PDA

View Full Version : Времена на инжектори

dilyan123
08-05-2014, 22:18
Здравейте! Търсих на доста места какво трябва да бъде горе долу времето на впръскване на инжекторите, но никаде не открих. Някой знае ли, понеже моите се въртят от порядъка на 4-5 мс, а знам че трябва да е около 3 мс. Пробвах с ресет, но като че ли няма резултат. Колата е Алфа Ромео 1.4 ТС. Благодаря предварително!

nedko87
08-05-2014, 23:30
Здравей,колега не мога да разбера за инжекторни времена на бензинови или газови дюзи питаш.

dilyan123
08-05-2014, 23:42
За бензинови дюзи. Блъскам се от доста време да си наглася газовата, чат пат докарвам газови на 5-5.5 мс, но тези бензинови само веднъж отидоха на 3 мс, иначе седят на около 4, а днес като закачих лаптопа, видях че са 5 мс. Ресетнах чрез ФЕС, но не съм адаптирал. Дали може проблема да е заради адаптацията? Колата върви сега добре на бензин.

nedko87
09-05-2014, 07:21
Покарай 50-100 км на бензин и ги виж след това.Но за да прави такава разлика във времената може да имаш проблем с газовата рейка или запалването.Провери свещи,кабели,бобини и провери хода на газовите дюзиали е еднакъв на всички.Последното важи ако си с рейка Rail или Valtek.

dilyan123
09-05-2014, 07:46
Благодаря за отговорите. Рейката е някаква турска, но скоро и смених буталата и я калибрирах. За карането ми е ясно, че ще се адаптира, но просто информативно ме интересуваше колко горе долу трябва да докарам времената на бензин, за да се впускам в калибрация на газовата. А и малко ме притеснява показанието от газовата на вакуума, дава ми го 0.5 бара на пх (мисля че от никаде не дърпа въздух, в двигателчето май е проблема).

mimouzunov
09-05-2014, 17:39
Благодаря за отговорите. Рейката е някаква турска, но скоро и смених буталата и я калибрирах. За карането ми е ясно, че ще се адаптира, но просто информативно ме интересуваше колко горе долу трябва да докарам времената на бензин, за да се впускам в калибрация на газовата. А и малко ме притеснява показанието от газовата на вакуума, дава ми го 0.5 бара на пх (мисля че от никаде не дърпа въздух, в двигателчето май е проблема).

Едно полуглупаво питане имам аз... Мериш бензиновото време докато работи на бензин или докато работи на газ двигателя!?

Mury
09-05-2014, 17:39

С кой мотор е колата,евро 1 или евро 2 ?????

dilyan123
10-05-2014, 00:04
Времената меря на бензин (и от софта на газовата и от живи данни през ФЕС е едно и също). За това питам, защото ми се виждат нереални. А относно мотора, нямам представа - 1.4 ТС 98 година е.

Kostadin`
10-05-2014, 00:18
Времената меря на бензин (и от софта на газовата и от живи данни през ФЕС е едно и също). За това питам, защото ми се виждат нереални. А относно мотора, нямам представа - 1.4 ТС 98 година е.

Пластмасовия капак или алуминиевия?

dilyan123
10-05-2014, 00:43
Пластмасовия

Mury
10-05-2014, 12:07
Пластмасовия

На загрял мотор-3-3.5 мс :flirt::flirt::flirt:

dilyan123
10-05-2014, 12:19
Много благодаря! Ще ресетна пак ЕКУ и ще покарам на бензин, да видим какво ще стане :)