PDA

View Full Version : Наличие на влага във фаровете

Bobiuzunov
17-04-2014, 21:11
Да споделя за проблема,фаровете са нови (Депо) и съм със слаган допълнително ксенон.При всяко миене на колата прониква влага,капаците които затварят фаровете отзад вчера ги направих както трябва с дупка за гумата на кабелите за ксеноновата крушка,старите бяха направени по друг начин и си мислех че проблем е от там,но явно не от там.Влагата ако не се бъркам е в областа на крушката за дългите и мигача.Помагайте как да реша проблема,че иначе язък на новите фарове.Хем си мислех когато ги купих да ги мина с безцветен силикон,но не го направих,ама май ще се сваля пак предната броня и със силикон.

Росен Желев
17-04-2014, 23:28
Влиза вода вътре или се запотяват? Ако се запотяват лятото като ги напече слънцето сами ще се оправят.

mian4o
17-04-2014, 23:58
На стара ми алфа съм слагал нови Депо и не съм имал проблем дори с допълнително слаган ксенон. По скоро си мисля че или при залепянето на стъклата има пропуск но не вярвам и на двата да е така или на отворите за вентилация на фара има едни Г образни маркучета да са обърнати на обратно или по лошо да са паднали и от там да влиза вода.

Bobiuzunov
18-04-2014, 08:51
Няма как да чакам лятото за да се изпари влагата,защото рефлекторите ще идат на кино от тази влага.Тези маркучлета за които говори колегата са си там.При топла кола когато я мия при първите капки които попадат върху радиатора и фаровете се запотяват,а също така ако е топла и завали пак се изпотяват.

mordohy
18-04-2014, 09:12
Фаровете просто пропускат. Свали ги! Напълни ги с вода и ще видиш от къде пропускат! После или със силикон ги запълни или ги презалепи. Най-добре ги върни без да правиш нищо!!!

to_lose_HEART
18-04-2014, 11:11
И аз съм с фарове депо никакви проблеми не съм имал досега. Левият дори е на 3 години и си е все така като нов

oriono
18-04-2014, 11:36
Обикновено преоблемът с влагата идва от запушени отдушници. Провери си двата отдушника на фара, ако нямаш циркулация на въздуха вътре, когато загрее въздуха от работещите фарове и после изстине се образува конденз, затова са тези отдушници.

Bobiuzunov
18-04-2014, 12:02
Старите пропускаха И си мислех че е точно от отдушниците,заради това взех нови.В крайна сметка май ще се свалят пак.

Росен Желев
18-04-2014, 12:58
Моите като ги купих миналата зима нови така се запотяваха и като ги пече слънцето миналото лято от тогава конденз няма .

Zlobich
18-04-2014, 13:57
Проблема е,че са ДЕПО. Лично мнение,но тази марка е ужасна.

code
18-04-2014, 17:26
Проблема е,че са ДЕПО. Лично мнение,но тази марка е ужасна.

Тази марка се ползва за първоначално вграждане в някои автомобили, но това не пречи да си имаш мнение. Valeo фаровете на 166 са цъфнали.

EMo0o
18-04-2014, 21:55
Така, да запитам и аз нещо по темата с фаровете - защо по дяволите са толкова слаби късите и как бих могъл да си реша проблема?? Рефлекторите са ми преникелирани, фаровете са изчистени, лупите полирани.. едва се вижда, че осветяват :(

ecotronic
18-04-2014, 22:16
С чисти рефлектори, лупи и стъкла и с 35 ватов ксенон, намирам фаровете за приемливи, но нормално по-лоши от тези на други коли.

Просто няма как едно фарче, подобно на велосипедно да направи ден пред колата.

Накратко - проблемът основно се е появил още на чертожната дъска.