View Full Version : Дилема - Рим или Неапол.
dimitar_vd62
02-05-2014, 01:01
Ако някой е посещавал тези места ще ми е от полза малко хелп.Искаме да си направим една екскурзия лятото до Италия.Дилемата ми е - Рим или Неапол с Помпей.Принципно става и двете примерно Рим 3 дни и 2 - 3 дни Неапол, обаче отпада.Идеята да разгледаме исторически забележителности, но хем да не се утрапаме от ходене и хем да имаме време за почивка.Рим е голям град и има много за разглеждане, обаче има и доста ходене а и разстоянията не са като във Варна, демек предполагам допълнителни разходи за транспорт , я рентакар я нещо друго.Другото е Помпей, предполагам там има същото каквото и в Рим но на едно място.Кое от двете си заслужава.Няма да е с туристическа агенция, няма да е със кола, със самолет ще е, така че дискусия за до там и обратно отпада, интересува ме крайната дестинация.
thecleaner
02-05-2014, 01:07
Я съм за Милано ;)
Рим, разбира се. Има толкова много места за посещаване. Помпей се разглежда за 1 ден, а в Неапол е невероятна цигания. Е, ако те кефи да се разхождаш по централна улица и на главата ти да капе от проснатото пране на някоя лелка, може и да избереш южният град. Не знам как сте с езика, но в Неапол НЕ говорят италиански, за други езици да не говорим ;-) Прочее, проблемът с чуждите езици ще го имате и в Рим, както навсякъде в Италия, но там поне има много чужденци и е по-интернационално.
Колега,препоръчвам ти с две ръце Рим,има какво да се види там!
old alfist
02-05-2014, 14:08
Естествено Рим, но си намерете човек, който да ви води и да ви разкаже по някоя история за забележителностите.
dimitar_vd62
02-05-2014, 17:05
Рим, разбира се. Има толкова много места за посещаване. Помпей се разглежда за 1 ден, а в Неапол е невероятна цигания. Е, ако те кефи да се разхождаш по централна улица и на главата ти да капе от проснатото пране на някоя лелка, може и да избереш южният град. Не знам как сте с езика, но в Неапол НЕ говорят италиански, за други езици да не говорим ;-) Прочее, проблемът с чуждите езици ще го имате и в Рим, както навсякъде в Италия, но там поне има много чужденцо и е по-интернационално.
Мда, жената е работила с талянци и поназнайва езика, от нея знам че категорично отказват да говорят друг език освен италиански.Щеше ми си да разгледам Помпей ама така като чета всички сте за Рим, май ще ви послушам.
.....да не пукаш само по Папата!
dimitar_vd62
02-05-2014, 20:39
С тоа па изобщо нема си губа времето, я съм атеист.
RUNNING WILD
02-05-2014, 21:40
на мене лично ми се ходи в музея на АЛФА,няма ли кой да организира една екскурзия групово да отидеме на поклонение.:tooth:
dimitar_vd62
02-05-2014, 21:49
на мене лично ми се ходи в музея на АЛФА,няма ли кой да организира една екскурзия групово да отидеме на поклонение.:tooth:
Бе не е лоша идеята, ма нямам готовност зо толкова обикаляне в момента.Трее си направим секта с гуру и храм/кръчма/.
thecleaner
02-05-2014, 21:58
Па на моето идете, като ви думам Милано не ме слушате ;)
dimitar_vd62
03-05-2014, 00:18
Някой може ли да каже какво си заслужава да се види в Рим.Колизея е ясен, папата не ме интересува.Ясно че има чичко Гугъл ама така от първа ръка ако може някой да каже.Опери, театри, заведения, магазини не ме интересуват.Предимно неща от времето на Римската империя.
Рим е за мен определено по добра дестинация-целият град си е едно приключение и е пълен с места, има си пътеводители.А папата трудно може да го видиш и да искаш :)
То целия град е пълен с останки от римската империя, така че, просто се обикаля и гледа.Затова ти препоръчвам пътеводител, така най лесно може да се ориентираш.Лятото е страшно горещо и пълно с туристи.Есента или пролетта е определено по-добре, то пак си има туристи, но са по-малко а и горещината я няма.
Ранобудниче
03-05-2014, 20:33
Мислех да ти кажа след няколко дни, но не мога да се сдържа.. Рим.
dimitar_vd62
03-05-2014, 21:49
Нищо, след няколко дни очаквам да споделиш преки впечатлиния.Предполагам че си в Рим.:big_flowers:
Ранобудниче
03-05-2014, 22:18
Нищо, след няколко дни очаквам да споделиш преки впечатлиния.Предполагам че си в Рим.:big_flowers:
Ще споделя ;)
Имаш точно предположение.
Рим е невероятен.. Сякаш цял живот съм живяла тук.
Усетих го с корените на косата си още в таксито след летището.
Не ми се прибира..
Някой може ли да каже какво си заслужава да се види в Рим.Колизея е ясен, папата не ме интересува.Ясно че има чичко Гугъл ама така от първа ръка ако може някой да каже.Опери, театри, заведения, магазини не ме интересуват.Предимно неща от времето на Римската империя.
Митре, глей ся ас как действам сина като попадне в някой град от тия, дет хорта дават по 1-2000 ойро инцидентно, пиша търсачката града, забележителности, гугъл мапс и почвам да направлявам с смс-и. Принтирай си една карта, набележи ги и се радвай, че си лекичък, та ще навъртиш тройно километраж. Без рентакар, паркирането си е тояга недокастрена и проблем. Ако нещо край Рим с автобус или влак, не пропускай. И фото, да видим хубостта на италианките :)
RUNNING WILD
04-05-2014, 13:53
Па на моето идете, като ви думам Милано не ме слушате ;)
епа дай да се организираме да говориме с некоя туристическа хагенция да ни направят една екзекуция с рейс ще е голям хилеж,и да има опция за барбекю в рейса или поне газов котлон да си готвиме,другия вариант е събираме се 4-5 човека яхаме една кола и на смени каране и това е ден на там ден на сам.