки които са алуминиеви (черни) ... ти такива нямаш ;)
Иначе външните са еднакви .
до колкото знам и виждам Sunny, колата му е феиса.
Scrapera
12-04-2014, 23:01
Старите вътрешни дръжки, които не са хромирани, се поправят успешно с ламаринка и два нита, и издържат доста след това.
Старите вътрешни дръжки, които не са хромирани, се поправят успешно с ламаринка и два нита, и издържат доста след това.
Ее и аз това се каня да направя на 155-цата от много време, но все се намира някое мнение, че освен нова друго не ставало. Ама ще я нагодя аз, сега като знам, че става :clap2:
kiko1213
26-04-2014, 02:20
питах за външната дръжка на шофьорската врата,тя най много се товари,направена е от някаква сплав,ЦАМ,отвратителен материал...има тук там втора ръка,лошото е обаче ,че има разлика и със задната дръжка,не са еднакви,макар да са леви и двете!