Log in

View Full Version : Висок Разход???

alfaromeobg
21-05-2014, 20:54
Здравейте, колеги. Колата е 164-ка Туин Спарк, 144 к.с.; без газ, само бензин. Разходът е много висок. За пример: светва лампата, зареждам почти веднага за 20 лв. , минавам 10-тина км и лампата светва пак... Не знам колко и е резервата, но това ме притеснява. За колко км. стига резервата обикновено? Сменени са масло и свещи. Двигателя работи супер, освен че при палене на студен двигател, първите 5 секунди има едно притрисане и падане на оборотите, но това е за 1-2 секунди. Какви може да са причините за това притрисане ако изобщо е сериозно и за високия разход най- вече? Благодаря предварително. Лека вечер.

Sunny
21-05-2014, 21:13
Висок - Колко висок?
Засечи някакви литри/100км .

Минаваш 10 км - Къде ? В София разхода е един в Русе е друг във Варна лятото минава и Софийския понякога :hmm:

Нормалния разход на ТС за Варна например си е около 10/100 зависи и от стилът ти на каране .

На студено палене притрисането може да е от много неща - дебитомер , температурен датчик , моторче за празен ход и кой знае какво още . Не е нова кола - на години е и само това да й е проблема . Ако след това ги стабилизира по-добре не я барай .

alfaromeobg
21-05-2014, 21:34
Не съм засичал, но дадох пример какво се случва... От София съм, само тук я карам. А за притрисането, след 1-2сек. си ги стабилизира. Но все пак какви може да са причините за висок разход? :)

Sunny
21-05-2014, 21:40
Не съм засичал, но дадох пример какво се случва... От София съм, само тук я карам. А за притрисането, след 1-2сек. си ги стабилизира. Но все пак какви може да са причините за висок разход? :)

Ако караш на къси разстояния и не успява да си загрее добре , може и да ти се види наистина висок .
Първо смени бензиностанцията
После виж дали понамирисва на бензин от някъде включително и от аспуха .
Може и дюзи да са ... ама тогава пък мотора няма да е разномерен .
Виж засечи колко висок е де ... за 1600кг желязо дори е нисък по принцип .

pe6kata212
21-05-2014, 22:35
Провери си регулатора на налягането да не е пробил, също така виж дали не ти е заминала ламбдата, а може и температурен датчик на инжекциона да е дал багажа. Аз бих заложил на последните две както и разцентрован дебитомер. Всички тези неща са елементарни за диагностициране и ремонт в случай, че са дали фира. От къде каза, че си? Ако си наблизо може да метна едно око.
Поздрави

RUNNING WILD
12-06-2014, 22:18
да запали колата да работи на едно място и да гледа от долу дали капе бензин некъде от пред може да има скъсан маркуч и ще го изхвърли под налягане,може да се стича по двигател и да пълни носачите и тн,за толкова голям разход с сигурност е това,при мене е 16 литра в града бензин а зимата е 20 литра точно,преди няколко дена ходих до Враца и малко по-натам през деня и с леко кротко каране диапазон 70-100 км ми даде 26 лева газ,за отиване и връщане за 270 км?4 ти път го засичам на една и съща отсечка не мърда или 8 на 100 газ извънградско явно колата ми е на ред въпреки че имам запушен филтър газов и тн проблеми,иначе с стабилно каране дава 10/100 газ извънградско и съм с гуми 205/60/16 тежки и джанта тежка и широка 7.5,сещам се че съм напомпал гумите яко и това пести твърдата гума и по-големият размер като се завърти един път пак,ясно ми е.

dimitar_vd62
15-06-2014, 20:22
Мойта си гори 12/100 градско без грам мисъл за икономично каране, и моята претриса като я запаля, предимно лятото и то първото палене за деня, ако е горещо, ако е хладно не го прави - ???На диагностика нищо не излиза всичко е 6.Заеби го претрисането.Ма 20 лв бензин за 10 км си е множко даже и за умряла ламбда и прецакан дебитомер.Пък ако го губи някъде би трябвало да мирише...не знам какво да ти кажа