View Full Version : въпрос колеги спешно
Колеги една кола която купих сега искам да я прехвърля но талона не е на мое име някой да знае нотариус при който може да я прехвърля без да сменям талона наистина е спешно
Данъка е платен само талона не е на мое име ако някой познава нотариус който ще свърши работа ще си платя
Alexanderbb
20-06-2014, 17:36
Това което искаш си е направо докуметна измама.
А човека на който се води по талон може ли да я прехвърли на друг
ecotronic
20-06-2014, 17:56
Човека на чието име е талона да ти направи едно нотариално заверено пълномощно. За целта твоето присъствие при нотариуса не е необходимо.
След това с това пълномощно при нотариус ти можеш да правиш всичко, в т.ч. и да си я прехвърлиш на свое име, без да е необходимо продавачът да присъства.
Такова нещо всеки нотариус ще направи и това е напълно законно.
С големия талон може.
Ако отиде в кат и каже, че го е загубил ше му издадат нов.
Кола се продава по документи, а и ако е в един и същи кат може да си снениш талона само с документите.
Най добре намери собственика и си я прехвърли, другото е подсъдимо.
Не сме се разбрали
Аз имам договор пред нотариус , че съм я купил , но несъм сменил талона в кат понеже съм в софия а по лична карта съм в пазарджик .
Сега продавам колата, но не ми се ходи до пазарджик да и сменям талон и номера а изкам дая прехвърля направо новия собственик да я регистрира
ecotronic
20-06-2014, 18:16
След като разполагаш с нотариално заверен договор за покупко-продажба, мисля, че можеш да я продадеш и без да си и сменял регистрацията.
Най-добре звънни на някой нотариус (http://vsichko-polezno.blogspot.com/2010/08/blog-post_06.html) и попитай.
Благодаря , за отговорите, ако някой е по сигурен и може да даде мнение ще ми е от полза.
Bobiuzunov
20-06-2014, 19:31
Може,но за да не е като рекла ако искаш ми пиши на ЛС и ще ти кажа нотариус с София който ще я прехвърли.
Аз пък съм 99% сигурен, че САМО с договор за покупко-продажба НЕ можеш да извършиш нова сделка.
Първо трябва да станеш собственик по талон!
Естествено, в онзи 1% разлика от горепосочените, може пък някой нотариус да си сложи главата в торбата....
Bobiuzunov
20-06-2014, 20:54
Може,може само че има една малка подробност,не всички КАТ в страната след това ще искат да регистрират кола която е прехвърлена два пъти при нотариус,но талона не е сменен.
В Бг...всичко е възможно......Сорри, ама е така....който иска нека да спори с мен...примери ще дам много.....:coolio:
Не знам до къде е стигнала темата.
Февруари месец в семейството се взе една кола от бартерна сделка. Пуснахме я да се продава и след една седмица се появи купувач. Наложи се първо да си я регистрираме и сменим номерата на наше име и чак след това да се продаде на новия собственик.
Не знам до къде е стигнала темата.
Февруари месец в семейството се взе една кола от бартерна сделка. Пуснахме я да се продава и след една седмица се появи купувач. Наложи се първо да си я регистрираме и сменим номерата на наше име и чак след това да се продаде на новия собственик.
Е па има и друг начин.....но вече свирено....набутали сте се...:meeting: