View Full Version : Турбо надув проблем
Росен Желев
22-06-2014, 07:50
Когато хвана маркуча на турбото един път надува добре друг път го държа и не може да го надуе турбото е здраво дали е от геометрията че да я чистя? Иначе геометрията се движи.Колата вчера е закачана на диагностика няма грешки. Още нещо във високите обороти на 6-та докато наеме 220 много бавно става.
kabamitov
22-06-2014, 12:07
Когато хвана маркуча на турбото един път надува добре друг път го държа и не може да го надуе турбото е здраво дали е от геометрията че да я чистя? Иначе геометрията се движи.Колата вчера е закачана на диагностика няма грешки. Още нещо във високите обороти на 6-та докато наеме 220 много бавно става.
а във ниските до 2 хиляди е самолет нали и аз го имам тва явление при мен :Д
Росен Желев
22-06-2014, 19:34
а във ниските до 2 хиляди е самолет нали и аз го имам тва явление при мен :Д
Аз имам две такива Алфи гледам как върви едната и как другата.
Е то това си е крайния лимит.
Дори практично, ако нищо не е правено по копата, не може да ги стигнеш, ама хайде да предположим, че може да ги достигнеш.
То нещата след 180 стават вече трудни с тази кола, ти чак на 220 се целиш.
Щом може да ги вдигне, дори и по километраж, значи всичко е наред.
Карай и си свиркай.
Росен Желев
22-06-2014, 20:26
А бе хора четете какво пиша един път надува маркуча не мога да го удържа друг път не го надува и го държа свит.Това на 4 хил оборота.170кс е колата.
Bobiuzunov
22-06-2014, 21:10
С риск да оспамим темата,как ги сметна тези 170 коня че ги имаш,ако си бил на дино ОК и моите уважения,иначе всичко друго е само приказки.:bangin:
А бе хора четете какво пиша един път надува маркуча не мога да го удържа друг път не го надува и го държа свит.Това на 4 хил оборота.170кс е колата.
Точно защото чета ти казвам да не се филмираш.
Освен ако караш на 4-та скорост с 4000 оборота и през това време някой държи маркуча и гледа дали се надува.
Ако теста е направен така, то извинявай - може и да не съм прав.:biggrin1:
По абсолютно същата логика, то един път колата ти ще може да вдига 220км/ч, друг път няма да може да подминеш 150км/ч. Това така ли е?
И едва ли при 4000 оборота точно е максимално надут маркуча...
CHEFO666
23-06-2014, 14:56
Аз точно поради тия причини си сложих бууст метер в мойта.Стои и като на прасе звънче ама не ми дреме,искам да гледам какво се случва с турбото при буст.При мене си лепи на 1.3 не знам нормално ли е,не е ли.Друг път при пълна газ до ламарината залепя на 1.5 бар,но не го задържа,ами връща на 1 бар,като се получава едно като турбо дупка,и после пак до 1.3 бар...абе според зависи как си и стъпнал на вратлето.
Росен Желев
23-06-2014, 19:27
Утре ще свалям турбото геометрията задържа. Турбото е здраво.
Росен Желев
25-06-2014, 19:07
Турбото го свалих почистих го от нагара работи но почна да свири. Има лек радиален луфт няма аксиален не гори масло. Колата тръгна да върви като хората.Някакви идеи да има някой?
CHEFO666
25-06-2014, 20:35
Турбото го свалих почистих го от нагара работи но почна да свири. Има лек радиален луфт няма аксиален не гори масло. Колата тръгна да върви като хората.Някакви идеи да има някой?
Свири,нека свири..аз мисля че е нормално като почне да надува да си свирука.Тук вече идва въпроса как свири?Ако свири само когато го вкараш в обороти,но..говорим за онова приятното свирене..дето гали ухото....тогава е ок...Но ако е някакво брутално виене,и стържене...не е на добре.
Росен Желев
25-06-2014, 20:48
Такова дето гали ухото умножено по три :)
CHEFO666
25-06-2014, 22:38
Такова дето гали ухото умножено по три :)
Да не ти е мн разнежено ухото :respect:
Щом има луфт но е в рамките на нормалното...не виждам причина баси.При монтажа да не си го бъгнал нещо?
Я огледай внимателно турбо-пътищата и гарнитурките, да не сте поразили нещо при монтажа.
Росен Желев
26-06-2014, 06:53
С турбото бяхме до тука :) Колата повече от 1800 оборота не може да вдигне. Снощи късно се наложи да ходя до Ахтопол и някакъв Мерцедес ми се правеше на връщане издухах го и до тука беше :) Сега се чудя втора ръка ли да вземам или да го правя.
CHEFO666
26-06-2014, 07:32
С турбото бяхме до тука :) Колата повече от 1800 оборота не може да вдигне. Снощи късно се наложи да ходя до Ахтопол и някакъв Мерцедес ми се правеше на връщане издухах го и до тука беше :) Сега се чудя втора ръка ли да вземам или да го правя.
Ново...ново..ново...или отремонтирано ама с гаранциа.
От къде знаеш че е турбото?...
---------- Post added at 07:32 ---------- Previous post was at 07:29 ----------
Ново...ново..ново...или отремонтирано ама с гаранциа.
От къде знаеш че е турбото?
Росен Желев
26-06-2014, 19:32
Турбото замина за Пловдив да го правят.
Росен Желев
27-06-2014, 03:36
Две Алфи 166 съм имал до сега на път не са ме оставали да закъсам колата ме прибра без турбо пари за ремонт не жаля.
Росен Желев
27-06-2014, 22:24
400 лв пълен рециклаж но офертата е само за мен защото колата ми инвалида.
CHEFO666
27-06-2014, 22:52
400 лв пълен рециклаж но офертата е само за мен защото колата ми инвалида.
Гаранция?
Росен Желев
27-06-2014, 23:10
Гаранция?
Има.Искам да благодаря на господин Йордан Янев Реал Турбо Пловдив за оказаното разбиране и да го нахакам на всички политици на майка им в путката заради това че на моята инвалидна кола плащам данъци и купувам винетка.
kabamitov
28-06-2014, 02:19
Има.Искам да благодаря на господин Йордан Янев Реал Турбо Пловдив за оказаното разбиране и да го нахакам на всички политици на майка им в путката заради това че на моята инвалидна кола плащам данъци и купувам винетка.
Право на безплатен винете стикер имат лицата с ЕР от ТЕЛК на собствен лек автомобил с работен обем на двигателя до 2000 куб. см
и аз не взимам винетка и не съм освободен от данък
колегите с 2.0 бензин става ама при нас не става :Д
Росен Желев
28-06-2014, 05:45
Мене отдавна ме гони налудничавата мисъл да си купя Мерцедес S класа и да го паркирвам с инвалидния стикер ама трябва да продавам горите :):) Обаче горите са на жената аз съм беден като църковна мишка тя е богата :) Между другото туброто не случайно замина за Пловдив просто там са най добрите.
Росен Желев
01-07-2014, 22:32
Турбонадува вече няма проблем колата си върви като хората :) Утре заминава за Стара Загора при Ферариста за полиуретани отзад и каквото трябва да се прави отпред.