View Full Version : ЕК открива наказателна процедура срещу България за "Южен поток"
Знаеш ли, колко много хора знам, дето са избрали панелното гето пък са си изоставили къщата на село?
Ма това е или защото те не са свързани със зeмята си, или заради нещо, което намират за по-важно.
В мазето ми има 7 мухи, една е зелена, лайнарка е. Ама пусто, не се усеща, че е ненормална. Мисля да метна едно кучешко говно в мазето, барем тогава се усети, че само тя налита на лайна.
dimitar_vd62
08-12-2014, 21:52
На думи е супер! Обяснете ми как ще се развиваме без да сме в ЕС, моля. Допускаме че имаме много здрави връзки със земята си, сега дайте идея - какво правим.
Серлско стопанство ли развиваме, конкурирайки без субсидии субсидирано такова, от туризъм ли се издържаме, след като сме осрали(с извинение) всичко свързано с него, или ще продаваме дървен материал, след като той не остана въобще(практически). Може би с помоща на Хари Потър ще развием некви технологии, след като половин век сме били в "дупка"!? А-ааа, сетих се! Ще развиваме енергетика! Нищо че няма пазар! Ние ще я развиваме, пък......
Като продаваме руски газ на Европа.А за осирането сме си виновни само ние.Подобен въпрос зададе преди време Костов по една телевизия добре че пепелника не беше на една ръка растояние.
ivan dimitrov
08-12-2014, 22:19
Като продаваме руски газ на Европа.
Украйна ли да копираме? Викаш - хареса ти как се развиха събитията.
Не , Турция....
---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:22 ----------
Бойко НАСТОЯВАЛ бил да се построи тръбата http://ria.ru/world/20141208/1037214606.html
Може и да видите коментарите отдолу, малко мнения от отсрещната страна....
ivan dimitrov
08-12-2014, 22:32
Не , Турция....
Ха, верно че прогрес без високи цели е малко вероятен. Ама..... ако са прекалено високи - никога няма да бъдат достигнати. А преследването на недостижими цели....
Рицарят на печалният образ се получава, още Сервантес е имал някаква идея по въпроса.
Един коментар.... ако трябва ще ви го преведа
"Александр, в советские времена Болгария нам казалась благополучной, теплой и богатой страной.
А сейчас болгарские гастарбайтеры обслуживают русских туристов в ЕС. И взгляд из достаточно богатой России на Болгарию сильно поменялся - регресс в Болгарии прогрессирует. Еще немного - и Болгария окончательно превратится из страны в дешевый курорт третьего класса.
Странно, что болгары снова не могут понять, что им выгодно, хотя бы выгодно! Я уж не говорю про историческую правду и благодарность за свободу.
РИА Новости http://ria.ru/world/20141208/1037214606.html#ixzz3LLCheuHT
---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:41 ----------
Ха, верно че прогрес без високи цели е малко вероятен. Ама..... ако са прекалено високи - никога няма да бъдат достигнати. А преследването на недостижими цели....
Рицарят на печалният образ се получава, още Сервантес е имал някаква идея по въпроса.
Ние ако поне някаква цел имаме ще е добре....
dimitar_vd62
08-12-2014, 22:51
Украйна знаеш кой я разбута и защо.Преди време казах че тръбата ще мине през Турция, пратиха ма да си пия хапчетата, дано не съм познал останалата част.
ecotronic
08-12-2014, 23:04
Руснаците не са толкова глупави. Поради това тръбата няма да мине през Турция а в най-добрия случай само ще стигне до нея.
По-вероятното е това строежът на ЮП просто да бъде замразен на този етап. Останалото е вдигане на пушилка и блъфиране.
---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 22:57 ----------
Един коментар.... ако трябва ще ви го преведа
"Александр, в советские времена Болгария нам казалась благополучной, теплой и богатой страной.
А сейчас болгарские гастарбайтеры обслуживают русских туристов в ЕС. И взгляд из достаточно богатой России на Болгарию сильно поменялся - регресс в Болгарии прогрессирует. Еще немного - и Болгария окончательно превратится из страны в дешевый курорт третьего класса.
Странно, что болгары снова не могут понять, что им выгодно, хотя бы выгодно! Я уж не говорю про историческую правду и благодарность за свободу.
РИА Новости http://ria.ru/world/20141208/1037214606.html#ixzz3LLCheuHT
---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:41 ----------
Ние ако поне някаква цел имаме ще е добре....
Като гледам, се прехласваш по такива коментари.
Що за чуждогъзолизец си ти?
Има ли подписан договор? Очевидно има. Иначе направените до момента инвестиции на какво основание са направени?
Има ли ясно документирано становището на ЕС по въпроса, как проектът се вписва в правилата на директивата?
Очевидно няма, защото ако имаше сега щяхме да се позовем на него.
Малоумна радио-точка си ти, защото не проявяваш дори зачатъци на мислене.
Да, сега умниците като теб реват и се вайкат какво са изпуснали.
dimitar_vd62
08-12-2014, 23:26
Ми тя няма проблем да стигне и до България.Морската част не попада в третия енергиен пакет.За какво им е просто да прекарват тръба през морето.Ако отникъде не мине очаквай да врътнат кранчето през Украйна, и не щото те така искат а щатите ще ги принудят, за да постигнат целите си.
ivan dimitrov
08-12-2014, 23:31
Украйна знаеш кой я разбута и защо.Преди време казах че тръбата ще мине през Турция, пратиха ма да си пия хапчетата, дано не съм познал останалата част.
Ще ти напомня че търканията м/у Русия и Украйна са от доста време. Ако и последните събития не са в състояние да разклатят сляпата ти вяра - така да бъде. Не ми се продължава безсмисленият спор.
Ще ти напомня че търканията м/у Русия и Украйна са от доста време. Ако и последните събития не са в състояние да разклатят сляпата ти вяра - така да бъде. Не ми се продължава безсмисленият спор.
Така де от започването на едни цветни революции за демокрация. Е тях, същите ги разбутаха. Яйцето и Прасенко знаеш ли от кога се блажат във властта.
Не съм видял български политик да подпише печеливш договор за страната си....като изключим самото и създаване и развитието и след това....златен век и т.н.....но след турското робство пълен жмел.....всичко е на загуба......ако един надигне глава, друг ще му подлее вода......или ще го съблазни по Ганьовски......
Руснаците не са толкова глупави. Поради това тръбата няма да мине през Турция а в най-добрия случай само ще стигне до нея.
По-вероятното е това строежът на ЮП просто да бъде замразен на този етап. Останалото е вдигане на пушилка и блъфиране.
---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 22:57 ----------
Като гледам, се прехласваш по такива коментари.
Що за чуждогъзолизец си ти?
Не ти харесва как се отнасят към тебе ли ?!!? На мен също .... За това съм против да съм колония.... А с чуждогъзолизничество се занимавш ти на теб ти харесва да следваш чужди правила и интереси..... И ти харесва да се биеш в гърдите с чужди постижения без да забелязваш че родината ти умира....
PS - Бъди сигурен ча на запад , отншението към нас е същото ако не и по зле......
ecotronic
09-12-2014, 10:33
Не ти харесва как се отнасят към тебе ли ?!!? На мен също .... За това съм против да съм колония.... А с чуждогъзолизничество се занимавш ти на теб ти харесва да следваш чужди правила и интереси..... И ти харесва да се биеш в гърдите с чужди постижения без да забелязваш че родината ти умира....
PS - Бъди сигурен ча на запад , отншението към нас е същото ако не и по зле......
Като те гледам би дал мило и драго да сме руска колония.
А това за биенето в гърдите си в огромна заблуда. От всичко, което съм изговорил до момента, ти нищо не си разбрал.
---------- Post added at 10:30 ---------- Previous post was at 10:26 ----------
Да, сега умниците като теб реват и се вайкат какво са изпуснали.
Аз за нищо не се вайкам.
Вайкаш се ти, затова, че вместо да тръгнеш на изток, си тръгнал на запад.
---------- Post added at 10:33 ---------- Previous post was at 10:30 ----------
Ми тя няма проблем да стигне и до България.Морската част не попада в третия енергиен пакет.За какво им е просто да прекарват тръба през морето.Ако отникъде не мине очаквай да врътнат кранчето през Украйна, и не щото те така искат а щатите ще ги принудят, за да постигнат целите си.
Точно това е най-логичното, което трябва да стане с този проект - руснаците да пуснат тръбата до нас или до Турция и край. Оттам нататък, кой каквито тръби иска да си пуска. Пък ако иска може и в чували да пазарува газ.
http://photocdn4.itar-tass.com/width/744_b12f2926/tass/m2/uploads/i/20141204/3910719.jpg
---------- Post added at 09:41 ---------- Previous post was at 09:39 ----------
http://senzacia.net/wp-content/uploads/2012/04/Brejnev_Jivkov-2-300x207.jpg
ecotronic
09-12-2014, 11:41
http://dariknews.bg/uploads/news_images/201011/photo_verybig_618937.jpg
dimitar_vd62
09-12-2014, 14:43
Та по този повод мисля че тези снимки не са актуални.По-добре се ориентирайте правилно отсега, щото не се знае интересите на Ердоган накъде гледат.Русофобиите ви дотам ще ни докарат. http://ria.ru/world/20141208/1037211261.html?utm_source=1249364&utm_medium=banner&utm_content=3670335&utm_campaign=rian_partners#14181283460664&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration - не етрудно да се сетим защо.И нещо от демократична Америка - "хайл Обама" http://ria.ru/cj_opinion/20141209/1037289366.html#14181268755173&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration.
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-iuzhen-potok/ek-shte-obsydi-gazovata-ideia-na-bylgariia-gyrciia-i-rumyniia-6028731
Я да видим ..... дано да стане...
И какъв газ ще тече по този газопровод .
И какъв газ ще тече по този газопровод .
Европейски сигурно :)
dimitar_vd62
09-12-2014, 20:51
Ако някой може се оправи в тая паяжина, ма общо взето кат гледам почти всички газопроводи идват от Русия.И май Гелмания добре се е свързала с Русия.Та от Молдова няма ли пак руски газ да купуваме.
http://atominfo.bg/?p=23442
Мда наште убавци пак не могли да се договорят.http://bnr.bg/post/100489507
http://btvnovinite.bg/article/svetut/es-pomaga-sas-195-mln-evro-na-sarbiya-i-bosna-sled-navodneniyata.html
Тайно и полека ни въвличат във война! (http://glasove.com/interviuta/45226-ivajlo-franc-tajno-i-poleka-ni-vyvlichat-vyv-vojna)
И не знам защо, но имам натрапчивото усещане, че отново сме на губещата страна. Между впрочем както винаги в нашата история. :(
Георги Савов
09-12-2014, 21:44
Коя е губещата страна,бе Фобос!!!!:doctor:
А "Вие" прочетохте ли статията "уважаеми" трол от Марс? :tooth:
dimitar_vd62
09-12-2014, 22:30
Как коя е губещата страна - Русия разбира се.Днес половин Европа се е събрала да умува как да я помоли да строи ЮП и ако не се съгласи как да я санкционира.
Георги Савов
09-12-2014, 23:01
Бай Миткоооо,не е лесно!
Вие не разбрахте ли най-накрая,че Ние сме членове на ЕС и НАТО!
Сигурен съм ,че тези за които сте гласували на последните избори,а това е видно от изказванията на определени хора тук,ви се смеят и подиграват!Ходят па екзотични страни,други станаха евродепутати,съберат омразното от вас Евро в банки на Запад,а Червената Групичка продължвайте да лаете,Кервана си върви!
Цитирайте си постоянно едни и същи сайтове,то си е за вас!
Каза-ЮП през България няма да има!Не го ли вденахте!!!
Последния път ти казах,че имаш изтичане на газ в купето "Фобос"!!!
dimitar_vd62
09-12-2014, 23:03
Що сте в Брюксел тогава бе.Удоволствието е изцяло наше когато разберете че сме работна ръка и пушечно месо независимо от кой отбор сме.
Що сте в Брюксел тогава бе.Удоволствието е изцяло наше когато разберете че сме работна ръка и пушечно месо независимо от кой отбор сме.
Какво удоволствие?!?... Няма удоволствие. Когато си глупав обикновено е за цял живот. Не разбираш ли че НЯМА да има удоволствие за нас с подобни "ресурси":
Последния път ти казах,че имаш изтичане на газ в купето "Фобос"!!!
Виждаш ли го само колко му е акъла... ти очакваш да има някакви мисловни процеси различни от тия с които го облъчват всекидневно СМИ
:(
dimitar_vd62
09-12-2014, 23:37
Какво удоволствие?!?... Няма удоволствие. Когато си глупав обикновено е за цял живот. Не разбираш ли че НЯМА да има удоволствие за нас с подобни "ресурси":
Виждаш ли го само колко му е акъла... ти очакваш да има някакви мисловни процеси различни от тия с които го облъчват всекидневно СМИ
:(
Удоволствието че си бил прав.
ecotronic
10-12-2014, 10:14
За пушечно месо, не знам. Надявам се никога да не бъдем. Но работна ръка сме и аз не виждам нищо лошо в това.
Или искаме да си лежим а някой друг да работи вместо нас?
Георги Савов
10-12-2014, 11:04
Червения с халката,само мога да те съжалявам!:shocking:
Бай Митко какво пушечно месо,какви пет лева!
Борят се две системи за сфери на влияние,но ти явно още живееш преди 89г.
Представителите на "Позитано "20,не ви броят за хора,но се радват че има такива заблудени !На такива като вас разчитат!
Определини хора си напълниха джобовете с евро покрай ЮП,а на накои тук пишещи напълниха главите с бръмбари!
Жалка история,но вие продължавайте да дерзаете!:hehe:
Представителите на "Позитано "20,не ви броят за хора,но се радват че има такива заблудени !На такива като вас разчитат!
Определини хора си напълниха джобовете с евро покрай ЮП,а на накои тук пишещи напълниха главите с бръмбари!
Добре че сте вие просветените.........
На всички тук това че се борят две системи е ясно, също така е ясно че ние ОБСЛУЖВАМЕ едната страна въпреки нашите интереси .... едните от нас са съгласни с това и не виждат нищо лошо да сме чужда "работна ръка" другите казваме че ще ние много по добре ако си избираме партньорите според това кое е полезно за НАС ....
Заели сме страната на Русия (или поне аз , да не говоря от името на всички :) ) защото поне от това което се казва и се прави става ясно че Русия се бори за равни права на всичкки държави независимо от кой съюз са а САЩ и пионките от ЕС отстояват " изключителността " на американците...
За продажните ни управляващи също не виждам разногласия положението е безнадеждно ...нямам представа какво трябва да стане за да се оправи това блато ....
И не виждам какво комунистическо има в моята позиция по въпроса... също и не съм видял някой тук да копнее за социалистическа България или да иска възраждането на СССР . Ако мога така да се изразя след разпада на СССР едната страна на противостоянието изчезна но другата (както се оказва) не ...та аз искам да исчезне и втората половина от онова време за да може всеки да живее и да се развива според възможностите си и талантите си а не според волята на "изключителната" държава. Знам че е почти невъзможно...но поне някой посмя да се противопостави на тази система и аз го подкрепям.... Ако го беше направил Китай , щях да подкрепям Китай ...и това няма нишо общо с моите политически предпочитания.....
Единственото ми предпочитание е България да е колкото може по свободна!
Няма нарушение на европравилата в ЮП.
http://www.duma.bg/node/91269
ecotronic
10-12-2014, 14:02
И аз казвам, че няма нарушаване на ЕС правилата.
Надявам са от ЕК за видят този ми пост :)
ivan dimitrov
10-12-2014, 14:49
Няма нарушение на европравилата в ЮП.
http://www.duma.bg/node/91269
Павка, абе ти чете ли го това?
Имало "насипен" ПРОЕКТО договор за цената на транзитиране. Направо да се чудиш - що така наще министри, не са се избили да 'одят да копат, та да стане по бързо.
А Митак - колкото и да ти изглежда невероятно - газ се добива не само в Русия. Молдова има намерение да става член на ЕС, та -а-а - да Европейски газ ще е. Азербайджан се чува, че също може да доставя газчица.
Добре че сте вие просветените.........
На всички тук това че се борят две системи е ясно, също така е ясно че ние ОБСЛУЖВАМЕ едната страна въпреки нашите интереси .... едните от нас са съгласни с това и не виждат нищо лошо да сме чужда "работна ръка" другите казваме че ще ние много по добре ако си избираме партньорите според това кое е полезно за НАС ....
Заели сме страната на Русия (или поне аз , да не говоря от името на всички :) ) защото поне от това което се казва и се прави става ясно че Русия се бори за равни права на всичкки държави независимо от кой съюз са а САЩ и пионките от ЕС отстояват " изключителността " на американците...
За продажните ни управляващи също не виждам разногласия положението е безнадеждно ...нямам представа какво трябва да стане за да се оправи това блато ....
И не виждам какво комунистическо има в моята позиция по въпроса... също и не съм видял някой тук да копнее за социалистическа България или да иска възраждането на СССР . Ако мога така да се изразя след разпада на СССР едната страна на противостоянието изчезна но другата (както се оказва) не ...та аз искам да исчезне и втората половина от онова време за да може всеки да живее и да се развива според възможностите си и талантите си а не според волята на "изключителната" държава. Знам че е почти невъзможно...но поне някой посмя да се противопостави на тази система и аз го подкрепям.... Ако го беше направил Китай , щях да подкрепям Китай ...и това няма нишо общо с моите политически предпочитания.....
Единственото ми предпочитание е България да е колкото може по свободна!
Какви две системи ви борят и двамата. Системата е една навсякъде - капитализъм.
Какви две системи ви борят и двамата. Системата е една навсякъде - капитализъм.
Подробно съм обяснил кои две системи имам впредвид.
---------- Post added at 13:59 ---------- Previous post was at 13:55 ----------
Имало "насипен" ПРОЕКТО договор за цената на транзитиране. Направо да се чудиш - що така наще министри, не са се избили да 'одят да копат, та да стане по бързо.
А Митак - колкото и да ти изглежда невероятно - газ се добива не само в Русия. Молдова има намерение да става член на ЕС, та -а-а - да Европейски газ ще е. Азербайджан се чува, че също може да доставя газчица.
Като няма договор как може да е в разрез с европейските правила ???
А тези находища които са "евентуално" , "може би" , "в най близко бъдеще" това е несериозно.. Единствено азерите , ама при тях май пак зависимостта от Русия е голяма , нямам време сега до проверя (работя) , но мисля че руски компаннии добиват газ в Азербаджан .... не съм сигурен в това , последното...
Това все пак не е договор за наем на гарсониера. Има си договаряния, проекти и т.н. Освен това ЕК въобще няма никакви възражения относно договора за цената на газта. Те им казват проверете си тръжните процедури защото може да не съответстват на принципите на конкуренция в ЕС. Те нашите умници казват, ама ние нямаме окончателен договор за цената. Забележи само как го формулират, може да не съответства. Може пък и да съответства, въпрос на позиция.
ivan dimitrov
10-12-2014, 16:36
Това все пак не е договор за наем на гарсониера.
Именно - не е. Става въпрос за доста парички. Зачекнах ползата от проекта(съмнителната) за България. Това че другаря Путин искаше да ни го нахлузи като на Украйна(спомнете си за какво се драчеха там).
А това че наще са омотали процедурите е друг въпрос.
Именно - не е. Става въпрос за доста парички. Зачекнах ползата от проекта(съмнителната) за България. Това че другаря Путин искаше да ни го нахлузи като на Украйна(спомнете си за какво се драчеха там).
А това че наще са омотали процедурите е друг въпрос.
:spoko:
Украйна до сега беше на руска издръжка ....сега вече е свободна да решава съдбата си и вече бере плодовете от това
dimitar_vd62
10-12-2014, 17:44
Ми добре дай го тоя газ.Само че като има толкова газ в Европа защо Германия се захранва от Ямал и Северен поток и то на най-ниска цена в Европа.Ми като говорят за санкции да вземат да кажат че няма да купуват газ от Русия и да си даяним на Европейска газ.Или май газта като влезе в Европа и вече не Руска ами европейска.Я ми кажи, ако Южан поток в този му вид го извием към Саудитска арабия, дали щеше да има драми със Третия енергиен пакет.Ай купувайте си ток от Марица 1 и 3 и бъдете щастливи.На цял свят му е ясно че всички искат да докопат ресурсите на Русия ще ми сваляте тука звезди от небето.Все ми е тая кой е от другия край на ЮП ,въпроса е ний да сме добре.И щото сме алчни тарикати никакъв поток няма да мине през нас.
Ето че не европравилата са отказали руснаците а наще малоумници. Защото ако се беше построила тръбата руснаците нямаше къде да ходят освен да следват нашите (ЕС) правила....
http://itar-tass.com/ekonomika/1628376
"Это отсутствие именно разрешения на строительство. Этот вопрос не имеет никакого отношения к "Третьему энергетическому пакету", который регламентирует эксплуатацию", - подчеркнул Миллер.
Глава "Газпрома заметил, что отсутствие разрешения на работы - "это решение болгарской стороны", а не Еврокомиссии. "Здесь нечего кивать на Еврокомиссию. Разрешение на строительство выдает правительство Болгарии"
dimitar_vd62
10-12-2014, 18:03
Ха, Европа още си мисли че тя командва парада.Абе като не и нужен руския газ и си има свой защо се натиска бе.А пък въпреки визитите на Могерини в Турция - нъцкиЕрдоган е непреклонен.Тъп човек! "Визит главы европейской дипломатии Могерини в Анкару, призванный обратить турков в прозападную геополитическую веру, не принес результатов. Эрдоган остался непреклонен. Несмотря на то, что ему пообещали форсировать процесс евроинтеграции. Это после десятков-то лет ожидания" - http://ria.ru/radio_brief/20141209/1037389919.html#14182269558824&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration
Ся за какво тормозят комшиите, нали не са в ЕС. - Дружить с Россией оказалось более выгодно и интересно, нежели кормиться "пряниками" и "завтраками" Евросоюза. Турция не намерена участвовать в антироссийских акциях, хотя и рвать связи с Европой тоже не хочет. Правда, приезд такого политического тяжеловеса как Дэвид Кэмерон назвали "тяжелой артиллерией". Ведь вслед за пряниками последует кнут, и именно устами британского премьера этот кнут обычно озвучивается. Что это будет и чем можно надавить? Точного ответа у Европы, внезапно развернувшей целый дипломатический спецназ на Анкару, похоже нет. Иначе она могла бы уже все решить, не тратя столько усилий." - http://ria.ru/radio_brief/20141209/1037366264.html#14182269382554&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration
ecotronic
10-12-2014, 18:30
Ето че не европравилата са отказали руснаците а наще малоумници. Защото ако се беше построила тръбата руснаците нямаше къде да ходят освен да следват нашите (ЕС) правила....
http://itar-tass.com/ekonomika/1628376
"Это отсутствие именно разрешения на строительство. Этот вопрос не имеет никакого отношения к "Третьему энергетическому пакету", который регламентирует эксплуатацию", - подчеркнул Миллер.
Глава "Газпрома заметил, что отсутствие разрешения на работы - "это решение болгарской стороны", а не Еврокомиссии. "Здесь нечего кивать на Еврокомиссию. Разрешение на строительство выдает правительство Болгарии"
Този си говори врели-некипели.
Прочети евродирективата "ТЕП", виж, какво изисква тя, после ми докажи, че Русия има документирани договорки за двете важни клаузи:
1 - Собственика на тръбата от руска страна и продавачът на газта да не са един и същ.
2 - Русия да разполага само с 50% от капацитета на тръбата.
и чак тогава говори, че България, своеволно не е издала разрешение за строеж.
dimitar_vd62
10-12-2014, 18:38
Ае стига вече, няма Южен поток няма руска зависимост за България.Нали това искахте.Докарвайте си газ откъдето искате само не и от Русия.
Еви презокеанските приятели, сами си го казват. http://inosmi.ru/usa/20141210/224833240.html
Този си говори врели-некипели.
Прочети евродирективата "ТЕП", виж, какво изисква тя, после ми докажи, че Русия има документирани договорки за двете важни клаузи:
1 - Собственика на тръбата от руска страна и продавачът на газта да не са един и същ.
2 - Русия да разполага само с 50% от капацитета на тръбата.
и чак тогава говори, че България, своеволно не е издала разрешение за строеж.
Оф...като радио точка си ...не съм се самоцитирал, и не го твърдя аз а едиин човек който все пак има бегла представа за проекта ....
http://www.south-stream.info/pipeline/structure/ - Това е сайта на ЮП виж как са разпределени нещата.
А първата точка е някъв абсурд , те за това са се отказали хората , да построят тръбата и да не са собственици ...много изгодно предложение...
Shareholders: Gazprom (50%), Eni (20%), EDF (15%), Wintershall Holding (15%) - Да ги сметна ли вместо теб ???
ivan dimitrov
10-12-2014, 20:40
много изгодно предложение...
Да де, много по изгодно е да построиш тръбата, да отчуждаваш имоти и т.н.т. без да знаеш ще имаш ли някаква полза. Павката да не "избухва" с процентите дивиденти, щото в един миг може да се окаже че това дружество печалба няма. Наистина много ми се иска да публикуват това което е подписано, та да се посмеем. Можем да гадаем на какво ниво е. Вече го писах - изумително е да се твърди че имаме договор, а нарушаването му да е без правни последици.
Да не се окаже че всичката документация е "хвърчащи" проекто договори.
ecotronic
10-12-2014, 20:47
То у нас всичко взе да изчезва. Договори за газопроводи, досиета от банки, даже и тефтерчета. Започвам сериозно да се замислям и за оная ми работа. :)
Не ме е яд, че ме лъжат, ма ме е яд, че мислят, че им вярвам.
Ми , сега вече можем спокойно да седим и да се наслаждаваме как го "нахлузват" на турците.
old alfist
10-12-2014, 21:02
Другари, очертава се алтернатива, свързана с палене на кюмбетата, но тогава пак ше трябва да плащаме, защото се оказва, че най-големия замърсител на атмосферата с твърди частици, са отоплителните тела на твърдо гориво за битови нужди.
ivan dimitrov
10-12-2014, 21:21
Ми , сега вече можем спокойно да седим и да се наслаждаваме как го "нахлузват" на турците.
Ха,ха, там даже няма да се опитат. Техните русофили са малко по друг вид.
ecotronic
10-12-2014, 21:21
Варианти има много (http://www.darikfinance.bg/novini/52151/%C1%E5%E7%EE%EF%E0%F1%ED%E0%F2%E0+%FF%E4%F0%E5%ED% E0+%E5%ED%E5%F0%E3%E8%FF+%E5+%E2%FA%E7%EC%EE%E6%ED %E0+%E8+%E2+%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF). Илюзията затова, че няма алтернативи се създава изкуствено от производителите на химически горива и от военната индустрия.
old alfist
10-12-2014, 21:29
Ще си правим Студен термоядрен синтез (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D1%82%D0%B5% D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D 1%81%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B7) в домашни условия.
"...Високопоставен турски служител заяви пред "Ройтерс", че Анкара подхожда предпазливо към новата инициатива на Москва, включително защото тя може да увеличи зависимостта от Русия..."
Прочее, инвестиционен консорциум за ново трасе на ЮП под Черно море няма и надали ще има.
Турция обяви за приоритетен газовия проект на ЕС
http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/12/10/2435934_turciia_obiavi_za_prioriteten_gazoviia_pro ekt_na_es/
И безродните путиноидни зомбита продължават да си лаят! Пълни неудачници хахаххаа!
dimitar_vd62
10-12-2014, 22:23
"...Високопоставен турски служител заяви пред "Ройтерс", че Анкара подхожда предпазливо към новата инициатива на Москва, включително защото тя може да увеличи зависимостта от Русия..."
Прочее, инвестиционен консорциум за ново трасе на ЮП под Черно море няма и надали ще има.
Турция обяви за приоритетен газовия проект на ЕС
http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/12/10/2435934_turciia_obiavi_za_prioriteten_gazoviia_pro ekt_na_es/
И безродните путиноидни зомбита продължават да си лаят! Пълни неудачници хахаххаа!
Е а да видим него да ли ще го засегне третия пакет ако стигне до Европа.Абе не знам кои са неудачниците, Путин кихна и Европа се насра да търси алтернативи на ЮП.То южни коридори то вертикални коридори.Пичове, просто ЕС създава условия за съществуване на тарикати и далавераджии, точно това ви харесва в "демокрацията" на куфарчета.Чакате някой да построи тръба и да се намърдате на стола.Като сте ербап а финансирайте си европейска тръба де и поканете някой да я ползва фифти-фифти. А тоя анализ си го ползвай за тоалетна книжка.Ммм, я дай официален източник както обичате да казвате.Нали Ройтерс не беше надеждна медия....когато не ви изнася.
Ахаххахахахах тъпото синьо нещо вече се яде сам ...марш от тука бе мангал гнусен
dimitar_vd62
10-12-2014, 22:32
Ще си правим Студен термоядрен синтез (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D1%82%D0%B5% D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D 1%81%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B7) в домашни условия.
Би ли посочил нещо работещо.
Е а да видим него да ли ще го засегне третия пакет ако стигне до Европа.Абе не знам кои са неудачниците, Путин кихна и Европа се насра да търси алтернативи на ЮП.То южни коридори то вертикални коридори.Пичове, просто ЕС създава условия за съществуване на тарикати и далавераджии, точно това ви харесва в "демокрацията" на куфарчета.Чакате някой да построи тръба и да се намърдате на стола.Като сте ербап а финансирайте си европейска тръба де и поканете някой да я ползва фифти-фифти. А тоя анализ си го ползвай за тоалетна книжка.Ммм, я дай официален източник както обичате да казвате.Нали Ройтерс не беше надеждна медия....когато не ви изнася.
Нали трябва да пускат прах в очите на хората..... До сега нямаше алтернатива на руската газ , сега за два дена през метър по целия ес се намери газ , американците почнаха да пращат танкерите ...направо невероятни неща стават....
dimitar_vd62
10-12-2014, 22:37
Варианти има много (http://www.darikfinance.bg/novini/52151/%C1%E5%E7%EE%EF%E0%F1%ED%E0%F2%E0+%FF%E4%F0%E5%ED% E0+%E5%ED%E5%F0%E3%E8%FF+%E5+%E2%FA%E7%EC%EE%E6%ED %E0+%E8+%E2+%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF). Илюзията затова, че няма алтернативи се създава изкуствено от производителите на химически горива и от военната индустрия.
Нали се сещаш че ние и ламба не можем запалим без Третия енергиен пакет.3,2 млрд евро могат да дойдат от....САЩ примерно ако се откажат от някоя цветна революция.
Митак, излагаш се!!! http://www.haber3.com/putinin-teklifi-icin-muzakere-ve-inceleme-yapilacak-3070269h.htm
ecotronic
10-12-2014, 22:47
http://bg.wikipedia.org/wiki/ITER
Революцията в енергетиката тепърва предстои и е въпрос на съвсем малко време. Големите интереси в класическите източници изкуствено бавят процеса.
---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:42 ----------
Нали се сещаш че ние и ламба не можем запалим без Третия енергиен пакет.3,2 млрд евро могат да дойдат от....САЩ примерно ако се откажат от някоя цветна революция.
Какво му е лошото на третия енергиен пакет?
Като ти лепнат акт за превишена скорост, това означава ли, че ограниченията на скоростта са лошо нещо?
ivan dimitrov
10-12-2014, 22:53
На мен ми се струва че Путин се "изцепи" и си вкара автогол. Другаря не обича конкуренция, това обяснява и бързането и нежеланието да пусне други до тръбата.
Ако си прочел - още в тоя си вид, алтернативната тръбичка отговаря на пустият му пакет.
Относно санкциите - ако не си забелязал те нямат за цел да уморят руснаците от глад. Целят се във фирми приближени до Путин и изглежда уцелват.
Контра мерките обаче.....нещооо.......
БРИСК такъв шут заби на долара че......
Ахаххахахахах тъпото синьо нещо вече се яде сам ...марш от тука бе мангал гнусен
Ормчо, аз може и мангала да съм, но български, ама ти ако не си руснак си просто продажен чикиджия! Утре ако ти спуснат опорна точка ще застреляш и майка си, нали момиченце?
dimitar_vd62
10-12-2014, 23:01
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1366132
old alfist
10-12-2014, 23:07
Би могло да се счита, че е нещо работещо : http://nikolaijambol.blogspot.com/2013/06/blog-post_3645.html
dimitar_vd62
10-12-2014, 23:10
На мен ми се струва че Путин се "изцепи" и си вкара автогол. Другаря не обича конкуренция, това обяснява и бързането и нежеланието да пусне други до тръбата.
Ако си прочел - още в тоя си вид, алтернативната тръбичка отговаря на пустият му пакет.
Относно санкциите - ако не си забелязал те нямат за цел да уморят руснаците от глад. Целят се във фирми приближени до Путин и изглежда уцелват.
Контра мерките обаче.....нещооо.......
БРИСК такъв шут заби на долара че......
Ами той каза - хъб на границата и който иска да се включва, т.е. да си пусне тръбичка.
http://bg.wikipedia.org/wiki/ITER
Революцията в енергетиката тепърва предстои и е въпрос на съвсем малко време. Големите интереси в класическите източници изкуствено бавят процеса.
---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:42 ----------
Какво му е лошото на третия енергиен пакет?
Като ти лепнат акт за превишена скорост, това означава ли, че ограниченията на скоростта са лошо нещо?
Да ама акта не го пишат на всички.
ecotronic
10-12-2014, 23:20
Ами той каза - хъб на границата и който иска да се включва, т.е. да си пусне тръбичка.
Да ама акта не го пишат на всички.
А ти защо си мислиш, че заради нереализирането на ЮП (нещо което в настоящия момент изобщо не е ясно) всички страдат неутешимо?
alfa racer GTA
10-12-2014, 23:29
:kissy:
http://temadaily.bg/publication/24279-%D0%9E%D0%9F%D0%95%D0%9A-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D1%83%D 0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D0%BE-50/
http://www.darikfinance.bg/novini/111739/OPEC+%F1%E5+%E3%EE%F2%E2%E8+%E7%E0+%ED%EE%E2+%F1%F 0%E8%E2+%ED%E0+%EF%E5%F2%F0%EE%EB%E0
http://www.darikfinance.bg/novini/111733/%CF%F0%E5%F0%E0%E7%EF%F0%E5%E4%E5%EB%E5%ED%E8%E5+% ED%E0+%E3%EB%EE%E1%E0%EB%ED%EE%F2%EE+%EF%E5%F2%F0% EE%EB%ED%EE+%E1%EE%E3%E0%F2%F1%F2%E2%EE
https://www.youtube.com/watch?v=OJ5A4ZtK3rI
USSR :rip::priest: ...
old alfist
10-12-2014, 23:29
При положение, че съвременните технологии се развиват бързо, и лобитата на традиционните източници на енертия все повече намаляват своето влияние, е меко казано неудачно да се подписват дългосрочни договори с неясен завършек.
Все пак трябва да запазим и естествените източници на енергия, създадени от гниенето природните продукти.
dimitar_vd62
11-12-2014, 00:00
А ти защо си мислиш, че заради нереализирането на ЮП (нещо което в настоящия момент изобщо не е ясно) всички страдат неутешимо?
А що хукнаха в Брюксел.
ecotronic
11-12-2014, 00:05
А що хукнаха в Брюксел.
Щото има едни фирмички и едни политичета, на които ще им спре папото, ако се спре проекта.
dimitar_vd62
11-12-2014, 00:51
И те точно тия фирмички и политичета не са само български.Щото продажници има не само в България и така опорочиха идеята на ЕС.Дори смея да предположа че ЕС е отдавна замислен план на САЩ и сега дойде момента да го използват слещу Русия.Щото е по-лесно да командваш един съюз отколкото една сюрия държави.Най малкото икономически е по-изгодно.И аз си мислех е на ще се обединим ще паднат грениците.Надявах се че така ще ни вкарат в някакви законови релси ще се наложи един стандарт и т.н.Ама нъцки.И ако Русия и Китай не принудят САЩ да си стоят зад океана,ЕС има бъдеще докато падне Русия.След това ЕС няма да им трябва.И като казвам че сме работна ръка и пушечно месо имам предвид че ние и другите около нас никога няма да сме наравно с американците, а вече сме и пушечно месо, щото си ебахме мамата на отношенията с всички около нас.Ако стане война Румъния ще дръпне Добруджа, Турция ще дръпне Южна България,Сърбия ни има зъб заради подкрепата на бомбордировките и не само,Гърция и Македония и те няма да останат назад, Русия ни разглежда като натовска държава т.е вече сме мишена.А ние нямаме и един стадион армия.То и да имаме нямаме приятели наоколо.Постарахме за Европа да сме пълна нула, а за Русия враг.Тва е, измъкване няма.Както казах последния да заключи вратата и да хвърли ключа някъде.
ecotronic
11-12-2014, 01:03
Не мой с това черногледство бе Митак!
Ако се вгледаш малко по-внимателно в живота, ще видиш, че ползите от членството ни в ЕС си личат. А и влизането в новите релси иска време. Нали не си си представял, че като влезем в ЕС и хоп, като се събудим на другия ден, ще сме в Германия. Не става така бързо. Освен това прощапулника ни в ЕС съвпадна и с кризата, което допълнително обезвери песимистите.
За нам - кой път казвам, че е много погрешно схващането затова, че ЕС и САЩ са едно и също нещо.
Относно войната...Ами тя отдавна се води. Само че се бием на работните си места вместо в окопите. И докато не разбираме това и трупаме пушкала, я има и реалната заплаха да я загубим.
Горе главата, давай го малко по-оптимистично и всичко ще е наред.:)
old alfist
11-12-2014, 01:53
В интерес на истината, има логика в разсъжденията на Митака, а както знаем от историята, винаги сме вземали погрешната страна в световните конфликти, от което винаги сме губили.
Дано този път сме взели правилното решение, преди няколко години, когато влязохме в ЕС, ако ли пък не - пак, отново, ще духаме супата, за кой ли път.
ecotronic
11-12-2014, 02:01
Сега имаме шанс. Едва ли някой нещо ще ни даде наготово, но и това не е малко. Оттук нататък от нас си зависи това, дали ще се възползваме от шанса и ще постигнем нещо полезно или ще го прахосаме, докато си гледаме в паниците и дърпаме чергата към себе си.
И най-важното - с черногледство и песимизъм нищо не се постига, колкото и просто да е то.
dimitar_vd62
11-12-2014, 19:07
Така, я да видим тука аршина еднакъв ли е с този за Русия. - http://www.moreto.net/novini.php?n=263829&c=02
А стига бе, дали не е заради горното - http://www.moreto.net/novini.php?n=273669&c=02
Выражая озабоченность европейских союзников США, чешский интернет-журнал PROTIPROUD пишет: "Война между Западом и Россией становится все более зримой: трусливые американцы надеются, что в ней будут истекать кровью, главным образом, европейцы… Запад аплодировал украинским выборам, которые "легализовали" последствия переворота, и, в первую очередь, их местных соорганизаторов. Уже сейчас становится ясно, что выборы ничего не решили, скорее, наоборот… К "европейской" войне Соединенные Штаты начали готовиться открыто, американцы пытаются спровоцировать войну с Россией. Вопрос только в том, когда и под каким предлогом". http://ria.ru/analytics/20141211/1037766651.html#14183163526903&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration
Така, я да видим тука аршина еднакъв ли е с този за Русия. - http://www.moreto.net/novini.php?n=263829&c=02
А стига бе, дали не е заради горното - http://www.moreto.net/novini.php?n=273669&c=02
Выражая озабоченность европейских союзников США, чешский интернет-журнал PROTIPROUD пишет: "Война между Западом и Россией становится все более зримой: трусливые американцы надеются, что в ней будут истекать кровью, главным образом, европейцы… Запад аплодировал украинским выборам, которые "легализовали" последствия переворота, и, в первую очередь, их местных соорганизаторов. Уже сейчас становится ясно, что выборы ничего не решили, скорее, наоборот… К "европейской" войне Соединенные Штаты начали готовиться открыто, американцы пытаются спровоцировать войну с Россией. Вопрос только в том, когда и под каким предлогом". http://ria.ru/analytics/20141211/1037766651.html#14183163526903&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration
"Според изнесената пред избраните медии информация е, че цената на реактора ще струва 5.3 млрд. долара „до ключ". "
Ей това вече е изгодна сделка ....:picnic:
dimitar_vd62
11-12-2014, 21:33
Въпроса беше как така няма да допускат други да преговарят за 7 -миблок.Някой европейски пакет или директива не се ли нарушава.Там до жицата некой друг да допуснат 50-50...ммм?Или за американците не важи.Да им пикам на евродемокрацията.
Въпроса беше как така няма да допускат други да преговарят за 7 -миблок.Някой европейски пакет или директива не се ли нарушава.Там до жицата некой друг да допуснат 50-50...ммм?Или за американците не важи.Да им пикам на евродемокрацията.
Американскят пакет е по голям от европейския пакет ;)
ivan dimitrov
12-12-2014, 09:33
Не това е въпроса. Не ни трябват нови мощности - това е въпроса.
Инак - даваш линк към писание, споменаващо некъв вестник който пък намеква за други които писали нещо и ни заливаш с възмущение. А за ЮП, за ебати и договорките не ти дреме, там нищо не те притеснява. Ако беше руснак - нямаше да е чудно, но.....
ecotronic
12-12-2014, 13:59
Липсата на конкурс в дискутирания случай не е в разрез с правилата на ЕС. Това се практикува и е практикувано и в други държави от ЕС. А практиката показва, че повечето конкурси, касаещи строежа на ядрени мощности, водят до задънена улица.
Първо чети (http://www.cross.bg/konkyrs-tehnologiya-yestinghays-1387349.html#axzz3LgS4jMmA) и после пикай.
dimitar_vd62
12-12-2014, 18:31
Не това е въпроса. Не ни трябват нови мощности - това е въпроса.
Инак - даваш линк към писание, споменаващо некъв вестник който пък намеква за други които писали нещо и ни заливаш с възмущение. А за ЮП, за ебати и договорките не ти дреме, там нищо не те притеснява. Ако беше руснак - нямаше да е чудно, но.....
Да Ванка не ни трябват, ще затворим старите блокове някой ден и ще внасяме, пари бол.Като не ни трябва може да изнасяме.Може пък да измислят технология за безплатна енергия и т.н.
Ма ся са сетиха Варна да е хъб за европа.http://www.moreto.net/novini.php?n=273830&c=02 Все още не искат да разберат че вече е история ЮП.Та вместо да се радват що се вдига толкова шум след като мандалото лопна..
А прочети втората половина на следващия линк и ми кажи турците прости ли са като са събрали три тръби от три доставчика.http://www.moreto.net/novini.php?n=273828&c=02
Всъщност ние не гоним независимост а само си сменяме господарите.Типично по български ни мързи да си напънем мозъците и да поработим, вместо това, да има за боб и леб, па някой друг балък да се трепе и навира между шамарите.
ivan dimitrov
12-12-2014, 19:05
Имаш ли идея кога ще дръпне икономиката ни толкова, та да ни трябват нови мощности? Сега се оказва че използваме по малко от 1/3 от наличните. Преди седмица съобщиха че в момента предлагаме тоци на 8ст и няма търсене. Сети се че един светодиод консумира 10 пъти по малко от 1 крушка, един ел двигател е с 30 процента по голямо кпд от тия преди 10г, и ще се сетиш кога ще ни трябват нови мощности.
За Руската тръба - няма лошо да се направи, ама не при тия условия. При тия условия и Турция ще се откаже. Само дето там няма и да опитат да ги предложат.
Сам казваш - трима доставчици, това е независимост и сигурна ниска цена. Как точно очакваш това да се случи, ако останем само на ЮП. Да, много е лошо за нас, Американски компании да се включат в тръбата от Украйна. Ми то ши трябва да купуваме по евтина газ. Ко ши ги праим тез пари дето ще останат!?
Не дай боже пък, да вземем да копаме у морето и от там да потече - съвсем ще закъсаме.
alfa racer GTA
12-12-2014, 20:13
Шефът на „Южен поток“ с 31 000 лв. заплата и експерт за шофьор:
http://offnews.bg/news/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D 0%B0%D0%BD%D0%B5_68/%D0%A8%D0%B5%D1%84%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%AE%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA-%D1%81-31-000-%D0%BB%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80_430687.html
:biggrin::sex:
dimitar_vd62
12-12-2014, 21:27
Имаш ли идея кога ще дръпне икономиката ни толкова, та да ни трябват нови мощности? Сега се оказва че използваме по малко от 1/3 от наличните. Преди седмица съобщиха че в момента предлагаме тоци на 8ст и няма търсене. Сети се че един светодиод консумира 10 пъти по малко от 1 крушка, един ел двигател е с 30 процента по голямо кпд от тия преди 10г, и ще се сетиш кога ще ни трябват нови мощности.
За Руската тръба - няма лошо да се направи, ама не при тия условия. При тия условия и Турция ще се откаже. Само дето там няма и да опитат да ги предложат.
Сам казваш - трима доставчици, това е независимост и сигурна ниска цена. Как точно очакваш това да се случи, ако останем само на ЮП. Да, много е лошо за нас, Американски компании да се включат в тръбата от Украйна. Ми то ши трябва да купуваме по евтина газ. Ко ши ги праим тез пари дето ще останат!?
Не дай боже пък, да вземем да копаме у морето и от там да потече - съвсем ще закъсаме.
Никъде не съм казал да е само ЮП.Който и да е единствен доставчик ще търси да извива ръце.Но ако имаш ЮП и още един от дето ще да е е по-друго.Американски компании ако се включат в тръбата ще купуваш евтин газ докато другия се откаже после :jumping: Лошото е че на нас никаква тръба не ни уйдиса.От морето газ ще потече само ако друг я изкопае а ние вземем трохите.Хората се чудят как да им потече нефт в двора - ний не, не ни трябва имаме достатъчно.Открий го, построй мрежата и му тури пломба, кат ти дотрябва използвай го.Затуй щатите сега използват своите си източници в подходящия за тях момент.И не напоследно място тези проучвания за нефт и газ трябва да се правят от наши фирми а не от чужди.Щото така си е нашо а ако ангажираш чужда фирма за да икономисаш пари за проучвания и боцкане и някой да си тури в джоба пачка, то тази фирма няма да го прави щото и е интересно а защото ще иска дял, печалба, възвращаемост а както е видно нащте са на принципа аз да забогатея майната и на България.
ivan dimitrov
12-12-2014, 22:20
Никъде не съм казал да е само ЮП.Който и да е единствен доставчик ще търси да извива ръце.
И ето го смисъла на прословътия 3-ти пакет, дето толкова го проклинаш. Ако руснаците сами си построят газопровода а на нас плащат предварително уговорена транзитна такса - супер, добре дошло, можеше и в газ, без проблем. Ама не, ние трябва да строим на половина, за да си продава Русия газта. Това срещу дивиденти от дружество с мажоритарен собственик - Русияаааа. Същата от чиято печалба ще се отчислява печалбата на въпросното дружество. Приказка!
За капак - не може друг да ползва тръбата. Демек - приказка със щастлив край.
Ами.....няма да плача за тоя проект.
Принципно има компании(не само американски), специализирани в откриването на находища срещу заплащане. Ние май не разполагаме със ресурси(хора и техника) за такива операции.
И ето го смисъла на прословътия 3-ти пакет, дето толкова го проклинаш. Ако руснаците сами си построят газопровода а на нас плащат предварително уговорена транзитна такса - супер, добре дошло, можеше и в газ, без проблем. Ама не, ние трябва да строим на половина, за да си продава Русия газта. Това срещу дивиденти от дружество с мажоритарен собственик - Русияаааа. Същата от чиято печалба ще се отчислява печалбата на въпросното дружество. Приказка!
Принципно има компании(не само американски), специализирани в откриването на находища срещу заплащане. Ние май не разполагаме със ресурси(хора и техника) за такива операции.
Пропусна да споменеш, че в началото братушките ще прибират всичко за тях си само ... :)
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/12/08/2434479_bulgariia_pecheli_malko_ili_nishto_ot_juje n_potok/
Като изключим разните опорни точки, на мен ми е интересно, защо аджеба "братята славяни" ни отебаха за отрицателно време и защо Турция твърди, че другия газов проект е с по-голям приоритет от предложението на Владимир Владимирович... :picnic:
old alfist
13-12-2014, 00:27
Най добре е руснаците да си направят морската част и да си платят на нас за сухоземната, за един хъб в Северозападна България.
ivan dimitrov
13-12-2014, 01:02
Пропусна да споменеш, че в началото братушките ще прибират всичко за тях си само ... :
Конфигурацията намеква че няма да е само в началото.
Всъщност излиза много вероятно да трябва да плащаме накрая. И отново - другаря Путин се разсърди че сме спрели строителството, а се оказа че окончателен договор няма.
Очакваше се да се смеем накрая, като лъсне истината.
Верно звучи като виц, ма много черен тоя хумор, не ме кефи.
dimitar_vd62
13-12-2014, 01:03
Пропусна да споменеш, че в началото братушките ще прибират всичко за тях си само ... :)
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/12/08/2434479_bulgariia_pecheli_malko_ili_nishto_ot_juje n_potok/
Като изключим разните опорни точки, на мен ми е интересно, защо аджеба "братята славяни" ни отебаха за отрицателно време и защо Турция твърди, че другия газов проект е с по-голям приоритет от предложението на Владимир Владимирович... :picnic:
Даже ми много ни траяха.
Русия предложи 6% отстъпка за Турция а тя иска15%.Затова твърди че ТАНАП е по-важен.Анадънму.Тъй се преговаря.
Естествено, че никой друг не може да ползва тръбата безплатно.Я построй един хотел на два етажа и ела кажи - Митак, я ела ползвай втория етаж.Аз нямам нищо против, ти как си.
Третия пакет - кажи на Меркел да го приложи към Северен поток.
Когато става дума за енергоносители е естествено всеки да дърпа към себе си да извлече максимум полза.Това че наште тарикати не знаят как да се договарят е друг въпрос.
Мисля че това което предлага Олди е най справедливо - хъб на брега и който иска газ да си докара тръбичка.Така Германия или Европа може да построи тръба до хъба и да приложи третия пакет като предложи на руснаците да я ползват 50/50.
А може да мине и повече от една тръба през Бг, ма ний не сме прости като турците.
А така и не ми отговорихте на въпроса, защо въпреки решението на Путин ЕС тръгна да търси решения за ЮП.След като не е важен и необходим не би трябвало да се занимава с тоя въпрос повече.
ivan dimitrov
13-12-2014, 01:19
Естествено, че никой друг не може да ползва тръбата безплатно.Я построй един хотел на два етажа и ела кажи - Митак, я ела ползвай втория етаж.
Никой не е казвал да се ползва безплатно!
Нека е хотел, ситуацията е следната - Идваш и ми казваш, дай на твоя територия да построим едно хотелче. Ще го ползваме 50/50. Аз ще организирам курортистите, аз ще боравя с финансите. Ти ще взимаш 50 процента от печалбата, когато изплатиш заема който ще ти дам(заедно с лихвите). Осигурил съм туристи за 2г, ако след това хотела не се пълни, ще ми плащаш кеш дългът си. Естествено, не можеш да каниш ти почиващи.
Ще се съглася(може би), но трябва да не съм изтрезнявал 50г.
А се разбягаха, щото Путин им разказа виц(друг,пореден). Подозирам че всички са наясно, но нямат друг полезен ход, освен да припкат. Все пак са политици.
old alfist
13-12-2014, 01:35
Руснаците трябва да разберат, а те може би го знаят, че естествения път на газта минава през България.
Географското разположение на Турция е такова, че може да обедини източници на енергия от Каспийския регион, както и от Персийския залив, но разпределението им за Европа, която всъщност е консуматора, е най-удачно да стане у нас.
Много ме кефите колеги , няма договор но ако имаше такъв нямаше да е изгоден......... някви мегаспособности изкарвате ...
P.S - Митак ти не разбра ли че на неудобните въпроси не е прието да се отговаря ;) . Така че не очаквай отговор на конкретен въпрос....
Честито колеги,
България я чака светло туристическо бъдеще. Западноевропейски баби ще точат лиги по бг нестинари и овчари. Шивачки народни песни ще пеят.
Млекари руйно вино ще пият.
Не щем големи геополитически проекти, не щем химия и енергетика. Добре дошли западни банки, българските ще ги скапем, за да може вие да печелите.
Ще произвеждаме мед и шарани и ще задминем Румъния и Унгария.
Тъпанари......
old alfist
13-12-2014, 20:39
Честито колеги,
България я чака светло туристическо бъдеще. Западноевропейски баби ще точат лиги по бг нестинари и овчари. Шивачки народни песни ще пеят.
Млекари руйно вино ще пият.
Не щем големи геополитически проекти, не щем химия и енергетика. Добре дошли западни банки, българските ще ги скапем, за да може вие да печелите.
Ще произвеждаме мед и шарани и ще задминем Румъния и Унгария.
Тъпанари......
Мерси, подобно, но и това няма да се случи, защото мургавите ще опоскат всичко - никой няма да дойде на обран бостан.
dimitar_vd62
14-12-2014, 21:04
Нещастници. - http://www.rg.ru/2014/12/09/turtsia-es-site.html
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/12/08/2434479_bulgariia_pecheli_malko_ili_nishto_ot_juje n_potok/:
Не , първите 15 години 80% от приходите отиват за да се изплати инвестицията, 20% отиват директно в БЕХ. Така е като се използват заемни средства. Все едно да си купиш апартамент със заем и първите 15г. приходите ти от наем да отиват за изплащане на заема. Това си е напълно логично.
---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:36 ----------
Един път стомничка за вода, втори път стомничка и на третия път се счупила. Братя, братя ама като предадеш брат си, знаеш какво се получава.
old alfist
15-12-2014, 00:35
Един път стомничка за вода, втори път стомничка и на третия път се счупила. Братя, братя ама като предадеш брат си, знаеш какво се получава.
Не си мисли, че Русия има отношение към нас, като към братя - тя си гледа икономическата си изгода и се опитва да играе по тънката струна на Руско-турската война от 1877-78г.
Не си ли задаваш въпроса, че се съюзява с врага си от две войни.
Всеки си гледа интереса и в това няма нищо необичайно.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4482273
И ко праим сега?:gas:
Алоооооо, активната и безпристрастна журналистика??????
Отразете визитата на ББ в Берлин както трябва.
Били го приели топло:)
Какво договори там премиера на РБ?
Меркел не отговори конкретно на НИЩО.
И защо го размахват този труп шенген, доходите ли ще ни вдигне, толкова колкото ни вдигна доходите безвизовия режим.:)
Магистралите са важни , за да може износа на богатите в ЕС да върви за близкия изток и Турция.
Глад и мизерия ни очаква.
:rotfl:
Ето ви ЕС - http://www.cross.bg/pravitelstvo-novoto-danutzite-1438580.html#axzz3LypLSv9Q - "Нощта ражда из своята мрачна утроба вековната злоба на роба". И не само там е така.
dimitar_vd62
16-12-2014, 00:07
.....
Отразете визитата на ББ в Берлин както трябва.
Били го приели топло:)
Какво договори там премиера на РБ?
Меркел не отговори конкретно на НИЩО.
.........
:rotfl:
Специално отношение или сношение...по избор.Изведнъж решиха да видят абе какво е това проблемче ЮП.А уж не беше приоритет на ЕС. http://www.moreto.net/novini.php?n=274154&c=04
А госпожа Могерини не е свикнала да и отказват.http://ria.ru/world/20141215/1038384577.html#14186797485983&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration
ecotronic
16-12-2014, 01:30
Когато спазваме правилата сме гъзолизци и подлоги на EC.
Когато водим преговори затова да излезем измежду чука и наковалнята пък, сме мухльовци а пък всеки сигнал за подкрепа от страна на ЕС, превръща ЕС във фурнаджийска лопата.
Очевидно и едното и другото носи неописуема радост на някои българи.
Вие, уважаеми путинофили, изобщо имате ли макар и бегла идея що дирите в таз България?
Когато спазваме правилата сме гъзолизци и подлоги на EC.
Когато водим преговори затова да излезем измежду чука и наковалнята пък, сме мухльовци а пък всеки сигнал за подкрепа от страна на ЕС, превръща ЕС във фурнаджийска лопата.
Вие, уважаеми путинофили, изобщо имате ли макар и бегла идея що дирите в таз България?
"Kогато спазваме правилата сме гъзолизци и подлоги на СССР.
Когато водим преговори затова да излезем измежду чука и наковалнята пък, сме мухльовци а пък всеки сигнал за подкрепа от страна коминтерна, превръща коминтерна във фурнаджийска лопата.
Вие, уважаеми западофили що дирите в таз България."
"Мъжки", надявам се разбираш колко си идентичен с онези идиоти, които навремето със същата страст ни прилепяха на всяка цена към съветската орбита.
Писнало ми е от глобалисти и интернационалисти.
Питал ли е някой българите, дали искат в ЕС, не!:grin:
Така че отиди пробутвай някъде в Брюксел еврооптимизма си.
ecotronic
16-12-2014, 11:15
"Kогато спазваме правилата сме гъзолизци и подлоги на СССР.
Когато водим преговори затова да излезем измежду чука и наковалнята пък, сме мухльовци а пък всеки сигнал за подкрепа от страна коминтерна, превръща коминтерна във фурнаджийска лопата.
Вие, уважаеми западофили що дирите в таз България."
"Мъжки", надявам се разбираш колко си идентичен с онези идиоти, които навремето със същата страст ни прилепяха на всяка цена към съветската орбита.
Писнало ми е от глобалисти и интернационалисти.
Питал ли е някой българите, дали искат в ЕС, не!:grin:
Така че отиди пробутвай някъде в Брюксел еврооптимизма си.
Някога иззеха от книжарниците книгата на Желев, заради хипотетичната подмяна на една дума с друга.
Вероятно ти си мислиш, че този похват приложен насляпо работи във всякакъв контекст.
Много елементарен начин на мислене.
През .У. ми е това, как ме определят хора с подобен на твоя умствен багаж.
Аз съм видял достатъчно много и от едното и от другото за да формирам мирогледа си.
И така съм разбрал няколко простички неща:
1 - Тоталното и непрекъснатото анатемосване на всичко не води до нищо добро.
2 - Глобализмът и сепаратизмът са действия на отчаяние, присъщи за овцете.
3 - Животът в обществото изисква това индивидът да се адаптира към него а не обратното.
4 - Когато корабът започне да потъва, първи бягат плъховете.
5 - Признак за рицарство не са няколко гръмки чужди фрази. Признак за рицарство е, когато пуснеш монета в шепата на старицата с мъртвия поглед.
6 - Признак за смелост е това да живееш достойно въпреки несгодите.
.........
Едва ли има смисъл да продължавам.
Вместо де сипеш ненавистта си спрямо хора като мен, се научи да ми бъдеш благодарен, защото аз заработвам пенсията на майка ти а ти си избягал, подобно на ония плъхове някъде на топло.
Някога иззеха от книжарниците книгата на Желев, заради хипотетичната подмяна на една дума с друга.
Вероятно ти си мислиш, че този похват приложен насляпо работи във всякакъв контекст.
Много елементарен начин на мислене.
През .У. ми е това, как ме определят хора с подобен на твоя умствен багаж.
Аз съм видял достатъчно много и от едното и от другото за да формирам мирогледа си.
И така съм разбрал няколко простички неща:
1 - Тоталното и непрекъснатото анатемосване на всичко не води до нищо добро.
2 - Глобализмът и сепаратизмът са действия на отчаяние, присъщи за овцете.
3 - Животът в обществото изисква това индивидът да се адаптира към него а не обратното.
4 - Когато корабът започне да потъва, първи бягат плъховете.
5 - Признак за рицарство не са няколко гръмки чужди фрази. Признак за рицарство е, когато пуснеш монета в шепата на старицата с мъртвия поглед.
6 - Признак за смелост е това да живееш достойно въпреки несгодите.
.........
Едва ли има смисъл да продължавам.
Вместо де сипеш ненавистта си спрямо хора като мен, се научи да ми бъдеш благодарен, защото аз заработвам пенсията на майка ти а ти си избягал, подобно на ония плъхове някъде на топло.
Ау колко си благороден.
1.Кой от защитниците на ЮП анатемосва всичко?
2.Глобализацията е част от развитието на всяка цивилизация. Сепаратизма май го разбираш като сепарация в завод за третиране на отпадъци.
3. Индивидите с общи ценности изграждат обществото, както са направили в западна Европа, а индивиди като теб искат да се адаптират към техните ценности, аз трябва ли да искам?
4. Корабът потъва заради некадърен екипаж.
5. Рицарството е далеч от моите разбирания за мъжество и достойнство.
6. Смелостта е субективно понятие, няма точно определение.
Надаявах се, че си средно интелигентен да разчетеш, че Rome е част от цялата комбинация на аватар, никнейм и подпис.
Няма как да бъда Максимус от Долно Уйно.
Заработваш само собствената си глупост.
Живея в БГ, останах защото реших, че ако замина ще затвърдя мнението, че тук остават само роми и гении като теб.:prescription:
Предполагам, че си лягаш с директивите на ЕС.
ecotronic
16-12-2014, 13:49
Ау колко си благороден.
1.Кой от защитниците на ЮП анатемосва всичко?
2.Глобализацията е част от развитието на всяка цивилизация. Сепаратизма май го разбираш като сепарация в завод за третиране на отпадъци.
3. Индивидите с общи ценности изграждат обществото, както са направили в западна Европа, а индивиди като теб искат да се адаптират към техните ценности, аз трябва ли да искам?
4. Корабът потъва заради некадърен екипаж.
5. Рицарството е далеч от моите разбирания за мъжество и достойнство.
6. Смелостта е субективно понятие, няма точно определение.
Надаявах се, че си средно интелигентен да разчетеш, че Rome е част от цялата комбинация на аватар, никнейм и подпис.
Няма как да бъда Максимус от Долно Уйно.
Заработваш само собствената си глупост.
Живея в БГ, останах защото реших, че ако замина ще затвърдя мнението, че тук остават само роми и гении като теб.:prescription:
Предполагам, че си лягаш с директивите на ЕС.
Значи освен дебил, си и лъжец.
Приятно пребиваване в игнора.
Значи освен дебил, си и лъжец.
Приятно пребиваване в игнора.
Ти губиш, можеше да научиш това онова.
Когато всички около теб ти се струват ненормални занчи най вероятно нещо ти има на тебе....
dimitar_vd62
16-12-2014, 19:11
Съжалявам, но нямам такова пораженческо мислене че да живея с несгодите.И защо трябва да се интегрирам в общество дето съществува за ракията след края на работното време.Какво е това общество дето една градинка не може да засее и най-важното след това да я пази а не да паркира дрънгела си в нея.Писна ми по улиците да се съобразявам с нарушителите вместо те със закона.Егоистичен народ сме, всеки живее за себе си.
Пенсионната реформа беше приета с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ПФ.
Честито на новодомците.
И сега неолибералите няма ли да пищят срещу опита за национализация на пенсионните фондове?
Пенсионната реформа беше приета с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ПФ.
Честито на новодомците.
И сега неолибералите няма ли да пищят срещу опита за национализация на пенсионните фондове?
То туй е "пазарно" и "демократично" да гушнеш единствените пари, които са поименни и се наследяват. Не може то така, да оставяш пари за наследниците на предалите Богу дух на работното място.:yes:
dimitar_vd62
16-12-2014, 20:52
Боже, в тази наша държава живеят интересни люде.Тръбите вече заминават от Варна http://www.moreto.net/novini.php?n=274301 а те още мислят че има надежда.http://ria.ru/world/20141216/1038599397.html#14187556510314&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration
И като казвам че не искам да се вписвам в общество което ходи на работа по зъдължение и чака края на работното време - http://www.moreto.net/novini.php?n=274308 бах ти и паветата и чудото.
А да допълня, ма яд ме е че не сетих да направя снимка.Един водопроводчик в ямата и 7 други подпират лопатите.След туй на обяд пред кварталния магазин на по бира еле към 16 часа затрупаха дупката От обад до 16 нищо не правиха./освен бирата,и разгледаха битака в съседство/.
dimitar_vd62
16-12-2014, 22:16
Уж нямахме ползи от ЮП а сега, те ти булка спасов ден.http://ria.ru/world/20141216/1038610658.html#14187608727643&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration
Я да видим, транзитираме 18млрд куб м газ за Турция,Гърция и Македония.Каквоо става като тръбата /ЮП/ свърне към Турция.Транзита ни отпадааа.И таксите същоооо.http://www.bulgartransgaz.bg/bg/pages/unfrastruct-1-95.html
Я, ти си можел да пишеш и нормално... Шегичка човече, не се връзвай, че ще побелееш млад... :D
Не , първите 15 години 80% от приходите отиват за да се изплати инвестицията, 20% отиват директно в БЕХ. Така е като се използват заемни средства. Все едно да си купиш апартамент със заем и първите 15г. приходите ти от наем да отиват за изплащане на заема. Това си е напълно логично.
Съгласен съм с логиката(все пак съм програмист и логиката ми е дълбоко вкоренена... за съжаление...), но не и с идеята... Можеше да "цакаме" руснаците, като преговаряме с турците едновременно... Ама това е минало, бешало...
Те никога не са ни били братя и това някои хора не го разбират. Русия винаги си е гледала интереса(което е напълно нормално) и винаги е искала да завладее някак си Босфора, за да не плаща такси за търговския си флот. Всичко се върти около това още от времето на Петър I. Затова и водят 2 войни с Турция. Те винаги са искали голям излаз на море. Затова и анексираха Крим... Както се казва - който забравя историята е обречен да я повтори... А що се отнася до нас - ние сме на "пътя на коприната", сега вече "пътя на наркотика". Никой , никога няма да позволи ние да сме добре, защото тогава ще вдигнем таксите... Ненапразно всички "забравят" кои сме били и какво сме сътворили. Просто така им е изгодно...
dimitar_vd62
17-12-2014, 00:08
Само ти ли не разбра, че Крим беше анексиран за да се попречи на САЩ да направят база там.Иначе не им беше хубаво когато в Куба имаше ракети, нали.Защото това което е зад Урал не го достигат с ракетите си.Освен това беше проведен референдум с международни наблюдатели.Какво ме свързва с Америка, страна чиято история е по-млозо от нужника в двора на баба ми.Събрала неудачниците от цяла Европа.Внесла и напазарувала учени и специалисти и се бие в гърдите за технологии.Индианците да не са измислили компютъра и айфона.Не виждам на какво да им се възхищавам след като постигат целите с мръсни номера.
Я, ти си можел да пишеш и нормално... Шегичка човече, не се връзвай, че ще побелееш млад... :D
Съгласен съм с логиката(все пак съм програмист и логиката ми е дълбоко вкоренена... за съжаление...), но не и с идеята... Можеше да "цакаме" руснаците, като преговаряме с турците едновременно... Ама това е минало, бешало...
Те никога не са ни били братя и това някои хора не го разбират. Русия винаги си е гледала интереса(което е напълно нормално) и винаги е искала да завладее някак си Босфора, за да не плаща такси за търговския си флот. Всичко се върти около това още от времето на Петър I. Затова и водят 2 войни с Турция. Те винаги са искали голям излаз на море. Затова и анексираха Крим... Както се казва - който забравя историята е обречен да я повтори... А що се отнася до нас - ние сме на "пътя на коприната", сега вече "пътя на наркотика". Никой , никога няма да позволи ние да сме добре, защото тогава ще вдигнем таксите... Ненапразно всички "забравят" кои сме били и какво сме сътворили. Просто така им е изгодно...
От много цакане на нашите умни политици България винаги я прецакват.
Що се отнася до братството, България като култура , език и бит е много по-близко до Русия отколкото до САЩ и Западна Европа. В миналото сме развивали много съвместни дейности които са били взаимно изгодни. Сега също трябва да се използват такива възможности ако искаме икономиката ни да се развива. Проекти като Белене и ЮП са точно такива.
dimitar_vd62
17-12-2014, 00:36
Дърва и свещи http://www.moreto.net/novini.php?n=274242&c=04.
Междувременно - http://www.moreto.net/novini.php?n=274129&c=04
http://www.moreto.net/novini.php?n=274281&c=04 като кажат че в България няма опасност нещо да се случи приготви се за обратното.
nikolaaaay
17-12-2014, 00:48
Само ти ли не разбра, че Крим беше анексиран за да се попречи на САЩ да направят база там.Иначе не им беше хубаво когато в Куба имаше ракети, нали.Защото това което е зад Урал не го достигат с ракетите си.Освен това беше проведен референдум с международни наблюдатели.Какво ме свързва с Америка, страна чиято история е по-млозо от нужника в двора на баба ми.Събрала неудачниците от цяла Европа.Внесла и напазарувала учени и специалисти и се бие в гърдите за технологии.Индианците да не са измислили компютъра и айфона.Не виждам на какво да им се възхищавам след като постигат целите с мръсни номера.
Човече, НАСА в момента има 3 спътника на Марс и още 2 марсохода на повърхността. Преди дни пратиха новия кораб Орион на 3600 км. от Земята с ракета от ново поколение. Какъв Урал те гони.
---------- Post added at 00:48 ---------- Previous post was at 00:46 ----------
Що се отнася до братството, България като култура , език и бит е много по-близко до Русия отколкото до САЩ и Западна Европа. В миналото сме развивали много съвместни дейности които са били взаимно изгодни. Сега също трябва да се използват такива възможности ако искаме икономиката ни да се развива. Проекти като Белене и ЮП са точно такива.
България като култура е много по-близо до Сърбия, Гърция и Румъния отколкото до Русия.
dimitar_vd62
17-12-2014, 01:02
Човече, НАСА в момента има 3 спътника на Марс и още 2 марсохода на повърхността. Преди дни пратиха новия кораб Орион на 3600 км. от Земята с ракета от ново поколение. Какъв Урал те гони.
Това какво общо има.Тия ракети ако не знаеш са с руски двигатели.Вече обаче преустановиха продажбата им.Недей бърка космически ракети със тактически ракети.Твоята версия каква е.
---------- Post added at 01:02 ---------- Previous post was at 00:50 ----------
Нека да ти допоясня.Стратегическите или междуконтинатални ракети са големи и разположени в силози,такническите са мобилни и не могат да достигнат задуралието където са основните военни производства на русия а също и стратегическите им носители.Затова на САЩ им бе необходима Украйна и Крим.Иначе руснаците нямат проблем да пратят марсоход, до Сатурн, уран или дето си щеш.Да не мислиш че ракетите за марс по големи от Тези дето ходиха на Луната.Не, помалки са.Информирай се за междупланетните полети и ще видиш защо.Защото до Луната полета бе директен понеже бяха ограничени от технологиите със времето и ти трябва скорост да преодолееш земното гравитационно поле, иначе се връщаш на земята.До външните планети се използва земното притегляне за засилка, в някои случаи и на венера - нещо като през Бургас за София.Тъй че нищо фрапиращо.Ине е задължително всички да следват едан и съща програма.
Разбирам ги американците, след като 2% от населението на планетата контролира20% от природните ресурси.Няма как да устоиш да ги прилапаш.
Митак, това е повод, не е причина. Турция е достатъчно близко до Русия и има бази на НАТО... Ама нейсе :)
Не казвам, че трябва да ни свързва нещо с Америка. Те, както и руснаците винаги са си водили имперската, завоевателна политика. САЩ защото избиват комплекс за малоценност спрямо Великобритания. А Русия, защото им е заложено като курс на развитие от Петър I.
Кофти е за руския народ. Защото Путин се ебава с него както си иска. Докато в Америка изкуствено им "напомпват" самочувствието и местните затова се мислят за "по-по-най-". От технологична гледна точка, немците са най-техничната нация. Всички по-големи открития имат немски следа... :)
Те това е кахърът. Че всичките кретени, дето ни управляват не водят българска политика, а такава за собствено обогатяване.
Съгласен съм с тебе, че трябва взаимноизгодни проекти, а не такива които облагодетелстват някой, само защото е дал няколко куфарчета на подходящия другар...
dimitar_vd62
17-12-2014, 22:27
Нейсе,нейсе ама къде отива черноморския флот ако в Крим има база на нато.Въпрос - защо САЩ внезапно промениха политиката спрямо Куба.Ни знам кой какви комлекси избива, ама е видно желанието на САЩ да контролират целия свят - удобно да се отървеш от външния си дълг.Като могат да стигнат Урал от Турция за чий им е Крим.
ecotronic
18-12-2014, 10:43
Откакто свят светува винаги по-цивилизованите народи са надделявали над по-малко цивилизованите. Това е причината и затова европейците да завладеят индианците вместо обратното.
Това закономерно действие само е ползвало различни средства през различните епохи.
Това е и причината поради която се оказва въздействие върху всяка една държава, която би могла да бъде "зарибена". Такива държави днес са Украйна, Турция, Сърбия, Куба.......
Откакто свят светува винаги по-цивилизованите народи са надделявали над по-малко цивилизованите. Това е причината и затова европейците да завладеят индианците вместо обратното.
Това закономерно действие само е ползвало различни средства през различните епохи.
Това е и причината поради която се оказва въздействие върху всяка една държава, която би могла да бъде "зарибена". Такива държави днес са Украйна, Турция, Сърбия, Куба.......
Това във винету ли го прочете.
Забравих, че при вас тази книга е библията.
От начетен и умен десен неолиберал, по-ужасен е само тъп и недочел десен неолиберал.
Това, което си написал за цивилизациите е уникална
тъпотия.:big_whoops:
Първо си отговори на въпроса, що е то цивилизованост?
Аз твърдя, че маите са били в пъти по-цивилизовани от техните унищожители, например.
п.п. Как се завладяват индианци?
Не знам за индианците , ама в случая с Русия самите "цивилизовани" разбират че няма да е лесно - http://nationalinterest.org/feature/russias-moment-crisis-moscow-might-be-down-not-out-11880
Ето и нещо интересно от братята китайци - http://ria.ru/east_economy/20141218/1038920749.html
Изгледайте срещата на "кървавото джудже" с пресата и си направете изводите.:smoke:
dimitar_vd62
18-12-2014, 19:02
Мдаа, интереса клати феса - http://www.tvc.ru/news/show/id/57447
Изгледайте срещата на "кървавото джудже" с пресата и си направете изводите.:smoke:
Да бе , свирепият диктатор как се движи към границите на НАТО чак в САЩ са се притеснили.......
Да бе , свирепият диктатор как се движи към границите на НАТО чак в САЩ са се притеснили.......
Врагът лази в храстите.
Ей голяма мешаница с този ЮП. Сега се оказа че ЕС въобще не пречи да си извадим разрешителни за строителството му. Разбързаха се ама след дъжд качулка се получава.
http://www.segabg.com/article.php?id=731014
ecotronic
19-12-2014, 13:35
Ей голяма мешаница с този ЮП. Сега се оказа че ЕС въобще не пречи да си извадим разрешителни за строителството му. Разбързаха се ама след дъжд качулка се получава.
http://www.segabg.com/article.php?id=731014
Това, че така ще се обърнат нещата беше ясно, както е и ясно това, че вероятно сега Газпром ще се правят на ощипана мома и няма да строят нищо нито до нас, нито до Турция.
Само не знам, къде ви се вписва сега теорията с Маккейн на вас Путофилчетата.
Май се оказва че Газпром не си мени позицията и чака да види ние какво ще направим. Както каза Путин, няма смисъл да прокараме газопровод под водата и като стигнем до България да ни кажат, не може.
ecotronic
19-12-2014, 15:27
Поживём, увидим.
dimitar_vd62
19-12-2014, 20:59
А сега се оказа че май много губим http://ria.ru/economy/20141218/1039050699.html#14190028540814&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration
Значи всички по тръбата са ебати глупаците само ние сме прозрели истината.И верно бе, където отиде Путин след него се провлачват американски илри европейски комисари да мътят.http://www.pravda.ru/world/15-12-2014/1240003-south-0/
http://www.pravda.ru/world/05-12-2014/1238764-potok-0/
Руснаците рекоха, че с колонията разговори няма да водят. Ако иска метрополията(ЕК) да си стръска задника до Москва, да ги помоли учтиво.
ecotronic
19-12-2014, 22:22
Ето малко повод за размисли на тема "Южен поток" (http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E_66/%D0%AE%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D 0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%B7_361529.html)
dimitar_vd62
19-12-2014, 22:44
Е спряха го и цяла Европа се втурна да умува как да накара Путин да и вземе парите.
old alfist
20-12-2014, 00:37
А, на нас тепърва ни предстои да влагаме средства в този проект с неясен завършек, за да не ни осъдят, от което ще платим повече - това са му казали на помпиера Тиквоний в Брюксел.
От цялата работа, ще плащаме за нещо, което е твърде вероятно да не се реализира, но пък със сигурност ще се облагодетелстват пак управляващи, чрез приближените им фирми и ще имаме създадени условия за нещо, което няма да се построи - това много прилича на историята с АЕЦ Белене.
dimitar_vd62
20-12-2014, 00:56
Иначе казано само на нашия водолаз му пречат водораслите.Или Русия иска само нас да прекара или ний сме най-големите тарикати.
old alfist
20-12-2014, 01:22
Не мога да разбера тъпотията, или по-точно алчността за власт и пари, а може би безотговорността на управляващите ни през годините - преди да се подписват дългосрочни договори със стратегическо значение, трябва да се проведат разговори с по-висшестоящи, защото сме независими, но в рамките на някаква общност.
dimitar_vd62
20-12-2014, 11:20
Извинявай но в една кооперация примерно също трябва да се съобразяваме с другите, но това не означава че трябва да ги питам кога да таковам жена си или дали да си купя климатик или не.Значи това не е проект на ЕС, а касае няколко държави.Все пак трябва да мислим и за националната си сигурност защото утре ЕС може да се разпадне и кво прайм тогава - оставаме в обрано лозе.На госпожа Меркел, защото очевидно тя е ЕС и е лесно Германия си има северен поток , който и без това не енатоварен, ми що не пусне една тръба до Южна Европа.Пък като говорим за независимост от руския газ примерно може да даде пример като го затвори.Освен това договорът за ЮП е подписан една година преди прословутия трети енергиен пакет.Като се прилага със задна дата да се приложи и за северен поток.Ма тогава става кофти за националната сигурност на Германия не на България.Прави впечатление че правителствата на всички други по тръбата било членки или не на ЕС са се борили и опонирали на ЕС,, само нашата позиция се определя като странна,меко казано, Плевнелиев се дистанцира от спирането на проекта и се опита да прехвърли топката на ЕС, макар че той нареди спирането след визитата на американските ястреби, нема смелоста на Унгарския президент, Боко тиквата ходи при Меркел да се допита какво да прави, ама освен голи обещания не получи нищо друго и изведнъж реши да прати делегация до Москва.То същата подкрепа ще получим и от НАТО, ама дано не стигаме до там.И вместо ключа за доставките вЮжна европа да е в страна членка на ЕС, сега осъзнаха че Турция ще държи това ключе, пък Ердоган каза на ЕС и САЩ да си гледат работата и ако стане ще го използва да си договори условия за членство в ЕС.Пък това че нашите тарикати са на принципа - аз да забогатея майната и на България си е наш проблем не на ЕС или Путин.Нали знайш,като седиш на два стола де падаш.Тука инвеститори няма дойдат, нас само ще ни обещават и използват щото сме балъци, ЕС и Русия ни разбраха що за стока сме.
ecotronic
20-12-2014, 11:32
Аз пък се питам - ако не бяха проблемите между Русия и Украйна, дали пак по същия начин Русия щеше да се напиня да строи ЮП?
И като е така, що трябва ние да му берем гайлето?
На нас ни трябва газ и вече си я имаме от тръбата през Украйна.
А ако някой иска сега тази тръба да мине през космоса, що трябва ние да плащаме за това?
dimitar_vd62
20-12-2014, 17:35
Принципно да ама Украйна като не ще да плаща, отнякъде ми бе попаднала една карта на газовата система в Украйна, знаеш ли колко консуматори са се накичили по тръбата и колко плащат за това.А ето я - http://infobalkani.wordpress.com/2014/09/22/балканският-възел-на-южен-поток/
п.п.Всяко " ако" си има "но", можем да кажем и ако САЩ си стояха на техния си континент и т.н.Въпроса как да излезем от ситуацията с максимум ползи за страната.Ма така като гледам никъкви газопроводи не ни устройват.
ecotronic
20-12-2014, 19:29
Пак си дойдохме на САЩ. Има ли по-удобно обяснение на проблемите ни от тези 3 букви?
Митак, откога датират газовите бакии между Русия и Украйна? От години преди да се заговори за оранживи революции, за Украйна в ЕС и НАТО.....
Пак ще попитам:
Що трябва ние да плащаме затова, че 2 държави не могли да намерят начин брашно да мелят?
dimitar_vd62
20-12-2014, 20:00
Значи както и да го погледнеш след втората световна тези три букви стоят зад събитията в света.В интерес на истината вместо САЩ можех да напиша прословутото - ако Левски беше с ботуши, а Ботев с каска.А защо ние плащаме, щото решенията не ги вземаме ние.Ние плащаме щото сме крайно немърливи към България.Безкрайното връщане назад във времето не ни помага ни най-малко.Сега, ако предположим че Путин играе някаква игра от нас зависи как ще извлечем максимум полза за държавата.Само че няма кой да мисли за държавата.
ecotronic
20-12-2014, 20:14
Е то ако ще философстваме така глобално, аз мога да ти обясня всички човешки несгоди примерно с лунните цикли.
Всичко на този свят е в някаква степен взаимно-свързано. Така и когато става въпрос за нас самите, в най голяма степен битието и житието ни зависи не от САЩ, от Русия или от лунния цикъл, а от самите нас (аз, ти, Пешо и т.н.....)
И сега конкретно за ЮП - ние трябва да решим дали да се хванем на едно хоро, като единственото, което знаем в момента, това е, колко ще трябва да платим за това. Не и какво ще получим или какво друго ще загубим заради това.
dimitar_vd62
20-12-2014, 20:58
Аз принципно съм за този газопровод, както и за още един поне но от друг доставчик.Сега, два три наведнъж ще ни дойдат в повече но все отнякъде трябва да се почне.Всеки идва и си предлага стоката като гледа да извлече максимум полза.За това са и преговорите, двете страни да сключат взаимоизгодни условия.Ся аз такива големи проекти не разбирам за това си има учени хора дето би трябвало да предвидят всички негативни и позитивни страни.Общо взето всеки иска инвестициите му да се върнат колкото се може по-бързо.Значи най добрия въриант е да вложим някаква сума и да започне да се връща следващата година, или да ни удържат вноските до изплащане на заема в краткосрочен план примерно до 5 години, или вноските да са такива че като си платят за транзита да сме на плюс.Договор при който ще имаме печалба след 10-15 години ми се струва неизгоден щото след тези години я камилата я камиларя.Прекалено много параметри има за моята глава, но щом другите се натискат значи има решение.Абе всеки мангал ще се договори по добре от тия нашите, ако не и да прекара газпром или кой да е друг.
Е то ако ще философстваме така глобално, аз мога да ти обясня всички човешки несгоди примерно с лунните цикли.
Всичко на този свят е в някаква степен взаимно-свързано. Така и когато става въпрос за нас самите, в най голяма степен битието и житието ни зависи не от САЩ, от Русия или от лунния цикъл, а от самите нас (аз, ти, Пешо и т.н.....)
И сега конкретно за ЮП - ние трябва да решим дали да се хванем на едно хоро, като единственото, което знаем в момента, това е, колко ще трябва да платим за това. Не и какво ще получим или какво друго ще загубим заради това.
Знаеш ли, коя е единствената държава в света, в която не може да има преврат?
САЩ разбира се.
А знаеш ли защо?
Ми просто там няма Американско посолство.
Колкото до хорото, отървали сме го от всякъде и само ще лепим кинти на оркестъра.
ecotronic
20-12-2014, 21:16
Аз принципно съм за този газопровод, както и за още един поне но от друг доставчик.Сега, два три наведнъж ще ни дойдат в повече но все отнякъде трябва да се почне.Всеки идва и си предлага стоката като гледа да извлече максимум полза.За това са и преговорите, двете страни да сключат взаимоизгодни условия.Ся аз такива големи проекти не разбирам за това си има учени хора дето би трябвало да предвидят всички негативни и позитивни страни.Общо взето всеки иска инвестициите му да се върнат колкото се може по-бързо.Значи най добрия въриант е да вложим някаква сума и да започне да се връща следващата година, или да ни удържат вноските до изплащане на заема в краткосрочен план примерно до 5 години, или вноските да са такива че като си платят за транзита да сме на плюс.Договор при който ще имаме печалба след 10-15 години ми се струва неизгоден щото след тези години я камилата я камиларя.Прекалено много параметри има за моята глава, но щом другите се натискат значи има решение.Абе всеки мангал ще се договори по добре от тия нашите, ако не и да прекара газпром или кой да е друг.
Като изключим всякакви политически фактори, чисто техническите становища са, че при така поставените начални условия изобщо до нас няма как да достигне газ с дебит чиито транзит би ни донесал онези пропуснати ползи, които ни размахват като кокал пред гладно куче.
Поради това е много вероятно да се случи това с камилата и камиларя.
Най-чистият за нас вариант е руснаците да си пуснат тръбата до нас или до Турция и да продават газта си франко техния край на тръбата. От там нататък тръби за да се пласира доставеното количество лесно ще се направят без изобщо да е нужно, Русия да инвестира в това.
dimitar_vd62
20-12-2014, 21:59
По добре до нас, иначе сме зависими от Турция, пък и може да изпаднат отнякъде свестни управници и да договорят транзит на газ през България за изгодни условия.
До миналата година бях абонат на една варненска телевизия.На терасати ми разположиха един усилвател срещу 20 лв наем на месец и безплатен интернет и телевизия.Прибраха си го понеже си вкараха кабелите под земята.В същото време ползвах и Булсатком.Сега до входа има три оптични трасета, като само един прекара оптичен кабел другите само тръби още.Този дето си вкара оптичната станция във входа си плаща "наем" понеже иска да е вътре на сухо и сигурно, ако не - вънка под козирката безплатно.Вземаме такси за билборд на покрива от една рекламна агенция и билборд на стената дето няма прозорци от друга.И с двете сме договорили цени при наличие на реклама и цени без реклама.Освен това тия на покрива направиха и хидроизолация, а тия дето са на стената ги накарахме да направят изолация под паното.Също вземаме наем и от един общ гараж, като при договор за 5 години направихме отстъпка в месечния наем срещу ремонт/боядисване и трайна метална врата/.Така че варианти има, само че се постигнаха след като "разбихме" "шуро-баджанашкия" монопол касиер- домоуправител.Общо взето отидохме трима четирима при домоуправителя и касиера, давай книгите и до там - ние поемаме.С парите направихме изолация на апартаментите и общите части, сменихме дограмата и вратата, имахме една обща тераса над последния етаж която иззидахме с итонг и така намалихме загубита на топлина, пък и имаме едно пространство дето можем си направим тавански стаи, сега ще боядисваме входа.Това само пример как се управлява общото.
ecotronic
20-12-2014, 22:13
М-да. Явно и в нашия блок трябва да прибегнем до вашата методика по отношение на домоуправител - касиер, щото сега едни 4К годишно потъват в небитието и оправия със законните способи - йок.
dimitar_vd62
20-12-2014, 22:28
Еми точно така беше, ония се договаряха само за гаража, ама какъв наем и къде отиваше един бог знае.Счетоводството една кръчмарска тетрадка и т.н.За билбордове и други такива акъла им не стигаше - пропуснати ползи.Турихме една учителка за домоуправител и касиер, взема някой лев че заплатата и голяма, знаеш, редовно отчети и когато има нещо за договаряне с фирми и прочие и оказваме помощ, дет се вика който от каквото разбира, правим събрание обсъждаме и действаме.Преди беше анархия и ме беше гнус да вляза във входа.
ecotronic
20-12-2014, 22:48
Тъй е Митак. Като се замисля, че проблемите в държавата ни са от същото естество, но в голям мащаб.....
Тъй е Митак. Като се замисля, че проблемите в държавата ни са от същото естество, но в голям мащаб.....
И после някой ще се изплющи, че държавата била лош стопанин, а то нали хората правят държавата. Когато човек не струва, все тая дали е в държавно или в частно, е...ва майката на това, до което се е докоснал.
За съжаление пяната плува отгоре.
ecotronic
20-12-2014, 23:09
И после някой ще се изплющи, че държавата била лош стопанин, а то нали хората правят държавата. Когато човек не струва, все тая дали е в държавно или в частно, е...ва майката на това, до което се е докоснал.
Все пак съществува много голяма разлика между държавно и частно.
Ей го и примера на Митака. Ако не е бил частният интерес на няколко по-будни хора в блока им, та да се вдигнат и да нашамарят кокошкарите, кога щяха да си оправят нещата?
А в държавното - куче влачи, диря няма. И сега си е същото, както беше и при соц-а.
Все пак съществува много голяма разлика между държавно и частно.
Ей го и примера на Митака. Ако не е бил частният интерес на няколко по-будни хора в блока им, та да се вдигнат и да нашамарят кокошкарите, кога щяха да си оправят нещата?
А в държавното - куче влачи, диря няма. И сега си е същото, както беше и при соц-а.
Именно. И сега си е същото, ако не и по-страшно, както в "държавното" така и в частното.
ecotronic
20-12-2014, 23:30
Именно. И сега си е същото, ако не и по-страшно, както в "държавното" така и в частното.
В частното, с много малки изключения е в ход вълчия капитализъм и безогледната експлоатация.
В държавното сега е по-зле, защото някога просто директно се крадеше, къде по-малко, къде повече в зависимост от нивото в йерархията. Сега в допълнение с горното ги има и схемите за "обществените поръчки" при които симбиозата между нископлатения и безхаберен държавен чиновник и интересът на частника ги превръщат в златна мина.
dimitar_vd62
21-12-2014, 00:10
Очевидно трябва да се сложи ред в държавата, законите трябва да са без вратички, и да има кой да ги налага.Иначе ако е писано че е забранено да се кара пил и няма кой да те хване и глоби кел файда от написаното.После тези дето се изживяват като политици трябва се "пенсионират" и да дойдат нови хора можещи да лавират и да не ни вкарват в приятелски и неприятелски отношения а в добри политически и икономически отношения.Начи това което под формата на демокрация и глобализация се опитват да прокарат САЩ си е чиста измама.Падне ли Русия, следващата цел е Китай, после вече ЕС го пиши бегал.Обаче всичко това е бесмислено, няма ка да го контролираш целия свят, ще се нароят едни ислямски държави едни китайски , руски, пампайски и т.н., целия свят ще пламне като изтока.Човешкия индивид още не узрял да се откаже от границите , националноста си, да приемеш че историята ти не есамо твоя а на цялото човечество...трудна работа,не еза сега, за някъде в бъдещото е.Къде е ООН ,да прати умиротворители в Украйна примерно, в Донбас ли, както беше в косово.Няма го, пълно мълчание, барем някаква резолюция някакво изказване да осъди някакви действия, да прати хуманитарна помощ - тцъ.Ма и няма как да бъде понеже членовете му не са безпристрастно няма ка американския представител да критикува САЩ еле руския Русия.В създалата се ситуация не виждам някакво чудо да се задава че двете суперсили да намерят общ език, малко или много всеки компромис ще се смята унизитилен за коя да е от страните.Струва ми се че твърде далеко отидоха.Смятам че ако игнорираме икономическите стълбове зад двамата държавника, Путин няма да отстъпи понеже го го гонят патроитични чувства, а за Обама проблема стана вече личен.Струва ми се че Русия трябва да вземе леко надмощие и точно в този тънък момент с умели дипломатични ходове да се постигне патова ситуация да няма обидени така да се каже и елегантно да се мине в някакви общополезни релси.Иначе това няма да свърши, ако Русия вземе надмощеи и тръгне по пътя на САЩ, поляритета ще се обърне и така докато някой астероид не предизвика ново масово измиране.
ecotronic
21-12-2014, 00:27
Имаше един период от време в който Русия беше тръгнала да се интегрира с останалата част от цивилизования свят. Реализираха се редица международни проекти, като се започне с МКС и се свърши с ITER. Това беше много обнадеждаващо за нормалните люде.
Лошото е че покрай цялата тая работа се навъдиха една шепа тарикати, които решиха, че могат да продадат страната си на едни други тарикати. И ето, че дойде Путин и сложи край на това (или поне така твърди). Западните тарикати отвърнаха с други средства и ето ти я новата студена война.
Накратко - истинската война от която зависи бъдещето на цивилизацията не е между Русия, САЩ или Китай. Истинската война е между честните хора и тарикатите.
dimitar_vd62
21-12-2014, 00:57
Ами превантивно му вярвам и се надявам ако везните натежат в негова полза да се спре навреме, иначе на надупения му е все тая кой ще го оноди.Роба си е роб, независимо кой ще му е господар.Сега ясно е че всеки от нас иска нещо добро да се случи само че ний си изграждаме някаква представа индивидуално а всъщност какво е замислено и какво ще се случи си нямаме прадстава.Може да се окажем еднакво излъгани.
dimitar_vd62
22-12-2014, 19:34
Баси бъзика - http://ria.ru/world/20141222/1039632284.html#14192692702803&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration и ответния отговор - http://ria.ru/world/20141222/1039672306.html#14192692805814&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration явно го е страх да не би над украинците да го свалят по грешка.
Баси бъзика - http://ria.ru/world/20141222/1039632284.html#14192692702803&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration и ответния отговор - http://ria.ru/world/20141222/1039672306.html#14192692805814&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration явно го е страх да не би над украинците да го свалят по грешка.
След като в ООН не подкрепи закона за борба с фашизма сега и на парада посветен на победата над фашизма не иска Барак Хусейнович, то това си е ебавка на руснаците, много добре знаят че няма да дойде....
ecotronic
22-12-2014, 20:17
След като в ООН не подкрепи закона за борба с фашизма сега и на парада посветен на победата над фашизма не иска Барак Хусейнович, то това си е ебавка на руснаците, много добре знаят че няма да дойде....
Теб не те ли покани Путин?:tooth:
Теб не те ли покани Путин?:tooth:
Мислите ли ти свършиха ?!?!?!
ecotronic
22-12-2014, 21:00
Мислите ли ти свършиха ?!?!?!
А ти на такива простотии, какъв отговор очакваш?
Купи ли си вече Йота-мега-фон? Или цената ти е височка?
Бе кво му плащаш? Трепач! :)
Нали не си забравил за онова хендсфри, което съм ти обещал? :tooth:
А ти на такива простотии, какъв отговор очакваш?
Купи ли си вече Йота-мега-фон? Или цената ти е височка?
Бе кво му плащаш? Трепач! :)
Нали не си забравил за онова хендсфри, което съм ти обещал? :tooth:
Какъв изблик на интелект.....:sick1:
Интересното е, че в руските вестници "Южен поток " вече не го споменават като закрит, а като замразен!
dimitar_vd62
25-12-2014, 19:54
А ний сами си закриваме бизнеса, вечно сме тарикати бе мааму стара.http://www.economic.bg/bg/news/4/sriv-na-kruizniya-pazar.html
nikolaaaay
25-12-2014, 22:10
Това далеч не е вярно. Познавам много хора, бивши директори на фалирали соц. предприятия, които сега имат проспериращи частни фирми. Мотивацията на държавна работа и в собствения бизнес е коренно различна. Държавата не е лош, а е никакъв стопанин. Успешна държавна икономика също няма и няма да има, въпреки десетките опити на разни малоумни болшевики.
dimitar_vd62
25-12-2014, 23:03
Я си виж опита на братските европейски страни примерно в отбранителната индустрия.Що те печелят стотици милиони евро макар че са държавна собственост.Как техните менъджъри и директори са мотивирани.Ай стига приказки от 1001 нощ.
Nexter (formerly known as GIAT Industries or Groupement des Industries de l'Armée de Terre, Army Industries Group) is a French government-owned weapons manufacturer, based in Roanne, Loire.
DCNS is a French industrial group specialised in naval defence and energy. The Group employs more than 13,000 people in 10 countries. DCNS, a private law company in which the French state holds a 64% stake, Thales 35% and the personnel a 1% stake, is the heir to the French naval dockyards and the “Direction des Constructions et Armes Navales” (DCAN), which became the DCN (“Direction des Constructions Navales”) in 1991.
Patria is a Finnish provider of defence, security and aviation life-cycle support services and technology solutions. Patria is owned by the state of Finland (73.2%) and Airbus Group (26.8%), but Airbus agreed to sell their stake to the government in December 2014
Fincantieri - Cantieri Navali Italiani S.p.A. (Italian pronunciation: [finkanˈtjɛːri]) is an Italian shipbuilding company based in Trieste, Italy. It was formed in 1959 and is owned by the Italian state through Fintecna. Already the largest shipbuilder in Europe, after the acquisition of Vard in 2013 the Fincantieri group doubled in size to become the fourth largest in the world.[1] The company builds both commercial and military vessels.
Това далеч не е вярно. Познавам много хора, бивши директори на фалирали соц. предприятия, които сега имат проспериращи частни фирми. Мотивацията на държавна работа и в собствения бизнес е коренно различна. Държавата не е лош, а е никакъв стопанин. Успешна държавна икономика също няма и няма да има, въпреки десетките опити на разни малоумни болшевики.
Успешни, като източили държавните предприятия , фалирали ги и им взели част от пазарите. Унищожили предприятие с хиляди работници и след това създали фирмичка със стотина работника. И аз знам такива.
В същност, прав си. Не трябва заради някакви си 99% да разваляме реномето на цял 1%.
В частния бизнес не работят само собственици, но това не е важно;-)...
Държавата е такъв стопанин, каквито стопани са изграждащите я хора. Прави си сметка ......
Това за успешността на държавната икономика няма да го коментирам, защото просто не си заслужава.
Единствените болшевики в България са така наречените "десни", но имайки предвид произхода им, няма нищо необичайно в това.
Абе тия верно ще вземат да направят някоя беля - http://lifenews.ru/news/147890
http://ria.ru/world/20141230/1040945416.html
dimitar_vd62
30-12-2014, 21:59
Абе тия верно ще вземат да направят някоя беля - http://lifenews.ru/news/147890
http://ria.ru/world/20141230/1040945416.html
Те вече я направиха http://www.infox.sg/others/frame/tretya-mirovaya-voyna/
А някои все още мислят че Путин блъфира относно ЮП. http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201412302000-wqr8.htm?utm_source=infox.sg
Интересен сценарий и много опасен.http://teknoblog.ru/2014/12/30/30127?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=teknoblog.ru&utm_term=119265s4230&utm_content=3269024
Иинтересно, защо всички се втурнаха да си прибират златото. http://www.vestifinance.ru/articles/51539
dimitar_vd62
31-12-2014, 19:58
Хаха, тоя честно ма кефи http://tribuna.ru/news/2014/12/31/58697/
dimitar_vd62
01-01-2015, 14:39
Мен това ма кефи, тъй да се каже, лъсна колко ЕС стои зад нас и що за стока сме.http://russian.rt.com/article/65323 Добре поне че май САЩ няма да паркират танкове у нас щото намало смисъл да са тук.По малко мишени.Дано се научим двама като си мерят пишките да не се гъзим между тях.И не мога да разбера тия докога ще се смятат за господ http://rusnovosti.ru/posts/355343
dimitar_vd62
01-01-2015, 19:34
http://www.moreto.net/novini.php?n=275686 Къде останаха обещанаята че като се приватизират новите собственици ще модернизират предприятията, ще повишат качеството на стоките и услугите щото видиш ли държавата е лош собственик, ще разкрият нови работни места и ще се повиши станадарта на хората, цените ще паднат заради конкуренцията.Нали уж нямахме нужда от нови мощности и газопроводи щото сме имали достатъчно ток/да не търся съответните постове/, защо са тогава опасенията че при авария или криза Североизточна България остава без ток.
http://www.moreto.net/novini.php?n=275689 Много странно, до Брюксел ли се допитаха или на своя глава решиха.У нас съкращават от армията която и без друго вече не стадион амо игрище за ханбал не мое напълни, а в Норвегия и жените на служба.За другите няма да коментирам.
ecotronic
01-01-2015, 20:28
Ами нали питахте, що токът от американските тец-ове е толкова скъп.
Ето, защо:
http://www.tpp2.com/page/equipment-and-installations.html
За разлика от това, ТЕЦ - Варна имаха на разположение 8 години, но нищо не направиха по въпроса и сега, когато просто се случва закономерното, когато за пореден път става ясно, че има едни правила, които просто трябва да се спазват, пак започвате да търсите причините вън от себе си.
dimitar_vd62
01-01-2015, 20:52
Мне, аз питах друго
Ами нали питахте, що токът от американските тец-ове е толкова скъп.
Ето, защо:
http://www.tpp2.com/page/equipment-and-installations.html
За разлика от това, ТЕЦ - Варна имаха на разположение 8 години, но нищо не направиха по въпроса и сега, когато просто се случва закономерното, когато за пореден път става ясно, че има едни правила, които просто трябва да се спазват, пак започвате да търсите причините вън от себе си.
Чакай сега да те информирам нещо. Токът от "американските" Марици не е по-скъп заради спазването на еконормите. Същите норми се покриват и от държавната Марица, която произвежда два пъти по-евтин ток. Оставям настрана и факта, че въпросните "честни частници" получаваха пари три години, без да са произвели и Ват. ТЕЦ Варна също е собственост на "честните частници" от ЧЕЗ, които през споменатите от теб 8 години получаваха и продължават да получават пари, именно защото е трябвало да изградят системите за очистка, за което са подписали договор. Така че, има правила, но явно не важат за всички и да причините за това са извън нас. Ако зависеше от такива като нас, гарантирам ти, че нямаше да се случи подобно нещо. Ordnung muß sein.
ecotronic
01-01-2015, 21:20
Това, което сега се случи с ТЕЦ Варна и е толкова неприятно за някои хора, се нарича "предизвестена смърт" (с 8 годишно предизвестие).
Накратко - някой си помисли, че правила има, но те не важат за него.
Оказа се, че те важат и за него.
Това, което сега се случи с ТЕЦ Варна и е толкова неприятно за някои хора, се нарича "предизвестена смърт" (с 8 годишно предизвестие).
Пак не си наясно. Това е стандартна схема за източване на предприятие от "хора", за които правилата не важат. Този филм съм го гледал вече.
ecotronic
01-01-2015, 21:34
Пак не си наясно. Това е стандартна схема за източване на предприятие от "хора", за които правилата не важат. Този филм съм го гледал вече.
И аз вашите филми съм ги гледал, но като ме хванат за превишена скорост, си знам, че това е заради това, че съм карал бързо а не заради това, че съм част от някаква схема.
И аз вашите филми съм ги гледал, но като ме хванат за превишена скорост, си знам, че това е заради това, че съм карал бързо а не заради това, че съм част от някаква схема.
И като те хванат ти :bash:, а не ти плащат, че си баш джигит. И на мен ми се случва същото, но не и на въпросните "честни хора", които прожектират "нашите" филми.
dimitar_vd62
01-01-2015, 21:53
Е кой е тоя дето не важат правилата за него.Доколкото знам фирмата не е българска а европейска и трябваше да донесе ценностите си под формата на по съвременно оборудване, дето да замени архаичното от соца.Ама иначе прибираха печалбата.Да не говорим че можеха да минат на газ, ама пак европейските ценности ни отрязаха газа.Евроценностите са на запад от нас, тука сме колония, а колониите се ограбват.
ecotronic
01-01-2015, 22:03
Е кой е тоя дето не важат правилата за него.Доколкото знам фирмата не е българска а европейска и трябваше да донесе ценностите си под формата на по съвременно оборудване, дето да замени архаичното от соца.Ама иначе прибираха печалбата.Да не говорим че можеха да минат на газ, ама пак европейските ценности ни отрязаха газа.Евроценностите са на запад от нас, тука сме колония, а колониите се ограбват.
ЧЕЗ много добре са си направили сметката и са разбрали, че няма как да модернизират ТЕЦ - а при тези изкупни цени. Поради това са искали цените да станат аналогични с тези на американските тец-ове, ама йок.
А това за колонизатоите и колониите, ти вечно пропускаш една много дребна подробност:
Преди да стане една държава колония, тя бива колонизирана.
Това пък e ставало обикновено против волята и.
dimitar_vd62
01-01-2015, 22:09
Даже Украйна ще провежда референдум за нато и ес.А нас не ни питаха, май само нас.Когато са сключвали договорите са си чели усровията нали, а те не са сключени при днешните цени, досега какво правиха.Когато работех в топлофикация тамън я бяха купили французите и първата им работа беше да махнат старите котли на мазут с нови на газ.На тия какво им пречеше.Де е държавата да следи за спазването на договора.Ма въпроса ми беше не защо закриват теца, а защо се опасяват от липса на ток при авария на някоя мощност.Нали имахме излишък от енергия и някой от вас твърдеше че нени трябват повече енергоносители.
ЧЕЗ много добре са си направили сметката и са разбрали, че няма как да модернизират ТЕЦ - а при тези изкупни цени. Поради това са искали цените да станат аналогични с тези на американските тец-ове, ама йок.
А това за колонизатоите и колониите, ти вечно пропускаш една много дребна подробност:
Преди да стане една държава колония, тя бива колонизирана.
Това пък e ставало обикновено против волята и.
Щом им е такава сметката, да върнат парите взети за несвършена работа и да си понесат отговорностите по договора за приватизация. Нали това изискват евроатлантическите ценности?
Никой не е получил съгласието ми да разпродава ресурсите на държавата ми и да ме вкарва в блокове.
ecotronic
01-01-2015, 22:21
.......Ма въпроса ми беше не защо закриват теца, а защо се опасяват от липса на ток при авария на някоя мощност.Нали имахме излишък от енергия и някой от вас твърдеше че нени трябват повече енергоносители.
Ами и в случая не става въпрос за недостиг на ел. енергия а за недостиг на електропреносен ресурс.
Локалната електропреносна мрежа е оразмерена при наличието на този източник и при отпадането му става невъзможно захранването на консуматорите от останалите източници.
---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:17 ----------
Щом им е такава сметката, да върнат парите взети за несвършена работа и да си понесат отговорностите по договора за приватизация. Нали това изискват евроатлантическите ценности?
Никой не е получил съгласието ми да разпродава ресурсите на държавата ми и да ме вкарва в блокове.
100% съм съгласен с теб. Този който е сключвал договорите, които сега са в ущърб на нацията и който не упражнявал нужния надзор пък е получавал дебела заплата за това, сега да плаща сметката или да ходи в пандиза.
Ами и в случая не става въпрос за недостиг на ел. енергия а за недостиг на електропреносен ресурс.
Локалната електропреносна мрежа е оразмерена при наличието на този източник и при отпадането му става невъзможно захранването на консуматорите от останалите източници.
За човек запознат с това, що е то електричество, изказването ти е меко казано странно(ще се огранича с това определение).
Недостигът е точно на мощности( студен резерв).
ecotronic
01-01-2015, 22:30
За човек запознат с това, що е то електричество, изказването ти е меко казано странно(ще се огранича с това определение).
Недостигът е точно на мощности( студен резерв).
Има огромна разлика между недостиг на мощност изобщо (в национален мащаб) и недостиг на мощност в определен сегмент от мрежата!
Помисли върху слeдното:
Ако допуснем, че у нас работи само АЕЦ Козлодуй, която е с неограничена мощност и няма други източници в мрежата, ще има ли недостиг на ел. енергия в определени региони?
dimitar_vd62
01-01-2015, 22:38
Тоя енергопреносен ресурс не беше ли задължение на ерепетата.Ся значи нищо против нямам евроценностите, ма какво е това евроценности, всеки говори за това понатие ма грам не го охарактеризира.Знам приказката за гордиевия възел и цар Соломон.Та мисълта ми е, ако ще има евросъюз в смисъла който аз влагам в това понятие то трябва да имаме едно европейско правителство, един президент и един парламент, който създава закони за всички страни членки чиито граници стават чисто административни и всяка една се управляват от губернатор който съблюдава спазването на едините европейски закони.Една полиция едно раследване един съд едно здравеопазване образовани е и т.н.Всичко друго е стръв за шарани като нас да са пионки в някакви игри на големите играчи.А, и независима политика.В сегашния си вид това чудо няма бъдеще.
ecotronic
01-01-2015, 22:45
Аз смятам, че след като не сме Швейцария и да държим при нас парите на света, след като нямаме природните ресурси на арабския свят, след като сме проспали огромен период от развитието на технологиите, това да бъдем част от един относително богат съюз е единствената ни алтернатива.
Има огромна разлика между недостиг на мощност изобщо (в национален мащаб) и недостиг на мощност в определен сегмент от мрежата!
Помисли върху слeдното:
Ако допуснем, че у нас работи само АЕЦ Козлодуй, която е с неограничена мощност и няма други източници в мрежата, ще има ли недостиг на ел. енергия в определени региони?
България е с така организирана електропреносна мрежа, че да покрива адекватно нуждите съобразно консумацията, вярно не навсякъде, но на повечето места. Или поне някога беше така.
АЕЦ-а си е с точно определена мощност, която реално е недостатъчна, освен това е реактивна(негъвкава) мощност и за балансиране на системата са необходими "бързи"(гъвкави) мощности. Те за това е нужен "студен" резерв.
dimitar_vd62
01-01-2015, 22:57
Да де ма аз не искам да съм само бройка.Щото сега само ни лъжат, това изпълнете онова изпълнете, ма ще ви санкционираме ще ви отложим...Значи казват е ви законите е ви изискванията имате пет години да ги изпълните.Точка.След пет години ако си ги изпълнил влизаш и така кмета на долно Уйно няма си развява байряка или некъф си дилър с 50 висящи дела и с пет пресъди да ходи на свобода.Другото което е политикта на тоя съюз не трябва да е тази която е в момента.Щото днеска четох едно интервю с Меркел и като я попитаха тя ли е европейския съюз, доста остро отговори.Значи тоя съюз не трябва да позволява вмешателство от вън, по вътрешни и международни въпроси.И да прав си малка и бедна страна сме и не можем да оцелеем сред акулите и ни е необходим съюз.Дали с РФ или ЕС е въпрос на избор на народа.За момента моя избор не еЕС поради несъгласие с политиката му на конфронтация наложена му от САЩ.
ecotronic
01-01-2015, 23:08
България е с така организирана електропреносна мрежа, че да покрива адекватно нуждите съобразно консумацията, вярно не навсякъде, но на повечето места. Или поне някога беше така.
АЕЦ-а си е с точно определена мощност, която реално е недостатъчна, освен това е реактивна(негъвкава) мощност и за балансиране на системата са необходими "бързи"(гъвкави) мощности. Те за това е нужен "студен" резерв.
Виж сега, очевидно не си се замислял върху обстоятелството, че на този свят не съществува проектирана система, която да гарантира 100% от нуждите на потребителите. Може би с малки изключения, когато говорим за крайно критични системи, но те касаят малък брой портебители.
А такава система няма, защото изграждането и подръжката би я напавило толкова неефективна, че всеки би се отказал от нея.
Такава е и eлектропреносната система. Изчезне ли един източник в нея, това може да бъде само частично компенсирано от останалите. Най-малкото загубите по преноса ще са значителни.
---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 23:02 ----------
Да де ма аз не искам да съм само бройка.Щото сега само ни лъжат, това изпълнете онова изпълнете, ма ще ви санкционираме ще ви отложим...Значи казват е ви законите е ви изискванията имате пет години да ги изпълните.Точка.След пет години ако си ги изпълнил влизаш и така кмета на долно Уйно няма си развява байряка или некъф си дилър с 50 висящи дела и с пет пресъди да ходи на свобода.Другото което е политикта на тоя съюз не трябва да е тази която е в момента.Щото днеска четох едно интервю с Меркел и като я попитаха тя ли е европейския съюз, доста остро отговори.Значи тоя съюз не трябва да позволява вмешателство от вън, по вътрешни и международни въпроси.И да прав си малка и бедна страна сме и не можем да оцелеем сред акулите и ни е необходим съюз.Дали с РФ или ЕС е въпрос на избор на народа.За момента моя избор не еЕС поради несъгласие с политиката му на конфронтация наложена му от САЩ.
Според мен е въпрос на време немецът, французинът и британецът да кажат "Баста на EC!"
Ако това се случи тогава ще разбереш що е това истинско разграбване на малки държави от страна на САЩ, Русия, Китай и кой ли още не.
dimitar_vd62
01-01-2015, 23:22
Ще вдигнат напражението на 400 или 750кv, в щатите и Русия как го пренасят.Ма това си иска инвестиции и цел на бизнеса.А тука гледат каквото може да опънат.Обаче въпроса пак опира до липса на мощност.Кел файда че имаш мощности в западна България като не можеш я закара в източна.
---------- Post added at 23:22 ---------- Previous post was at 23:18 ----------
Според мен е въпрос на време немецът, французинът и британецът да кажат "Баста на EC!"
Ако това се случи тогава ще разбереш що е това истинско разграбване на малки държави от страна на САЩ, Русия, Китай и кой ли още не.
САЩ ще ни "донесат" демокрация под лъжливи обещания колкото да си направят бази, Русия ще инвестира... всъщност може би вече не.Китайците...пука им за нас, пък и няма какво да копират.Съседите ще ни таковат.
ecotronic
01-01-2015, 23:24
Ще вдигнат напражението на 400 или 750кv, в щатите и Русия как го пренасят.Ма това си иска инвестиции и цел на бизнеса.А тука гледат каквото може да опънат.Обаче въпроса пак опира до липса на мощност.Кел файда че имаш мощности в западна България като не можеш я закара в източна.
Ей за това говоря. Трябва си локален източник на мощност или да се преработи електропреносната система. А не че заради падането на ТЕЦ Варна е трябвало да построим Белене.
Виж сега, очевидно не си се замислял върху обстоятелството, че на този свят не съществува проектирана система, която да гарантира 100% от нуждите на потребителите. Може би с малки изключения, когато говорим за крайно критични системи, но те касаят малък брой портебители.
А такава система няма, защото изграждането и подръжката би я напавило толкова неефективна, че всеки би се отказал от нея.
Такава е и eлектропреносната система. Изчезне ли един източник в нея, това може да бъде само частично компенсирано от останалите. Най-малкото загубите по преноса ще са значителни.
Абсолютно съм наясно, че пълна и точна компенсация няма. Необходимо е да се покрие определен процент за да не се срине системата.
По въпроса със ЕС. Бъдещето му зависи от това бюрократите да разберат, че важни са хората, а не те. Ако това не се случи, нищо не е в състояние да защити съществуването на тази организация.
dimitar_vd62
01-01-2015, 23:40
Ей за това говоря. Трябва си локален източник на мощност или да се преработи електропреносната система. А не че заради падането на ТЕЦ Варна е трябвало да построим Белене.
И що, като се скъсат жиците край Плевен примерно поради лед или силен вятър аз тука във Варна какво ще правя.Ами ако стане земетресение и затворят локалния източник предполагам аеца имаш пред вид кво прайм.Значи аз си мисля по-добре 4 реактора на две места отколкото на едно.Пък като имаш излишък го продаваш.Аз ако има 5 апартамента а ми трябват само два няма седна да събарям другите я, ще ги дам под наем.
ecotronic
01-01-2015, 23:50
По въпроса със ЕС. Бъдещето му зависи от това бюрократите да разберат, че важни са хората, а не те. Ако това не се случи, нищо не е в състояние да защити съществуването на тази организация.
Напълно подкрепям, но не храня илюзии относно това, че бюрокрацията сама ще се преобрази към по-добро.
Смятам, че само промяната на управленческия модел може да извади света от тинята в която се намира.
---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:44 ----------
И що, като се скъсат жиците край Плевен примерно поради лед или силен вятър аз тука във Варна какво ще правя.Ами ако стане земетресение и затворят локалния източник предполагам аеца имаш пред вид кво прайм.Значи аз си мисля по-добре 4 реактора на две места отколкото на едно.Пък като имаш излишък го продаваш.Аз ако има 5 апартамента а ми трябват само два няма седна да събарям другите я, ще ги дам под наем.
При положение че вече имаш къде да живееш, но едва връзваш двата края едва ли ще седнеш да строиш нови жилища, пред други доста по-ясни алтернативи.
Напълно подкрепям, но не храня илюзии относно това, че бюрокрацията сама ще се преобрази към по-добро.
Смятам, че само промяната на управленческия модел може да извади света от тинята в която се намира.
Нищо не става от самосебеси. Хората трябва постоянно да ги склащат, щото иначе се вземат на сериозно шайка негодници и белята е готова.
Не си чешайте езиците излишно! Като станем 3 милиона и всичко ще е наред!
dimitar_vd62
02-01-2015, 16:51
То друго не можем да направим освен да си ги чешем...задниците.http://www.odnako.org/blogs/mi-otdali-evropu-turcii-zhdyom-mesti/
Е четиво за свободното време http://clauswarum.blogspot.nl/ , чичко Гугъл прави сносен превод за такива като мене.
etrovskii
05-01-2015, 16:45
Сега като ви зтворят и пети реактор ще видим кон боб яде ли:roll2:
Това кефи ли те ?!?!?
Тъпо. С такива "защитници" като теб, на Русия врагове не и трябват.
dimitar_vd62
09-01-2015, 19:37
Мдаа, кофти за франсетата - http://ria.ru/world/20150109/1041909509.html#14208249522853&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration
И в допълнение, http://vz.ru/world/2015/1/7/723440.html
dimitar_vd62
10-01-2015, 00:20
Хахаха, тия ще им занеса памперси.http://www.regnum.ru/news/polit/1883048.html
dimitar_vd62
10-01-2015, 18:53
Блъфирал бил Путин, ся няма да носят пицата до в къщи ами ще трябва да ходят до магазина.http://www.moreto.net/novini.php?n=276519&c=03
Първите компаний за добив на шистов газ фалираха във САЩ и Канада.
А щатите ще им се види бая нанагорнище....http://ukraina.ru/news/20141126/1011284636.html
Демократи....http://ukraina.ru/opinions/20150106/1011715095.html?utm_source=1669986&utm_medium=banner&utm_content=3698893&utm_campaign=473681
Seicento Sporting Abarth
10-01-2015, 18:59
Че аз хемериканчетата ги зареждах с дизел в петъка бре - готини хора са :bg:
dimitar_vd62
10-01-2015, 19:23
Шти обясня в неделя в Мускетарите.
Seicento Sporting Abarth
10-01-2015, 19:31
Едвам ма нави...
dimitar_vd62
10-01-2015, 20:36
Да видим ся кой прав кой крив.Май бая оплетоха конците.http://teknoblog.ru/2014/12/30/30127
dimitar_vd62
10-01-2015, 21:51
Май ще има врътни кранче.http://ria.ru/economy/20150110/1041947845.html#14209192910043&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration
Някъде прочетох експертно мнение/не руско/че на Украйна е трябват 50 млрд за да избегне фалит, ма кой луд ще и ги даде не знам.
dimitar_vd62
14-01-2015, 19:50
Така вместо да сме енергиен център сме в десета глуха и ще трябва да си купуваме газ че и да си построим тръба до там.http://www.moreto.net/novini.php?n=276951&c=02 и понеже ни разпрявяха колко не и трябва на Европа руски газ сега Европа била готова да купува, само дето няма да и носят пицата ами ще трябва да се поразходи до магазина.http://www.moreto.net/novini.php?n=276964&c=02
Толкова за нас, преебахме всички енергийни проекти и понеже сме мноо умни, тоест големи тарикати ще си купуваме газ от Турция и ток пак от там.http://www.mk.ru/economics/2014/12/02/v-bolgarii-priznayut-nenadezhnost-pozicii-sobstvennoy-administracii-v-proekte-yuzhnyy-potok.html.Достатъчно материал има четете и ми обеснявайте колко кисело е гроздето.
Европа била изненадана - http://ria.ru/economy/20150114/1042581894.html
Тя и за други неща ще се изненада ама взе да се усеща http://ria.ru/world/20150114/1042586369.html - http://ria.ru/world/20150114/1042565049.html
Дали Кери не е в Бг за това - http://otvorenopismo.orgfree.com/index.php?cat=1&subcat=8
Слушах началото на изказването на Кери. Ще ви изпратим казва един енергиен експерт който да ви начертае енергийната стратегия за да сме сигурни че вървите в правилната посока. Ние не сме против никоя страна обаче трябва да се откажете от връзките си с Русия. Безобразие, а онези клоуни от правителството само козируват.
Интересно анимационно - https://www.youtube.com/watch?v=66k_gYmI5d0
dimitar_vd62
15-01-2015, 19:37
Мда да, американските фирми били готови да заемат мястото си в българската икономика, щатите били готови да ни избавят от зависимоста от руско оръжие и т.н. и т.н.После Чехлю ми разправя че сме суверенна държава.Плевнелиев и Борисов трябва да ги съдят за държавна измяна и принципно всички след Беров, начало с Костов.Тургам и кръст на тая държава, чака ни дъното с лепкава глина.
Обещания, а всъщност в публикацията се отбелязва че когато Лавров е посетил България не е имало такива мерки за сигурност като затворени прозорци, да не надничаш от терасата и бля бля.Има ли причини да се притесняват амариканците нали щедро раздават демокрация.http://www.rg.ru/2015/01/15/carry-site.html
Съвсем логично, да си строят тръби по третия си енерго пакет та никой да не им е виновен.http://www.regnum.ru/news/polit/1884881.html
А ЕС все още не вярва.http://www.regnum.ru/news/1884721.html
dimitar_vd62
16-01-2015, 17:21
А какво става тука молим се на Русия да спре контрасанкциите ли кви ли.http://ria.ru/economy/20150116/1042904804.html
http://pronedra.ru/agriculture/2015/01/11/frg-rossiya-kontrsanktsii/?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=pronedra.ru&utm_term=131251&utm_content=3286919
http://ria.ru/economy/20150116/1042806849.html?utm_source=smi2&utm_medium=banner&utm_campaign=rian_partners
А какво става тука молим се на Русия да спре контрасанкциите ли кви ли.http://ria.ru/economy/20150116/1042904804.html
http://pronedra.ru/agriculture/2015/01/11/frg-rossiya-kontrsanktsii/?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=pronedra.ru&utm_term=131251&utm_content=3286919
http://ria.ru/economy/20150116/1042806849.html?utm_source=smi2&utm_medium=banner&utm_campaign=rian_partners
Това е руска пропаганда не се връзвай ;)
dimitar_vd62
21-01-2015, 22:08
Пак се изФърляме...http://bolgari.net/i_mitov_se_izrepchi_na_rusiia__ot_imeto_na_ciala_b ylgariia_-n2-9708.html ама няма как зад на с е баткоооо...http://bolgari.net/keri_kaza__shte_vidim“-n-7274.html
Този човек не е добре, сложи в джоба си дори Бонапарт.Днес света, утре вселената.http://www.vestifinance.ru/articles/52164 Другите на клона - http://smi2.mirtesen.ru/blog/43702709763/V-Verhovnoy-Rade-nachalas-deputatskaya-voyna-iz-za-strastnogo-zh Тези дори са по добри от нас в послушанието, нападат, после се оттеглят и се крият зад минските договорености, не е трудно да прозреш че на САЩ не им трябва разрешение на този конфликт.Кога ли на Путин ще му писне, тва затишие от негова страна не е на добро.
dimitar_vd62
22-01-2015, 20:15
Не може да бъде, вероятно е объркала Порошенко с Путин, и двамата започват с "П" http://www.rg.ru/2015/01/22/psaki-site.html
Дали най после вдянаха http://ukraina.ru/interview/20150120/1011809920.html?utm_source=1669986&utm_medium=banner&utm_content=3709597&utm_campaign=473681
dimitar_vd62
28-01-2015, 10:59
Хаха, Турски поток ще мине покрай България.Точка. http://www.mediapool.bg/gazprom-popari-entusiazma-na-borisov-za-gazov-hab-u-nas-news229298.html Гърция със сигурност ще го пусне, от там нататък не знам, но ние губим 3 млрд инвестиции и 18 млрд транзитен газ.http://www.novini.bg/news/253553-газпром-отсече-южен-поток-ще-мине-през-турция-българия-губи-3-млрд-евро.html Айдеее, гроздето кисело не съжалявайте.
dimitar_vd62
29-01-2015, 23:04
Нали уж Руската икономика била срината, а Русия готова да окаже финансова помощ на Гърция.http://www.interfax.ru/business/420995
ecotronic
30-01-2015, 11:58
Независимо от това на какъв хал е руската икономика, съвсем естествено е тя да се напъне да подкрепя Гърция, Сърбия, Унгария или която и да било държава, която има проблеми с членството в ЕС.
dimitar_vd62
30-01-2015, 19:22
Леле, стана страшно, ББ размаха пръст на комшийте и призова да са солидарни по потъпкване на националните си интереси наравно с нас.....нали сме партньори.http://www.blitz.bg/news/article/316808
Леле, стана страшно, ББ размаха пръст на комшийте и призова да са солидарни по потъпкване на националните си интереси наравно с нас.....нали сме партньори.http://www.blitz.bg/news/article/316808
Той Едуан таман това и мислеше :coolio:
dimitar_vd62
30-01-2015, 20:49
Ма виж само как размаха пръст и на господорите си от САЩ.Чудя се, Кери се готви да иде в Москва на 4 или 5 февруари, дали ще го посрещне Путин пред портите на Кремъл, ако въобще му приемат визитата.
dimitar_vd62
31-01-2015, 16:02
Май взеха да осъзнават мащаба на катастрофата и се чудят как да се измъкнат.Не стига че ни скараха с Русия ами сега мътим водата на Турция и Гърция.Наоколо дали остана някой на който да не сме му бръкнали в дупето, меко казано.
Я вижте какво намерих в E-bay http://www.ebay.ie/itm/034-034-/271766870436
Я вижте какво намерих в E-bay http://www.ebay.ie/itm/034-034-/271766870436
наред е тоалетната хартия... :grin:
dimitar_vd62
08-02-2015, 19:27
Някъде имаше тоалетна хартия с Обама.А ето - http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/11/05/1939445_pojarnikari_v_sasht_sa_razsledvani_zaradi_ toaletna/
dimitar_vd62
03-03-2015, 16:47
Понеже приключи сагата ЮП , да видим какво ново коло Уестингхаус.Цената на тока щяла да бъде 75 долоро цза мегават т.е. 3 пъти по-скъпа от тази на руските реактори. - „Проектът на „Уестингхаус“ за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ е изключително важен и печеливш за българското правителство. Цената на тока ще се понижи значително и България ще се превърне в център на регионалната ядрена енергетика." - http://fakti.bg/biznes/133268-uestinghaus-77-mlrd-za-7-mi-blok-v-aec-kozlodui Как по дяволите се произвежда три пъти по скъп ток а цената му пада.И сме щели да станем център на регионалнта ядрена енергетика, малииий па ако бяхме построили Белене, щяхме да станем център на световната енергетика.Само дето Русия си прибарше обратно ядрения боклук а сега ще си го складираме нейде у нас.Сега ако дакарат и втечнен газ от САЩ на три пъти по висока цена от руския и кажат че цената на газа пада ставам русофоб одма!