View Full Version : Проблем с двигателя.
Deyan Dimitrov
04-06-2014, 10:47
Вчера на прибиране от Варна към Търговище реших на хубавия участък от магистралата до Шумен да я понастъпя да видим какво може. Та на скорост от около 195 км се чу нещо като гръм (спукване на нещо) от двигателя, които веднага изгасна и от ауспуха започна да излиза много пушек (бял). Спрях в аварийната лента и отворих капака да видя за какво става въпрос. Общо взето имаше малко разпръскано масло в дясната част на двигателя, където има 4-5 тръбички и тази по-голямата която е за въздуха. В задната част на колата беше изпръскало доста масло или нафта по багажника. След 10 мин пробвах да я запаля като се звука от двигателя беше подобен на липса на ток в акумулатора т.е се мъчеше, но в крайна сметка успя да запали и след около 10 секунди се чуха някакви звуци от двигателя все едно едното от буталата искаше да излети през капака и веднага я изгасих. От там на буксир и сега си почива пред блока.:brickwall::brickwall:
Та ако някой има представа за какво става въпрос и къде евентуално мога да оправя проблема в Търговище или района да помага!
Благодаря предварително!
Нивото на маслото и антифриза как са. Ако ги няма имаш пробойна и нещата на са хич добре. При мен след твоите симптоми но на около 120 км. имах скъсана биела и след около месец нова кола.
Поздрави
Deyan Dimitrov
04-06-2014, 12:39
Нивото на маслото и антифриза как са. Ако ги няма имаш пробойна и нещата на са хич добре. При мен след твоите симптоми но на около 120 км. имах скъсана биела и след около месец нова кола.
Поздрави
Ами вчера не можех да замеря правилно маслото, защото ми беше загрял още двигателя. Сега ще погледна пак и направо ще я карам към 1 сервиз да видим от там какво ще ми кажат...
mimouzunov
04-06-2014, 13:59
Ами вчера не можех да замеря правилно маслото, защото ми беше загрял още двигателя. Сега ще погледна пак и направо ще я карам към 1 сервиз да видим от там какво ще ми кажат...
При така поставените факти ако се размине само с избила гарнитура ще е направо супер!
Нее зле да се пише и какъв е двигателя все пак, няма да навреди.
Deyan Dimitrov
04-06-2014, 15:02
При така поставените факти ако се размине само с избила гарнитура ще е направо супер!
Нее зле да се пише и какъв е двигателя все пак, няма да навреди.
1.9JTD с турбо от GT и чип е двигателя
иначе работата май е доста сериозна. Доколкото разбрах турбото ми е вкарало масло в 1я цилиндър и от там всичко става мазало... Какви точно са другите щети освен гръмналата турбина ще разбера малко по-късно. :brickwall:
А тъкмно започнах да се кефя на дизелите ..
nickgaidarov
04-06-2014, 15:22
...
Описаното навежда на мисълта за основен ремонт или друг двигател. Провери направо за двигател от някоя катастрофирала кола.
nickgaidarov
04-06-2014, 15:59
...
nikolchoni
04-06-2014, 16:16
Напишете на колегата къде в Търговище да отворят колата, то се е видяло, че е мазало. Важното е да я види някой който разбира.
nickgaidarov
04-06-2014, 16:33
...
Deyan Dimitrov
04-06-2014, 16:59
Надявам се поне турбото да става за рециклиране иначе относно щетите по двигателя все още чакам да ми кажат за какво иде реч и да му мисля от там нататък как ще стават работите, но при всички положения ми се къса сърцето и довечера ще се правя на щайга. :big_beer:
nickgaidarov
04-06-2014, 17:09
...
От 3 години посещавам този форум и това е първата тема за развалил се ЖТД двигател. : ) Случая изглежда доста интересен, дръж ни в течение адашче ;) . Сподели малко повече за състоянието на турбината в миналото и как е преправян софтуера. Въобще какви са намесите по колата. Поздрави.
Deyan Dimitrov
04-06-2014, 17:39
От 3 години посещавам този форум и това е първата тема за развалил се ЖТД двигател. : ) Случая изглежда доста интересен, дръж ни в течение адашче ;) . Сподели малко повече за състоянието на турбината в миналото и как е преправян софтуера. Въобще какви са намесите по колата. Поздрави.
Амии адаш какво да ти кажа.. колата я взех така с модовете по нея. Иначе наскоро спуках маркуча за въздуха към турбото, но го смених. Като правих диагностика на двигателя ми казаха, че е на 200000+ км (не помня колко беше точно), а турбото ми надуваше на към 1.5 бара с капацитет за 1.7-8. Проблема беше че генерацията на турбото ми беше запецла и не се движеше. Мислих си да поспестя малко пари лятото и да я оправям вече + по-добър чип, но явно колата не искаше да изчака до тогава. Не знам дали това може да е причинило този проблем.
Ще ви държа в течение за крайните щети и сметката по оправянето им.
Поздрави!
Всъщност мотора е дал фира в следствие на турбото, ако правилно разсъждавам, което пак доказва теорията, че JTD е изключително кораво копеле... :)
Преди да кажа другото, което имам (тъйкато сетъпа ми е ясен) искам да те попитам имал ли си манометър, промяна по турбо пътищата, сменен МАП сензор, както и дюзи + помпа? :)
nickgaidarov
05-06-2014, 05:19
..,
Deyan Dimitrov
09-06-2014, 00:02
Ами значи в крайна сметка ми казаха, че само турбото ми било на парчета като двигателя бил здрав и работел. Не знам какви точно са ми били пътищата на турбото, защото я взех направо така, но доколкото разбрах всичко е било направено селската и може би от там идва този проблем с гръмването... И сега в крайна сметка ще си търся някоя по-хубава турбинка, че след тая няма да ми се кара някоя стокова, така че ако има някой с добро предложение може да ми пише за какво става въпрос. :)
nickgaidarov
09-06-2014, 02:35
...
Deyan Dimitrov
09-06-2014, 22:41
Уж така ми казаха ама да видим.
Колега, пиши в крайна сметка какви са пораженията! :prescription:
tribaleo
10-06-2014, 21:29
Слагай GTB 2256 и я прави 200+ кончета...то се е видяло :D
Deyan Dimitrov
10-06-2014, 21:48
Слагай GTB 2256 и я прави 200+ кончета...то се е видяло :D
По принцип плановете са ми за около 200 коня, че след старата ми турбина няма да ми се кара нищо по-малко от 150 коня, но да видим дали ще ми стигнат финансите. Ако някой продава подходяща турбина за такъв проект може да ми пише. :rosso_spider:
tribaleo
10-06-2014, 22:01
Евала!! Като почнеш направи темам, да знаем и ние какво става :)))
Deyan Dimitrov
10-06-2014, 22:07
Евала!! Като почнеш направи темам, да знаем и ние какво става :)))
То това ще става вече септември месец, че ся лятото тряя се поспеспестяват малко пари.. Иначе си мисля сякаш при Оем да я карам да я прави, че няма да ми се занимава на мен. :)
tribaleo
10-06-2014, 22:09
Не съм и предполагал, че сам ще я правиш :)