View Full Version : прахче за радиатор ?
kabamitov
23-06-2014, 02:46
здравейте ще ползвам това http://autoshop.galti.bg/index.php?id_product=540&controller=product
та в упътването пише на топъл работещ двигател та въпроса ми е колко трябва да е топъл? ако някой го е ползвал още по добре тъкмо да каже с точност како се прави благодаря колеги предварително :)
aligator89
23-06-2014, 13:03
толкова топъл да е отворил термостата
kabamitov
23-06-2014, 13:46
толкова топъл да е отворил термостата
благодаря колега :)
По-добре Радуелд-а от същото място... :)
kabamitov
23-06-2014, 16:14
По-добре Радуелд-а от същото място... :)
Вече съм взел абро-то колко да сипя теча е малък само сълзи
Колега, 2 лъжички червен пипер и си готов ;)
Bobiuzunov
23-06-2014, 22:29
Ама вие сериозно ли го мислите това?Тази кола си иска по сериозно отношение,та да не е някой Московец или Жигулка?Аз лично съм пробвал веднъж на Капата и негативите бяха налице,отделно там където течеше пак си протече,а за запушеното радиаторче на парното и още куп мизерии?После се чудим защо италианските коли имат такава слава,без да засягам никой,но колите страдат от некачествена подръжка.
kabamitov
24-06-2014, 00:24
Ама вие сериозно ли го мислите това?Тази кола си иска по сериозно отношение,та да не е някой Московец или Жигулка?Аз лично съм пробвал веднъж на Капата и негативите бяха налице,отделно там където течеше пак си протече,а за запушеното радиаторче на парното и още куп мизерии?После се чудим защо италианските коли имат такава слава,без да засягам никой,но колите страдат от некачествена подръжка.
как ще сложа червен пипер никога няма да стане това :Д а до колкото аброто доста хора са го пробвали и са доволни (много е важно да се сипва с мярка ) и няма да навреди на нищо по охладителната система
На 3 коли и един мотокар с голям теч от радиатора съм слагал, само че лики моли и на всичките досега никакъв проблем(около 2г). Важно е да се слага по предписанието.Бих го използвал и на алфата ако се наложи.
Bobiuzunov
24-06-2014, 21:05
Пак ще го кажа,всеки сам си избира как да си подържа колата.Аз лично не бих сложил такава добавка,но всеки сам си знае.
BillyBoy`
27-06-2014, 09:57
На същото мнение че понякога стават запушвания и ще се чудите какво става.Нож със две остриета.?!
Тия добавки са да я "закамиш" докато се добереш до сервиз или преди продажба :) Някои разбира се карат постоянно така и като протече сипват, докато накрая позагреят някъде и свалят глава.
kabamitov
27-06-2014, 10:58
сложих малко от нея защото ме е страх запуши се за 1 ден и пак взе да сълзи ще го свалем да видим какво ще стане
digitalundgrd
27-06-2014, 11:28
Ползвал съм на Лики Моли течната добавка на 2 различни коли, върху които имам наблюдение ежедневно. За вече 3 години - няма яд (нищо не се е разтекло или запушило). Говорим за съвсем лек теч и с една опаковка третирах 2-те коли. Тоест сипах половината от предписаното количество добавка в охладителната с-ма на напълно загрял двигател (90 градуса на водата).
И аз ползвах на лики моли течната и вече 2 години и аз нямам никакви проблеми...
Аз съм ползвал тази на Holtz (Radweld) и изкара 6-месеца и отново текна и то "като за световно". Изтекоха и водите, но не роди :)
Добре, че беше пред блока, защото ако беше на път щях да викам ПП и надали щях да се размина само с радиатор. :new_Eyecrazy:
Колегите са прави, слага се колкото да стигнеш до сервиз!