View Full Version : Алфа Ромео 156 VS Рено Меган Класик
ALFA POWER
07-03-2007, 03:55
Искам ако има желаещи с алфи 156, 1.8 или 2.4 GTD да направим сравнение колко са по-бързи от моя меган. Мегана е 1.6, нищо не е пипано по него.
capricorn
07-03-2007, 11:19
кога си в сф
мегана е 136 к.с. или?
ALFA POWER
07-03-2007, 12:54
Мегана е точно 110 к.с. По-бавен е в ускорение, максимална скорост от 2.4 156 ца, но все пак искам да разбера колко е по-бърза алфата. Рядко срещам наточени алфи във Варна. Затова ще е забавно да се дръпна с една такава. Може и с бензинова, 1.8 ТС е точно със секунда по-бърза от мегана. Затова желаещите да пишат :D
ALFA POWER
07-03-2007, 13:07
А с Пежа пускаш ли се?
Е пежото ти е по-бързо от Алфа 156 1.8, така че няма смисъл. Знам че вървят пежата, нали имаме и такова, само че 407.
ALFA POWER
07-03-2007, 13:08
А с Пежа пускаш ли се?
Такива диодни стопове да знаеш откъде мога да си намеря за меган класик, много ще съм ти благодарен.
Аз имам две Пежа. :wink: И едното е 1.6 16V. Aз затова те питам, иначе с другото не виждам и аз смисъл...
Само дето си мисля, че преди 2 години, когто колата беше на 10000км с един приятел си правихме тест колко евтоно ще стигнем до морето и се оказа, че с горе долу 90-100км/ч по пътя и 130км/ч макс по магистралата достигнахме средна скорост по бордкомпютъра 76км/ч и разход 5.5л/100, а бяхме само 2 души. Не знам ти как го правиш тоя номер 5.9л/100 с климатик и пълна кола...
За стоповете можеш да следиш e-bay да провериш дали има за твоя модел и съответно ако има да говориш с тунинг магазините за доставка...
ALFA POWER
07-03-2007, 13:14
Аз имам две Пежа. :wink: И едното е 1.6 16V. Aз затова те питам, иначе с другото не виждам и аз смисъл...
Само дето си мисля, че преди 2 години, когто колата беше на 10000км с един приятел си правихме тест колко евтоно ще стигнем до морето и се оказа, че с горе долу 90-100км/ч по пътя и 130км/ч макс по магистралата достигнахме средна скорост по бордкомпютъра 76км/ч и разход 5.5л/100, а бяхме само 2 души. Не знам ти как го правиш тоя номер 5.9л/100 с климатик и пълна кола...
За какво да си измислям, 5.9 с климатик, багажник пълен, трима или четирима човека и куче. Скорост на магистралата нормална, с редки достигания над 170. А като прибавим градско в София поне 250 км, и навръщане разхода става 6,2л. Говоря за лятото. Минималния разход които съм засичал е от Шумен за Варна по магистралата, с леко галене на педала на газта и показа 4,8л.
Сега последно ти до София ще идваш скоро или си търсиш коли от Варна, защото гледам, че си писал, че си от там.
Иначе за разхода така както го обясняваш с каране по София и вдигане на 170км/ч от време на време мога да кажа, че и хора с дизели ще ти завидят...просто звучи нереално. Нищо лично.
ALFA POWER
07-03-2007, 13:21
Сега последно ти до София ще идваш скоро или си търсиш коли от Варна, защото гледам, че си писал, че си от там.
Иначе за разхода така както го обясняваш с каране по София и вдигане на 170км/ч от време на време мога да кажа, че и хора с дизели ще ти завидят...просто звучи нереално. Нищо лично.
Аз защо си харесвам така двигателя според теб :D Съвсем реално е. Сега зимата засякох, с 100л точно изминах 1350 км, като 70% са градско и то до 3 км. палене, гасене, доста пъти.
Моята е 1.8 TS и я дават 144 коня. Такава ли търсиш за опит?
:D въпреки, че не ми е ясно какво точно ще мериме?
trustworthy
07-03-2007, 13:38
Момчето иска да знае с колко ше падне, т.е. дали ше го виждаш още в огледалото като пресичаш финиша :)
Tърси рацера ne0 ми се струва да му покаже колко е куц Мегана :wink: :lol: :lol:
ALFA POWER
07-03-2007, 13:41
Твоята е по-бърза от 2.4 GTD, но ще ми е интересно да се пробваме :D Ами отиваме на магистралата и се дръпваме на колкото м искаш
Мегана 110 коня? Коя година е това, че не съм запознат?
Странно ми е нещо и не те разбирам? Ако колата ти е пипана и върви повече - ОК ще ги пробваме, ама ако си заводско изпълнение и ей така за спорта :wink: сори.
capricorn
07-03-2007, 14:31
пич, вече съм се бегал с едно меганче 2003 уж 136 коня 1.6 поне така твърдеше приятелчето с меганчето. в началото дръпва малко повечко ама след това умира ....
няма смисъл алфа 156 1.8 тс е по бърза но когато си в сф кажи ще се пробваме .... нямаш грижи
е алфите харчат повечко ... но кеф цена няма
:offtopic:
Как тоя "Меган" ше харчи толкова малко :lol:
Аз съм имал чисто ново "Клио 1.4-16v" - 98к.с. и градско харчеше 8,5л., а извънградско 5,5л., като хем е по-леко, хем е чисто ново, хем в 99% от времето съм бил сам вътре :D
Това е нвъзможно, или просто много, много леко го караш :!:
П.П.
Каприкорн, "Меган" 136к.с. е с 2.0 двигател :wink:
capricorn
07-03-2007, 14:50
сори за офф-а ама и аз така знам за меганчетата, ама продължава да ме убеждава, че е 136 1.6 било пилено било му еди какво си правено не знам ... не разбирам достатъчно, очаквам някой спец да се изкаже, че от тоя с меганчето вече ми е писнало ... а ако е пипано той откъде знае, колко коня е маганчето , аз поне не знам да го е замервал на дино ... а може ли по някакъв друг начин да се разбере?
а и гадината го взе само за 6500 лв.
абе, че му върви френската кочина върви ама чак нещо особено да е не е ...
ALFA POWER
07-03-2007, 15:52
Странно ми е нещо и не те разбирам? Ако колата ти е пипана и върви повече - ОК ще ги пробваме, ама ако си заводско изпълнение и ей така за спорта :wink: сори.
Мегана е 2001 година, 1.6 16V. Ела и да се пробваме ако искаш, дали наистина вървят толкова тези алфи или с моя скромен двигател да не взема да те дръпна :D
Мегана е 2001 година, 1.6 16V. Ела и да се пробваме ако искаш, дали наистина вървят толкова тези алфи или с моя скромен двигател да не взема да те дръпна :D
ша му дръпнеш пушека от гумите :go: :laughing1:
а и ми е странно сравнението на 156 с меган класик(пък и претенция към 159) уеуеееее
Alfamaniak
07-03-2007, 21:45
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7827
Мое са пробваш с една бургаска 145 /1.6 хем ще е с еднакви мотори. Може и да позалагаме :twisted:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7827
Та Кире само не разбрах кога отскачаме до Варна да пробваме печката с меганчето :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
За какво да си измислям, 5.9 с климатик, багажник пълен, трима или четирима човека и куче. Скорост на магистралата нормална, с редки достигания над 170. А като прибавим градско в София поне 250 км, и навръщане разхода става 6,2л. Говоря за лятото. Минималния разход които съм засичал е от Шумен за Варна по магистралата, с леко галене на педала на газта и показа 4,8л.
И със загасен двигател да караш не можеш ме убедиш в този разход!
Относно спора незнам с каква алфа ще пускаш,но гледай да не е над 1.4,защото ще береш срам :twisted:
trustworthy
08-03-2007, 10:12
...http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7827
Та Кире само не разбрах кога отскачаме до Варна да пробваме печката с меганчето :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Няма нужда да се биете път. Пратете ми един чип, аз ще ви кажа резултата :)
Ами казахме му къде да отиде във Варна - от тук нататък няма смисъл да му отговаряма.
То момчето иска да ни провокира и си прави весело , защото ние пък се вързваме и така. :idea: :idea: :!:
Докато не се дръпне - може да спре да пълни форума с глупости.
Колкото и да си хвали Рендето - няма да ни убеди да си купим Рено.
Ако пък много иска да го хвали - предполагам лесно ще си намери Сайта на Клуб Рено :idea: :idea: :idea:
Що бе аз вече се бях навил да сменям алфата за МЕГАНЧЕ ми то на нищо не прилича ама виж какъв разход дава пък как върви мааалееи
колегата явно не си е виждал колата на светло :lol:
Nasko_77
08-03-2007, 15:04
И със загасен двигател да караш не можеш ме убедиш в този разход!
Относно спора незнам с каква алфа ще пускаш,но гледай да не е над 1.4,защото ще береш срам :twisted: Кратко, точно и ясно казано. :static:
я натупаите Мегана и не се занимаваите с глупости :P :P :P :P
trustworthy
08-03-2007, 18:07
я натупаите Мегана и не се занимаваите с глупости :P :P :P :P
е то е едно и също нещо :roll:
Остай го Пайчев ! Той е с голем мотор, ама яла да се пуснем, че мойта е само 1.1 :roll:
Остай го Пайчев ! Той е с голем мотор, ама яла да се пуснем, че мойта е само 1.1 :roll: :gruebel: :gruebel: :gruebel:
Искам ако има желаещи с алфи 156, 1.8 или 2.4 GTD да направим сравнение колко са по-бързи от моя меган. Мегана е 1.6, нищо не е пипано по него.
Случайно Мегана ти да е жълт на цвят ?? :D
Защото преди около месец няколко човека няхме свидетели как 2 руси мацки бутаха 1 такъв наточен Меган на паркинга на Мамбото до ХЕИ. А момчето седеше вътре . Голям майтап падна тогава :Tease:
Ако си ти по-добре се скрий някъде , че ме боля цяла седмицакорема от смях. Не искам пак да ме боли.
омбре на 08.04 2007 съм във варна ако искаш ще дръпнем колите аз ще съм с 75 цата 1000 кинта на дръпка 3 от 5
тоз меган дупе да му е яко а и на теб също
75цата е без тунинг
ако искаш и с 33ката мога да доида
имаш избор
или само си лаеш
ако нямаш кинти може и кола за кола
ALFA POWER
31-03-2007, 02:25
омбре на 08.04 2007 съм във варна ако искаш ще дръпнем колите аз ще съм с 75 цата 1000 кинта на дръпка 3 от 5
75цата е без тунинг
имаш избор
или само си лаеш
Забавен, кола за кола, абе на моята само фаровете и струват повече от твоята, къде си тръгнал Петко с мъжете.
Crusader
31-03-2007, 08:13
Бре тука било момчето бе, пък Вий мислехте че сте го отказали, BTW вчера се дръпнах с едно R19 1.8 90 кончета /по думите на собственика/ , вярно че мойте кончета повечко, ма го дръпнах на ГАЗ, па и съм с кажи-речи половин тон по тежък.
Дължина на отсечката към 2 км. /Bat Vas я знае - между града и АЕЦ-а/ Резултата - по моя преценка имах 50м. преднина, макар че рендето ми дръпна лекичко в първите 50-100м.
TRE GAZELE
31-03-2007, 11:37
Даваи го на старта,стига говори празни приказки :!: :twisted:
П.С Пред компа всеки мойе :lol:
75 2.0 turbo
31-03-2007, 22:53
75цата е без тунинг
имаш избор
или само си лаеш
Забавен, кола за кола, абе на моята само фаровете и струват повече от твоята, къде си тръгнал Петко с мъжете.
отворен да премерим с моита ве и тя струа по малко от фаровете на путката ти :wink: ма и аз при мъжете ако мога да ви нарека така 8)
75цата е без тунинг
имаш избор
или само си лаеш
ti приятелю си пълен смешник караи си рендето и спри да ръсиш мозъци
в нета е много лесно да разправяш колко ти върви колата на старта е друго оба4е а теб те е шубе да застанеш на линията така 4е...........
аи пътуваи с вятъра
Mind_Control
02-04-2007, 10:42
75цата е без тунинг
имаш избор
или само си лаеш
:roll: ами заложи си само фаровете бе :twisted: ебах ти тъпанара!!
Бе той човекът си го казва :
Знам, че алфите са по-бързи, дразня Ви за да е по-интересно.
А иначе относно рендетата недейте да ги подценявате - близо до работата спира един меган коч, който е 2.0 и като го гледам какво малко купенце е, с 2.0 двигател няма начин да не върви добре.
Бе той човекът си го казва :
Знам, че алфите са по-бързи, дразня Ви за да е по-интересно.
А иначе относно рендетата недейте да ги подценявате - близо до работата спира един меган коч, който е 2.0 и като го гледам какво малко купенце е, с 2.0 двигател няма начин да не върви добре.
Навремето гледах едно такова и коментара на горублянския продавач беше ....тва не стъпва на пътя :lol: :lol: :lol:
Верно, че понавървява "Коч"-а, ама "QV"-то го бие :roll:
Абе момчета,не му се връзвайте на т'ва "плямпало".Той само си лае.И аз лаех като карах Ренде(Фуего 2.0 турбо)-не ,че не вървеше,но не и колкото Алфа.
Темата може да се прекръсти "Куцо магаре VS Расов кон". Де му е акъла на това момче с реното да се ежи тука не мога да разбера.
Абе той така и не си каза цвета на колата. Ако е същият за който писах по-рано се репчи и в Орел форума и там го го спука Астричка.
Nasko_77
14-04-2007, 21:15
Абе той така и не си каза цвета на колата. Ако е същият за който писах по-рано се репчи и в Орел форума и там го го спука Астричка. :roll2: :static:
Факт е обаче, че въпреки че знаете че само ви дразни пак се дразните(това беше умно:) )Така само му правите хубаво.
ALFA POWER виж че тука са само сектанти още малко ще искарат че реното повече от 100 нема да направи
То, че ще направи - ще направи, ама много трудно :lol: :lol: :lol:
Тия мегани даже бусове 1,9JTD ги бият
http://www.youtube.com/watch?v=FD1op6Yy6Cc
MainaCore
05-05-2007, 01:46
Тия мегани даже бусове 1,9JTD ги бият
http://www.youtube.com/watch?v=FD1op6Yy6Cc
това беше мноо грубо :)
А, той понеже АлфаПовер е много мил :lol:
Момчето иска да знае с колко ше падне, т.е. дали ше го виждаш още в огледалото като пресичаш финиша :) :lol: haha tova mi haresa! az stanah sobstvenik na alfa 156 2.0 predi 10-tina dni i iskam da kaja 4e sum bezkraino dovolen ot kolata. neznam samo kakuv razhod 6te mi dava.bih bil lubopiten da razbera.no samo lubopiten:) blagodaria! dodzo@abv.bg
А тоя пич с Меганчето, ако не го е много страх може да се пробва и срещу мен. Аз имам една Алфа 90 от 1991. Нощо не е пипано по нея, ма я длъснах малко и сега трябва да я пооправя.
и понеже темата не е заключена все още, да се обадя и аз, че имам някаква база за сравнение. на меган класик имам над 200000км, 1,6 8клапана 90к.с, динамиката му е като на електромобил, иначе вдига доста високи скорости за тоя туч /195 по километраж, а и колеги са споделяли че над 200 са правили/ та за разхода сугорно е приблизитилно такъв, щото на моя под 5/100 съм правил с хубав бензин /за магистрала става въпрос естествено и за випалър/
ще кажете ама той е с 16V, и такъв съм карал-доста по-рязък е на ниските предавки, но след 100км/ч-пак същото-нищо особено
на 2,4 ще й вземе старта /първите 30-40м./, на 1,8тс-изключено
мисълта ми беше, че щом се натиска пича или меганчето му е много над 110к.с. или събира информация, щото се чуди 2,4 ли да си купи или 1,8тс