PDA

View Full Version : Няколко Питанки относно колата

alfaromeobg
20-04-2014, 17:45
Здравейте, както може би знаете, имам АР Т. Спарк. Имам няколко въпроса:
1. Регулирането на фаровете не работи... На какво може да се дължи?
2.Халогените не светят. Имат ли бушон или реле?
3. Като пусна само десния мигач не свети, но и на таблото не мига нищо, както и не цъка. Като пусна аварийните си работят и двата и светят и двете лампи на таблото. От самото лостче ли е?
4. Къде мога да проверя колата за някои неща по ВИН номер, защото много търсих и не става.. :( А пък официалния сайт на алфа за проверка на ВИН не работи. Благодаря предварително. :)

Scrapera
20-04-2014, 20:50
Регулирането на фаровете в повечето случай не работи заради едно реленце, зад десния фар стои под черното капаче. За мигачите съм сигурен, че трябва да презапоиш релето, или да го смениш. И при мен беше точно така, аварийните работеха, а десните мигачи не. Халогените имат реле, което е зад километража и той трябва да се свали, за да стигнеш до него. Гнездото му е оранжево, лесно ще го познаеш, може изобщо да няма реле.

ZaRoo
21-04-2014, 11:09
Подкрепям колегата.

alfaromeobg
21-04-2014, 18:31
Много благодаря за съпорта ! :) Сега имам още един по- важен въпрос... Отзад вдясно, от дясното колело се чува адски силно виене в движение, което в десен завой изчезва. Наистина се чува зверски (най- силно при 60км/ч.) Лагер на главина мисля, че е и съм на 90% сигурен в това. Ако греша ме поправете. искам да попитам имаме ли някой във форума, който може да предложи цена за нов или втора употреба? Благодаря предварително, наистина ми е много важно! :big_bow_down:

Xman
21-04-2014, 21:47
Здравейте, както може би знаете, имам АР Т. Спарк. Имам няколко въпроса:
1. Регулирането на фаровете не работи... На какво може да се дължи?
2.Халогените не светят. Имат ли бушон или реле?
3. Като пусна само десния мигач не свети, но и на таблото не мига нищо, както и не цъка. Като пусна аварийните си работят и двата и светят и двете лампи на таблото. От самото лостче ли е?
4. Къде мога да проверя колата за някои неща по ВИН номер, защото много търсих и не става.. :( А пък официалния сайт на алфа за проверка на ВИН не работи. Благодаря предварително. :)
Не знаехме, че имаш Алфа Ромео, но вече знаем:haha:

pe6kata212
22-04-2014, 08:56
Много благодаря за съпорта ! :) Сега имам още един по- важен въпрос... Отзад вдясно, от дясното колело се чува адски силно виене в движение, което в десен завой изчезва. Наистина се чува зверски (най- силно при 60км/ч.) Лагер на главина мисля, че е и съм на 90% сигурен в това. Ако греша ме поправете. искам да попитам имаме ли някой във форума, който може да предложи цена за нов или втора употреба? Благодаря предварително, наистина ми е много важно! :big_bow_down:
Да главина е, но без да представиш колата си няма как да ти помогнем, защото главините са различни.
Кажи коя година, версия и с кой двигател е за да можем да ти дадем инфото което търсиш.
Бе най добре качи една снимка на колата.

RUNNING WILD
22-04-2014, 19:50
Регулирането на фаровете в повечето случай не работи заради едно реленце, зад десния фар стои под черното капаче. За мигачите съм сигурен, че трябва да презапоиш релето, или да го смениш. И при мен беше точно така, аварийните работеха, а десните мигачи не. Халогените имат реле, което е зад километража и той трябва да се свали, за да стигнеш до него. Гнездото му е оранжево, лесно ще го познаеш, може изобщо да няма реле.

адски точно,и да внимава като сваля таблото ще му запъне има скрити болтове зад 2 те пласмаски от ляво и от дясно махат се с отверка и болтовете са от долу защото ще дърпа като мене и ще изкърти болтовете с щипките.

---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:48 ----------

ако се разжлемби много не само вие а и тресе задницата ти вибрира и колата сее вервай ми нема нещо да не изпатих,и гледай главината и как е с АБС-а зъбите гледай да не вземеш друга,едните са като слънца иначе видовете са 3 с по 44 зъба на тях.

alfaromeobg
27-04-2014, 11:40
ЗДравейте. Наистина сте ми много полезни със съветите. Благодаря, за което. :) Не мога да намеря големия талон на колата за съжаление и имам само малкия. Не знам дали колата е с АБС, а това ми е важно за закупуването на лагера на главината. Имам ВИН номер, но много пробвах и никъде не стана, а официалния за нашата марка изобщо не работи... Някой може ли да ми провери колата по ВИН номер? :big_bow_down: Моля ви.

---------- Post added at 11:36 ---------- Previous post was at 11:18 ----------

Дори не знам дали е 143, 144 или 148 к.с без големия талон...

---------- Post added at 11:40 ---------- Previous post was at 11:36 ----------

Добре, разбрах за конските сили. Моята е края 1993 година, а само 144- коньовата версия се произвежда и тогава. Според сайта, 143 и 148 се произвеждат, единият до 1991, другият до 1990. :)

Boby
27-04-2014, 12:48
Ако имаш тези букси на роговете значи има АБС. Ако ги няма значи не.