Log in

View Full Version : Проблем със скоростите

tinchev
07-03-2007, 12:02
Здравейте Алфа маниаци,
Вчера се присъединих към компанията! Аlfa Romeo 46, 1.4, 16V '98-ми набор..
Вече е регистрирана и сега предстои по-обстойна диагностика и смана на консумативите. Ще прочета съветите във форума за сервизи, магазини и т.н. Къде смятате е най-удачно да се направи първоначалната диагностика - в Ауто Италия или другаде? Четох тук много за 'Бобо' - дайте координати ....

Сега да споделя един странен първи проблем:
Еднократно невъзмойност да бъдат включени скоростите при запален двигател или на контакт. При изключен двигател влизаха като по часовник. След няколко опита се възстанови нормалното положение и сега си е о'к. Имате ли идея каква може да е причината?
Възможно ли е съединителя да не е бил добре обезвъдушен ...?

rtfm
07-03-2007, 14:18
Промени ли се твърдостта на педала при опитите и когато се сменят и когато нещът. Ако да то тогава най-вероятно са помпите. Ако няма промяна в твърдотта можеби са пружините на съединителя което е доста скъп вариант. На мен така ту си се сменят нормално ту неще нищо да влезе. И когато работи двигателя не се сменят скоростите. Пробвай ако пак ти го направи да я запалиш на 1 ва с натиснат съединител ако колата подскочи да върви значи си за нов съединител.

А колкото до първоначалната диагностика вече си закъснял трябвало е да я направиш преди да броиш парите.

pr_00f
07-03-2007, 14:56
При мен от не добре обезвъздушена система резултата беше същия - много трудна смяна на скоростите в движение, а накрая (докато я карах към сервиза - беше невъзможно да се сменят) и си карах на 3-та

Yon
07-03-2007, 15:09
При мен от не добре обезвъздушена система резултата беше същия - много трудна смяна на скоростите в движение, а накрая (докато я карах към сервиза - беше невъзможно да се сменят) и си карах на 3-та

И при мене така беше :wink:

Mury
07-03-2007, 17:26
Четох тук много за 'Бобо' - дайте координати ....

0888 232 484 Бобо :wink: [/quote]

tinchev
07-03-2007, 19:56
благодаря ви. поуспокоих се малко...