View Full Version : Alfa JTD повечко пуши, диагностика във Варна?
Deyan Dimitrov
01-05-2014, 21:44
Като за младши Алфа шофьор да питам и аз няколко работи.
Значи взех си алфата преди около 2 месеца. Имаше направени подобрения по двигателя като сменена турбина от Алфа Gt 1.9 jtd i чип. Последните 2 седмици забелязвам че колата си пуши доста стабилно с черен дим, ако я настъпвам по-рязко или пък се мъчи в по-ниски обороти.
Доста хора им очерних живота по светофарите ако се напъват повечко, не могат да сварят да си затворят прозорците. :biker:
И така де, поразпитах тук там и ми казаха да си погледна въздушния филтър дали се е зацапал и ако е съм склонен да си сложа спортен такъв (ако може някои да предложи нещо прилично за прилични пари) или да прегледам самото турбо за някой откачен или пробит маркуч.
Искам да я пусна на 1 диагностика да видя там какво ще ми кажат и се интересувам къде мога да си направя такава качествена във Варна и ориентировъчната и цена.
Ако може да има някакви други проблеми свързани с турбото или двигателя с удоволствие бих прочел различни мнения от подобни ситуации.
Благодаря предварително.:respect:
pininfarina
01-05-2014, 21:59
Като за младши Алфа шофьор да питам и аз няколко работи.
Значи взех си алфата преди около 2 месеца. Имаше направени подобрения по двигателя като сменена турбина от Алфа Gt 1.9 jtd i чип. Последните 2 седмици забелязвам че колата си пуши доста стабилно с черен дим, ако я настъпвам по-рязко или пък се мъчи в по-ниски обороти.
Доста хора им очерних живота по светофарите ако се напъват повечко, не могат да сварят да си затворят прозорците. :biker:
И така де, поразпитах тук там и ми казаха да си погледна въздушния филтър дали се е зацапал и ако е съм склонен да си сложа спортен такъв (ако може някои да предложи нещо прилично за прилични пари) или да прегледам самото турбо за някой откачен или пробит маркуч.
Искам да я пусна на 1 диагностика да видя там какво ще ми кажат и се интересувам къде мога да си направя такава качествена във Варна и ориентировъчната и цена.
Ако може да има някакви други проблеми свързани с турбото или двигателя с удоволствие бих прочел различни мнения от подобни ситуации.
Благодаря предварително.:respect:
Иди и си напляскай мапера първо! ;-)
Deyan Dimitrov
01-05-2014, 22:16
Иди и си напляскай мапера първо! ;-)
Бъди ако можеш малко по-конкретен, за какво точно иде реч, къде да го направя, за какви пари, ефекти и т.н
Тепърва влизам в тънкостите на занаята и затова ми обяснявайте малко като на малоумен :hmm:
Мерси!
Намери улица ,,Наум". Там ти е спасението.:gayfight:
pininfarina
02-05-2014, 07:44
Бъди ако можеш малко по-конкретен, за какво точно иде реч, къде да го направя, за какви пари, ефекти и т.н
Тепърва влизам в тънкостите на занаята и затова ми обяснявайте малко като на малоумен :hmm:
Мерси!
Ако колата върви повече от стоков автомобил ( така да го нарека ) и пуши черно значи мапера, който и е правил чипа е сипвал нафта с големия черпак образно казано!
Deyan Dimitrov
02-05-2014, 11:00
Ако колата върви повече от стоков автомобил ( така да го нарека ) и пуши черно значи мапера, който и е правил чипа е сипвал нафта с големия черпак образно казано!
Има ли вариант да отида да си направя нов ремап на колата, че наистина колата си гори нафтица повечко от очакваното поне според мен. Не мога да кажа,че я жаля много тая кола, но все пак прави с 1-2 литра разход по-голям от нормалното което трябва да е.
KirilSol
02-05-2014, 12:18
има вариант разбира се. Отиди при Иво да ти направи една диагностика и да ти каже какво да направиш и при кого тук във Варна
Автоцентър "Ауто Тех 1", 0888757558,0878527144
Deyan Dimitrov
02-05-2014, 19:23
има вариант разбира се. Отиди при Иво да ти направи една диагностика и да ти каже какво да направиш и при кого тук във Варна
Автоцентър "Ауто Тех 1", 0888757558,0878527144
Мисля другата седмица след празниците да отида да видим за какво иде реч. :thumbup:
pininfarina
02-05-2014, 22:41
Мисля другата седмица след празниците да отида да видим за какво иде реч. :thumbup:
Ма първо му се обади и си запиши час ;-)
thecleaner
02-05-2014, 23:26
.....да прегледам самото турбо за някой откачен или пробит маркуч.
Навсякъде къде има турбо път разгледай, обикновено е от там проблема, фащаш някой да дава газ вътре и се ослушвай за свистене, трябва да е заминал някой маркуч.
Deyan Dimitrov
03-05-2014, 07:19
Ма първо му се обади и си запиши час ;-)
Взех си визитка вчера, само трябва да ми кажеш по-удобен ден.
pininfarina
03-05-2014, 07:22
Взех си визитка вчера, само трябва да ми кажеш по-удобен ден.
Е що не каза че си ти :-)
Обади се в понеделник и ще я гледам че при теб доколкото успях да разбера е схема с тая турбина ;-)
masterchy
07-01-2015, 13:01
Да не пускам нова тема понеже във Шумен няма много разбирачи само взимат пари с кого да се уговоря да дойда до Варна да я закачи да видим какво ще покаже става въпрос за 2.0 тс 155к.с.Някой петък или събота и с цена ;Д
Колега, кво и е на 2ката?