Log in

View Full Version : Пловдив - Варна

krdd12
22-04-2014, 17:55
Колеги, кой маршрут да използвам за да стигна до Варна максимално бързо?

Благодаря предварително :hmm:

invinceble
22-04-2014, 18:29
Колеги, кой маршрут да използвам за да стигна до Варна максимално бързо?

Благодаря предварително :hmm:

https://www.google.bg/maps/dir/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2/@42.7264776,25.2205035,8z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x40a4538baaf3d7 a1:0x5727941c71a58b7c!2m2!1d27.9105425!2d43.204665 4!1m5!1m1!1s0x14acd108a248763d:0x6470d1fa6f1338a0! 2m2!1d24.7452904!2d42.1354079?hl=bg

krdd12
22-04-2014, 19:03
Този със синичкото ли имаш предвид? Благодаря.

invinceble
22-04-2014, 19:07
Този със синичкото ли имаш предвид? Благодаря.
Да! Голяма част от пътя е по магистрала, така че не виждам друг по-бърз маршрут.
Лек път :)

krdd12
22-04-2014, 19:23
по другия предложен маршрут също по-голямата част е магистрала (шумен-варна мисля, че е магистрала). Затова го обмислям..не знам кой проход е по-лек

rusiq86
22-04-2014, 22:30
Да, но Карнобат-Шумен не е много гот...става, но не е първокласен.
Покрай морете е по-добре, по-живописно...

dimitar_vd62
22-04-2014, 23:31
Есента ходих до Стара Загора, навръщане минах Стара, Нова загора, Сливен, Карнобат, Шумен Варна.Пътя е....първокласен, по-малко натоварен, Карнобат Шумен прохода е оправен кара се приятно, не се влиза в Шумен.Ако минеш по магистралата до Бургас и оттам за Варна след Слънчев бряг да към Обзор има много завои, ако не си минавал внимавай някои са почти обратни и с много малък радиус,ограничението от 30 е оправдано.Откъдето да минеш едно и също е.Лично аз предпочитам Бургас - Варна.След Приселци до бензиностанцията е ресторант Харамията можеш да си вземеш истинско биволско и овче мляко.След това имаш две възможности - по магистрала Черно море към Аспарухов мост/между ресторанта и началото на магистралата са има няма 1,5-2 спазвай ограничението да не те цъкнат на фото, не е стационарна мобилна е, често е там,знам щото отскачам за мляко/или точно на входа на магистралата има отбивка в дясно, за кв Аспарухово/8-10 км е кофти път, има много каки не се разсейвай/ и оттам пак на Аспаруховия мост, като някъде по средата/след последната кака посока Варна/ има отбивка с табела за кв.Галата.Ако минеш оттам, минаваш покрай Галата и се спускаш към Аспарухово.Има един паркинг в дясно на завоя с пейки и изглед към Варненския залив.Обади се ако имаш нужда от нещо.

krdd12
23-04-2014, 00:22
Много ви благодаря!!

Бобби
23-04-2014, 00:40
Ебати диалемата.....върна ме години назад в спомените...трябваше да закарам един Опел, чисто нов от София до Варна.....и тъй като северното трасе беше доста накъсано от ремонти....решавам за по бързо да мина през Пловдив......нямаше ги още отсечките на бат Бойко....магистралата свършваше преди Първомай.....та гледам картата и си правя най бързият и кратък път ......изчислявам километри и гледам най кратко е през Айтос, с. Горица....Дюлски проход, Антоново и Варна.....не бях минавал от там....и си викам газ....тръгнах рано сутринта с мисълта до обяд да съм във Варна....тъй като ми даваха два дена командировка, беше лято....казвам си сдавам автомобила до обяд...след това плаж...вечерта кръчми....и на другият ден кат изтрезнея обратно с автобуса у София....да, ама имаше препядствия......без проблем до прохода....тъкмо го изкачих и ...пътя свърши:)))......добре, че горе на байра имаше един овчар....питам го ....а бе брат накъде да хвана за Варна.....а той.....а бе дъжда тая пролет малко отнесе пътя....ама ако се провреш м/у онези две дървете....и ми сочи в дълечината...ще го хванеш пак....гледах, гледах...па тръгнах....назад беше бая изгубено време.....проврях се, ама чисто нова кола е направих на резки отстрани......добрах се до Варна....е набутах се за полиране на първата автомивка, защото нямаше как да сдам чисто нова кола с деруги.....и загубих час и нещо.....
Та най добре е царският път според мен..:grin:

krdd12
23-04-2014, 11:06
Аз с моя незначителен стаж съм имал бая подобни истории..затова викам да питам, може да ме сметнете за улав, ама по-добре така, отколкото да въртя по селата, където ме е пратил GPS-а, че било по-кратко :D

dimitar_vd62
23-04-2014, 21:47
А нИдей, избери си един от двата пътя, кой знае колко по-кратък път няма да намериш най-много да прайш окачване после.

Alexanderbb
24-04-2014, 13:02
Пловдив - Карнобад - Шумен - Варна е най-бързия марширут. А отсечката Карнобад - Шумен е с по-добър асфалт от повечето пътища у нас. Миналлата година есента и завършиха ремонта. Последното ми минаване е от преди месец

iee
24-04-2014, 21:27
Ришкият проход! Настилката е перфектна, завоите са съвсем поносими и след това пак "магистрала" :)

dimitar_vd62
24-04-2014, 21:33
Абе оттатък е по-интересно особено ако има мъгла.:drive:На магистрала след 15 -та минута ми се доспива.

Бобби
25-04-2014, 00:51
Ришкият проход! Настилката е перфектна, завоите са съвсем поносими и след това пак "магистрала" :)
Аз обичам непоносими завой....иначе не изпитвам кеф от шофирането...:flirt:
п.п....към автора на темата:
А бе готин...трябва да преживееш някой неща.....иначе за какво си го живял тоя живот.....:flirt:...докъде го докарахте...интеернет да ви показва пътя, интернет да ви управлява колата....мама му стара, една чекия сами не може да си направите...образно казано...я дай газ и не се занимавай с глупости:))

Liminat
25-04-2014, 11:47
Аз обичам непоносими завой....иначе не изпитвам кеф от шофирането...:flirt:
п.п....към автора на темата:
А бе готин...трябва да преживееш някой неща.....иначе за какво си го живял тоя живот.....:flirt:...докъде го докарахте...интеернет да ви показва пътя, интернет да ви управлява колата....мама му стара, една чекия сами не може да си направите...образно казано...я дай газ и не се занимавай с глупости:))

А, да бе. За чий да се набие в някой кьорсокак, при положение, че могат да му помогнат колеги. А кат барне нещо чуждо, ще проявява новаторски хъс колко си ще, познай дали ще му трябват съвети.
Аз веднъж в какви речни корита се наврях, нямаше и следа от асфалт, тракторите караха отстрани по черен път, някъде към с.Белгун из Добруджа.

Бобби
26-04-2014, 01:09
А, да бе. За чий да се набие в някой кьорсокак, при положение, че могат да му помогнат колеги. А кат барне нещо чуждо, ще проявява новаторски хъс колко си ще, познай дали ще му трябват съвети.
Аз веднъж в какви речни корита се наврях, нямаше и следа от асфалт, тракторите караха отстрани по черен път, някъде към с.Белгун из Добруджа.
Е па ние станахме GPS.....:))...още една тема гледам към Добровник се пръкнала.....хващаш магистралата и по едно време се обажда някакъв шибан глас моля при първа възможност .:arrow: завите в дясно и напуснете пътя.... баси пътуването:))...преди години като пътувах за Турция бях си взел една gps карта за навигация специално за Истамбул....още след Одрин я изхвърлих,оти много ме дразнеше и бърка....явно менте....та от тогава само по знаци и хартиена карта...и къде мога питам......повече от няколко километра отклонение не съм правил, за разлика от едно приятелче,което с страшната си навигация...от Мерсин, вместо да тръгне към Анкара....направи 800км грешни и стигна Диарбекир...пълен смях...ама да не ти се случва....

Liminat
26-04-2014, 08:39
Бе гпс, то Асеновград дето е две педи викам да не си играя да помня откъде се тръгва за Варна и викам си накъдето и да тръгна, все ще ме изкара към Варна и шибания гпс кат ни завре в едни планински пътеки... Имам авер немец, не кара един метър, без да спре и да пита накъде трябва. Ногу полезен навик! Аз щото ме е срам /че май и ме мързи/, затва имах близка среща с Дракула из Трансилвания, в какви гори и планини се набих... Не, че не питах, но или ме преметнаха или не разбрах накъде ме напътиха или дявол знае какво, ама пресякох ЖП линии поне 15 пъти, от тия, дето ни бариера, ни жив човек покрай тях, къръджийска история, исках Сегед-Видин да се добера по човешки пътища, ама...