View Full Version : Алфа 145 лепило за заден стоп!!!
Здравейте, имам проблем със стоповете на капака. Предишния собственик ги беше залепил с лепило на силиконова основа, но ми сподели, че често се отлепват, както и стана! Знам, че е слабо място, но ако някой е решил проблема с някакво лепило да сподели марката! Искам да ги залепя един път и да не се занимавам повече. Благодаря!!!
Монтажен силиконец ;) Заден десен предполагам е създавал ядове ? :) Почистваш, притискаш 15 мин и газ на заварка.
spellmaste
20-05-2014, 20:41
Монтажен силиконец ;) Заден десен предполагам е създавал ядове ? :) Почистваш, притискаш 15 мин и газ на заварка.
+1 , при мен са с черен силикон вече 3г не са мръднали
DMS, количката е бившата на Вели/brazen/ знам, че сте приятели. :thumbup: Та мисля, че точно с такова го е лепил преди това и се е получило нещо като дъвка. Ще търся друг вариант, ако не ще го намажа със силиконец! :knock: Благодарско все пак!
Силикон за авто стъкла ! Не други лепила за външна употреба! Тва е :pizza:
Вярно, колега не се бях сетил!!!! Благодаря!!! :mrgreen:
Фифи е много глезункана - добре да се грижиш за нея! : )
Аз съм ползвал монтажен силикон. Изглежда бежов и когато приложиш усилие, тогава залепва. Стопа няма грешка... само при достигане на звуковата бариера се опитва да излети, както и всичко останало...
това за автостъклата не е силикон, а полиуретаново лепило.
Фифи е много глезункана - добре да се грижиш за нея! : )
Аз съм ползвал монтажен силикон. Изглежда бежов и когато приложиш усилие, тогава залепва. Стопа няма грешка... само при достигане на звуковата бариера се опитва да излети, както и всичко останало...
Знам, братле аз съм влюбен в нея :rotfl: Ще пробвам с Церезит :metal:
Старата 145-ца имах същия проблем, сложих капчица и не мръдна, да кажеме 2011 да го бях лепил задния стоп
Здравейте, имам проблем със стоповете на капака. Предишния собственик ги беше залепил с лепило на силиконова основа, но ми сподели, че често се отлепват, както и стана! Знам, че е слабо място, но ако някой е решил проблема с някакво лепило да сподели марката! Искам да ги залепя един път и да не се занимавам повече. Благодаря!!!
Моите един път ги лепих с някакво черно лепило или черен силикон. Не помня точно, ама беше в такава опаковка като силикон - за пистолет. Изкараха една зима и пак се отлепиха.
После ги залепих и двата с най-обикновен Поксипол, двукомпонентен, сив и от тогава не са мръднали :) Това беше 2009-та :)
infernus
28-05-2014, 11:54
Надали има някой със 145 да не е страдал от такова нещо, даже съм виждал хуни дето директно дупчат през стопа и слагат каруцарски болт....
Аз лично навремето доста се зайграх. Почистих местата където са стояли оригиналните блтове в пласмасата, след това леко зашкурих колкото да се надраска и обезмаслих с кореселин и залепих болтовете с капчица.
При монтажа на колата сложих силикон на стоповете около болтовете и стегнах гайките. Вече 4 години на са мръднали.