Log in

View Full Version : Манипулиране на километраж

vaklinator
19-06-2014, 21:04
Колеги бих желал да ви попитам как се манипулира километража на 155?

Не искам да свалям километрите, а да ги вдигна.:flirt:
Моля за съвет, благодаря.

thecleaner
19-06-2014, 21:12
Дигаш на крика, палиш, включваш на 5та, мяташ една тухла на газта и отиваш да си гледаш мачовете, и без това вероятно ще избиваш километри, така по-малко ще гори :band:

vaklinator
20-06-2014, 20:54
Дигаш на крика, палиш, включваш на 5та, мяташ една тухла на газта и отиваш да си гледаш мачовете, и без това вероятно ще избиваш километри, така по-малко ще гори :band:

Не е вариант

Xman
20-06-2014, 21:56
Колеги бих желал да ви попитам как се манипулира километража на 155?

Не искам да свалям километрите, а да ги вдигна.:flirt:
Моля за съвет, благодаря.

И каква е целта на упражнението?

thecleaner
20-06-2014, 22:13
И каква е целта на упражнението?

Обяснявам, някои кога иска да бута напред километраж, крадне бензин, газ, нафта, щото надписва километри :)

Xman
20-06-2014, 22:33
Обяснявам, някои кога иска да бута напред километраж, крадне бензин, газ, нафта, щото надписва километри :)

Баси...корифей си....само дето колегата пита за собствената си кола.:wierdo:

thecleaner
20-06-2014, 22:50
Баси...корифей си....само дето колегата пита за собствената си кола.:wierdo:

Е не може ли да се фанал някъде на работа със собствената си кола, и да иска да изкара лев !!!

Z:)m
23-06-2014, 14:01
Аз ще дам една друга причина за това, кога може на човек да му се прииска да си манипулира километража.
Преди време, когато си смених моят инструмент панел, с такъв от 1,8 - 2,0 ТС ми се искаше да превъртя километража, с цел да изравня показанията на "новия" километраж с тези на стария километраж, за да не се получи объркване в бъдеще за това, кои консумативи, кога са сменяни...
Та, в този ред на мисли, мен също ме вълнува темата за превъртане на километража по някакъв по-лесен начин, без разход на допълнително гориво.

ecotronic
23-06-2014, 17:23
Най лесно би могло да стане, като се откачи връзката между датчика и таблото и на входа на таблото (конектор "A" пин 4) се подадат импулси от външен генератор:

http://snimki.be/store/1/491403533175.jpg

Ако няма някакво ограничение на честотата на входните импулси, честотата на генератора се подбира такава, че манипулацията да се извърши максимално бързо.

Бобби
27-06-2014, 01:38
......

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:36 ----------

ей, как ги назнайваш тия неща.....ама има къде, къде по добър начин...