View Full Version : Не се връща бутона на дръжката ?
snaiperisto
25-04-2014, 16:12
Как да се справя с тази проклетия ? Когато взех колата преди месец-два , ми правеше този проблем , при отваряне на шофьорската врата , бутона остава потънал в дръжката. Смазвах го , пръсках го , пооправи се , но сега пак започна.
Има ли решение този проблем?
grenlould
25-04-2014, 16:21
Как да се справя с тази проклетия ? Когато взех колата преди месец-два , ми правеше този проблем , при отваряне на шофьорската врата , бутона остава потънал в дръжката. Смазвах го , пръсках го , пооправи се , но сега пак започна.
Има ли решение този проблем?
Товa нa кaквa колa 156? Нa моятa от подписa и нa нея и потъвaше бутонa зa отвaряне нa врaтaтa, но взех финнa смaзкa (от мaшинки зa постригвaне дето сa) и тaкa няколко пъти, смaзвaх-нaтискaх докaто изкaрa мрaсотиятa и докaто се опрaви. Вече 5,6 месецa проблеми нямaм....
snaiperisto
25-04-2014, 16:31
Абе верно никъде не става ясно каква кола карам...по-точно тя ме "кара" мен , ама на сръбски.
Проклета 156-ца е , сега ще оправя инфото.
Та , смазвах я , ама си личи че дере леко , пръсках я със спрей...знам ли , ако няма някаква "магия" за оправяне , ще я мажа с пчелен мед ако трябва.
RomeoJTD
25-04-2014, 16:57
Пръскай със WD40 точно където влиза ключа ,при мен се оправи от първи път.
nexs7910
25-04-2014, 17:32
Моята като я взех( преди година ) го правеше, облях бутона с вд40 и беше добре до преди дъждовете.....днес отново заяде но утре отново ще я увъртя с ВД....
Това си е болестно състояние на модела.
Смазването помага за две-три автомивки. После пак се почва.
Пръсках с вд40, раздвижвах и се оправяше за някой месец.
Помага само тоталното разглобяване и почистване, пак за известно време, макар и доста повече. Ама е голяма играчка.
МИТАКА1654
26-04-2014, 12:45
Нема спасение браКяяя,и аз какво ли не правих,ми заяжда си и тва е!
Аз свалих бравите, почистих ги основно - измиване на всичката гняс, песъчинки и пр. (сигурно отиде половин флакон ВД40) - смазах ги и вече три години не ми е заял бутон нито веднъж :roll:
snaiperisto
26-04-2014, 23:35
Пръсках с ВД-40 , ефект почти нямаше , намацах го с масло от щеката на двигателя и се оправи за сега...обаче малко по-късно се качва един френд да го закарам някъде...и другата дръжка направи същото.
А мих колата преди два дена , май от водоструйката стана така.
dimitar_vd62
27-04-2014, 18:01
Не е от пароструйката и моите са така най вече като стане студено.Решението го е написал Тонов ама ме мързи.
Върши работа и обилно смазване на бравата със сламката, която е към WD40.
Проблема се решава само с разглобяване.Аз го направих преди 2 години и до момента нямам никакви грижи с бутоните.Така че не се опитвайте да откривате топлата вода,а си разглобете и почистете механизмите.
И аз моите ги пръснах с WD-40, вече над половин година няма проблем. Първо ги продухах с компресор, та след това със смазката! Колко боклуци излезнаха. :)
Но наистина би било добре ако се разглоби и почисти.
ФЕРАРИСТ
28-04-2014, 17:17
Помага само тоталното разглобяване и почистване, пак за известно време, макар и доста повече. Ама е голяма играчка.
Мога да потвърдя същото, без разглабяне и пълно почистване не се оправя за дълго време.....
DJ Vladic
28-04-2014, 17:49
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1307902&postcount=2
След поредната мивка ми хлътна бутончето и периодично вадех ключа както тебе да го извадя. От седмица на всяко отваряне се получаваше. От вчера и на пасажерската врата. Това без никой да го тормози. Като се замисля, при отварянето се чува нещо като хрускане. Най-вероятно има вътре песъчинки/прах, който го задържа и няма 'олио', което да го накра да се 'лъзга' . Този проблем отшумява когато е сухо навън, но в сев България последно не беше мокро през Ануари.
И този следобед се реших да оправя проблема. Като го намасля стабилно с ВД-40. При натиснато положение пръсках вътре и натисках отново, изваждах го, пак пръсках. Така докато не се изваждаше само, както си му е реда. Това ми отне около 20 мин за двете врати. Смазах и механизмите във вратата на всичките врати. Надявам се проблема да е отстраним при теб по същият начин.
Добре ,че тези Алфи имат само по две дръжки :bounce8:
dimitar_vd62
29-04-2014, 20:47
А чакай да дойде зимата да видиш как се чупят задните.
grenlould
30-04-2014, 01:14
Аз втора зима изкарах и абсолютно никакви проблеми с тях съм нямал, при положение, че постоянно се ползваха и те. Колата не е стояла в гараж...По-принцип ако съм се опасявал нещо, че са твърде замръзнали и да не ги лашкам, си отварям от вътре. Така, че задните не са толкова проблемни. Предните от както ги смазах обилно от финно масло за техниката дето е, убилно така и проблеми съм нямал вече 1 година.
Странна,работа са тия нашите алфи,от 7 години я търкалям,и ако някой ме попита,бих му казал, че дръжките на вратите са най здравото нещо на света(особенно предните).Преди това имах Волга,за нея важи същото(особенно броните).Това,което прочетох тук,меко казано ме изумява?:wallbash:
Е аз тез Алфи за толкоз години без дръжки да съм останал !
Единствените проблеми с дръжките бяха при 155 цата.