View Full Version : Проблем с хидравличното масло
Gospodinov
01-05-2014, 13:43
Здравейте имам автомобил Алфа 146 T.P. и имам следният проблем:
Хидравличното масло или гори или изтича бавно, но не съм забелязал да тече. Една тубичка от 750мл. ми отива на 2 пъти и ме издържа около 20-25 дена. Почне ли да ръмжи при въртене на волана наляво и надясно веднага доливам. Когато отворя капачката, на мястото където се налива хидравличното масло обикновенно е празно. Къде може да се крие проблема според вас?
Предварително благодаря за съветите и помоща.
ivan dimitrov
01-05-2014, 14:14
---
Gospodinov
01-05-2014, 16:19
Благодаря за напътствията идеята е, че изтича постеменно а не веднага, това не несачва ли към главен заподозрян?
Провери си маншоните на вътрешните накрайници да не са пълни с хидр. масло. На място завърти волана и погледни под колата къде е теча. Рейката ти май е гушнала чемшира.:priest:
Gospodinov
01-05-2014, 18:09
Уплаши ме с тази рейка. Дано да грешиш, че подмяната и струва доста и не знам дали изобщо ще я правя.
Нормално е да го изхвърля когато помпата работи(тогава се вдига високо налягане)
Колегата ти е казал да си огледаш маншоните,провери хубаво тръбопроводите и около помпата,все от някъде изтича и ще има омасляване.
и аз имам същия проблем на мойта ама не се виждат течове под колата и немога да разбера от къде си заминава това масло а иначе какво трябва да е хидравличното масло да ме ориентирате да си взема една тубичка да доливам ?
Декстрон, Трактран и прочие простотии са само за да ви взимат парите.
Аз от много години си карам с МХЛ-46 или 64. Нямам проблеми.
На рейките им се повреждат семерингите. Има ги в Хубата Силс. Намира се на ул. "Охрид" 27.
Пращат и по куриер.
Всичко останало са лапане на мухи.
---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:18 ----------
и аз имам същия проблем на мойта ама не се виждат течове под колата и немога да разбера от къде си заминава това масло а иначе какво трябва да е хидравличното масло да ме ориентирате да си взема една тубичка да доливам ?
Има доста от "марковите" , дето просто се изпаряват.
ама не се виждат течове под колата
виж в маншоните на рейката.