PDA

View Full Version : Задна чистачка?!?

yo
07-03-2007, 17:27
Колеги здравейте!
Имам следния проблем, до скоро нямах проблем с почистване на задния прозорец, но вчера беше адски мръсен и реших да го напраскам с вода от пръскачката на чистачката и хоп на пътниците отзад взе да им вали по главите.Капка вода не стига до отзад само до тавана и си капе най спокойно в колата.
Някое знае ли какво точно и каде да разглобя, да сменя маркуча, щото на мен ми се струва че ще отпоря целия таван. :x :x :x :x :cry:

Mury
07-03-2007, 17:31
Разглоби кората пред задния капак накрая на тавана тя е само на щипки дърпай надолу и погледни вътре,сигурно някъде там се е скъсал :wink: :wink:

yo
07-03-2007, 17:39
Ами и аз точно там мислех да пробвам, но просто никога не съм го правил и викам чекаи да питам. 10х

SIS
08-03-2007, 11:14
Моя се беше прекъснал на сгъвката при капака. Там, където излизат маркучите и кабелите от купето и влизат в капака има едно гумено съединение и точно вътре в него се беше скъсало. Та това провери и там. Ако е там, режи маркуча до където можеш и го удължи с маркуч от система - пасва идеално и върши чудесна работа.

vladu
08-03-2007, 14:16
Разглоби кората пред задния капак накрая на тавана тя е само на щипки дърпай надолу и погледни вътре,сигурно някъде там се е скъсал :wink: :wink:

което ме подсеща, че и твоята не бацаше ...

stelt
08-03-2007, 15:07
Добре е да се смени цялата шлауха,защото ако се закърпи на едно място после се сцепва на друго. Зад левия стоп, под кората в багажника има възвратен клапан. Оттам спокойно може да се пусне нова тръбичка до чистачката. Хубаво е и да се провери дали клапанчето работи, защото много често и то е запушено.

BatVas
08-03-2007, 16:58
Внимавай с кората - тя е на щипки и понякога се вади доста трудно. За съжаление го казвам от горчив опит :?