PDA

View Full Version : Интервенции по таблото

SNAIPERIST
06-03-2007, 08:45
Значи колеги изгоряла ми е крушка на таблото по конкретно крушката която осветява половината обортомер и половината километраж.Та въпроса ми е трудно ли се свалят оластмасите там за да се смени и как става.И може ли да се сложи крушка с друг цвят? :?

rtfm
06-03-2007, 10:46
Не е много трудно даже някъде имаше тема със снимков матерял как става. Колкото до другия цвят не става понеже тя крушката си е бяла ама минава през зелен филтер и за това така свети.

tonov
06-03-2007, 23:40
Елементарно е. Имаш да развиеш 6 болта та да го свалиш. Първите 2 са отгоре на пластмасовата лайстна пред таблото. Отвиваш ги и теглиш юнашки щот лайстната е на щипки :lol: После отдолу таблото е на 4 болта. Крушките са по 1,2W без цокъл и са БЕЛИ. Друг цвят и да сложиш нищо не става. Разисквано е.

rtfm
07-03-2007, 10:54
Един съвет изчакай за интервенцията докато стане топло времето понеже когато е студена пластмасата е доста крехка и да не се счупи.

SNAIPERIST
07-03-2007, 11:16
мерси за отговорите ше се занимая тия дни :)

charmario
07-03-2007, 11:59
По темата за таблото - имате ли представа датчиците за коланите бачкат ли въобще? Откакто я земах видях само веднъж да свети още първия ден и оттогава - цук - с колан без колан - не свети. :roll:

ultrashock
07-03-2007, 13:15
Мойто табло свети син цвят като в новите пасати например! Някой меркалия явно е сменял нещо друго освен крушките за да засвети така или на тези след 99 е по разлияно иможе само крушките!? Ама и аз имам една изгоряла крушка, с каква да я сменя, всмисъл какво да кажа в магазина или по добре да отида с мостра!?

rtfm
07-03-2007, 14:20
Щом е сменяно нещо задължително с мостра.

deks777
07-03-2007, 20:41
Значи колеги изгоряла ми е крушка на таблото по конкретно крушката която осветява половината обортомер и половината километраж.Та въпроса ми е трудно ли се свалят оластмасите там за да се смени и как става.И може ли да се сложи крушка с друг цвят? :?

Баси. Който и да пише все крушката на оборотомера е изгоряла. И при мен така. Това да не е някакъв фабричен дефект....

Чакам малко по жежки дни както каза колегата по-горе и ...... ще я изчовъркам. Че много гадно така. Нещо и тези на парното като ги прасна отстрани святкат ама засега ще минем само с подобна ръчна намеса :D . Евала на колегата със снимковия материал

Crusader
07-03-2007, 22:00
По темата за таблото - имате ли представа датчиците за коланите бачкат ли въобще? Откакто я земах видях само веднъж да свети още първия ден и оттогава - цук - с колан без колан - не свети. :roll:
Ми при мен никога не са свтили, ма подозирам че това е някаква "екстра" която нямам!

Kamen
08-03-2007, 07:36
Мойто табло свети син цвят като в новите пасати например! Някой меркалия явно е сменял нещо друго освен крушките за да засвети така или на тези след 99 е по разлияно иможе само крушките!? Ама и аз имам една изгоряла крушка, с каква да я сменя, всмисъл какво да кажа в магазина или по добре да отида с мостра!?

А можеш ли да дадеш снимки на твоите крушки да видим как е направено да свети синьо?

ultrashock
08-03-2007, 10:10
Ами като го разглоба ще го снимам няма пронблем, скоро ще е че тка ме дразни като при оборотомера несвети толкова силно! :)

Patsimir
10-03-2007, 17:47
И на мен не ми свети същата крушка от скоро като паля колата. Но с лек удар отгоре по таблото светва :D
Иначе като дам по рязко газ напоследък ми светва и премигва червения удивителен, който свети като съм на ръчна. Това с удивителния на някой случвало ли му се е?

boian
10-03-2007, 18:48
Провери си спирачната течност :!:

Kamen
10-03-2007, 23:11
И на мен не ми свети същата крушка от скоро като паля колата. Но с лек удар отгоре по таблото светва :D
Иначе като дам по рязко газ напоследък ми светва и премигва червения удивителен, който свети като съм на ръчна. Това с удивителния на някой случвало ли му се е?
Долей спирачна течност.

ultrashock
14-03-2007, 17:16
Вчера си поиграх да сваля крушката която не работи, значи то не се разгляба целия километраж ами крушките се сменят отзаде, така че неможах да видя как е направено да свети синио! Само видях че крушките са диоди, които са пилени за да не се получи светлина като точка а да е равномерно разпределена! Искам да попитам как се сменят крушките на парното при по новите модели с новия интериор? Цялата конзола ли трябва да се свали?

Patsimir
16-03-2007, 00:25
Долей спирачна течност.

Мерси момчета - от спирачната течност беше :D

ultrashock
16-03-2007, 12:36
Понеже трябваше да си купя крушка и вчера пголеднах че самите крушки са сини дидоди които са пилени отгоре обаче имат някакви трансфорамторчета и не става да се смени само дидода! :)

търтей
16-03-2007, 12:43
имат някакви трансфорамторчета

кво имат? :shock:

ultrashock
17-03-2007, 13:57
Ами незнам как се казвят, но са някви такива като малки батерийки(професионално обяснение) и сега за да успея да вържа диод трябва и тях да запоя което е мнооого трудна задча поне за мен, затова някой ако знае къде се продават лапички тип диоди за таблото нека сподели чемай си останах с една лампичка по малко :D

rtfm
17-03-2007, 14:23
Купи си същия диод аз ще ти го запоя на мястото на стария гледам че си от Надежда и аз съм от там.. А това не са трансформатори а са резистори да не гори диода. може и тои да е сдал багажа иначе диоди и резистори се продават в един безистен на женския пазар (по ясно немога да ти го обясня :( защото съм ходил веднъж и ме водиха). После драсни едно лично и ще ти го пипна с поялника.

ultrashock
17-03-2007, 14:26
Ами аз си купих сини диоди, пазя и резисторите, дай ми на ЛС някакъв телефон и ще ти звънна да се разберем нещо! :)

sirius1980
20-03-2007, 13:49
Имам едно питане - някой знае ли защо ми свети червената светлина за възглавницата, значи забелязал съм че свети като е на место и ли в постоянна скорост. Изгасва при порязко ускоряване и при леко завъртян волан наляво. После пак светва. Значи не е кабелен проблем щот разглобих и прегледах всички кабели във волана. На лявата врата пише че минава некъв преглед за възглавниците и е минавало последно 2003. Четох в сайт на Volvo че имало датчици ама не ги знам къде са отпред - системата е SRS. Накрая ще се ядосам и ще я изключа таз светлинка...

akula
20-03-2007, 14:04
Имам едно питане - някой знае ли защо ми свети червената светлина за възглавницата, значи забелязал съм че свети като е на место и ли в постоянна скорост. Изгасва при порязко ускоряване и при леко завъртян волан наляво. После пак светва. Значи не е кабелен проблем щот разглобих и прегледах всички кабели във волана. На лявата врата пише че минава некъв преглед за възглавниците и е минавало последно 2003. Четох в сайт на Volvo че имало датчици ама не ги знам къде са отпред - системата е SRS. Накрая ще се ядосам и ще я изключа таз светлинка...

Гледай хубаво и не изключвай светлинките,щот да не стане мазало...На един приятел му се отвориха еърбеците без удар в движение....за една бройка да се размаже....Та внимателно проучи проблема с това нещо, а датчиците ако не се лъжа са някъде в бронята или зад нея.... :wink:

rtfm
20-03-2007, 15:02
Май датчика е в механизма на колана :roll:

Mury
20-03-2007, 16:50
Май датчика е в механизма на колана :roll:

:screwy: :screwy: :screwy: Нали ако спре по рязко и ще се отвори еърбега бре :idea: :idea: :idea: и според мен трябва да е в бронята или зад нея :idea: :wink:

rtfm
20-03-2007, 17:53
А тогава защо коланите на колите с ербег са различни от останалите и след удара трябва да се сменя и колана зада заработи еърбега? И защо когато си сваляш предната броня за нещо няма датчици по нея или около нея? И до колкото знам при под 40 км/ч не гърми еърбега. е**х тия спирачки от 40+ км/ч до 0 да заковат за 20/30 см и да си счупиш предното стъкло с глава :shock:. И Еърбега не работи ако не си си сложил колан. На мен ми се струва възможно да е в механизма на колана.
Все пак нека Бобо се изкаже по въпроса компетентно. Че стана налучкване.

morfius
20-03-2007, 21:07
Не датчика е в колана, а в повечето системи с еърбег в колана има вграден патрон който изтегля колана назад и те залепя на седалката преди да се надуе еърбега - иначе ще ти счупи врата възглавницата.

Nasko_77
20-03-2007, 23:08
Не датчика е в колана, а в повечето системи с еърбег в колана има вграден патрон който изтегля колана назад и те залепя на седалката преди да се надуе еърбега - иначе ще ти счупи врата възглавницата. Ти говориш за SRS АЕРБЕГ :!: А има и само АЕРБЕГ кадето такива патрони няма в коланите. Така, че търсенето нека продължи :wink:

Nasko_77
20-03-2007, 23:15
Между другото и аз нямам такава лампа за възглавници :roll: Къде я видяхте? Как изглежда?

Bobo
21-03-2007, 00:14
Зависи от годината на колата по-старите нямат външни датчици а имат ампула в централата на еърбека :wink: Иначе всички коли с еърбег имат пиропатрони в коланите, но там няма датчици :wink:

Nasko_77
21-03-2007, 08:00
Ооо да. Верно. Вгледах се и я видях тази лампа. На мен си ми светва преди да запаля и после си изгасва както си му е реда :wink:

aneto
12-04-2007, 21:51
Здравейте, момчета!
Четох, четох, и реших, че съм за тук с проблема, който имам. А той е следният: откакто си купих моята хубавица - преди три месеца, уредите на таблото не отчитат вярно. Успях да засека, че километража отчита скорост с около 20км/ч по-ниска от реалната, оборотомерът не се качва над 3000 оборота, каквото и да правя, а стрелката на температурата на десетата минута от запалването на колата отива на 130 градуса и това е... Моля, кажете нещо по въпроса. Ходих на две места, но нямат софтуер... Дайте координати!
Предварително благодаря!

cvetelin
12-04-2007, 21:53
Здравейте, момчета!
Четох, четох, и реших, че съм за тук с проблема, който имам. А той е следният: откакто си купих моята хубавица - преди три месеца, уредите на таблото не отчитат вярно. Успях да засека, че километража отчита скорост с около 20км/ч по-ниска от реалната, оборотомерът не се качва над 3000 оборота, каквото и да правя, а стрелката на температурата на десетата минута от запалването на колата отива на 130 градуса и това е... Моля, кажете нещо по въпроса. Ходих на две места, но нямат софтуер... Дайте координати!
Предварително благодаря!

Оле ужас и как я караш тая кола....
на мен пак не ми отчита правилно датчика за горивото ...сипвам 10 литра минавам 20 км и лампата почва да свети. Днеска я напълних догоре. Като тръгна пада до първото деление. Като спра някъде и отива пак най горе на 1-цата.... от какво е не знам

ne0
13-04-2007, 02:37
Здравейте, момчета!
Предварително благодаря!

Бат БОБО наща....